Orteze de genunchi articulate
Pagina de prezentare, modele, indicatii, informatii utile
Cea mai simpla articulatie mecanica este formata din doua benzi metalice nituite; ortezele dispun de doua astfel de articulatii, in regiunea laterala si mediala a genunchiului, cu nitul centrat pe axul de flexie al genunchiului; aceste modele stabilizeaza aparatul ligamentar dar nu limiteaza flexia si extensia genunchiului.
Articulatiile mecanice complexe prezinta limitatoare de flexie si extensie; astfel cu o singura orteza putem obtine si imobilizarea totala a genunchiului (imediat posttraumatic), limitarea partiala a mobilitatii (postoperator) si cresterea progresiva a mobilitatii in perioada de recuperare.
Articulatiile mecanice complexe adaptate mobilitatii naturale a articulatiei, permit "descarcarea"= reducerea solicitarii pe un compartiment (pe compartimentul articular medial sau lateral), in cazul artrozei unicompartimentale sau pentru vindecarea leziunilor cartilajului articular.
Atelele laterale pot fi fixe, extensibile sai integrate in suportul coapsei si gambei.
Lungimea ortezei determina stabilitatea si stabilizarea acesteia.
Suportul coapsei si gambei poate fi realizat din material moale sau rigid (aliaje de metale sau materiale compozite) astfel incat sa ofere rezistenta si stabilitate la o greutate cat mai redusa.
Exista si modele pentru utilizarea de durata in cazul instabilitatilor cronice.
Evident pretul depinde de materialele utilizate la constructie, design si complexitate.Cele confectionate din materiale non-corozive poate fi utilizata in sporturi acvatice.
Indicatii
• Ligamentului incrucisat anterior (LIA, LIAE sau ACL);
• Ligamentului incrucisat posterior (LIPI sau PCL);
• Ligamentului colateral medial sau intern (LCM sau MCL);
• Ligamentului colateral lateral sau extern (LCE sau LCL);
• Protectie si stabilizare dupa grefele chirurgicale (ligamentoplastia LIA);
• Indicata in recuperarea dupa traumatisme sau interventii chirurgicale.
• condropatii, condromalacii;
• leziuni ale cartilajului tratate chirurgical;
• transplant de cartilaj (mozaicplastie);
• dupa leziunile de menisc tratate chirurgical;
• necroza (osoasa) avasculara;
• fracturi ale platoului tibial.
Publicarea, reproducerea, modificare, afisarea sau transmiterea informatiilor (text, imagini si logo) website-ului MedicinaSportiva.Ro este permisa numai cu acordul scris (e-mail) al detinatorului www.medicinasportiva.ro.
Utilizatorul (cititorul) poate copia continutul exclusiv pentru uz personal, excluzand orice alta utilizare in scop publicitar, comercial, asociere cu noi etc. Informatia acestui website este pusa la dispozitia publicului pentru informare si acumulare de cunostinte si nu pentru a le prelua si comercializa.
Utilizatorii pot introduce unul sau mai multe link-uri la aceasta pagina:
Autor: Dr Gabriel Panait
Permanent link: https://www.medicinasportiva.ro/orteza/orteze-genunchi-articulate.htmlMedicinaSportiva.Ro nu comercializeaza orteze!
Este recomandat a utiliza aceste produse conform cu indicatiilor medicului Dvs.
Utilizatorul trebuie sa decida si este singurul raspunzator de modul cum utilizeaza informatile furnizate in aceasta sectiune;
MedicinaSportiva.Ro si autorul nu pot fi responsabili de orice actiune pe care o intreprindeti pe baza respectivelor informatii.
* cititi Termeni si Conditii.
Comentarii:
Nu sunt comentarii
Adauga un comentariu:
*Important! Comentariile sunt moderate de Dr Gabriel Panait; deoarece nu putem fi permanent on-line, intre trimiterea comentariului si aparitia acestuia pe pagina va trece un interval de timp variabil (intre 24 - 48 ore);
Prin apasarea butonului de trimitere declarati ca ati citit si ati inteles
Termenii, conditiile si confidentialitatea pentru comentarii, incluse in Termenii si Conditiile MedicinaSportiva.Ro.