www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva


HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...
 Publicitate

 
0;  <<<<< [ 51 - 60 ]; [ 61 - 70 ]; [ 71 - 80 ]; [ 81 - 90 ]; [ 91 - 100 ];  >>>>>  
 pagina:  91 - 92 - 93 - 94 - 95 - 96 - 97 - 98 - 99100
Cum functioneaza Forumul:
ATENTIE!
Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA! Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!
Data: 25 februarie 2010 
791.Comentariu/Intrebare: entorsa recidivanta

Buna ziua.
Am facut anul trecut o radiografie la piciorul stang si mi sa spus ca am diastazis astragalo-fibular, oasele mele sunt intregi, ma stiu cu platfus la glezna stanga, iar cand rotesc interior glezna o simt o pocnitura ca si cum ar pocni la fiecare rotatie, fara a fi auzita de cei din jur, glezna e umflata si doare in jurul maleolei cu tot cu planta, nu pot sa indoi  degetele si ma doare foarte tare daca alerg, merg mai repede sau merg mai mult.port sustinatoare plantara, fasa elastica, incaltaminte cu talpa ortopedica, dar tot nu trece de vreun an jumatate si de fiecare data cand calc stramb, iar am dureri mari. Ce ar trebui sa fac pentru a iesi din aceasta situatie? Multumesc mult.
Data: 28 februarie 2010

Buna ziua,
In situatia Dvs. principiul de tratament este urmatorul:
- fizioterapie - pentru sindromul dureros si inflamatie;
- kinetoterapie pentru stabilizarea articulatiei si recuperarea reflexelor;
- utilizarea in continuare a sustinatoarelor plantare;
- inlocuirea fasei elastice cu o orteza (exista produse dedicate care pot inlocui tapping-ul ...un bandaj special utilizat de sportivi) care sa stabilizeze articulatia, pana la tonifierea musculaturii.
Tratamentul poate dura ... chiar si un an!
Sanatate,

Data: 26 februarie 2010 
792.Comentariu/Intrebare: Extrasistole

Buna ziua

Ma adresez dumneavoasta cu speranta ca voi afla o parere de la un medic sportiv in legatura cu problema mea.

Am 33 de ami si de 19 ani fac sport mai exact culturism, dar nu de performanta doar asa de placere si de intretinere am o inaltime de 169 si 77 kg. In afara de culturism mai rar dar merg si pe munte deci drumetii montane, ciclism.
De vreo 10 ani am observat extrasistolele, tin sa precizez sa sunt total asimtomatic acest lucru sa intamplat pur intamplator.
Am fost la mai multi medici unii mi-au prescris tratament alti nu acum doua saptamini mi-am masurat tensiunea e un obicei pe care il am si o perioada te 2 saptamini aveam 140-150 cu 80-90 si am mers la medic din nou.
Diagnosticul este:
ESV clasa Lown 2
TE ECG: 2 minute la 175 W cu atingerea frecventei de subnormal fara angor, fara dispnee.
ECG prezinta trigenism ventricular pina in faza 5 de efort (FV>150, 150W) cind ESV dispar.
Ecocardiac: Cord cu cavitati de dimensiuni normale, VS eficient, fara hipertofii ventriculare, fara disfunctii diastolice, SIV, GIA intacte.
Pacientul este asimtomatic, cord normal ecografic si clinic. Consideram inoportuna administrarea tratamentului antiritmic. Control cardiologic periodic.

Am fost testat si cu Holterul din acest test stiu ca a rezultat 15 % extrasistole.

Nu am consumat niciodata anabolizante doar rar citeodata cind imi permite bugetul suplimente nutritivee in cantitatile normale recomandate, in aceasta cind am inceput sa observ ca am tensiunea ridicata luam creatina 4 grame zilnic nu stiu daca are vreo legatura.

Va multumesc anticipat pentru raspuns

Data: 28 februarie 2010

Buna ziua,
Situatia Dvs. este destul de "delicata" pentru o discutie pe internet
!
Si asta deoarece se poate foarte usor gresi:
- fie in sensul minimalizarii - ceea ce poate conduce la greseli prin neglijenta ...
- fie in sensul accentuarii - ceea ce produce panica si nu este dorinta mea de a speria pe nimeni ...
- cu cordul "nu te joci"!
In plus din mesajul Dvs. am vazut ca exista pareri diferite (referitor la tratament) si la medicii cardiologi care v-au consultat!
De aceea va voi scrie, numai ce pot scrie pe internet din diagnosticul si informatia furnizata.
1. Din punct de vedere medico-sportiv, cu diagnosticul prezentat, nu puteti fi avizat pentru sport de performanta!  Practicarea de placere a sporturilor mentionate se poate face ... pe riscul Dvs.
2. Este posibil ca un studiu de electrofiziologie intracardiaca sa aduca informatii suplimentare.
3. Urmati indicatiile medicului cardiolog cu privire la tratament si nivelul efortului.
4. Renuntati la toate suplimentele nutritive (cu exceptia cazurilor cand sunt indicate de medic) ... cel putin o perioada.
Chiar in cazul creatinei, un supliment considerat inofensiv exista pareri diferite (si studii neconcludente);
in acest sens va furnizez doua link-uri (in lb.engleza):
http://www.umm.edu/altmed/articles/creatine-000297.htm
http://www.personalhealthzone.com/herbal_medicine/side_effects/creatine_side_effects.html
Sanatate,
 
Data: 27 februarie 2010 
793.Comentariu/Intrebare: 

la coapsa stanga am facut contractura musculara, am facut fizioterapie
imi puteti spune niste exercitii care ajuta in acest caz? va multumesc
Data: 28 februarie 2010

Buna ziua,
Incalzire fizica buna, exercitii pentru mobilitate si stretching,
stretching, stretching!
Sanatate,
      
Data: 28 februarie 2010 
794.Comentariu/Intrebare: fractura paleta humerala dreapta

Buna ziua!
La inceputul lunii decembrie 2009 am suferit un accident rutier in urma caruia m-am ales cu o fractura cominutiva de paleta humerala dreapta. Am suferit o prima interventie chirurgicala la scurt timp, iar dupa aproximativ o luna, o a doua interventie datorita afectarii nervului ulnar, efectuandu-se transpozitia anterioara a acestuia. Desi au trecut mai bine de 2 luni de la accident, recuperarea e destul de lenta, mai grav afectate fiind flexia-extensia cotului, precum si mobilitatea si sensibilitatea in teritoriul ulnar. Credeti ca este necesar un program mai agresiv de recuperare? In prezent merg de 2-3 ori pe saptamana la recuperare, dar nu mi se pare ca fac progrese prea mari. Unde pot gasi materiale despre recuperarea dupa astfel de fracturi?
Data: 1 martie 2010

Bună dimineaţa,
 Programul de recuperare depinde şi de răbdarea pacientului: uneori acelaşi program este perceput diferit, de către unii în ritm optim, de către alţii prea lent. Programele de recuperare sunt standardizate, oarecum, ceea ce diferă este numărul de repetări.....şi, foarte important, de  "stofa " pacientului, de fapt cred că ştii acest lucru. Dacă ai citit răspunsurile pe care le dau, ai observat că eu nu ofer sfaturi ci numai puncte de vedere. Recuperarea la sala de kinetotereapie este foarte bună, dar după cum singură sesizezi, nu este suficientă. Nimeni nu te împiedică ca unele dintre exerciţii să le practici şi acasă, zilnic şi constant, cu un număr de repetări care să nu te obosească, dar care să solicite articulaţia cotului. De regulă, eu sugerez pacienţilor mei, sesiuni scurte de exerciţii, de câteva minute, fără să oboseacă, uşor dincolo de limita de durere, dar, care se repetă pe parcursul zilei. Am constat că este mult mai eficient aşa, decât o şedinţă de 30-40 minute - de fapt, în maniera pe care ţi-o sugerez se ajunge să lucrezi mai mult decât 30-40 minute. Programul la sală rămâne şi este necesar pentru a fi observată dacă faci mişcările corect, ca să te oblige să înveţi exerciţiile, ca să te forţeze să le faci. Baza, însă, este lucrul personal.
 În afara orarului şi ritmicităţii programului, este deosebit de importantă atitudinea ta mentală vizavi de procesul de recuperare: în momentul în care lucrezi ar trebui ca mintea să însoţească mişcările, să acorzi atenţie fiecărei mişcări în parte (adică, să te bucuri pentru fiecare mişcare pe care o faci, pentru fiecare grad de libertate articulară pe care îl recapeţi, pentru senzaţia de flexibilitate recăpătată). Acest proces mental, de concentrare asupra ceea ce lucrezi ,ajută în procesul de recuperare, stimulează vascularizaţie în zona respectivă şi revitalizarea zonei. Eu îi învăţ pe pacienţii mei să se concentreze numai pe exerciţiul pe care îl lucrează, să fie atenţi la senzaţiile care apar, să ajute cu mintea efectuarea unui exerciţiu, să-şi imagineze cum în zona respectivă se reia circulaţia, cum se refac traiectele nervoase, într-un cuvânt cum se reface zona - adică, să fie participanţi la propriu proces de refacere- recuperare.
Materialele despre recuperare nu sunt foarte multe, dar pot fi accesate foarte uşor. Din motive de reclamă nu pot să-ţi fac astfel de indicaţii, dar cu siguranţă că poţi folosi internetul şi vei găsi ceea ce te interesează.
Dăcă ai nevoie de mai multe informaţii practice putem ţine legătura
Data: 1 martie 2010 
794.Comentariu/Intrebare: fractura paleta humerala dreapta

Buna seara!
Multumesc pentru promptitudinea raspunsului si mai ales pentru disponibilitatea de a tine legatura cu mine. Ca in orice alt domeniu,stiu ca o recuperare mai rapida se atinge prin mai mult studiu individual. Probabil inca nu am deprins acel set de exercitii care, in mod repetat, sa imi dea senzatia de progres evident. Am recuperat destul in ce priveste pronatia-supinatia, dar mai putin in miscarile de flexie-extensie. De asemenea se mentin rigiditatea si paresteziile distal de incheietura mainii, in teritoriul ulnar. In ce priveste atitudinea mentala, ea variaza foarte mult intre extreme, fiind mai optimista dupa incheierea exercitiilor, cand mobilitatea este mai mare, sau dimpotriva, spre depresie, cand vad ca sunt in imposibilitatea de a face miscari elementare (sa mananc, sa ma pieptan, ...) fara o incalzire prealabila, mana fiind atunci foarte rigida. Inca nu sunt convinsa ca am incheiat cura chirurgicala, recent "descoperind" pe primul buletin radiologic o fractura de stiloida cubitala dreapta, fractura neglijata datorita gravitatii afectarii cotului. Insa despre acest lucru voi discuta zilele urmatoare cu ortopedul care s-a ocupat de refacerea chirurgicala a bratului. Indraznesc sa va solicit informatii suplimentare practice referitoare la problema care ma framanta, legate de acele exercitii de recuperare (mai ales pentru acasa).
Cu deosebita stima,
Data: 3 martie 2010

Bună ziua din nou,
Atât timp cât reducerea fracturilor nu a fost completă sau totală nu este de mirare că nici recuperarea nu a făcut paşii de uriaşi aşteptaţi .
Eu încurajez pacienţii, şi studenţii, depinde de situaţie, să-şi dezvolte propria creativitate - pornesc de la premiza că, teoretic, avem la îndemână mintea noastră pe care o putem pune la treabă să ne ajute, adică mergeţi la sală şi învăţaţi nişte exerciţii pe care apoi le continuaţia acasă cu cât vă aduceţi aminte. Din acest motiv spuneam să încercaţi să fiţi prezentă cu mintea la locul pe care vreţi să-l vindecaţi (în articulaţie, în muşchi, la nivelul ligamentelor, la nivelul stomacului, rinichiului, nu contează, important este să fiţi acolo şi nu cu corpul fizic în sala de kinetoterapie, cu minte la problemele de la serviciu şi su sufletul la soţ, copii, o rudă bolnavă). Dacă veţi fi participantă la procesul de vindecare şi nu doar spectatoare veţi învăţa mai repede, şi chiar dacă dumneavoastră veţi uita mişcările corpul şi le aduce aminte şi vă îndeamnă să faceţi ceva spontan. În recuperare se folosesc mai multe tipuri de mişcări şi exerciţii diferite pentru a preveni monotonia şi a tenta pacientul să facă mişcare.
Deci, ori ce fel de mişcare pe care o faceţi, chiar dacă ea nu este indicată de către kinetoterapeut este bună, atât timp cât este la limita de suportabilitate a durerii şi respectă sensul fiziologic de mişcare. Învăţaţi să vă jucaţi mai mult cu corpul dumneavoastră tocmai pentru a face recuperarea mai uşoară, pentru a rămâne constant încrezătoare şi luaţi totul ca pe un proces de auto provocare (Ia să văd pot sau nu ), de depăşire, de pariu cu dumneavoastră. Din acest considerent nici nu am făcut o indicaţie specială de exerciţii pentru că am simţit nevoia dumneavoastră de a fi totul perfect, corect, impecabil etc...Mai multă relaxare, acceptarea provocărilor, creativitate este ceea ce cu siguranţă va schimba calitatea recuperării şi a vieţii dumneavoastră ulterioare.
Data: 3 martie 2010 
794.Comentariu/Intrebare: fractura paleta humerala dreapta

Buna seara,
Multumesc din nou pentru sfaturi si mai ales pentru incurajari. Voi incerca sa fiu mai flexibila in ce priveste miscarea, cu atat mai mult cu cat am primit astazi si vesti bune din partea ortopedului care s-a ocupat de bratul meu. Dupa consultarea radiografiilor m-a asigurat ca nu exista motive de ingrijorare in ce priveste articulatia mainii, iar cotul este perfect (cel 15 fragmente osoase din articulatie sunt din nou 3 oase asezate cuminti in materialul de osteosinteza). A fost insa nemultumit de pasii facuti de mine in recuperare si mi-a sugerat cateva miscari care sa ma ajute. Sper ca acum, avand un tonus mai bun si un mental indreptat corect catre rezolvarea problemei, asa cum m-ati sfatuit, sa fac progrese mult mai evidente. Imi voi permite sa va tin la curent cu acestea si poate chiar sa va solicit unele indrumari. Multumesc inca odata pentru raspunsurile dumneavoastra si pentru atitudinea optimista si relaxata pe care doriti sa mi-o transmiteti.
Cu deosebita stima,
Cristina S.
Data: 4 martie 2010

Bună dimineaţa Cristina,
deja tonul mesajului tău este altul! Este vorba de multă multă, multă muncă, răbdare şi perseverenţă şi mai puţin de programe sofisticate....spor şi să auzim de bine!
Cabinet Alternative Iasi
      
Data: 1 martie 2010 
795.Comentariu/Intrebare: entorsa la genunchiul drept

buna seara.
acum o luna de zile am facut o entorsa la genunchiul drept cand jucam fotbal in sala. mi s-a umflat genunchiul, iar dupa doua zile am mers si am facut o radiografie, dupa care doctorul ortoped mi-a spus ca este entorsa si sa imi cumpar o genunchiera de la farmacie si un unguent pe care sa il aplic de doua trei ori pe zi. am facut acest lucru timp de patru saptamani.vineri (26.02.2010) am mers din nou la fotbal la sala si dupa cateva alergari mi-a sarit din nou genunchiul si entorsa a recidivat.ce ma sfatuiti sa fac si in cam cat timp as putea sa ma recuperez complet? este nevoie de fasa ghipsata? va multumesc
Data: 4 martie 2010

Buna ziua,
 Diagnosticul "entorsa de genunchi" nu este altceva decat (sa zicem) o "descriere generala"; o descriere similara (din automobilism) ar fi ... masina are "joc" la sistemul de directie - fara a preciza piesa defecta (dupa varsta ma gandesc ca sunteti familiarizat cu aceasta comparatie)!
 De asemenea descrierea "mi-a sarit genunchiul" este utilizata pentru luxatia patelei (rotulei), dar "ceva" imi spune ca nu este cazul ...
Prin urmare, dispun de foarte putina informatie ca sa pot aprecia gravitatea si ... intervalul de timp pentru recuperare.
 In Mileniul III ... anul 2010, fasa gipsata este din ce in ce mai mult inlocuita de orteze, care se adapteaza usor, sunt confortabile, permit igiena locala si generala, sunt mai rezistente decat montajul gipsat si ... au o dubla utilitate: imobilizare (cand este necesar) si recuperare functionala.
  Este nevoie de un diagnostic mai exact decat ... entorsa de genunchi!
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Data: 2 martie 2010 
796.Comentariu/Intrebare:

Mesaj 1:
buna ziua! joc handbal, iar iarna asta am fost la ski. am cazut cu genunkiul drept catre interior. lam imobilizat in gips p loc, iar de atunci nu am mai fost la antrenamente. rmn-ul facut peste doua sapt indica: aspect insirat si edematiat al lci, ruptura cvasicompleta a lia si ruptura completa a lce. dupa o luna de gips, la aplicare de presiune pe genunchi din lateral pentru verificarea colateralelor, acesta raspunde bine. nu mai pleaca in lateral decat foarte putin inspre interior. e posibil ca lce, rupt complet in treimea mediana, sa se fi cicatrizat si sa fi inceput reconstructia lui naturala, pentru ca in exterior nu se mai deplaseaza.genunkiul nu mai prezinta nici instabilitate la mers.stiu ca lia trebuie operat, in cat timp trebuie facut acest lucru. si o ultima intrebare: e posibil ca din cauza gipsului, gamba sa se fi inclinat catre exterior, pentru ca o vad iesita putin in exterior incepand de la nivelul genunchiului, fata de morfologia celeilalte. va multumesc foarte mult pentru timpul pe care il veti acorda pentru a ma ajuta, sa stiu ce e de facut!

Mesaj 2:
imi cer scuze pentru acest al doilea mesaj, dar sunt tare curios si mi-e foarte frica:  voi mai putea juca handbal pe viitor, sau macar voi mai putea face sport de intretinere? asta si in urma unei operatii de ligamentoplastie.sau voi ramane cu o instabilitate pe viata din cauza colateralelor? va multumesc din nou si va salut cu respect!
Data: 4 martie 2010

Buna ziua,
In situatia Dvs. tratamentul de inceput este cel chirurgical, dupa ameliorarea inflamatiei locale.
Exact ce trebuie facut ... o sa va explice medicul care v-a consultat / tratat.
evident procesul de vindecare al ligamentelor colaterale a inceput iar modificarea unghiului dintre coapsa si gamba poate fi aparenta (datorata fenomenelor inflamatorii locale si atrofia musculara postimobilizare) sau poate fi reala, determinata de leziunea ligamentelor colaterale.
Foarte sigur veti mai putea face sport de intretinere!
Despre sportul de performanta ... este prematur a face estimari!
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait      
Data: 2 martie 2010 
797.Comentariu/Intrebare:

buna ziua dl DOCTOR; am o intrebare va rog daca MA PUNETI LAMURI; DECI EU AM FOST OPERAT IN URMA CU 4 LUNI DE LIA SI RUPTURA DE MENISC, MI S AU APLICAT SURUBURI, SI MA SIMT BINE ACUM DOAR CA MERG PUTIN SCHIOP SI IMI POCNESTE [TROSNESTE] . AM FACUT EXERCITI DOAR LA DOMICILU, ESTE NECESAR SA MERG SI LA UN MEDIC IN CARE SA FAC EXERCITITI SUB OBSERVATIA LUI SAU POT FACE IN CONTINUARE LA DOMICILIU?
Data: 4 martie 2010

Buna ziua,
Intrebarea poate fi pusa cam asa:
Ce sa fac, sa imi repar singur masina acasa sau sa ma duc la service?
Raspuns: Daca ati mai facut asta si stiti ce trebuie facut atunci puteti repara masina acasa, in parcare;
daca nu stiti ce trebuie facut ... atunci fie riscati sa stricati ceva fie cereti sfatul personalului calificat.
Pentru problemele medicale, un sfat adecvat va poate scuti de suferinta ... plus ca noi oamenii stam mai prost cu "piesele de schimb"!
Sanatate,
Data: 7 martie 2010 
797.Comentariu/Intrebare:

BUNA ZIUA DL DOCTORL, AM O INTREBARE DACA NU VA SUPARATI:DECI IN URMA CU 4 LUNI M AM OPERAT DE LIA SI RUPTURA DE MENISC SI MI S AU APLICAT SURUBURI, SI ACUM MA SIMT BINE DOAR CA MERG USOR SCHIOP SI CAND INDREPT PICIORUL AUD POCNITURI , E CEVA FIRESC ACEST LUCRU SI DACA ACESTE SURUBURI TREBUIE SA LE SCOT SI DUPA CAT TIMP DE EXEMPLU VOI MAI PUTEA PRACTICA SPORTURI ?
VA MULTUMESC ANTICIPAT SI VA DORESC NUMAI BINE
Data: 7 martie 2010

Buna ziua,
Daca suruburile sunt metalice pot fi scoase la 10-12 luni!
Daca sunt din cele resorbabile (definitive) atunci nu se mai pune problema.
Discutati cu medicul care v-a operat.
Practicarea unei activitati sportive, in functie de evolutie, se poate face la 10-12 luni de la interventie.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Data: 3 martie 2010 
798.Comentariu/Intrebare:

Buna ziua.....ma numesc v... si am 19 ani Am o durere in partea posterioara a gambei stangi...in zona inferioara....nu par a fi ligamentele (din ce m-am interesat pe net). Durerea apare doar atunci cand incerc sa alerg sau sa sar de pe piciorul respectiv...daca ma ridic pe varfuri nu simt nici o durere.Am incercat sa alerg si dupa un timp durerea se opreste...dupa incetarea activitatii sportive durerea revine. Ce ar putea fi si cum sa putea sa o tratez? Multumesc anticipat.
Data: 4 martie 2010

Buna ziua,
Dificil de ghicit prin internet!
In zona postero-inferioara a gambei cea mai importanta structura este tendonul achilean.
Poate fi: o miozita, o tendinopatie achileana, o bursita, o problema osoasa ... sau altceva!
O consultatie medicala (medicina sportiva, ortopedie) este indicata!
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Pagina precedenta   FORUM MedicinaSportiva.Ro  Intreaba-Comenteaza-Raspunde    Pagina urmatoare
  
 

 

Aceso Suport
Web Suport

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.


Back ↑ top