Consumul moderat de bere şi masa corporală

prolog

Consumul moderat de bere şi masa corporală


Berea este o băutură fermentată cu conţinut scăzut de alcool, cu caracteristici specifice în compoziţia sa care îi oferă un interes nutritiv special.


În general, consumul moderat de bere, cu aproximativ 45 kcal. pe fiecare 100 ml şi 17 kcal. în cazul berii fără alcool, cât şi consumul celorlalte băuturi fermentate cu un conţinut scăzut de alcool, pot face parte dintr-o alimentaţie sănătoasă, cu condiţia să facem referire la adulţi sănătoşi. Acest lucru se ântâmplă datorită proprietăţilor care îi conferă berii conţinutul scăzut de alcool, cât şi datorită materiilor prime din care este fabricată (apă, orz şi hamei).


În ciuda cunoaşterii acestor date, exista mitul ca un consum de bere produce distensie abdominală. Totuşi, cu condiţia să ne referim doar la consumul moderat de bere, trebuie să menţionăm că în studiile ştiinţifice care s-au realizat cu privire la modificarea greutăţii corporale, nu există modificări la nivelul ponderal nici în compoziţia corporală, fapt care nu a fost analizat încă în detaliu.


Dr Alin Nicolae Popescu - http://dralinpopescu.ro
Materialul publicat reprezinta opinia autorului si se incadreaza in standardele stiintifice acceptate la momentul publicarii, dar stiinta medicala este in permanenta schimbare si de aceea MedicinaSportiva.Ro nu poate garanta ca informatia este completa, actuala sau ca nu contine erori.
Materialul publicat nu constituie si nu substituie consultatia medicala; de aceea folositi acest material doar pentru informare si nu pentru autodiagnosticare sau autotratament - in cazul in care aveti suspiciuni in ceea ce priverste starea Dvs. de sanatate - adresati-va medicului de specialitate.
Pentru alte intrebari - adresati-va autorului. Materialul publicat poate suferi actualizari ulterioare.

Back ↑ top