www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva


HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...
 

 
0;  <<<<< [ 51 - 60 ]; [ 61 - 70 ]; [ 71 - 80 ]; [ 81 - 90 ]; [ 91 - 100 ];  >>>>>  
 pagina:  91 - 92 - 93 - 94 - 95 - 96 - 97 - 98 - 99100
Cum functioneaza Forumul:
ATENTIE!
Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA! Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!




Data: 18 februarie 2010 
775.Comentariu/Intrebare: 

Buna ziua, poate ca  aici primesc o indicatie  pt a-mi rezolva problema. Acum un an am fost apucata de mana dreapta sa nu cad  de pe o barca, in apa (nu stiu  sa innot) am facut radiografie  au fost 2 fisuri si in o luna jumatate mi-am revenit dar mai am dureri intr-un  punct si cateodat merge pe gat in sus si intepaturi......fac mereu masaj cu creme antiinflamatoare si cam atat ... trebuie sa ma mai adesez  unui medic pt analize ... Va rog sa ma indrumati! MULTUMESC ANTICIPAT!
Data: 19 februarie 2010

Buna ziua,
Este posibil ca in timpul traumatismului sa fi suferit si o leziune (minora) prin elongatie (intindere) a unui nerv sau a plexului brahial ... sau este inceputul unei spondiloze cervicale ...
Trebuie sa va adresati unei clinici de recuperare medicala.
Sanatate,

Data: 18 februarie 2010 
776.Comentariu/Intrebare: 

Este grava miopia de -1?
Data: 19 februarie 2010

Bună dimineaţa,
Nu înţeleg întrebarea, care sunt criteriile dumneavoastră legate de gravitate.
Miopia -1 este o afecţiune ca oricare alta, care trebuie corectată pentru a nu da disconfort celui implicat.
La ora actuală există posibilităţi multiple de a rezolva o astfel de situaţie: cu ochelari, cu lentile de contact sau prin intervenţie chirurgicală minimă cu laser. Cel mai bine ar fi ca în primul rând dumneavoastră să vă hotărâţi ce doriţi, în funcţie şi de activitatea pe care o desfăşuraţi: vreţi să purtaţi ochelari sau nu şi apoi, să vă sfătuiţi cu medicul care a pus diagnosticul.
Ar trebui să ştiţi că ar trebui să vă faceţi corecţie dacă conduceţi autoturismul, asta ca să preveniţi eventualele aprecieri greşite ale distanţelor. În timp necorectarea miopiei poate creşte valoarea diopriilor.

 
Data: 19 februarie 2010 
777.Comentariu/Intrebare: Ruptura LIA si partial LCM

Buna ziua,
In urma cu 3 sapt am suferit un accident unde mi-am rupt LIA si partial LCM la stangul. Accidentul fiind in Austria am fost la o clinica acolo si medicul mi-a recomandat operatia "pe loc" (aprox 8h de la accident). Am facut operatia de reconstructie LIA (mi-a luat un tendon de undeva din spatele pulpei). Dupa operatie, mi-a spus ca la LCM nu i-au facut nimic intrucat este ciupit 10% si se va reface de la sine.
Ajuns in tara m-am apucat de recuperare. Dupa cca 2 sapt am inceput sa fac febra 38,3 si am fost la urgenta unde mi-au scos niste cheaguri de sange f mari de sub piele (s-au deschis taieturile operatiei si pe acolo mi-au scos cheagurile)(mentionez ca nu mi-a fost pusa drena intrucat le-am spus ca a 2-azi tb sa plec acasa). Dupa alte 2 zile am fost iar la un control si mi-au scos o siringa si jumatate de lichid (mi-au facut punctie). Ce-i drept am si exagerat cu efortul in primele 2 saptamani (mers f mult in picior, urcat scari,...)
De ce va scriu...Acum sunt la 2 zile dupa punctie, febra a mai scazut la 37,3 (sub antibiotice) dar am observat ceva in legatura cu LCM. Cand merg, daca intind piciorul foarte mult si pun greutate in el simt o durere puternica la LCM si putina instabilitate. Este posibil ca acesta sa nu se refaca? Ce imi recomandati? Sincer nu vreau sa ma operez si pt refacerea LCM.
Multumesc
Data: 21 februarie 2010

Buna ziua,
Din mesajul Dvs. am subinteles (poate gresit) urmatoarele:
1. Ati inceput recuperarea fara supraveghere de medicala, pentru ca "
mers f mult in picior, urcat scari,..." nu prea se face la 2 saptamani de la ligamentoplastie.
2. Accidente (infectii ale plagii operatorii) se intampla si la interventiile efectuate in strainatate!
Este normal sa simtiti durere la LCM ... "
Cand merg, daca intind piciorul foarte mult si pun greutate in el" pentru ca ceea ce faceti Dvs.  ... nu prea se face!
De refacut, ligamentul se va reface (se va vindeca!) indiferent de ceea ce faceti dar in lipsa unor masuri corespunzatoare se va vindeca cu alungire (mai lung), astfel incat stabilitatea genunchiului poate fi afectata.
Ce este de facut:
- trebuie rezolvata intai, obligatoriu, infectia plagii si artrita;
- in aceasta perioada o orteza pentru stabilizarea si protejarea genunchiului si un regim adaptat al activitatii este obligatoriu, pe langa tratamentul chirurgical si medicatie.
- ulterior este necesar un program de recuperare sub supraveghere medicala.
Sanatate,
      
Data: 19 februarie 2010 
778.Comentariu/Intrebare: 

Buna ziua, am si eu o problema cu genunchiul stang daca puteti sa ma ajutati cu un sfat . anu trecut in februarie 2009 la fotbal am simtit cum pur si simplu mi s-a dat genunchiul pe spate ( nu cu mult) .durere instantanee si umflatura, m-am dus la spital am facut radiografie iar doctorul mi-a zis ca nu e ceva serios , dupa 5-6 zile "sa ma intorc iar pe teren" . dar dupa 5-6 zile nici macar nu mi sa desumflat, pana la urma dupa 2 luni nu mai aveam dureri sau umflatura. Am jucat iar fotbal iar la o rasucire pe genunchi am simtit cum mi-au trocsnit toate oasele din el . seara nu am putut sa dorm de durere iar genunchiul era "butuc"/umflat rau . a 2 zi la spital am fost consultat de alt doctor care pur si simplu ma certat ca de ce nu am facut de prima oara ce a trebuit : gips+recuperare, si ca aveam ceva foarte grav nu mai tin minte foarte bine ce mi-a spus ca aveam dar ceva legat de sange la genunchi si de o entorsa grava. Mi l-a pus in gips am stat 2 luni , dupa ce mi l-a scos genunchiu tot umflat era , mi-a spus sa stau pana in august fara efort fizic pe genunchi, in cele din urma s-a desumflat dar tot timpul de atunci in coace imi "sare/scapa" (nu stiu cum sa ma exprim) urmat de o durere puternica dar care nu tine mult , maxim 2 zile .intre timp doctorul meu a murit iar eu nu m-am mai dus la consult neavand incredere in celalalt doctor si datorita faptului ca nu am dureri , dar ceea ce ma ingrijoreaza este partea interioara a genunchiului care atunci cand misc genunchiul spre interior se formeaza un spatiu si am in general instabilitate pe geunnchi dar numai la efort destul de mare . tin sa precizez ca nu am dureri deloc pot sa il flexez normal fara nici o durere pot sa alerg in forta fara dureri . dar am acel gol. iar masa musculara de la picioru stang sa miscorat datoriita gispului.P.S. cand stau ghemuit ( numai cand imi ating calcaiele de fund) simt ca mi se deplaseaza ceva in geunchi urmat de o durere destul de puternica dar scurta si nu imi afecteaza mobilitate decat cateva ore maxim o zi.
Va rog sa imi dati un sfat ceva. multumesc
Data: 20 februarie 2010

Bună seara,
situaţia dumneavoastră necesită cu mult mai mult decât o părere pe un forum. V-aş indica să mergeţi să consultaţi un medic sportiv - puteţi merge la Bucureşti.
Cred că cel mai corect ar fi ca după cu consultaţie să faceţi o artroscopie şi în funcţie de situaţia ligamentelor şi meniscurilor să se decidă atitudinea terapeutică. Apoi, va urma o perioadă de recuperare specifică. Dată fiind vârsta dumneavoastră nu aş amâna lucrurile, şi aşa a trecut un an de la primul accident !!!???!!!
Cabinet Alternative Iasi
      
Data: 21 februarie 2010 
779.Comentariu/Intrebare: tendinita cot

Mesaj 1:
buna ziua! .. vreau sa va pun si eu o intrebare tot legat de tendinita, numai ca la cot. Fac baschet de performanta de cca 7 ani si vreau sa accentuez faptul ca de cand m-am apucat de acest sport, arunc zilnic la cos exceptand duminica. Cu putine luni inainte am sesizat o durere usoara chiar la incheietura mainii, dupa care a avansat pana la cot. In momentul de fata , durere in jurul mainii numai am, insa am un punct sensibil care doare la atingere in interiorul cotului.Mi s-a spus ca am epciondilita,dar inclin sa cred ca mi s-a pus prost diagnosticul,si anume tendinita bicipitala, deaorece muschiul afectat este bicepsul. Tratament laser ultrasunete gimnastica parafina masaj si repaus cca 2 luni fara bashet. Durerea s-a ameliorat mult, dar tot exista lucru care ma ingrijoreaza.Pot sa zic ca s-a dus si datorita antiinflamatoarelor pe care le-am luat timp de 3 sapt din cauza unei operatie de LIA suferita acum o luna. De obicei dimineata ma doare foarte putin la apasare,dupa care,dupa pranz se duce pana a 2a zi datorita antiinflamatoarelor luate la pranz. Poate fi vorba de o tendinita cronica? ce poate fi reparata doar chirurgical?..sau sa incerc inca o luna 2 de repaus + fizioterapie, fiind singurul tratament pe care nu l-am facut pana acum? ms anticipat

Mesaj 2 :
a..si vreau sa va mai intreb in legatura cu sala de forta pe care sunt nevoit s-o fac datorita sportului pe care il fac..Pot sa fac forta la ceilalti muschi exceptand bicepsul?daca nu o o sa treaca?..si care ar fi exercitiile care afecteaza foarte mult tendonul de care se prinde bicepsul?..nu de alta..ca sa stiu sa le fac foarte putin..  multumesc anticipat
Data: 23 februarie 2010

Buna ziua,
  Considerand varsta Dvs.(16 ani), patologia cronica de la cot, ligamentoplastia suferita in urma cu o luna si daca mai socotesc si mentiunea privind sala de forta ("pe care sunteti nevoit sa o faceti") singurul lucru care imi vine in minte (pe langa posibilitatea unei glume proaste pe Forum) este o greseala de antrenament!
  Sunteti suprasolicitat!
Adica efortul pe care il depuneti este mai mare decat posibilitatile organismului!
De aici ... rezultatul: patologia cotului si leziunea ligamentului incrucisat.
 Pentru problema de la cot eu as incerca intati tratament conservativ (fara operatie) - repaus sportiv, fizioterapie, ortezare si gimnastica cu atat mai mult cu cat este obligatoriu sa ajungeti intr-o clinica de fiziokinetoterapie sau medicina sportiva (recuperare) pentru gimnastica postligamentoplastie.
Sanatate,
Data: 23 februarie 2010 
779.Comentariu/Intrebare: tendinita cot

multumesc frumos pt sfaturi..chiar azi am inceput fizioterapia..sper sa fie intr-un ceas bun..si sa stiti ca nu e nici o gluma proasta..

Data: 24 februarie 2010

Buna ziua,
Imi pare rau ... preferam sa fie o gluma!
La reluarea activitatii sportive - mai multa atentie la nivelul efortului!
Sanatate,
Data: 22 martie 2010 
779.Comentariu/Intrebare: tendinita cot

Buna ziua!..V-am mai scris odata tot pe forum..sunt baiatul cu ligamentoplastia si ci tendinita la cot. Vreau sa va spun ca am terminat acum cca 3 sapt fizioterapia insotita de gimnastica..durerea la apasare s-a ameliorat si mai mult..dar tot exista. Supinatia este in continuare afectata. Banuiesc ca singura soltuie este cea chirurgicala. Ce presupune interventia chirurgicala? (recuperare,anestezie, cat dureaza pana sa pot sa arunc din nou la cos, sala daca se poate face treptat dupa si dupa cat timp?) multumesc anticipat.
Data: 23 martie 2010

Buna ziua,
Eu as zice ca solutia este rabdare, ortezare si continuarea kinetoterapiei ... pentru ca dupa o interventie chirurgicala:
 ... tot aproximativ 3-5 luni trebuie sa stati ...
 ... tot gimnastica trebuie sa faceti ...
Nu va pot oferi informatii referitor la interventie deoarece nu stiu ce vi s-a propus ... trebuie sa discutati cu medicul care a facut recomandarea.
Sanatate,
PS - daca doriti sa ne mai scrieti, va rugam sa mentionati 779 (numarul pe Forum), pentru ca interventiile vor fi postate in continuare.
Data: 3 aprilie 2010 
779.Comentariu/Intrebare: tendinita cot

buna ziua..va scriu asa de repede pentru ca pot sa zic ca mi-a trecut aceasta tendinita..durere la apasare nu mai exista..decat la supinatie, si anume tendoanele de pe lateralele antebratului dar nu stiu ce sa fac in continuare.In legatura cu aruncarea la cos..mi-e si frica sa pun mana pe minge ca sa nu ma apuce iar durerea...ce sa fac pt supinatie..sa-si dea drumul..exista niste exercitii specifice??..multumesc aniticpat.
Data: 5 aprilie 2010

Buna ziua,
Eu as afirma ... nu ca v-a trecut ci doar ca s-a ameliorat mult!
Ceea ce ma si asteptam!
Va recomand rabdare ... si repaus sportiv inca cel putin 30 zile sau pana cand durerea nu mai apare nici la miscarea de supinatie.
Exista exercitii generale si cateva exercitii specifice dar nu este posibil sa vi le recomand prin internet, pentru ca ele trebuie adaptate foarte exact la starea Dvs.
De aceea este necesar un kinetoterapeut priceput.
In aceasta perioada si la reluarea activitatii este necesara o orteza de cot ... macar cea mai simpla "bratara" pentru prevenirea si tratamentul epicondilitei.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait



      
Data: 22 februarie 2010 
780.Comentariu/Intrebare: Epicondilita laterala

Buna ziua,
de 8 luni fac tot felul de tratamente pentru epicondilita.
 am luat si medicamente : aflamil, tador, piroxicam, reuxen, piroxicam gel am facut tratament cu ultrasunete, laser, cu curenti electrici, infiltratie cu diprophos si degeaba.
am aflat de exstenta unui aparat cu socuri si am facut 2 sedinte si la acel aparat, insa d-na dr. de acolo mi-a spus ca daca ma doare dupa prima sedinta nu mai are rost sa mai fac.
astfel ca, dupa 2 sedinte cu socuri, ma doare parca mai tare ca inainte si nu stiu ce sa mai fac; alte optiuni nu mi-a dat d-na doctor.
 In acest caz, ce pot sa fac?
 Puteti sa-mi dati d-stra o solutie?
 Operatia poate fi o solutie?
Data: 24 februarie 2010

Bună ziua stimată doamnă,
Pot să înţeleg suferinţa prin care treceţi, cât este de neplăcută - mai ales că am avut pacienţi în aceeaşi situaţie. Singurul lucru care se pare că l-aţi omis este să mergeţi şi să faceţi kinetoterapie la sală cu masajul prealabil al regiuni, apoi cu mobilizări pasive şi la finalul şedinţei cu mobilizări active.
Eu folosesc şi presopunctura pe punctele trigger (trigger points), cu rezultate foarte bune.
În cu totul altă ordine de idei, uneori, trebuie să recunoaştem, că medicina alopată, clasică nu deţine cheia vindecărilor. Tocmai pentru că am întâlnit situaţii în care prin tratamentele clasice rezultatele veneau încet sau se lăsau aşteptate am explorat şi alte metode şi mijloace de tratament - denumite medicină alternativă. Astfel , am învăţat că ori ce situaţie medicală se poate să aibă un corespondent şi în viaţa emoţională şi până nu se rezolvă starea emoţională nu v-a dispărea cea organică. În cazul unei astfel de dureri poate fi vorba de necesitatea ieşirii dintr-un cerc vicios emoţional. Dacă doriţi să discutăm mai mult putem lua legătura - am vrut să vă răspund direct pe o adresă de e-mail, dar nu am găsit-o. Dacă doriţi puteţi să-mi trimiteţi dumneavoastră un e-mail de contact.
Cabinet Alternative Iasi
      
Data: 23 februarie 2010 
781.Comentariu/Intrebare: lista antidoping

buna ziua...sunt voleibalist de performantza si mar interesa daca polenul granule si laptisorul de matca au in continut substantze interzise...adica se pot sau nu consuma  de sportivi de performantza,,,multumesc anticipat
Data: 24 februarie 2010

Bună seara,
În principiu, se pot consuma, numai că datele pe care mi le puneţi la dispoziţie sunt foarte generale. Sunt mai multe tipuri de produse şi nu pot garanta pentru TOATE că ceea ce scrie este şi realitatea. Din acest motiv, cel mai bine este să mergeţi la un cabinet de Medicină Sportivă sau la medicul echipei - spuneţi că faceţi performanţă la cei 30 de ani declaraţi - felicitări! Medicul, după ce vă va face o consultaţie generală, vă va indica câteva analize de laborator va putea să se decidă asupra formulei medicamentaţiei de suţinere sau de refacere pe care o va prescrie.
Mult succes în continuare.
Cabinet Alternative Iasi
      
Data: 23 februarie 2010 
782.Comentariu/Intrebare: Consultanta pe FORUM - PanSportMedical

am un baiat de 11 ani si 7 luni. De o vreme incoace ma tot bate la cap ca ar vrea sa fac sport. As vrea sa practice un sport care sai dezvolte armonios corpul. El ar vrea culturism. Nu stiu daca este recomandat, din cate am inteles culturismul impiedica cresterea in inaltime. Ce sport imi recomandati pentru fiul meu?
Data: 25 februarie 2010

Buna ziua,
Alegerea unei activitati sportive trebuie sa se faca dupa urmatoarele criterii:
- cel mai important este sa faca placere copilului;
- sa favorizeze o crestere si o dezvoltare normala si (optim) sa corecteze anumite (sa zicem) "deficiente" (fizice, de comportament etc.);
- sa existe si perspective bune pentru trecerea la marea performanta.
O evaluare medico-sportiva va poate spune, mai putin ... ce sport trebuie sa faca baiatul, ci mai curand ce sporturi nu sunt recomandate la aceasta varsta sau, pe baza unei predictii de crestere si dezvoltare, in ce discipline sportive marea performanta va putea fi atinsa doar cu eforturi suplimentare.
De exemplu, sa presupunem ca fiul Dvs. are o predictie de crestere in inaltime de maxim 1,80 m; in aceasta situatie (ipotetica), alegerea baschetului, nu ca nu este recomandata sau nu este posibila dar in viata sportiva va conduce la
"handicap" permanent de 30 cm ... sau uneori la abandon.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Pagina precedenta   FORUM MedicinaSportiva.Ro  Intreaba-Comenteaza-Raspunde    Pagina urmatoare
  
 

 

Aceso Suport
Web Suport

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.


Back ↑ top