www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva


HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...
 


 
0;  <<<<< [ 51 - 60 ]; [ 61 - 70 ]; [ 71 - 80 ]; [ 81 - 90 ]; [ 91 - 100 ];  >>>>>  
 pagina:  91 - 92 - 93 - 94 - 95 - 96 - 97 - 98 - 99100
Cum functioneaza Forumul:
ATENTIE!
Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA! Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!
Data: 31 ianuarie 2010
743.Comentariu/Intrebare: 

am avut accident la o miuta acu o saptamana.am cazut pe genunche,am stat in repaus total o saptamana cu gheata de trei ori pe zi cate 15-20 minute,cu piciorul ridicat la nivelul inimi,si am luat de doua ori pe zi a... .m-am sintit mai bine si ma pus dracu sa pedalez pe bicicleta ergometrica 30km.a doua zi genunchiul mi sa umflat din nou,iar in partea exterioara am niste dureri atroce in orice pozitie,si la mers si la intors noaptea in somn.inainte de a trece mai departe mentionez ca la acest genunchi am mai avut probleme inainte de 89 .am fost la ecografie unde mi sa pus urmatorul diagnostic; menisc lateral drept este mai ecoge ,mai neomogen, consecinta unor leziuni mai vechi si prezinta o fisura orizontala, la nivelul suprafetei externe a acestuia este prezent un chist meniscal de cca 3mm,se constata o hiperemie la nivelul sinovialelor burselor genunchiului precum si o usoara crestere a cantitatii de lichid atat lateral,cat si medial si superor de patela/ligamentul infrapatelar prezinta o leziune veche imediat deasupra insertiei tibiale a acestuia.ce ma sfatuiti? sa ma operez cat mai urgent?
Data: 2 februarie 2010

Buna ziua,
Degenerarile meniscale ("
menisc lateral drept este mai ecogen, mai neomogen"), fisurile orizontale si chisturile meniscale nu reprezinta urgente chirurgicale dar au recomandare chirurgicala.
Ce se poate face (cu acordul medicului Dvs.)
- incepeti terapia de recuperare (fizioterapie,  kinetoterapie si ortezare, posibil infiltratii cu substante vascoelastice);
- dupa 30-45 zile urmeaza ca impreuna cu medicul Dvs. sa evaluati rezultatul terapiei; un rezultat bun poate amana interventia chirurgicala ...
In aceasta perioada se poate face si un examen RMN.
Sanatate,

Data: 2 februarie 2010
744.Comentariu/Intrebare: 

DR DOCTOR M AM OPERAT IN URMA CU 3 LUNI DE LIA SI RUPTURA DE MENISC, MI S AU BAGAT SURUBURI, SI DUPA 3 LUNI MERG INCA SCHIOP SI  TOT IMI POCNESTE GENUNCHIUL SI IL SIMT INSTABIL, VA ROG SA MI SPUNETI DACA E NORMAL ACEST LUCRU.
VA ROG SA MI DATI RASP PRIN EMAIL. ... SI ULTERIOR DACA POT VENI LA O CONSULTATIE
Data: 3 februarie 2010

Buna ziua,
Raspunsurile se ofera exclusiv pe Forum!
Mersul cu dificultate si instabilitatea pot fi consecinta atrofiei musculare consecutiva ligamentoplastiei (interventiei) iar zgomotele articulare nu pot fi interpretate ca element de evolutie negativa.
Avand in vedere ca dispun de foarte putina informatie ... nu cunosc nici macar ce varsta aveti... este imposibil de apreciat exact dar "inclin" spre o evolutie normala sau putin intarziata.
Puteti veni la o consultatie!
Totusi, avand in vedere distanta de 500 Km dintre orasele noastre sunt sigur ca puteti gasi un sfat bun si mai aproape de casa.
Sanatate,
 
Data: 2 februarie 2010
745.Comentariu/Intrebare: ruptura lia

Buna ziua
In urma cu 10 zile am avut un accident la schi, sianume am simtit o trosnitura si durere la genunchiul drept. La spital mi-au pus o atela gipsata si dupa 5 zile am efectuat un examen RMN. Rezultaele sunt acestea:
- plaja hipersemnal T2 FatSat postero-laterala la nivelul platoului tibial - contuzie osoasa;
corticala osoasa cu contur regulat, grosime normala;
cartilajul care acopera patela si condilii femurali cu grosime neuniforma, suprafata minim neregulata si semnal neomogen - modificari degenerative;
meniscurile medial si lateral cu configuratie normala, cu semnal hipointens omogen;
ligament incrucisat anterior desirat, edematiat, intrerupt in 1/3 medie;
ligament incrucisat posterior continuu, foita profunda fiind minim desirata in vecinatatea insertiei femurale;
ligament colateral intern continuu, foita profunsa fiind minim desirata in vecinatatea insertiei femurale;
ligament colateral extern continuu, edematiat in vecinatatea insertiei femurale;
revarsat lichid articular in cantitate moderata, acumulat predominant retro- i suprapatelar, lateral cu plici sinoviale laterale ingrosate;
tesuturi moi din spatiul popliteu si portiunea inferioara a muschiului biceps femural infiltrate edematos.
Intrebarea era daca este absolut necesara operatie sau genunchiul poate fi recuperat prin fizio si kinetoterapie.
Peste 3 saptamani va trebui sa plec din tara...ma voi putea recupera cat de cat pana atunci? voi putea merge normal? Eu sunt inca cu atela gipsata si azi am cumparat o orteza mobila (cu posibilitate de blocare in pozitii fixe).
Mai am inca dureri in spatiul politeu si nu am putere deloc in picior. nu ma pot spirini cu toata greutatea iar de pasit nu pot decat cu carje.
Multumesc foarte mult.
Cu stima
L
Data: 3 februarie 2010

Buna ziua,
Avand in vedere ca trebuie sa plecati din tara in 3 saptamani, singura optiune de tratament (pe termen scurt - mediu) ramane tratamentul conservativ (fizioterapie si kinetoterapie).
Timpul este cam scurt ... dar cu un tratament adecvat este posibil sa reusiti sa va deplasati utilizand doar orteza (poate ... eventual doar cu o singura carja).
Am subliniat pe textul Dvs. ceea ce este important!
Obligativitatea interventiei se poate stabili si la revenirea in tara ... sau la destinatie, oricum nu este o urgenta majora (se poate temporiza pana la 6 luni!).
Suspendati activitatile sportive ce implica suprasolicitarea genunchiului (schiul etc) in aceasta perioada.
Sanatate,
      
Data: 3 februarie 2010
746.Comentariu/Intrebare: 

se mai poate practica sport in urma unei entorse....dupa cat timp....sport:ski
Data: 4 februarie 2010

Buna ziua,
Sigur că după entorsă veţi putea practica din nou ce sport veţi dori.
Ar fi trebuit să-mi scrieţi la ce articuţie este entorsa, cum s-a produs, ce aţi făcut imediat după ce s-a produs, dacă aţi făcut tratament, dacă aţi imobilizat articulaţia şi cât timp.
Neavând aceste date vă pot scrie numai câteva generalităţi: este important ca imediat după traumatism să fi imobilizat articulaţia printr-o faşă elastică, să fi încercat menţinerea unui repaus articular, tratament cu laser şi aplicarea locală de unguente. După perioada acută ar fi important să mergeţi la o sală de kinetoterapie şi să faceţi un program de exerciţii care să vă ajute la întărirea capsulo-ligamnetară şi la refacerea tonusului musculaturii din zona respectivă. Programul poate fi învăţat şi aplicat şi acasă. Nu ştiu să vă spun nimic de timp pentru că nu ştiu gradul entorsei şi la care articulaţie s-a produs.
Cabinet Alternative Iasi
      
Data: 3 februarie 2010
747.Comentariu/Intrebare: 

Am si eu o problema si o intrebare: Anul trecut prin martie am tinut un regim si am facut si sport...si cred ca din cauza aceasta am fortat mai mult abdomenul..dupa o perioada cam de 3 luni am inceput sa am dureri in partea de sus a abd doar doar la efort..am consultat un medic si mi sa spus ca posibil din nastere am avut putin muschii abd departati si acum la efort s-au departat mai mult..."ca un nasture care se inchide si se deschide" asa s-a expr.. intrebarea mea este..in timp se vor aseza de la sine?? exista un tratament anume??ca deja a trecut cam jumatate de an si nu am nici o ameliorare
Data: 5 februarie 2010

Buna ziua,
Este posibil sa fie vorba de un diastazis al muschilor drepti abdominali.
Adica, constitutional, muschii drepti abdominali sunt mai departati iar fascia (tesutul fibros) dintre ei este mai "slaba" (ca rezistenta); astfel in cursul activitatilor fizice (sportive, dar nu numai) in care creste presiunea intraabdominala prin contractia musculaturii, acesta fascie "se intinde", uneori chiar determinand o "proeminenta" in contractie.
Din pacate situatia nu are evolutie spontana favorabila (adica nu se rezolva de la sine) din contra in timp poate evolua spre o hernie (de aceea nu ati resimtit nici o ameliorare).
De principiu - cum se poate proceda in astfel de situatii:
- este necesara o ecografie de parti moi pentru a evalua exact starea peretelui abdominal (in contractie si relaxare), a se masura dimensiunile fasciei si foarte important continuitatea - pentru a exclude punctele herniare; ecografia trebuie repetata la intervale regulate (3-6 luni) stabilite de medicul Dvs.
- utilizarea unei centuri adaptate (orteze) in cursul activitatilor fizice - numai dupa efectuarea ecografiei!
- mentinerea unui tonus al musculaturii abdominale bun (masa musculara buna) prin exercitii (efectuate purtand centura) sau daca este posibil prin electrostimulare;
- evitarea cresterii in greutare (ingrasare).
Tratamentul curativ (inclusiv pentru situatia nefavorabila ... de hernie) este cel chirurgical,
implica refacerea rezistentei peretelui prin diferite metode chirurgicale - detaliile trebuie sa le discutati la o clinica de chirurgie generala.
Sanatate,

initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait      
Data: 3 februarie 2010
748.Comentariu/Intrebare: 

Buna seara,
acesta este rezultatul RMN`ului meu :
sagital stir, pd, axial pd , fat sat coronal t1,
plaje in hiposemnal t1, hipersemnal strir la nivelul condiului femural extern, patelei
integritatea ligamentelor colateral lateral, medial, tract ilio-tibial, incrucisat anterior si posterior, fara leziuni meniscale
fisura la nivelul cartilajului articular patelar cantitate minima de lichid in cavitatea sinoviala.
Edem osos condil femural extern, patela, condropatie patelara stadiul 2, bursita minima .
Ce imi puteti zice?  necesita interventie chirurgicala ? multumesc anticipat.
Data: 5 februarie 2010

Buna ziua,
Strict pe baza rezultatului RMN de mai sus - in acest moment nu este nevoie de interventie chirurgicala!
Dar este nevoie de un tratament de recuperare de 2-3 luni (axat pe kinetoterapie)!
Sanatate,

initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Data: 4 februarie 2010
749.Comentariu/Intrebare: 

Sunt elev si nu fac sport oficial. Imi lucrez masa musculara prin flotari, tractiuni, abdomene si alergare
Am 16 ani, 1.73m inaltime si 75-76 kilograme. Pana la varsta de 14 ani am avut o crestere  buna, in urmatorul an am crescut doar un centimetru si apoi, practic nu am mai crescut deoc. As vrea sa mai cresc 2 sau 3 centimetri. Ma intereseaza ce exercitii fizice trebuie sa fac ca sa ma dezvolt. Imi place mult sa alerg dar nu stiu daca asta ma ajuta. Va rag sa nu-mi raspundeti cu "nu se poate", chiar daca am sanse mici, vreau sa inerc.
Data: 6 februarie 2010

Buna ziua,
 Nu am să vă răspund cu "nu se poate" pentru că chiar nu are sens să îţi faci probleme. Până la 22-24 de ani te poţi aştepta să mai creşti. Nu ştiu cât de înalţi sunt părinţii tăi, dar, de obicei, copii cresc cel puţin cât şi părinţii. Sigur că nu este o regulă. Pe de altă parte, în cazul proceselor NORMALE de creştere şi dezvoltare există anumite situaţii în care într-un an poţi să creşti cu 3-5 cm pentru ca apoi, în anul următor să nu mai creşti sau să creşti 1-3 cm, apoi, iarăşi 2-3 cm şi tot aşa. Nu există reguli foarte stricte, ca la matematică. Corpul omenesc are nişte limite de normalitate, nu valori fixe după care se dezvoltă.
 Nu ai definit clar ceea ce doreşti pentru că dezvoltarea poate să fie din categoria dezvoltării armonioase, generale a corpului, în care toate segmentele corpului sunt supuse efortului (ex. înot) sau doreşti să-ţi dezvolţi masa musculară care presupune să mergi la o sală de forţă şi să faci un program sub recomandarea unui instructor.
 Dacă vrei să faci un pic de mişcare pentru tine poţi să continui prin alergări în parc, poţi să faci tenis, patinaj, să mergi cu un grup de prieteni să jucaţi un fotbal, să începi un program de antrenament în arte marţiale.....posibilităţi sunt multe şi depinde numai de ceea ce îţi place ţie - cel mai important lucru este să faci mişcare de 3-4 ori pe săptămână.
 Şi...... în timp, vei ajunge la concluzia că nu înalţimea este importantă ci ceea ce gândeşti, spui, faci, cum reuşeşti să interacţionezi cu cei din jurul tău, adică, cât de "ÎNALT" este nivelul tău de: cunoşţinţe generale, constanţă, perseverenţă, tenacitate, seriozitate, muncă şi conştinciozitate.
Cabinet Alternative Iasi
      
Data: 4 februarie 2010
750.Comentariu/Intrebare: consutanta

Buna ziua,
Am rugamintea sa ma ajutati cu un sfat. Am un baiat in varsta de 19 ani, legitimat la un club de fotbal din oras iar anul trecut pe 12.o9 a suferit un accident in timpul unui meci. Diagnosticul a fost de entorsa la genunchiul drept. Aparat gipsat 5+7 zile.A stat in gips cele 12 zile,a urmat si un tratament cu fragmin si lanzap timp de 10 zile. Apoi a urmat  un repaus sportiv de 30 de zile. Dupa toata aceasta perioada, cand e reinceput antrenamentele a inceput sa acuze si dureri la genunchi. Am apelat la medicina sportiva din ... de unde i s-au prescris 10 sedinte de fizioterapie. Pentru primele 5 i s-a recomandat lipsa antrenamente, urmatoarele fara restrictie si dupa a 7 a sedinta, respectiv ieri, i-a sarit genunchiul. El calca pe picior, numai ca este putin umflat si simte ca nu are stabilitate pe el in timpul antrenamentelor. Cu rugamintea de rigoare,astept recomandarile dumneavoastra pentru ca nu stim ce avem de facut pentru recuperarea lui, mai ales ca este sportiv de performanta.
Multumesc frumos!
Data: 6 februarie 2010

Buna ziua,
Din mesajul Dvs. inteleg ca este vorba de "un lant" evenimente:
- in decembrie 2009 - entorsa de genunchi urmata de tratament, repaus etc.
- in la reluarea antrenamentelor ... dureri de genunchi ... cu tratament de fizioterapie;
- si in urma cu 3 zile ... "a sarit genunchiul" ...
Din toata aceasta descriere, pe langa faptul ca (personal) consider reluarea activitatii sportive putin "grabita",  lipsesc cateva elemente esentiale:
- gimnastica medicala care trebuia sa stabilizeze articulatia (dupa accidentare);
- progresivitatea la reluarea activitatii sportive;
Cum se poate actiona in continuare:
1.este necesara o noua evaluare medicala care sa determine exact urmarile ultimei accidentari (termenul "a sarit genunchiul" este destul de vag);
2.in functie de diagnosticul stabilit se va decide:
- daca este necesara o evaluare RMN;
- care sunt optiunile de tratament: chirurgical sau medical, pentru ca exista mai multe cauze de instabilitate de genunchi, unele cu tratament chirurgical si medical iar altele doar cu tratament medical.
Sanatate,

initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Pagina precedenta   FORUM MedicinaSportiva.Ro  Intreaba-Comenteaza-Raspunde    Pagina urmatoare
  
 

 

Aceso Suport
Web Suport

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.


Back ↑ top