www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva


HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...
 Publicitate

 
0; [ 1 - 10 ]; [ 11 - 20 ]; [ 21 - 30 ]; [ 31 - 40 ]; [ 41 - 50 ];  >  >>  >>>  
 pagina:  0  -  1  -  2  -  3  -  4  -  5  -  6  -  7  -  8  -  9  -  10
ARHIVA - FORUM 1.0 - Subiecte pe aceasta pagina (8):

63.  leziune fibrilara fesieri
64.  nu mai pot sta pe calcaiul stang
65.  ligamentoplastie LIAE
66.  tromboflebita  si  expertiza
67.  ruptura partiala LCI (ligament colateral intern genunchi)
68.  ruptura de tendon achilean
69.  intindere inghinala - hernie
70.  entorsa grava de genunchi

ATENTIE!
Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA! Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!Data:  4 ianuarie 2008
63.Comentariu/Intrebare: Despre o leziune fibrilara

Buna ziua, Sunt un tanar de 36 ani acum un an am facut un efort ce mi-a produs leziuni fibrilare la fesa .Cateva saptamani am avut dureri groaznice in zona fesei si a spatelui. Cand calc laba piciorului parca nu o mai pot controla asa de bine si nu mai pot alerga mult ca inainte. Daca fac un efort care solicita acei muschi am dureri mari cateva zile.Intrebarea mea ar fi ce asi pot sa fac (ce exerciti de gimnastica, eventual asociata cu kinetoterapie  )sa recuperez cat mai mult acest muschi.
Va multumesc mult
NP
Data:  5 ianuarie 2008

Buna seara,
Din scurta descriere a problemei Dvs., "leziunea musculara" seamana foarte mult cu afectarea nervului sciatic (lombo-sciatica).
Afirm aceasta deoarece (pe langa alte neconcordante) simpla leziunea fibrilara de la fesa nu determina lipsa de control a piciorului.
Prin urmare este nevoie de o reevaluare clinica (radiologica) si implicit a diagnosticului.
Partea de tratament depinde de diagnostic si echipa medic - kinetoterapeut (profesor CFM - cultura fizica medicala).

Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
       


Data:  6 ianuarie 2008
64.Comentariu/Intrebare: -inedit - nu mai pot sta pe calcaiul sting

Domnului Dr. Gabriel Panait,
- solicitarea unui raspuns
Numele meu este
(confidential), domiciliez in judetul (confidential), si ieri - 5.01.2008 - incercind sa fac exercitii fizice de incalzire ( ex. mers pe calciie,pe virfuri,...) nu m-am mai pututsprijini pe calciiul sting!!? Cind incerc sa stau pe acesta am senzatia ca mi se inmoaie piciorul! Tot incerc sa ridic laba piciorului sprijinindu-ma in calcii dar fata de cel drept - pe care pot face si piruete - laba celui sting revine necontrolat la podea?!
        Va rog pe dumneavoastra sa-mi oferiti citeva informatii (sau sa-mi recomandati o sursa de astfel de cunostinte!) cu privire la nervul si traseul acestuia pentru zona respectiva. M-am gindit ca fie a aparut un blocaj pe calea nervului aferent fie am avut un accident vascular cerebral minor!
         Despre sistemul medical si medici nu prea vreau sa aud pentru ca se trateaza bolile dupa anumite scheme, indicatii,... ori fiecare OM este unic si trebuie cercetata CAUZA ! ..Si medicii specialisti nu fac cercetare la
cabinet asupra bonavului ci aplica ce-au invatat si ce li se recomanda din partea sefilor.
          Va multumesc anticipat !
          La multi ani !
          Va doresc sa aveti o viata tihnita si un an reusit!
D.C.
Data:  7 ianuarie 2008

Buna seara,
Stimata Doamna, Domnisoara,

Informatiile pe care le solicitati (nervul si traseul ...) va sunt cu totul inutile.
Pentru a va convinge de acest lucru va pun la dispozitie in continuare un rezumat ( al unui rezumat...deoarece vorbim de tratate de medicina de mii de pagini):

Nervul ISCHIADIC
 -  cel mai voluminos nerv din organism,  este un nerv mixt, este ramură terminală a plexului sacral
 - TRAIECT: iese din pelvis prin incizura ischiadică mare, inferior de muşchiul piriform şi trece în regiunea fesieră; se continuă în regiunea posterioară a coapsei:
 - lateral vine în raport cu scurt al muşchiului biceps femural şi cu arterele perforante;
 - medial are raport cu muşchii semimembranos şi semitendinos.
 - în unghiul superior al fosei poplitee se termină prin două ramuri:
   nervul tibial şi nervul fibular (peronier) comun

Nervul FIBULAR (PERONIER) COMUN:
 - ramură terminală mixtă a nervului ischiadic
 - TRAIECT:  în fosa poplitee trece în lungul muşchiului biceps femural;  se îndreaptă printre muşchiul biceps femural şi capul lateral al muşchiului gastrocnemian spre capul fibulei şi se bifurcă terminal în nervii peronier superficial şi peronier profund.

Nervul Fibular (PERONIER) PROFUND
 - trece în loja anterioară a gambei; însoţeşte vasele tibiale anterioare si are ramuri musculare pentru muşchii:
  • tibial anterior
  • lung extensor al halucelui
  • scurt extensor al halucelui
  • lung extensor al degetelor
  • scurt extensor al degetelor
  • peronier al treilea
  • si nervii digitali dorsali pentru primul spaţiu interdigital.
Am folosit culoarea rosie pentru ce va interesa.
De asemenea, va atrag atentia ca nervii si ramurile nervoase in discutie au mai multe denumiri si de aceea, daca cititi din mai multe surse este posibil sa apara confuzii.
Dar dupa cum spuneti chiar Dvs., nervul poate fi afectat local - regional la orice nivel de la radacinile spinale - plaxul sacrat (hernie de disc), afectarea regionala a nervului ischiadic (sciatic), a nervului peronier comun sau a ramului profund sau ... la nivel central (accident vascular etc.).
Mai exista si alte multe afectiuni ( boli ) care au ca manifestare paralizii / pareze periferice...
Asa ca...

Despre sistemul sanitar sunt foarte multe lucruri de spus...si despre medici de asemenea!

 Dar, pentru a stabili boala...trebuie sa cercetezi cauza!  Iar asta inseamna consult...si investigatii!
Toate acestea...consultatiile...investigatiile (si tratamentul) se fac dupa niste reguli ("scheme si indicatii") ale profesiei care intr-adevar trebuie adaptate la pacient.
Mai trebuie sa spunem ca toate acestea (consultatii-investigatii-tratament) costa (si nu putin!)! Iar platitorul (Casa de asigurari de sanatate) impune un set suplimentar de reguli (necunoscute de catre pacienti!) pentru a se asigura ca plateste cat mai putin ... pentru ca aceasta "structura" urmareste (teoretic) sanatatea societatii si nu a individului!
Referitor la independenta profesionala trebuie sa stiti ca si in medicina exista o ierarhie profesionala, dar de la un amunit grad profesional exista independenta "fata de sefi" (dar raman regulile deontologice, profesionale si cele impuse de catre platitor...casa de asigurari).

Referitor la problema Dvs. va recomand de urgenta un consult neurologic!
Renuntati la ideea de autodiagnostic si autotratament! Nu veti reusi decat sa pierdeti timp pretios!

Va multumesc pentru urari!
Numai bine si Sanatate,

       

Data:  6 ianuarie 2008
65.Comentariu/Intrebare: ligamentoplastie

Buna ziua!

Ma numesc (confidential) (40 ani) si in urma unui accident in timpul unui meci de baschet acum 4 ani si jumatate, am suferit un traumatism la genunchiul stang. Am fost la ortoped si dupa o prima consultatie si un tratament cu antiinflamatoare am revenit la control si medicul mi-a recomandat artroscopia (dupa ce in prealabil am facut si o ecogarfie). Dupa artroscopie pe biletul de iesire scria ca au fost indepartate resturi de menisc si a fost efectuata ablatia bonturilor ligamentare (LIA rupt). Medicul mi-a recomandat dupa recuperare sa fac ligamentoplastie, dar am tot amanat pentru ca am inteles ca recuperarea poate dura cel putin 6 luni. In timpul recuperarii nu am voie sa pun piciorul jos? Dupa cat timp este permis acest lucru? Exista mai multe metode (tehnici) pentru aceasta interventie?
Nu pot spune ca dupa artroscopie am avut probleme cu genunchiul. M-am ferit insa sa mai fortez genunchiul. Dupa efort prelungit, il simt cam "greu". Am intrebat si eu in jurul meu si exista desigur 2 pareri: sa ma operez (ligamentoplastie) sau sa nu ma operez daca nu fac sport de performanta (daca vreau sa practic ceva sport sa port orteza). Am inteles ca in cazul in care nu ma operez riscul de aparitie a gonartrozei este mai mare. Care este opinia dvs.? 
Cu stima,
C.I.

Data:  7 ianuarie 2008

Buna seara,
Stimate Domn,
Pentru operativitate va raspund direct pe text!


Medicul mi-a recomandat dupa recuperare sa fac ligamentoplastie,(corect!) dar am tot amanat pentru ca am inteles ca recuperarea poate dura cel putin 6 luni.(corect!) In timpul recuperarii nu am voie sa pun piciorul jos? Dupa cat timp este permis acest lucru?( In principiu dupa 1 luna este posibil - dar cel care stabileste aceasta este numai medicul operator - el stie ce a facut...starea locala...etc.)Exista mai multe metode (tehnici) pentru aceasta interventie? (Da exista mai multe tehnici - ele depind de experienta medicului operator, dotarea clinicii..., alegerea medicului in functie de situatia locala, de tipul de suruburi pentru care optati... Cel mai bine discutati aceasta cu medicul Dvs. - el este cel mai in masura sa va propuna si explice procedeul!)
Nu pot spune ca dupa artroscopie am avut probleme cu genunchiul. M-am ferit insa sa mai fortez genunchiul. Dupa efort prelungit, il simt cam "greu". Am intrebat si eu in jurul meu si exista desigur 2 pareri: sa ma operez (ligamentoplastie) sau sa nu ma operez daca nu fac sport de performanta (daca vreau sa practic ceva sport sa port orteza). (Ambele pareri sunt corecte - decizia va apartine!)Am inteles ca in cazul in care nu ma operez riscul de aparitie a gonartrozei este mai mare.  Care este opinia dvs.? 
Riscul de gonartroza este ceva mai mare, dar considerand varsta, daca genunchiul este stabil, fara acuze, daca nu faceti sport de performanta, menajati genunchiul, purtati orteza, mai luati ceva suplimenti pentru protectie articulara, mentineti o masa musculara buna - muschi cvadriceps - se poate si fara ligamentoplastie.
In acest moment cred ca sunteti in situatia de 50-50% si nimeni, (nici eu - mai ales fara consultatie), nu poate spune ce este mai bine!

Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
       Data:  8 ianuarie 2008
66.Comentariu/Intrebare: buna seara

am facut sport de performanta si m-am inbolnavit [am avut tromboflebita] inrebarea mea este ..ce analize sau ce teste pot face pentru a continua sportul . imi doresc foarte mult si nu v-oi ceda .astept raspuns. multumescR.L.
Data:  9 ianuarie 2008

Buna seara,
Tromboflebita este o afectiune acuta - care contraindica sportul de performanta pana la vindecare, aceasta datorita riscului de embolie (cheaguri de sange care pot care pleaca din zona tromboflebitei si blocheaza circulatia in zone sensibile - mai frecvent plaman) ... cu risc vital.
Dupa vindecarea acesteia nu exista contraindicatii pentru sport decat daca:
1.circulatia venoasa este insuficienta sau daca
2.cauza care a determinat tromboflebita persista (o alta afectiune...)
Dilatatiile varicoase (varicele) se pot opera daca circulatia venoasa este  - suficienta - si nu exista (de asemenea) alte contraindicatii. Aici se mai poate discuta si despre ce sport este vorba dar deoarece nu ati mentionat...

Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel PanaitData:  9 ianuarie 2008
66.Comentariu/Intrebare: buna seara
va multumesc din suflet ca nu ati ocolit intrebarea mea dar vreau sa va  m-ai intreb ceva. Eu am facut (confidential) si ce analize pot face pentru a primi avizul medical avand in vedere ce boala am avut [tromboflebita]. Poate credeti ca sunt nebuna ...,dar nu este asa imi doresc din suflet sa fiu iar pe teren. FEDERATIA NU A FACUT NIMIC PENTRU MINE CAND AM CAZUT PE TEREN, m-au abandonat si m-am chinuit singura cu boala si n-am incetat niciodata sa sper ca voi fi iar pe teren alaturi de colegele mele.(confidential).ETC .stiam ca o sa ma fac bine. SFATUITIMA CE  SA FAC, care sunt pasi de urmat .va multumescR.L.
Data:  11 ianuarie 2008

Buna ziua,
In opinia mea aveti de parcurs urmatoarele etape principale:
1. Un consult la un medic de medicina sportiva - care sa va evalueze initial si sa stabileasca efectiv etapele pe care trebuie sa le parcurgeti.
2. Un consult la un medic internist - pentru a stabili cauzele care au deteminat tromboflebita si mai ales daca este posibil sa reapara!
3. Evaluarea circulatiei sangvine (venoase si arteriale) intr-un serviciu de specialitate - la recomandarea medicului internist.
Investigatiile vor fi recomandate de fiecare medic in parte, vor fi efectuate de Dvs. iar rezultatele vor fi pastrate de Dvs.
Este posibil sa apara necesitatea unor consultatii si in alte specialitati medicale.
4. In final, Dvs. (impreuna cu dosarul medical) veti fi reevaluata de medicul sportiv pentru a decide care sunt alternativele.
Daca totul este OK puteti face si o expertiza medico-sportiva in cadrul Institutului National de Medicina Sportiva Bucuresti.
Toate acestea sunt valabile daca inca nu ati fost expertizata ... daca ati fost expertizata si identificata cu factori de risc majori, atunci trebuie sa discutati direct cu cei care au efectuat expertiza initiala.

Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
       Data:  8 ianuarie 2008
67.Comentariu/Intrebare: ruptura partiala

buna ziua,
am avut un accident la ski in 31.12.2007, am simtit o durere ca un junghi la cazatura...apoi m-am ridicat si am coborat partia pe schiuri..simtind durere  insa nu la fel de accentuata. In 1.01.2008 am fost la urgenta..mi s-au facut Rx genunchi dr...totul e ok...si mi-au recomandat o orteza mobila...In tara..am fost la ecografie si apoi consult ortopedic..de unde am fost diagn. cu leziune partiala de LCI...mi s-a spus sa mentin orteza mobila pe picior inca vreo 6 saptamani..si cam atat..
dupa 6 saptamani..trebuie sa fac ceva kinetoterapie?? sau se incepe mai repede??
ce riscuri am daca in iarna 2008 merg iar la ski?? trebuie sa port ceva genunchiere???..ligamentul se reface in timp...sau exista "sansa" unei rupturi complete???
va ,multumesc,
A.V.

Data:  9 ianuarie 2008

Buna seara,
In primul rand doresc sa mentionaz pentru ceilalti cititori ai forumului: L.C.I. este ligamentul colateral intern al genunchiului.
In functie de starea locala si evolutie, este bine sa incepeti kinetoterapia mai repede, dar asta o decide medicul Dvs.
In cazul in care veti merge la schi fara ca leziunea sa fie vindecata (minim 45 zile) si fara o recuperare buna (masa musculara refacuta si mobilitatea genunchiului normala) va expuneti la riscul de reaccidentare...de la recidiva ... la leziuni suplimentare; pe acelasi genunchi sau in alta regiune a corpului.
Genunchiera cu insertie metalica articulata ajuta dar nu poate compensa o recuperare buna.
In functie de gradul leziunii actuale a ligamentului colateral intern, acesta se poate vindeca complet sau partial (cu risc de ruptura completa ulterioara). Medicul care a facut ecografia poate sa va lamureasca.

Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
       

Data:  17 ianuarie 2008
68.Comentariu/Intrebare: Intrebare in legatura cu intindere sau ruptura de tendon

Stimate dle doctor,
 Ma numesc  (confidential),am 58 de ani, am fost profesor de sport in romania, actualmente sint in (confidential), sint sofer de cursa lunga [nevoi materiale] datorita inactivitatii fizice (deci statului la volan f multe ore, zilnic) am ajuns supraponderal (am 110 kg). in urma cu 2 saptamini, cu ocazia sarbatorilor, impreuna cu citziva prieteni am jucat tenis cu piciorul, iar dupa 25 de minute de joc, la o miscare f rapida de a fugi dupa minge, piciorul de
suport (stingul) la intentia de a fugi rapid de pe loc, am simtit brusc o pocnitura si o durere puternica (de parca as fi fost lovit brusc) si o durere la 15 cm mai sus de la baza calcaiului in zona tendonului lui Ahile, iar durerea a fost asociata cu incalzirea zonei, iar la apasare tendonul nu s-a mai simtit, si brusc se formase "un sant"  iar continuitatea tendonului lui Ahile disparuse (comparativ cu celalalt picior).
 Admit greseala ca nu facusem nici o incalzire inainte de inceperea jocului, asa cum era necesar. dupa acea durere m-am putut deplasa la masina schiopatind, laba piciorului s-a umflat, dar nufoarte tare. durerea a fost destul de mare in prima noapte, am luat Tylenol, durerea s-a mai estompat, apoi dupa 2-3 zile de la accident(sau incident)durerea s-a extins la muschiul gambei si la laba piciorului deasupra in partea stinga, durere care a durat citeva zile, iar acum, dupa doua saptamini  a ramaso durere in calcai, (la mersul pe jos si solicitarea piciorului). nevoia materiala m-a trimis la aproximativ 8 zile la lucru, fiind sofer imi este f greu la schimbarea ambreiajului, aproape imposibil, caci mi-a disparut forta in virful piciorului, de asemenea la incercarea de a sta , sau de a ma ridica pe virful piciorului sting, nu pot, nu doare, doar simt ca nu am forta, incercind sa umblu pe virf, pica piciorul, cedeaza.
 Acum dupa doua saptamini, glezna nu este umflata, doar ca in zona cam 15 cm  de la baza calcaiului, comparativ cu piciorul drept, nu simt tendonul intins si tare, cind palpez se simte piciorul moale, deci lipsa de fermitate. pot sa execut rasucirea labei piciorului, tractiunea (cind imping virful) dar fara sa opun rezistenta. La urcatul scarilor trebuie sa pun neaparat toata laba piciorului jos.
 Am cumparat de la un magazin pt sportivi  ceva care  seamana cu  un ciorap-gheata  din material plastic si elastic, cu sireturi,  care-mi tzine incheietura si glezna, protejindu-le, am incaltzaminte tip sport, comoda,  iar pentru durere mai iau tylenol, dar... neavind asigurare de sanatate nu m-am adresat unui medic   si sint nevoit sa muncesc.   ma nelinisteste intrebarea despre ce poate fi vorba; ruptura de tendon,? ruptura de muschi sau ligamente,?o intindere ? si de ce nu am fortza in virful piciorului si am acea moliciune acolo deasupra calcaiului si durere uneori.
     
Ce-mi puteti spune, va rog, dle doctor si ce imi recomandati sa fac ???

Data:  18 ianuarie 2008

Buna seara,

  Din descrierea Dvs.se poate aprecia ca aveti o ruptura grava a tendonului Achilean.
    Ce se face in aceasta situatie?
Un consult medical...si cel putin 2 investigatii: o ecografie si un RMN, care trebuie sa precizere daca tendonul care (eventual) a ramas nelezat este suficient pentru o viata normala...
   Daca se apreciaza ca tendonul ramas rezista... se poate trata conservator (imobilizare intr-o anumita pozitie...); in caz contrar este nevoie de interventie chirurgicala.
  Nu doresc sa am dreptate, dar cred ca in situatia Dvs. (avand in vedere descrierea si greutatea Dvs.) este necesara sutura (coaserea) tendonului.
  Nu intarziati consultul (mai mult decat ati facut-o deja) pentru ca, in cazul unei rupturi complete, muschii au tendinta de retractie (scurtare) iar sutura se va efectua mai greu...si cu rezultate mai slabe.
   In aceasta situatie trecerea timpului nu va ajuta!
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
       


Data:  19 ianuarie 2008
69.Comentariu/Intrebare: Intindere inghinala

Buna ziua!
    Fiti va rog amabil, as dori sa va intreb daca hernia inghinala are vreo legatura cu intinderea inghinala, deoarece eu am hernie inghinala pe partea stanga si de ceva vreme, la fotbal, dupa putin efort incep sa ma doara inghinalii si durerea ajunge pana in zona abdomenului.
As vrea sa stiu daca au legatura si ce ar trebui sa fac ca sa scap de durerea inghinala. Ar trebui sa ma operez?
P.R.
Data:  21 ianuarie 2008

Buna ziua,

Singura legatura intre cele doua afectiuni este ca ambele apar in situatia unui deficit muscular local; un perete abdominal "subtire" (fara musculatura) predispune la aparitia si agravarea herniei inghinale si corespunzator, o musculatura deficitara (ca masa sau elasticitate) pe grupele regionale face ca la anumite solicitari sa apara "intinderea".
Interventia chirurgicala pentru rezolvarea herniei este necesara si reprezinta doar prima jumatate a tratamentului; a doua parte este gimnastica medicala pentru corectarea deficientelor musculare.

Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
       
Data:  20 ianuarie 2008
70.Comentariu/Intrebare: FORUM Nr.10

Buna seara,
Am varsta de 35 de ani si in data de 4 decembrie 2007 am suferit un traumatism la genunchiul drept, in urma unei cazaturi. In urma radiografiei facuta la urgenta nu s-au constatat leziuni osoase si m-am prezentat la un medic specialist care mi-a recomandat efectuarea examenului RMN pe data de 12 dec. 2007, imobilizand piciorul in atela si tratament cu antiinflamatoare. Concluziile RMN sunt:
- plaja mica hiperintensa T1,PD si shr /hipointensa t1 condil extern femural si reg. superoexterna a platoului tibial prin contuzie (edem spongios).Usoara modificare de ax cu subluxatie femuroperoniena dreapta.
- ingrosare fina inflamatorie a cartilajului patelar femural si al platoului tibial
- ligament incrucisat anterior partial desirat si edematiat
- ligament colateral intern viualizat incomplet tumefiat pe toata intinerea sa (hiper intens T2,PD,shr) - imagine lineara ligointensa in toate secventele de puls ce atinge discret suprafata articulara menisceala proiectata in ambele coane posterioare(menisc intern si extern)  -leziuni degenerative grad II - acumulare importanta lichidiara inhoarticulara predominant peri..... intern femural Scuze pentru unii termeni, pe care probabil nu i-am scris corect, deoarece scrisul nu a fost lizibil. Ulterior m-am prezentat la un alt medic, care mi-a imobilizat piciorul in ghips de pe 14 dec. 2007 pana pe 7 ian 2008 cu tratament antiinflamator si anticoagulant, dupa care am urmat 7 zile de recuperare medicala (gimnastica), dupa care mi s-a spus ca urmeaza o interventie artroscopica si ulterior o ligamentoplastie, daca va fi nevoie, dar dupa o perioada de 8 saptamani.In momentul de fata  nu pot sa indoi piciorul decat la 90 grade iar la palpare acuz dureri in zona genunchiului. Intrebarile  mele sunt: daca aceasta interventie (artroscopia si ligamenoplastia) s-ar putea face amandoua deodata, deoarece as vrea sa evit  dubla anestezie si daca solutia propusa de medic este una buna?  In asteptarea unui raspuns, va multumesc anticipat
L.S.

Data:  21 ianuarie 2008

Buna ziua,
Artroscopia si ligamentoplastia se fac in doua etape, separate de un interval de timp.
Din descrierea Dvs., tratamentul efectuat si solutia propusa par a fi bune.

Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait       
 
Pagina precedenta   FORUM MedicinaSportiva.Ro  Intreaba-Comenteaza-Raspunde    Pagina urmatoare
 
 

 

Aceso Suport
Web Suport

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.


Back ↑ top