www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva


HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...
 Publicitate

 
0;  <<<<< [ 51 - 60 ]; [ 61 - 70 ]; [ 71 - 80 ]; [ 81 - 90 ]; [ 91 - 100 ];  >>>>>  
 pagina:  91 - 92 - 93 - 94 - 95 - 96 - 97 - 98 - 99100
Cum functioneaza Forumul:
ATENTIE!
Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA! Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!
Data: 16 februarie 2010
767.Comentariu/Intrebare: fractura

fractura fara deplasare a humerusului (putin mai jos de col). sta imobilizat 3 saptamani si 3 luni fara judo (de performanta). ce ma intereseaza: daca stiti link-uri cu poze pentru exercitii de recuperare si daca intr-adevar dupa 3 luni va putea sa faca antrenamente serioase si competitii?
Cu stima
Data: 19 februarie 2010

Buna ziua,
Recomandarile privind tratamentul si repausul sportiv trebuie respectate.
Va recomand sa cautati o clinica (medicina sportiva, recuperare medicala, kinetoterapie) pentru exercitii ... nu spun ca nu gasiti pe internet, dar exercitiile trebuie adaptate la starea reala si nu la diagnostic.
Daca la programul de recuperare se asociaza si magnetoterapie (camp magnetic) este posibil sa reia activitatea sportiva in 3 luni ... dar nimeni nu poate prezice aceasta.
Sanatate,

Data: 16 februarie 2010
768.Comentariu/Intrebare: ligamentoplastie - 16 ani

Fetita mea in varsta de 16 ani, in urma unei sarituri la un meci de volei (in data de 13.12.2009), la genunchiul stang a suferit ruptura de menisc intern si extern si ruptura de LIA. I s-a facut atroscopie in urma cu o luna (15.01.2010) dar medicul ne-a spus ca ligamentoplastia LIA nu se face decat dupa implinirea varstei de 18 ani, dupa incetarea cresterii. Am vrea sa stim daca aceasta interventie nu se poate face mai repede, intrucat ea face volei la junioare la clubul sportiv scolar. In cazul in care se poate efectua interventia unde este recomandat sa o facem?
Va multumesc.
Data: 19 februarie 2010

Buna ziua,
Imi pare rau de situatie, dar asa se face!  Este mai bine sa se astepte!
Si fara suparare, chiar nu va inteleg graba ...
- fetita este sportiva junioare la un club scolar!
- durata de decuperare dupa interventie este (in medie) de 10 luni; deci cca. un an dupa ligamentoplastie ... oricum nu joaca!
- diferenta intre un an si doi ani de pauza sportiva este nesemnificativa la 16 ani!
Interesul Dvs. este ca rezultatul interventiei e sa fie cat mai bun!
Daca totusi raspunsul meu va nemultumeste, trebuie sa discutati direct cu colegii de la ortopedie ... pana la urma decizia este a medicului care opereaza!
Sanatate,
 
Data: 16 februarie 2010 
769.Comentariu/Intrebare: Leziune genunchi

Buna ziua,
In urma cu aproximativ un an si jumatate am resimtit dupa o partida de tenis de masa o durere destul de intensa la nivelul genuchiului stang, avand totodata si sentimentul de nesiguranta a genuchiului respectiv. Singurul simptom pe care l-am avut inainte de acest incident era un zgomot (pocnitura) la flexia totala a genunchiului dar fara durere. Inainte de acest incident jucam relativ frecvent bashet si practicasem si box thailanez pentru o perioada relativ scurta de 3-4 luni, dar fara sa am senzatia de disconfort la nivelul genunchiului.

Senzatia de durere si nesiguranta mai ales la torsiune a durat pentru o perioada de 2-3 luni de la incident, timp in care a scazut treptat in intensitate pana la disparitie, dar cu anumite faze de revenire. Pe aceasta perioada am intrerupt activitatile sportive si am purtat o orteza stabilizatoare cu benzi incrucisate. Apoi incet-incet am inceput sa fac si sport (basket si mai apoi chiar si ski), dar doar cu orteza. In prezent ma mai deranjeaza din cand in cand genunchiul in sensul ca am cateodata o usoara senzatie de durere si disconfort care poate dura pana la o zi dupa o solicitare prelungita (basket sau ski intens cu orteza).

In urma unei investigatii RM efectuata recent, rezultatul a fost urmatorul:
"Hipersemnal amorf tip degenerativ in cornul posterior al meniscului medial, cu tendinta la contact cu suprafata articulara inferioara, constituindu-se in traiect de fisura, fara fragment desprins.
Minima modificare de semnal in cornul posterior al meniscului lateral, fara ruptura constituita.
Fara alte anomalii de morfologie sau semnal in ambele meniscuri.
Atasamente menisco-capsulare si menisco-tibiale integre.
Ligamente incrucisate si colaterale cu semnal, grosime, traiect si insertii normale.
Fara alte leziuni musculo-tendinoase in segmentul examinat.
Cartilajul de acoperire al condilului lateral are o zona de semnal heterogen catre linia mediana, pe versantul anterior, cu remanierea osului cortical subjacent, fara exfoliere de cartilaj si fara edem osos in spongioasa subcondrala. Fara alte lezuni in cartilajul femural si patelar.
CONCLUZIE: Fisura fara deplasare in cornul posterior al meniscului medial"

Ce recomandare imi puteti da in legatura cu aceasta situatie si o eventuala cale de rezolvare?
Va multumesc anticipat.
Data: 19 februarie 2010

Buna ziua,
Avand in vedere varsta, faptul ca sunteti o persoana cu viata sportiva si tinand cont si de sporturile pe care le practicati ... cea mai buna optiune, pe termen mediu si lung, este artroscopia!
Interventia este simpla iar rezultatul va fi excelent (teoretic) pentru ca (inca) nu sunt alte leziuni asociate.
Sanatate,      
Data: 17 februarie 2010
770.Comentariu/Intrebare: 

Buna ziua,
Am facut un RMN genunchi in urma unei cazaturi si rezultatul este:
-important edem al maduvei osoase din portiunea postero-externa a epifizei tibiale proximale
-edem in partile moi ale genunchiului
-in rest cortica osoasa si cartilajele au grosime si semnale normale;
-meniscurile externe si interne  morfologie,semnal,pozitie-normale
-ligamentele totul e normal
-componente osoase articulare cu configurati si raporturi normale
cat de grav este ?
Multumesc
Data: 19 februarie 2010

Bună dimineaţa stimate domn,
Din moment ce aţi ajuns să faceţi un RMN înseamnă că aţi fost consultat de către un medic. În aceste condiţii mi se pare normal să mergeţi la acesta şi să vă stabilească şi conduita terapeutică.
De ce vă faceţi griji inutil, staţi şi căutaţi pe forum, aşteptaţi răspunsuri când mult mai simplu şi normal este să urmaţi filiera:
traumatism (accident) - medic - Rx, RMN, laborator - medic - tratament medicamentos + fizioterapie.
Nu pot să vă spun cât de grav este atât timp cât îmi lipseşte contextul clinic şi simptomatologia subiectivă.
Cabinet Alternative Iasi
      
Data: 17 februarie 2010
771.Comentariu/Intrebare: Cresterea in inaltime ... 492

Buna ziua! Am 18 ani si 1,62 cm si as vrea sa mai cresc in inaltime. Mai am vreo sansa la aceasta varsta? Ce tip de exercitii ar trebui sa fac? Am inceput sa merg la sala (aerobic si fitness). Credeti ca ma ajuta?
Astept sfatul dumneavoastra si va multumesc anticipat
Data: 19 februarie 2010

Buna ziua,
Imposibil de apreciat prin internet!
Dupa varsta mentionata ... sansele sunt destul de mici!
Un raspuns mai exact puteti avea dupa evaluarea (radiologica) a cartilajelor de crestere.
Aerobicul si fitness-ul pot ajuta  ... sau nu! Depinde de instructor si mai ales de starea cartilajelor de crestere.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Data: 17 februarie 2010
772.Comentariu/Intrebare: suplimente nutritive

ma intereseaza in special pt un jucator de beachvolley de performantza ce suplimente nutritive sunt indicate...tinand cont de suprafata grea de joc(nisip)si de conditiile grele (soare)...multumesc anticipat
Data: 19 februarie 2010

Bună dimineaţa stimate domn,
mă bucură foarte mult faptul că sunteţi preocupat atât de performanţă cât şi de starea sănătăţii dumneavoastră. O astfel de atitudine ar trebui încurajată la cât mai mulţi practicanţi. Ceea ce ar trebui, de asemenea, să se cunoască este faptul că medicamnetaţia efortului sportiv nu se aplică după un şablon, nu este standard. Utilizarea medicamentaţiei se face după nişte parametri complexi: aşa cum aţi menţionat şi dumneavoastră, în funcţie de sportul practicat (particularităţile efortului sportiv, condiţii meteorologice), în funcţie de numărul de antrenamente săptămânale, în raport de starea de sănătate şi de particularităţile individuale.
Personal, înainte de a face o astfel de recomandare, indic câteva investigaţii de laborator (Hb, Ht, TGP,TGO, formulă leucocitară, proteinelectroforeză, uree, creatinină, sumar de urină), o ecografie hepatică, eu personal fac sportivilor o scanare generală a corpului (de unde obţin informaţii legate de sărurile minerale, vitaminele, remedii homeopate de care sportivul are nevoie). După ce am aceste date le corelez cu perioada de pregătire a sportivului fac indicaţia medicamentoasă.
Ceea ce încerc să vă sugerez este că ar trebui să mergeţi la un Cabinet de Medicină Sportivă unde medicul să vă facă indicaţia în funcţie de particularităţile dumneavoastră (aspect somatoscopic, compoziţie corporală, stare de sănătate, antecedente personale sau familiale). Problematica medicamentaţiei efortului sportiv ar trebui să fie una extrem de serioasă mai ales dacă ne gândim pe termen lung, la sănătatea sportivului.
Cabinet Alternative Iasi
      
Data: 17 februarie 2010
773.Comentariu/Intrebare: Consultanta pe FORUM - PanSportMedical

In perioada 2007/2009 am crescut 9 cm. Din martie 2009 (ultima masuratoare) nu am mai crescut deloc. In acest timp am facut sport asistat de performanta (cu preparator fizic la echipa). Ce pot sa fac pentru a mai creste cel putin 10 cm? Momentan am 1,78 m. Va rog raspundeti-mi. Sunt dispus sa urmez indicatii si tratament de specialitate. Multumesc.
Data: 19 februarie 2010

Buna ziua,
La varsta mentionata si sportul pe care il practicati ...
sansele sunt destul de mici sa mai cresteti 10 cm!
Totusi un raspuns exact puteti avea dupa evaluarea (radiologica) a cartilajelor de crestere.
Este necesara o consultatie de medicina sportiva.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Data: 17 februarie 2010
774.Comentariu/Intrebare: 

Am suferit o ruptura de menisc, am urmat un tratament dupa care dl. doctor mi-a spus ca trebuie facuta operatie (artroscopie). Imi este tare frica de operatie asa ca intrebarea mea este: dupa tratament, pana la operatie nu mai era si o alta solutie? Care sunt problemele care pot aparea in timpul si dupa operatie? Cat dureaza recuperarea?
Va multumesc.
Data: 19 februarie 2010

Buna ziua,
Pana la interventie puteti incerca un tratament de recuperare.
Problemele / riscurile care pot aparea ... tin de interventie si de starea Dvs. actuala de sanatate.
Cele legate de interventie (trebuie discutate cu medicul operator) sunt in general neglijabile (putem sa apreciem riscul ca fiind similar cu cel de la scoaterea unei masele); mai importante sunt cele legate de starea Dvs.de sanatate ... pe care nu o cunosc!
In general (la nesportivi) recuperarea dupa o artroscopie pentru leziune de menisc dureaza intre 1-3 luni.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Pagina precedenta   FORUM MedicinaSportiva.Ro  Intreaba-Comenteaza-Raspunde    Pagina urmatoare
  
 

 

Aceso Suport
Web Suport

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.


Back ↑ top