www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva


HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?... 

ELECTROSOMATOGRAFIA
SISTEM RAPID DE DIAGNOSTICARE FUNCTIONALA

Dr Carmen (Gradinaru) Caragata
 
    La un sportiv, depistarea dezechilibrelor functionale prezinta un real avantaj, deoarece este de preferat ca acestea sa fie corectate inainte de instalarea unei afectiuni organice.
   In acest scop este folosit sistemul de investigatie denumit D.D.F.A.O (aparat de diagnostic si determinari functionale asistat de ordinator), cu ajutorul caruia se testeaza functia a peste 40 de organe si sisteme. Testarea este neinvaziva (fara ace, fara radiatii sau substante de contrast), dureaza aproximativ 3 minute, si are o aplicatie de exceptie la sportivi, prin faptul ca este o investigatie globala a starii de sanatate si permite aprecierea gradului de functionare a fiecarui organ si functii interne, prin evaluarea nivelului de conductivitate bioelectrica a corpului.ELECTROSOMATOGRAFIA
SISTEM RAPID DE DIAGNOSTICARE FUNCTIONALA

 La un sportiv, depistarea dezechilibrelor functionale prezinta un real avantaj, deoarece este de preferat ca acestea sa fie corectate inainte de instalarea unei afectiuni organice.
  In acest scop este folosit sistemul de investigatie denumit D.D.F.A.O (aparat de diagnostic si determinari functionale asistat de ordinator), cu ajutorul caruia se testeaza functia a peste 40 de organe si sisteme. Testarea este neinvaziva (fara ace, fara radiatii sau substante de contrast), dureaza aproximativ 3 minute, si are o aplicatie de exceptie la sportivi, prin faptul ca este o investigatie globala a starii de sanatate si permite aprecierea gradului de functionare a fiecarui organ si functii interne, prin evaluarea nivelului de conductivitate bioelectrica a corpului.
Testarea cu ajutorul sistemului DDFAO are ca rezultat inducerea in organism a unui flux electronic dispersat in multiple directii, care la nivel de tesuturi se transforma in flux ionic, acesta indicand la randul sau nivelul de rezistivitate sau conductibilitate a zonelor traversate. Conductibilitatea cea mai crescuta sau cea mai scazuta din tesuturile testate apare semnificativ modificata, in functie de perturbarile functionale (afectiuni osteoarticulare, focare inflamatorii sau infectioase, manifestari alergice, perturbari ale circulatiei limfatice sau sanguine, etc.)
 Acest sistem de investigatie inregistreaza componenta biofizica a organismului, si in acest fel evalueaza capacitatea de reglare homeostazica, in corelatie cu reactiile biochimice (functie de pH extra-si intracelular, consumul de oxigen, schimburile celulare).
  Care sunt rezultatele si informatiile furnizate in urma testarii, pe baza carora DDFAO si-a dovedit utilitatea ca metoda de evaluare rapida a starii de sanatate la sportivi?
 • Gradul de stress
 • Functia sistemului neurovegetativ
 • Starea sistemului imunitar
 • Deficitul de minerale si vitamine al organismului
 • Alimente recomandate si contraindicate
 • Procentul de tesut adipos din organism<
 • Gradul de oxigenare a tesuturilor si schimburile celulare
 • Stressul oxidativ
 • Blocajele functionale ale coloanei vertebrale<
 • Bilantul de corespondenta functionala rahis-organe<
 • Organele tinta (cu disfunctii)
 • Bilantul sistemului limfatic
 • Perturbari ale circulatiei sanguine
 • Bilantul inervatiei segmentare a pielii (dermatoamele)
 • Bilantul punctelor bioelectrice de acupunctura (meridianele)
 • Bilantul principalilor neurotransmitatori
 • Graficul descrescator al factorilor de risc
 • Asistenta terapeutica (stabilirea celui mai adecvat tip de terapie:dieta / farmaceutice / homeopatie / biorezonanta etc).
  Explozia performantelor sportive este o provocare permanenta pentru medicii specialisti in medicina sportiva, care incearca, si prin intermediul acestui sistem de investigatie, depistarea in scop preventiv a tuturor disfunctiilor existente, in sensul ca este mult mai usor sa previi decat sa tratezi, in special cand se face referire la un organism sanatos, cum e cel al sportivului, a carui stare de sanatate trebuie nu doar mentinuta, ci sustinuta si optimizata.

1 iunie 2006
Dr Carmen (Gradinaru) Caragata
medic primar Medicina Sportiva

Materialul publicat reprezinta opinia autorului. MedicinaSportiva.Ro nu poate garanta ca informatiile continute in acest material sunt complete, actuale si este posibil sa existe erori.
Folositi acest material doar pentru informare - in cazul in care aveti suspiciuni in ceea ce priveste starea Dvs. de sanatate - adresati-va medicului de specialitate.
Materialul prezentat poate suferi modificari ulterioare.
 
 
 

 

Aceso Suport
Web Suport

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.


Back ↑ top