www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportiva www.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva


HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...
 

 

Q & A – Incaltamintea pentru sport

Dr Alin Nicolae Popescu - www.dralinpopescu.ro
  Incaltamintea folosita joaca un rol extrem de important fie ca vorbim de activitati cotidiene sau de cele sportive, atat din punct de vedere al confortului, cat si a starii de sanatate.
  Principala caracteristica generala a incaltamintei folosite trebuie sa fie ergonomia ...sa realizeze o buna distributie a greutatii corpului corelata efortului efectuat, fara sa produca dezeechilbre intre diferitele articulatii sau segmente anatomice care intervin in procesul biomecanic.
  O incaltaminte nespecifica activitatii sportive desfasurate poate provoaca o serie vasta de afectiuni, trecand prin sfera dermatologica, dar si afectari ale partilor moi, osteoarticulare sau tulburari de statica si postura. Infectiile pielii (micozele, Tinea pedis, piciorul atletului etc), basicile, bataturile (clavusul), deformarile degetelor (deget in ciocan, monturi), fasciita plantara (pinten calcanean), metatarsalgiile, talalgiile, bursitele, tendinitele la nivelul piciorului sau gleznei sunt cele mai raspandite afectiuni ce pot aparea avand drept cauza o incaltaminte nepotrivita.
 
 

 

Aceso Suport
Web Suport

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.


Back ↑ top