www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva


HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...
 Publicitate

 
0; [ 1 - 10 ]; [ 11 - 20 ]; [ 21 - 30 ]; [ 31 - 40 ]; [ 41 - 50 ];  >  >>  >>>  
 pagina:  0  -  1  -  2  -  3  -  4  -  5  -  6  -  7  -  8  -  9  -  10
ATENTIE!
Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA! Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!




Data:  21 ianuarie 2008
71.Comentariu/Intrebare: PENTRU FORUM

Buna seara!
Sunt un tanar de 18 ani, practic
(confidential) de 4 ani si sunt tare speriat ,ingrijorat !!!
 In urma cu 3 saptamani am luat o cazatura la patinuar...nu stiu cum ca nu am bagat de seama dar, acasa am vazut o urma de lovitura pe partea stanga sub rotula la piciorul stang. Cand indoiam genunchiul ma durea zona traumatismului si aveam iradiatii in spate pe muschi gambei si putin pe ischiogambier (la coapsa).  In tot acest timp de 3 saptamani am facut antrenamente.prima saptamana mai usor, a doua putin mai bine iar acum e parca..parca putin mai bine ca in a 2 saptamana....Nu pot face antrenamentele la capacitate maxima adica :
-nu ma pot lasa pe acel genunchi pana jos ca ma doare  mai jos de rotula si in spatele genunchiului....si imi pocneste
-cand alerg ma doare in spatele genunchiului (mai tare la start)
 Sunt tare ingrijorat!!! ...eu banuesc ca e intindere ligamentara (ca am mai avut si la piciorul drept...dar nu de la cazatura de la o simpla alergare pe ploaie) Atunci in plus pe langa ce am acum a fost ca sa unflat putin. (acum nu sa unflat deloc)  Atunci l-am avut in gips dar acum am concurs peste 1 saptamana si trebue sa fiu apt pentru ...daca nu confirm nici anul asta imi iau adio de la
(confidential)...si nu vreau asta!!!
-cateodata mai simt niste ferbinfeli pe partea dreapta langa rotula pe cvatriceps (cred ca asa se numeste)
 De 3 zile  de 3 ori pe zi masez zona cu  Rubifen 2,5%gel, Clafen gel , Troxevasin si Gel de Arinca
 VA rog mult...nu vreau neaparat sa imi postati measjul pe forum ..vreau doar sa ma lamuriti si pe mine sa mi spuneti daca sunt sanse sa se vindece fara sa il pun in gips si fara sa il operez?
C.M.

Data:  22 ianuarie 2008

Buna ziua,Descrierea Dvs. se potriveste foarte bine la aproape toate problemele traumatice care pot aparea la nivelul genunchiului.
Pentru un diagnostic corect este nevoie (macar) de o consultatie si 2-3 radiografii...altfel putem spune ca aveti o contuzie forte (o lovitura zdravana).
In lipsa acestor elemente (consultatie si radiografii), mutam discutia pe un forum de astre...horoscop!Raspunsul la intrebarea Dvs. nu se gaseste pe internet ci intr-un cabinet medical.
Cu parere de rau,
 
Data:  23 ianuarie 2008
72.Comentariu/Intrebare: traumatism genunchi

Buna seara stimate doctor,
Am descoperit intamplator acest forum pe care il consider foarte util si va deranjez si eu cu o problema.Tin sa precizez ca practic (confidential) de 12 ani (acum avand 24) si n am mai avut pana acum probleme de nici un fel;
de 3,4 luni insa a inceput sa ma jeneze partea de sub genunchi (partea cu care se termina tibia), nu stiu cum se numeste in termeni medicali,este o durere nu foarte mare,dar care apare doar atunci cand ma imping in pamant pentru a sari, tin sa precizez ca nu ma doare cand merg si nici chiar cand alerg si nici cand ma ating sau apas pe acea zona, zona nu este umflata, sau iritata;din ce am mai citit pe internet este o afectiune care apare mai ales la practicantii de baschet sau volei si se numeste in engleza "knee jumper". Daca ati putea sa mi spuneti ce sa fac pentru a scapa de aceasta problema v as fi recunoscator si eu si cativa prieteni de ai mei care au aceleasi simptome.Sanatate si numai bine.
R.S.
Data:  27 ianuarie 2008

Buna ziua,
In primul rand doresc sa va atentionez ca aceleasi simptome la mai multe persoane nu inseamna neaparat aceeasi afectiune (afectarea aceleasi structuri);
daca aceleasi simptome apar insa la mai multi membrii ai unei echipe aceasta semnifica ca exista probleme legate de programul de antrenament, pregatire fizica sau refacere...ridicand suspiciunea unei suprasolicitari ...
"Jumper's knee" pe romaneste "genunchiul saritorului" sau medical "tendinita sau tendinopatiapatelara" (tendinita semnifica inflamatia sau afectiunea acuta, tendinopatia semnifica afectarea cronica) este o afectiune determinata de (posibil) urmatoarele cauze:
- factori intrinseci (care tin de individ) - pozitia patelei, conformatia genunchiului si a membrului inferior, greutatea etc.
- supraantrenamentul si suprafetele de joc (antrenament) "dure";
- tehnica sariturii etc.
Am scris "posibil" pentru ca, totusi, cauzele tendinopatiei raman incerte.
Raman de considerat o serie de alte posibile afectiuni cu simptomatologie asemanatoare:
- bursite... anserine, infrapatelare,
- fracturi de platou tibial,
- maladia Hoffa,
- artrite infectioase etc.
Complicatia tardiva (si redutabila) este ruptura tendonului ce necesita tratament chirurgical.
Tratamentul implica (in general):
- cautarea si eliminarea factorilor declansatori...
- corectarea anumitor deficiente... de tehnica a sariturii, de tehnica a antrenamentului, a deficientelor musculare etc.
- tratament fizical-kinetic,
- in final se poate ajunge si la tratament chirurgical.
Ce trebuie sa retineti este ca:
- pot exista mai multe structuri locale care sa "doara"la fel;
- tratamentul este pe de o parte pentru echipa si pe de alta parte individual;
- examenul medical este indispensabil.
Pentru final ... mesajul Dvs. m-a facut curios si am vrut sa vad si eu ce gasesc pe internet despre jumper's knee. Pe primul site (in engleza) pe care l-am deschis scria ceva de genul:
1. Puneti gheata dupa antrenament...si
   consultati un medic (
sports injury specialist / therapist ) ...
2. Modificati tehnica de antrenament ...si consultati un medic...
3. ...........................si consultati un medic
Sanatate,
       
Data:  23 ianuarie 2008
73.Comentariu/Intrebare: ruptura de menisc

Buna Seara domnu doctor.Am si eu o rugaminte la d-voastra si as vrea sa imi spuneti va rog ce trebuie sa fac in continuare.In luna MAI 2005 la
(confidential) duceam un coleg in spate in viteza si am cazut cu tot cu el si m-am lovit la genunchi. Ma durea dar m-am ridicat. Primele  2 saptamani dupa incident nu am avut nimic dar apoi a inceput sa se umfle si sa ma doara. am fost la medic,am facut R.M.N. si m-a diagnosticat cu ruptura de menisc extern.Nu m-am operat atunci pt ca imi trecuse si am amanat operatia.Dar in Septembrie 2007 m-am prezentat la medic pt a ma opera.Tin sa precizez ca am fost operat clasic (mi-a scos meniscul extern).3 Saptamani nu am calcat in pamant,nu am purtat ghips. Apoi am inceput sa merg usor cu o carja si am facut 3 sedinte de fizio-terapie.Le-am oprit deorece mi se umflase genunchiul. Si am facut 3 punctii pana acum.medicul a zis sa port genunchiera si sa mai fac exercitii singur acasa. Acum sunt 4 luni de la operatie si genunchiul este tot umlfat si foarte cald mereu.Am luat antiinflamatorii dar nu prea am vazut efectul.Si imi si pocneste genunchiul  des,cand il indoi aud si simt ca si cum s-ar freca 2 oase mici din interiorul genunchiului,iar la 500 m de mers pe jos ma doare tare,obosesc repede in piciorul afectat.Cand ma opresc din mers simt o amorteala pana in talpa.Spuneti-mi va rog ce trebuie sa fac in continuare,unde sa merg sau  sa ma consulte si alti medici ?Ce tratament imi puteti sugera si daca mai am sanse sa merg si eu normal.(am abia 19 ani,sunt la inceput de drum ).Se mai poate interveni printr-o alta operatie?Va multumesc din suflet.Astept un raspuns.Multa sanatate!!!
C.M.

Data:  27 ianuarie 2008

Buna ziua,
Din descrierea Dvs. am inteles ca este vorba fie de intarzierea recuperarii, fie de un esec terapeutic.
Cauzele nu le pot preciza...poate fi vorba de intarzierea interventiei (peste 2 ani), timp in care este posibil sa se fi produs si alte leziuni in genunchi... sau altele.
De asemenea nu cunosc motivele care au impus interventia clasica si meniscectomia totala...in prezent se rezolva aproape totul artroscopic si cu meniscectomie partiala (nu se scoate tot meniscul).
Este cunoscut faptul ca, dupa interventile clasice, recuperarea poate dura chiar peste 6 luni dar am inteles ca Dvs. nici nu ati inceput recuperarea (3 sedinte de fizioterapie, o genunchiera si exercitii acasa - nu inseamna recuperare!).
Va recomand sa efectuati un nou consult ortopedic preferabil in alta clinica.
Daca este posibil, se poate face o artroscopie - exploratorie sau terapeutica - dar aceasta este o decizie ortopedica.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait



       


Data:  27 ianuarie 2008
74.Comentariu/Intrebare: ruptura tendon achille

Stimate Doamna, Domnule.
Ma numesc B.B., sunt din T, am 26 de ani,  si va scriu in speranta unort sfaturi.
Povestea mea este :
Luni (14.01.2008) seara la fotbal am suferit o ruptura de tendon ahile. Miercuri dimineata am fost operat la ortopedie in T de catre doctorul T. Voi sta 6 saptamani in ghips, dupa care urmeaza recuperarea. Operatia a fost neasteptat de usoara pt mine, nu am mari dureri, motiv pentru care a doua zi (joi dimineata) am fost externat.
Am numai cuvinte de lauda la adresa personalului acelui spital, de la prof.dr. pana la femeia de servici. Niste oameni extraordinari. Sunt uimit de cum am fost tratat !
Problema mai greu de "operat" este cu moralul, dar lucrez si la asta.

Intrebarile mele pentru DVS ar fii :
- cat de repede dupa inlaturarea ghipsului va trebui inceputa recuperarea
- in ce va consta aceasta
- ce clinici BUNE de recuperare ar exista in T
- in cat timp voi fii in stare sa merg pe propriile picioare, chiar si schiopatand
- ce trebuie sa fac in continuare, ce ar trebui sa evit in continuare, ce sporturi as mai avea voie sa practic, in ipoteza fericita ca ar mai fii vreunul
- ce trebuie sa fac pentru a ma asigura ca nu va exista o recidiva
- am vazut ca ar exista o orteza pentru asa ceva, se recomanda?
Va multumesc anticipat !
Cu deosebit respect,
B.B

PS. Mai jos puteti gasi cateva cuvinte despre modul in care am fost operat :
Tratament chirurgical minim invaziv al rupturii recente de tendon ahilian
R.F.T,  S.O,  D.V (Chirurgia, ....................)
Ruptura tendonului ahilean reprezintã o patologie acutã invalidantã, astãzi cu o incidentã crescândã ce afecteazã adultul activ. Tratamentul este încã subiect de disputã ne-existând un standard unanim acceptat. Indicatiile oscileazã de la tratament conservativ (imobilizare ghipsatã) la tratament chirurgical. Scopul lucrãrii este comunicarea experientei autorilor cu o metodã accesibilã si eficace de tratament al unei leziuni ce depãseste sfera de interes a ortopedului. S-a utilizat în ruptura recentã a tendonului calcanean tratamentul chirurgical prin sutura percutanã a tendonului. Aceastã tehnicã minim invazivã combinã rata scãzutã a complicatiilor din tratamentul conservativ cu diminuarea incidentei complicatiilor septice si a rerupturilor din tratamentul chirurgical deschis. Utilizarea în paralel atât a siretului de PDS cu grosimea de 1,5mm cât si a firului de nylon 0 uzual, indigen, a condus la aceeasi calitate a vindecãrii leziunii. Durata micã a operatiei si spitalizarea redusã scad semnificativ costurile. Pacientii si-au reluat activitatea anterioarã la 6-8 sãptãmâni post-operator. Rezultatul estetic este foarte bun, cicatriciile cutanate devenind practic invizibile. Acestã tehnicã s-ar putea impune ca standard al tratamentului de primã intentie a rupturii recente de tendon ahilian

Data:  29 ianuarie 2008

Stimate Domn,

Pe scurt raspunsul pentru Dvs.
- cat de repede dupa inlaturarea ghipsului va trebui inceputa recuperarea .
  Recuperarea sub forma kinetoterapiei se poate incepe chiar inainte de scoaterea gipsului - decizia apartine medicului curant,
- in ce va consta aceasta
  Recuperarea va consta in fizio si kinetoterapie - procedurile efective nu sunt standardizate si depind de multi factori...starea si evolutia locala, echipa medicala, dotarea clinicii, experienta etc.
- ce clinici BUNE de recuperare ar exista in T
  Nu cunosc clinicile din orasul Dvs. dar sunt sigur ca exista.
- in cat timp voi fii in stare sa merg pe propriile picioare, chiar si schiopatand
  Dupa scoaterea gipsului ... sau in urmatoarele 2 saptamani, in functie de evolutia locala dupa cum este scris chiar de Dvs. "Pacientii si-au reluat activitatea anterioarã la 6-8 sãptãmâni post-operator..."
- ce trebuie sa fac in continuare, ce ar trebui sa evit in continuare, ce sporturi as mai avea voie sa practic, in ipoteza fericita ca ar mai fii vreunul
- ce trebuie sa fac pentru a ma asigura ca nu va exista o recidiva
Raspunsul la aceste intrebari implica o evaluare ... pentru a fi la "obiect"; altfel (ca volum) este depasita posibilitatea mea de raspuns pe acest Forum;
stiu ca aveti un serviciu de medicina sportiva in orasul Dvs. - incercati sa aflati acolo raspunsurile la aceste intrebari;

- am vazut ca ar exista o orteza pentru asa ceva, se recomanda?
Decizia apartine medicului curant si depinde de evolutia locala.
Numai bine,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
       
Data:  29 ianuarie 2008
75.Comentariu/Intrebare: rugaminte

am o mare rugaminte, daca puteti sa-mi raspundeti la o intrebare, atat doresc: daca fiul meu  care joaca baschet si este legitimat la un club sportiv,  poate beneficia de  reducere la dvs. la institut ptr diferite consultatii?? multumesc
T.M.
Data: 29 ianuarie 2008

Stimata Doamna,

Eu nu lucrez in cadrul Institutului National de Medicina Sportiva.
Pe mine ma puteti gasi in Cabinetul de Recuperare - Traumatologie Sportiva din Ambulatoriul de Specialitate pentru Sportivi Bucuresti.
Va anunt ca, in cadrul ambulatoriului, toti sportivii  beneficiaza de consultatii gratuite...deci nu avem la ce sa mai facem reducere!
Pentru Institut ... va sugerez sa va adresati direct.
Numai bine,

initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
       

Data: 4 februarie 2008
76.Comentariu/Intrebare:

Buna ziua.
Am 19 ani si 1,73 inaltime.Am inteles ca exista anumite analize prin care poti afla cat mai cresti.
Unde pot face aceste analize mai exact si daca pot creste mai mult?
   Multumesc.
S.R.

Data: 5 febuarie 2008

Buna ziua,

Cel mai simplu se poate face o radiografie de "pumn" (articulatia pumnului) pentru a se verifica starea cartilajului de crestere.
O evaluare mai complexa se poate face intr-un serviciu de endocrinologie.
Rezultatele sunt totusi orientative.
Numai bine,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
       


Data: 4 februarie 2008
77.Comentariu/Intrebare: diagnostic genunchi

Sunt o tanara de 21 de ani si am avut un accident la schi in urma caruia m-am ales cu urmatorul rezultat :
(Rezultatul este in urma unui RMN facut dupa 30 de zile de imobiliare in aparat gipsat pentru genunchiul stang)
moderata acumulare lichidiana intraarticulara
LIA cu diametrul crescut, cu semnal heterogen si lichid periligamental
banda in hipersemnal al meniscului extern
edem al medularei osoase condil femural extern,epifiza proximala peroneu, platou tibial
traiect de fractura la nivelul codilului femural extern
semnal lichidian la nivelul ligamentului colateral extern
 
Concluzii :
leziune LIA tip ruptura fibrilara
contuzii osoase
ruptura tip corn posterior menisc extern
leziune ligament colateral extern
 
Normal, ca o sa solicit consultatia unui ortoped specialist dar as dori si o alta parare a unui alt specialist , pentru  care v-si fi foarte recunoscatoare.
Cu multumiri anticipate,
M
Data: 5 febuarie 2008

Stimata Domnisoara sau Doamna,

Avand in vedere varsta Dvs. si faptul ca practicati schiul (deci sunt aproape sigur ca doriti sa schiati si anul viitor) cred este indicata o artroscopie.
Decizia apartine totusi medicului ortoped si ...Dvs.
Numai bine,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
       
Data:  7 ianuarie 2008
78.Comentariu/Intrebarea:

Buna ziua ,
   Am o problema cu un genunchi care a inceput de prin mai-iunie 2007 ....practic (confidential)....totul a inceput ca o senzatie suparatoare dar numai cand fortam accentuandu-se cu fiecare luna......(daca foloseam o fasa elastica era bine) .... simteam la fel si cand alergam sau innotam.....in octombrie am facut radiografie si ecografie parti moi ... totul in regula ,... in octombrie am facut fizioterapie ....nici un rezultat....acuma ma jeneaza aproape tot timpul
iar dimineata e ceva straniu ca nu am nici o problema cu mobilitatea dar simt ca e intepenit....dupa ce ma misc un pic isi revine.... din octombrie nu am mai fortat deloc ...... momentan nu sunt in posiblitatea de a face un RMN , artroscopie cu atat mai putin .......... va rog mult sa-mi dati un sfat  , chiar daca nu se pe site ,,,,,,,, ce ar putea sa fie?....sa fie ceva la menisc?....de ce dimineata simt acea senzatie?......multumesc anticipat
O.A.
Data: 9 ianuarie 2008

Buna seara,
Se pare ca aveti o uzura sau leziune pe o zona a cartilajului genunchiului ... afectiunea se numeste condropatie.Cauza acestei uzuri sau leziuni nu o pot nici macar banui in lipsa unei consultatii - poate fi orice...de la conformatia genunchiului la efectul sportului de performanta, la leziune menisc...Iar tratamentul implica in principal rezolvarea (sau minimizarea) cauzei... masuri pentru a incetini uzura etc.Retineti ca aceasta este doar o parere si nu are rolul unei consultatii.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait


Data:  4 februarie 2008
78.Comentariu/Intrebare: condromalacie

Buna ziua.... va multumesc pentru  raspunsul acordat si revin cu o alta intrebare sperand ca o sa-mi raspundeti si de data asta ..; in urma artroscopiei s-a consemnat pe fisa : condromalacie rotuliana ext. GRDII( in fisa mai e trecut condromalacie platou tibial  ext. GRDI , brida sinoviala anterioara partial rupta si sinovita reactiva ) ..... in timpul interventiei s-a facut abrazare- debridare si sinovectomie partiala ... am 11 zile de la interventie , nu am
nici o problema la mers , la scari , flexia e aproape completa fara sa ma doara ...... ce ma deranjeaza e ca inca este umflat si simt patela cum "pluteste"  pe lichid ... imi puteti spune va rog care este cauza ca inca este umflat ..... am inteles ca e lichid sinovial acolo pentru ca sinoviala a fost perforata .......  cum trebuie sa procedez ca sa se dezumfle mai repede ? sa fac gimnastica si masaj sau sa tin picioru cat mai nemiscat? ...la control nu pot sa ajung
decat peste 4 saptamani ...am observat ca la mers mult si stat in picioare se umfla mai tare ... astept raspunsul dumneavoastra si va urez o zi buna
O.A.
Data: 5 febuarie 2008

Buna ziua,

Din pacate (pentru Dvs.) si din fericire (pentru mine) am avut dreptate.
Situatia actuala -  este (aparent) normala dupa sinoviectomia partiala, si se va rezolva (sper) in 20 - 30 zile.
Controlul medical este necesar pentru a excude alte complicatii!
Pana la controlul medical (care chiar nu inteleg de ce trebuie sa fie ... peste 4 saptamani! ...si nu mai devreme) va recomand:
- sa purtati o fasa elastica (ziua);   o orteza (corespunzatoare) poate ajuta...
- crioterapie (aplicatii reci);
- contractii izometrice ale muschiului cvadriceps...
si reduceti efortul (mersul si ortostatismul).
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
       
 
Pagina precedenta   FORUM MedicinaSportiva.Ro  Intreaba-Comenteaza-Raspunde    Pagina urmatoare
 
 

 

Aceso Suport
Web Suport

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.


Back ↑ top