www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva


HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...



 
0;  <<<<< [ 51 - 60 ]; [ 61 - 70 ]; [ 71 - 80 ]; [ 81 - 90 ]; [ 91 - 100 ];  >>>>>  
 pagina:  81 - 82 - 83 - 84 - 85 - 86 - 87 - 88 - 8990
Cum functioneaza Forumul:
ATENTIE!
Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA! Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!

Poblicitate
Data: 6 ianuarie 2010
711.Comentariu/Intrebare: Ruptura musculara

Buna ziua!
Am si eu o problema si as avea nevoie de un "sfat" .La sfarsitul lunii septembrie 2009 am suferit o ruptura musculara la cvadriceps coapsa dr.In prima saptamana abia puteam sa merg iar dupa mi-am mai revenit.Am crezut ca mi-a trecut si m-am dus sa joc iar fotbal...cum am atins mingea am resimtit durerea si mai tare ca la inceput.Am fost la doctor si mi-a facut o ecografie precizand ca am un hematom care nu necesita operatie.Mi-a spus sa fac repas pentru o perioada de timp.Au trecut 3 luni si tot ma doare muschiul cand incerc sa joc fotbal.Un sfat?Niste exercitii pentru o recuperare rapida?
Multumesc anticipat
Data: 9 ianuarie 2010

Buna ziua,
Din scurta relatare am identificat doua posibile probleme:
faptul ca va grabiti ... si lipsa kinetoterapiei!
Destul de frecvent apar confuzii intre repausul sportiv, repausul sportiv specific si repausul absolut.
In cazul leziunilor musculare ... un repaus absolut de 3 luni nu aduce nici un beneficiu (dupa cum ati constatat).
In astfel de situatii este indicat: repaus sportiv specific, un program de kinetoterapie si reintegrare sportiva progresiva.
Sanatate,

Data: 7 ianuarie 2010
712.Comentariu/Intrebare: 85.  sinovita

Buna ,dupa un an si jumatate de investigatii am fost diagnosticat cu sinovita cronica cu hiperplazie la genunchiul drept care e umflat si in momentul de fata ca tratament iau sulfasalazina si paracetamol de o luna. Se poate vindeca aceasta boala? si ce inseamna aceasta boala ca eu doar stiu ca e umflat (am sange in articulatie) ma doare si nu-l mai pot folosi la capacitate maxima.Va multumesc.
Data: 9 ianuarie 2010

Buna ziua,
Daca dupa un an si jumatate (indiferent de tratament) ... exista inca sange in articulatie, ma pot gandi la  2 posibilitati:
- fie este vorba (si) de o tulburare de coagulare a sangelui;
- fie trebuie sa discutati cu un ortoped despre oportunitatea unei artroscopii exploratorii;
Discutia situatiei Dvs. este la "granita" specialitatii Medicina Sportiva, este extrem de complexa, depinde si de investigatiile pe care le-ati efectuat ... de aceea trebuie purtata exclusiv in clinici medicale (medicina interna, recuperare medicala si ortopedie) si nu pe internet.
Sanatate,
 
Data: 8 ianuarie 2010
713.Comentariu/Intrebare: orteza genunchi

doresc o consultatie pentru a mi recomanda un model de orteza.fiica mea a avut in urma cu 3 ani un accident la schi ,si a rupt ligamentul incrucisat, i  s a facut ligamento plastie la bucuresti, dr ....a fost ok dar anul trecut la acelasi genunchi, tot la schi  a avut oleziune de menisc, am operat o si acum e in regula.vreau sa stiu daca e obligatoriu sa poarte orteza la schi si ce model imi indicati.fiica mea are 21 de ani,174cm si 57 kg. multumesc mult.astept sa mi raspundeti deoarece as vrea sa comand orteza care sa mi fie expediata pana la 27 ianuarie cand va merge din nou sa schize
Data: 9 ianuarie 2010

Buna ziua stimate domn,
din ceea ce scrieti dumneavoastra inteleg ca ambele traumatisme sunt la acelasi genunchi. Acest lucru ma duce cu gandul la faptul ca, tehnica de schiat a ficei dumneavoastra ar trebui sa sufere imbunatati - sa invete sa cada, sa ia niste ore cu un monitor, sa utilizeze ceara adecvata vremii, sa abordeze partii care sa fie in concordanta cu nivelul ei de pregatire.
Ruptura de ligamente incrucisate este mai frecventa ca urmare a unor miscari bruste asociate cu torsiune, rotatie, dar leziunile de menisc imi sugereaza si o suprasolicitare a articulatiei genunchiului asociata sau nu cu o deficienta de statica/ mers. Se poate ca fiica dumneavoastra sa nu aiba nimic din toate acestea numai ca excluderea se face prin consultatie medicala clasica, nu on line. Medicul poate urmari simetria genunchilor si a membrelor inferioare, in general, poate aprecia postura si modul in care articulatia genunchiului este solicitata in mers si in ortostatism. Se mai pot determina gradele de miscare in articulatie. Este important si tipul constitutional, pigmentarea pielii elemente care pot ajuta la stabilirea unui diagnostic morfo-functional corespunzator.
Ceea ce nu ati mentionat este daca dupa operatii fiica dumneavoastra a efectuat kinetoterapie sau nu. In mod normal ar fi trebui ca de fiecare data sa faca un program de exercitii pe care stiu ca domnul dr. il recomanda in recuperare. Programul ar fi trebui urmat zilnic, minim 3-4 luni de zile, cel putin dupa prima operatie.
In principiu, eu nu recomand nici sportivilor de lot olimpic sa poarte orteze decat STRICT pe durata meciului/competitiei si foarte aproape de momentul in are a avut loc traumatismul. Sunt pe principiul ca musculatura si tendoanele se pot consolida numai prin kinetoterapie. Purtarea unei orteze are efectul invers, preia din rolul musculaturii si in timp are loc scaderea si mai mare a tonusul musculaturii.
In conditiile pe care le descrieti dumneavoastra doriti, de fapt, o solutie de avarie, ca sa spun asa. Solutia pe termen lung ar fi consultatie medic de medicina sportiva si colaborare cu un kinetoterapeut. Solutia imediata, pentru iesirea din situatie este sa mergeti la un magazin online, si sa consultati personalul de acolo in achizitionarea unei orteze. Repet, poate fi numai o solutie imediata.

      



Data: 9 ianuarie 2010
714.Comentariu/Intrebare: 

buna seara . ma numesc P... si de 5 ani lucrez in LONDRA. de doua luni jumate am dure mari incepand din fesa stanga si pana mai jos de gamba. durerile se accentuiaza mai ales cand stau pe scaun .Am luat tot felul de calmante si antiinflamatorii dar durerile persista .Medici de aici nu mi-au facut nici o raza sau scan .Ei zikc ca e nervul sciatic si dureaza pana se reface .Uneori merg aplecat si nu ma pot indrepta
.Ce poate sa fie oare si ce i-mi recomandati ?
Data: 9 ianuarie 2010

Buna ziua,
din datele pe care mi le dai (zidar, Londra, durere mari incepand din fesa stanga si pana mai jos de gamba, uneori merg aplecat si nu ma pot indrepta), cred ca este vorba de o tasare de discuri intervertebrale care dau si compresiune pe nervul sciatic. Sigur ca o radiografie, si mai bine CTP ar putea face un diagnostic diferential intre o tasare intervertebrala si la ce nivel/nivele este si un prolaps de hernie de disc/chiar o hernie de disc cu precizarea stadiului.
 Ce poti face?
Imbunatatirea posturii: incearca sa stai/ mergi mai drept, fara sa fortezi pozitia, incearca sa ai umerii la acelasi nivel, nu unul mai sus si unul mai jos,
- dormi pe un pat tare si cu perna mica,
- daca conduci, cand te dai jos din masina intai scoti picioarele si apoi, iesi cu corpul; cand te sui in masina, intai pui sezutul pe scaun si apoi, si picioarele
- cand stai pe scaun incearca sa nu te sprijini de scaun, sa stai cu spatele drept, si sa te sprijini pe osul de la baza coloanei, adica te inclini putin spre spate astfel ca intreaga greutate a corpului sa cada in interiorul bazinului,
- dimineata, inainte de a te da jos din pat, intinde-te precum un motan - intinzi coloana
- ar fi excelent daca ti-ai face obiceiul ca zilnic, de 3-4 ori pe parcursul zilei sa te atarni de o bara si sa incerci sa ajungi cu varfurile picioarelor spre sol (ideea este ca se elongeaza - intinde- coloana si nu mai apasa pe zona dureroasa), si stai cateva secunde
- ar fi bine daca ai putea sa faci dimineata cateva exercitii care sa-ti intareasca musculatura spatelui, mai ales ca la tine coloana este foarte solicitata - zidar. Iti recomand numai cateva exercitiii si daca vrei, dupa ce le inveti pe acestea luam din nou legatura si iti mai adaug altele: din culcat pe spate (cu fata in sus), prinzi genunchii la piept si te rulezi pe coloana (ca o barcuta) - se poate sa ajungi cu picioarele peste cap - este execelent si poti ramane asa 5-10 secunde; din pozitie de sprijin pe cele patru membre (in patru labe) curbezi cat poti de mult spatele (cum fac animale cand vor sa se intinda) si apoi, revii, iarari curbezi maxim spatele iarasi revii etc; si al treilea exercitiu: din picioare (ortostatism), cu picioarele apropiate, cu genunchii intinsi te apleci usor in fata si incerci sa atingi solul cu palmele - daca nu poti, nu este nimic faci cat poti, si pe masura ce vei exersa vei putea din ce in ce mai mult; acest ultim exercitiu se face LENT, mai ales cand REVII in picioare, nu te apleci repede si apoi, nu te ridici repede; fiecare din cele trei exercitii se fac de cateva ori, 8-10 ori fiecare, minim.
Tratament medicamentos: antiinflamatorii sub forma de supozitoare de 2 ori/zi, unguente care sa contina una dintre substantele (am dat denumirea internationala a substantei active): diclofenacum, ketoprofenum, piroxicamum, rheumafen, rheumavek.
Ar fi indicate cateva de sedinte de laserterapie 7-10.
Data fiind meseria ar trebui sa fiti foarte atent la modul cum ridicati si carati greutati: greutatile se cara egal in cele doua maini, cand vreti sa ridicati ceva de jos o veti face indoind genunchii. Daca la aceasta varsta foarte tanara aveti astfel de probleme va recomand cu fermitate ca atunci cand veniti in tara sa urmati o cura de tratament, preventiv pentru a nu ajunge in situatia de hernie de disc care necesita tratament chirurgical.

Cabinet Alternative Iasi
      
Data: 10 ianuarie 2010
715.Comentariu/Intrebare: Durere in spatele genunchiului/nu pot sa indrept piciorul

M-a luat dintr-o data o durere in spatele genunchiului stang. Stand in picioare nu pot indrepta piciorul. Stand culcat pot sa-l tin drept dar oarecum intors spre inafara. De mers pot merge numai daca aduc piciorul indoit, nu pot sa pasesc cu piciorul indreptat normal sau nu pot sa aduc piciorul pentru a pasi. Daca stau pe scaun cu picioarele relaxate in fata si incerc sa intaresc muschii gambei simt o durere care vine din partea interioara de sus a gambei si traverseaza prin spatele lateral al genunchiului.
Data: 12 ianuarie 2010

Buna ziua,
Descrierea Dvs. sugereaza o leziune musculara a regiunii proximale a tricepsului sural (posibil a muschiului gemen intern) dar bineinteles ca por fi si multe alte posibilitati (de exemplu un chist in regiunea poplitee).
De aceea este indicat un consult medical (medicina sportiva  ... ortopedie) si daca medicul va considera necesar ... o ecografie de parti moi eventual si o radiografie.
Tratamentul ... dupa precizarea diagnosticului.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Data: 10 ianuarie 2010
716.Comentariu/Intrebare: 

Ruptura de tendon achilian, operat in februarie 2009. Rezultatele la ecografie facute recent sunt OK, dar am o durere intr-un singur punct, pe partea interioara a calcaiului, care face imposibila alergarea. Nu se stie motivul. Sunt disperat sa reiau activitatea sportiva, indiferent de costuri. Caut o clinica de recuperare foarte buna in tara sau in strainatate. Ma puteti ajuta cu o recomandare ?
Data: 11 ianuarie 2010

Buna ziua stimate domn,
 Intrebarea pe care mi-o adresati nu este clara: care sunt elementele care definesc "foarte buna" in acceptiunea dumneavoastra ? Este ca si cum ati spune ca vreti sa va cumparati un mijloc de transport fara a spune daca este vorba de o bicicleta, motocicleta, masina, 4x4, etc...
 Din datele pe care le-am avut la dispozitie, am inteles ca este vorba numai de un control ecografic. In mod normal, ordinea fireasca ar fi: sa mergeti la un control medical daca se poate la un medic de Medicina sportiva sau daca nu este in orasul dumneavoastra la un ortoped - medicul va va consulta nu numai din punct de vedere clinic ci si din punct de vedere al biomecanicii mersului si a modului in care dumneavoastra calcati. Daca nu sunteti multumit de o singura parere puteti sa mai apelati si la o a doua, a treia opinie. Apoi, ar fi indicat sa mergeti la un cabinet de kinetoterapie, nu este necesara o clinica de recuperare, unde sa invatati un program de exercitii pe care sa-l aplicati zilnic, daca se poate, si minim 3-4 luni, apoi, sa treceti sa faceti sportul/sporturile favorit/favorite. La un an de zile dupa operatie este destul de trarziu pentru recuperare......hmmmm, ar fi trebuit imediat din perioada postoperatorie sau in postoperator tardiv. Ar trebui sa analizam si greutea corporala, se poate sa va fi ingrasat si atunci presiunea pe articulatia gleznei/tendon sa fie mai mare.
 Nu am cum sa fac o recomandare pentru ca sunt foarte multe elemente necunoscute: nu stiu care este starea functionala a articulatie gleznei, daca doriti o varianta cu internare de zi sau doriti sa va luati un concediu medical si doriti sa stati internat, doriti sa apelati la metode clasice de recuperare sau la ultima generatie de aparatura de recuperare, sunteti dispus sa lucrati numai programul de la sala sau doriti sa lucrati suplimentar, puteti sa va permiteti sa achizitionati aparatura pentru a lucra la domiciliu, nu stiu suma de bani de care dispuneti pentru deplasarea in strainatate etc....deci, vedeti ca toate aceastea sunt aspecte la care numai dumneavoastra aveti raspunsul. Dupa ce veti avea parerea medicala veti putea decide in functie si de ceea ce simtiti dumneavoastra, de posibilitatile pe care le aveti, de timpul de care dispuneti, de parerea familiei. Este important sa judecati in ansamblu problema, mai ales ca pana acum, se pare ca nu ati respectat algoritmul de tratament pe care vi l-am prezentat.
Data: 22 februarie 2010
716.Comentariu/Intrebare: 

Multumesc pentru raspuns.
Ref. la comparatia cu masini, prefer un BMW 4x4. Ca atare caut o clinica cu renume crescand astfel sansele de reusita. Nu se pune problema finantarii si nici a timpului liber sacrificat pentru recuperare. Vreau sa joc fotbal din nou, si daca exista o sansa de recuperare, sunt dispus sa investesc cat este necesar atat financiar cat si timp. Am fost operat la o clinica privata, am urmat toate sfaturile unui fizioterapeut, am facut si 2 saptamani de tratament cu laser. In prezent zilnic fac activitati de intindere a tendonului si intarirea musculaturii. Ref. la greutate, nu s-a modificat semnificativ, dar oricum si la acest aspect lucrez.
Data: 23 februarie 2010

Bună dimineaţa stimate domn,
Am citit cu mare atenţie mesajul dumneavoastră. Nu am citit/ nu am găsit nici o întrebare! Acesta nu este un site/forum unde să poată fi comunicate preferinţele, dorinţele, părerile sau etalate potenţele financiare, ci unul în care dorim să venim în sprijinul celor care practică sportul, care doresc să-ţi menţină sau să-şi îmbunătăţească starea de sănătate.
 NU facem recomandări de medicamente sau de tipuri de orteze,
 NU promovăm clinici medicale sau de recuperare.
Dacă sunteţi preocupat de sănătatea dumneavoastră, aşa cum declaraţi, de ce aţi aşteptat mai bine de un an ca să vă puneţi problema recuperării?
"Ref. la greutate, nu s-a modificat semnificativ, dar oricum si la acest aspect lucrez" - susţine ideea din mesajul din 11 ianuarie 2010 că ar trebui să mergeţi la un control medical, dacă se poate la un medic de Medicină Sportivă sau dacă nu, la un ortoped - nu ştiu ce înseamnă pentru dumneavoastră, "semnificativ", dar când vorbim de biomecanica articulară sau a unui segment chiar şi 0,5 kg. modifică presiunile exercitate în zonă, ceea ce poate conduce la apariţia durerii. Dacă recuperarea nu a fost făcută imediat şi serios după intervenţia chirurgicală durata de recuperare se prelungeşte proporţional cu amânarea procesului de refacere oricât de "disperat sa reiau activitatea sportiva" aţi fi dumneavoastră!
Cabinet Alternative Iasi
      
Data: 11 ianuarie 2010
717.Comentariu/Intrebare: Intindere de ligamente sau musculara

Buna seara,

  Domnule Doctor Gabriel Panait ma numesc V... si practic atletism de performanta, 400m plat si 200m plat va solicit parerea in legatura cu o problema.
In urma cu 4 luni m-am accidentat in timpul unu antrenamnet de intensitate.
Am simtit-o ca pe o intindere mai puternica, mi s-a recomandat sa nu fac fizioterapie sau altfel de recuperare, ce doar sa stau in repaus, dupa aproximativ o luna jumatate am inceput antrenamentele. Durerea aparea de fiecare data cand fac intensitate mai ales viteze, am consultat mai multi doctori sportivi si mi-au recomandat diferite tratamente precum: injectie cu dexametazona si injectii antiinflamatoare (carora nu-mi aduc aminte denumirea).
Un coleg de al meu, triplusaltist, a avut aceeasi problema la piciroul stang, a stat cu durerea timp de un an jumatate timp in care nu a facut nimic pentru a se vindeca apoi in urma unei radiografii la muschi i s-a recomandat diferite proceduri de fizioterapie in urma carora i-a trecut.
Doctorii care i-am consultat mi-au spus ca vor mai aparea dureri in zona respectiva dar fara sa se agraveze intinderea.
Cand apare durerea ii asemanatoare cu ceea de atunci cand m-am accidentat si imi induce frica de a mai forta.
Nu am mentionat locul deoarece nu stiu cu exactitate muchiul si am incercat prin poza pe care am trimiso impreuna cu acest mesaj sa vi-l arat cu aproximatie.
 Apare in profunzime durerea, nu cand pun mana sau masez locu respectiv.
V-as ruga sa-mi spuneti oponia, sugestia Dumneavoastra asupra problemei mele si daca este cu putinta ca si Doamna Doctor Paula Drosescu sa-si exprime opinia.
Va multumesc anticipat!
Data: 14  ianuarie 2010

Buna ziua,

Mentiuni initiale:
- nu am putut introduce online poza trimisa de Dvs. deoarece este (evident) luata de pe internet ... si nu doresc sa incalc drepturile autorului.
- este necesar sa optati in privinta persoanei care doriti sa va raspunda ... eu sau Dna.Dr Drosescu.
Deoarece mesajul imi era adresat ... va voi raspunde eu daca nu va schimbati optiunea in urmatoarele 24 ore.
 
Durerea (cronica cu recidive) aparuta la atleti in regiunea fesiera inferioara (posibil tuberozitatea ischiadica) poate fi determinata (mai frecvent) de:
- patologia muschilor inchiogambieri (ischiocrurali) - muschiul biceps femural, muschiul semitendinos si muschiul semimembranos, si ne putem gandi la:
   a. leziuni musculare (rupturi);
   b. mioentezite
   c. microsmulgeri la nivelul tuberozitatii ischiadice.
- sindrom de muschi piriform;
- sciatalgie, etc. (... un etc. destul de lung)

Cred ca trebuie sa incepeti prin a afla un diagnostic mai exact ... ce structura sufera (termenul de "intindere" este extrem de neclar).
Apoi ne vom intreba cu se trateaza mai bine: doar cu repaus, cu infiltratii ... cu fizioterapie, cu kinetoterapie?
Apoi ne vom intreba: de ce a aparut? (unde s-a gresit in programul de antrenament?)
Si ce putem face pentru a nu recidiva.
Pentru a nu pierde si Dvs. un an si jumatate (la fel ca si colegul Dvs.) cred ca o consultatie de medicina sportiva, urmata de o ecografie regionala sau eventual un examen RMN va poate ajuta.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait



      
Data: 11 ianuarie 2010
718.Comentariu/Intrebare: 

am facut entorsa de genunchi la un meci de fotbal in sala   in data de 20.11.2009, am mers la medic, raspunsul a fost repaus si multa rabdare, cel putin 6 saptamani. Am folosit ALIFII, I..., B-G, SI MULTE ALTELE am luat si C..., incet piciorul si-a revenit, am reusit sa-l indoi treptat, dar nu pot sa stau pe vine. m-am simtit cat de cat bine, am mai facut o vizita la medit inainte de sarbatori, am facut si un film la genuncchi, a iesit ok, am inceput sa capat ceva forta in genunchi, dar a venit si nenorocirea, am mers pe data de 10.01.11 la meci si sa intamplat din nou aceeasi problema, mi-o cedat din nou. Medicul imi recomanda un RMN, pentru a vedea care este problema cu genunchiul. Dumneavoastra ce imi recomandati  ca investigatii pentru inceput? Va multumesc.
Data: 12 ianuarie 2010

Buna ziua,
In cazul entorselor de genunchi, ordinea investigatiilor este:
- examen radiologic (completat sau nu de ecografie de parti moi)
- examen RMN - daca medicul considera ca exista posibilitatea unor leziuni interne (in special leziunea ligamentului incrucisat sau leziuni de menisc).
Deoarece Dvs. ati facut deja radiografii ... iar entorsa a recidivat, urmatoarea etapa este (intr-adevar) examenul RMN.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Pagina precedenta   FORUM MedicinaSportiva.Ro  Intreaba-Comenteaza-Raspunde    Pagina urmatoare
  
 

 

Aceso Suport
Web Suport

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.


Back ↑ top