www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva


HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...
 Publicitate

 
0;  <<<<< [ 51 - 60 ]; [ 61 - 70 ]; [ 71 - 80 ]; [ 81 - 90 ]; [ 91 - 100 ];  >>>>>  
 pagina:  71 - 72 - 73 - 74 - 75 - 76 - 77 - 78 - 7980
Cum functioneaza Forumul:
Index subiecte:
ATENTIE!
Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA! Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!





Data: 27 iulie 2009
567.Comentariu/Intrebare: Forum: 490

Buna ziua , am fost diagnosticat cu entorsa la genunchi de gradul 2 , leziunea ligamentului colateral intern , diagnostic stabilit fara examen RMN ; acesta este efectul unei cazaturi la fotbal ; recomandarea initiala a fost gips pt 3 saptamani , ulterior termenul a fost extins la 4 ; dupa gips purtarea unei orteze pt 3 sapt si dupa kinetoterapie 2 sapt ; Intrebarea mea este : Se poate evita orteza ? In perioada in care am avut gips am mai calcat in piciorul afectat iar in prezent dupa 2 sapt de gips nu resimt nici o durere , poate leziunea nu a fost atat de grava . Va multumesc
Data: 29 iulie 2009

Buna ziua,
Nu am cum sa apreciez gradul leziunii iar ideea "
poate leziunea nu a fost atat de grava" incepe cu "poate" pentru ca medicii nu prea fac imobilizari de 4 saptamani de dragul .... gipsului.
Evitarea ortezei: bineinteles ... orice se poate evita, adica se poate renunta la orteza daca reduceti utilizarea articulatiei ... dar aceasta va accentua atrofia musculara post-imobilizare existenta.
Orteza are rolul de a stabiliza articulatia ("sprijini" ligamentul lezat) astfel incat sa va permita reluarea mersului mai devreme, o recuperare mai rapida si fara riscuri.
Datorita confortului mult mai ridicat oferit de orteze (fata de gips) exista tendinta de a utiliza orteze care sa inlocuiasca gipsul dar si invers este posibil, cu acordul medicului curant si cu "ceva" riscuri suplimentare.
Sanatate,

 
Data: 28 iulie 2009
568.Comentariu/Intrebare: 

As dori sa-mi explicati urmatorul diagnostic: tumefiere a ligamentului colateral intern si incricisat anterior; leziune a cornului posterior al meniscului intern; hidartroza.
Sunt interesat daca tratarea va necesita interventie chirurgicala.
Va multumesc
Data: 29 iulie 2009

Buna ziua,
Depinde de gradul leziunii de menisc - leziunile de grad I si II fara simptomatologie se trateaza conservator; leziunile de gradul III simptomatice (care dau durere) se opereaza.
Desigur mai trebuie asteptat sa se vindece si leziunile ("intinderile") ligamentare, sa se resoarba lichidul intraarticular (hidartroza) si sa se evalueze stabilitatea genunchiului.
Pe langa informatia insuficienta pare a fi  prematur sa se aprecieze necesitatea interventiei.
Sanatate,

 
Data: 28 iulie 2009
569.Comentariu/Intrebare: recuperare dupa operatie de hernie inghinala

Buna ziua,
am fost operat  la o clinica din ... de hernie inghinala  dreapta in data de 09.07.2009 , in biletul de iesire scrie:" intre elementele funiculare se evidentiaza un sac herniar de cca 7 cm lungime cu colet de 2 cm diametru situat la nivelul orificiului profund al canalului inghinal ,S-a practicat "Cura operatorie procedeu retrofunicular" " Hernia mi-a aparut la sfarsitul lunii aprilie a acestui an.
Dupa interventia chirurgicala ma simt bine .
Eu sunt un om care face mult sport si imi place sa merg la sala de forta si as vrea sa stiu daca voi mai putea sa merg vreodata intr-o sala de forta?, ceea ce trebuie sa fac acum ca sa ma recuperez corect?,ce fel de gimnastica medicala trebuie sa fac?dupa cat timp?ce regim alimentar trebuie urmat? etc.
Ar fi minunat daca mi-ati putea recomanda un anumit medic sau cabinet medical  de medicina sportiva (care sa stie cu adevarat metodele de recuperare) unde sa ma adresez cu aceasta problema in ... sau in apropiere deoarece chirurgul care m-a operat nu este medic sportiv si il inteleg perfect ( el mi-a recomandat sa evit efortul fizic intens 3 luni si dupa sa incerc usor sa fac putin efort fizic urm 3 luni si dupa astea 6 luni am sa pot merge din nou la sala), dar eu as vrea sa stiu exact dupa cat timp sa ma apuc de anumite exercitii si care sunt acelea si cum se executa  corect deoarece nu as vrea sa mai recidiveze hernia sau sa-mi apara in cealalta parte.Din acest motiv as vrea sa apelez la un profesionist.Mentionez ca am 30 de ani, 1,76 cm si aprox 80kg (inainte de interventie ,acum am 76 de kg)
As vrea sa stiu daca pot sa va deranjez si telefonic. 
     Va multumesc anticipat!
  Cu stima ,  M
Data: 30 iulie 2009

Buna ziua,
In ordinea intrebarilor:
- absolut sigur veti mai putea merge intr-o sala de forta - dar efortul trebuie adaptat la conditia actuala si "predispozitia" (pentru hernie) pe care o aveti;
- pentru o recuperare corecta trebuie sa aveti in primul rand rabdare!
Cateva recomandari "aproximative":
- 30 - 45 zile - regim de viata normal, alimentatie normocalorica - fara sa va mai ingrasati, plimbare.
- la sfarsitul celor 30 - 45 zile se incepe progresiv activitatea fizica: plimbare in ritm mai rapid - alergare usoara, inot de placere (fara sarituri in bazin!), bicicleta de placere (atentie - mai ales daca bicicleta este grea - 15-20 kg - nu trebuie ridicata si trebuie folosite doar "vitezele" fara efort) si gimnastica medicala - intr-o clinica specializata in recuperare posttraumatica;
- dupa inca 30 - 45 zile - in functie de evolutie - va puteti intoarce in sala Dvs. pentru a va relua activitatea incepund cu greutati mici - 10% din greutatea corporala - si crescand progresiv la 10 zile cu maxim 5%. Teoretic - in 6 luni trebuie sa reveniti la starea dinaintea incidentului.
Daca analizati cu atentie ce am scris veti constata ca este ... cam acelasi lucru cu ce a spus medicul chirurg "
sa evit efortul fizic intens 3 luni si dupa sa incerc usor sa fac putin efort fizic urm 3 luni si dupa astea 6 luni am sa pot merge din nou la sala" difera doar detalile, ceea ce dovedeste ca nu exista minuni!
Esential: rabdarea si progresivitatea!
Aveti o clinica de medicina sportiva si de recuperare in orasul Dvs. - nu se poate sa nu gasiti ajutor!
Nu ma deranjati cu telefonul (este un telefon de contact pentru public) dar va rog sa retineti ca nu pot acorda consultanta prin telefon.
Sanatate,

      
Data: 29 iulie 2009
570.Comentariu/Intrebare: Enorsa la glezna ciudata

Buna, ma numesc A si joc fotbal la o echipa de divizie judeteana nou infiintata.In timpul unui joc de pregatire am calcat stramb pe piciorul drept auzindu-se o troznitura.Apoi piciorul s-a imflamat si invinetit usor.Am fost la Urgenta unde mi-au spus ca am entorsa si sa fac repaos 10 zile.Asa am facut.Dupa acest timp am mers la serviciu, lucrez la birou, si piciorul s-a imflamat din nou. Dupa cateva zile am fost la alt medic 7 zile concediu timp in care piciorul s-a dezumflat, iar in prima zi de serviciu s-a inflamat ca la inceput.Am o radiografie pe baza careia medicii au spus ce este entorsa.Va rog sa-mi spune-ti parerea Dvs. si daca un RMN ar fi necesar pentru a elucida problema, RMN pe care sunt dispus sa-l platesc deoarece de 5 saptamani nu se vede niciun rezultat.
V-as ruga daca se poate sa-mi raspundeti .
Va multumesc anticipat!
Data: 31 iulie 2009

Buna ziua,
"Fortarea" unei articulatii din cursul unei entorse, produce, pe langa "intinderile" (sau leziunile) ligamentelor, tendoanelor si muschilor din regiune si microleziuni ale vaselor de sange si terminatiilor nervoase; acestea din urma sunt responsabile de edemul ("umflarea") local si echimoze ("vanatai").
Aceste microleziuni sunt mai evidente atunci cand creste presiunea locala in tesuturi - prin "ingreunarea" circulatiei de "intoarcere" venosa (pozitie procliva -in jos- sau flexia unei articulatii superioare); de aceea in cazul traumatismelor articulare cea mai banala recomandare este:"tineti segmentul in sus" (ridicat = elevat - acest ultim termen este preluat din engleza, "elevation" si are o semnificatie un pic diferita in romana).
Ce pot sa constat din mesajul Dvs., este ca in perioada in care ati stat la domiciliu evolutia a fost buna, iar cand ati mers la serviciu situatia s-a inrautatit; aceasta tocmai datorita pozitiei "pe scaun" cu glezna in jos si articulatia genunchiului flectata.
Perioadele de concediu au reusit sa produca ameliorari dar au fost prea scurte pentru vindecare!
Aceasta este pe scurt o posibila explicatie a evolutiei "ciudate" a entorsei.
Nu stiu daca este cazul unui RMN (situatia trebuie evaluata clinic) dar sigur este cazul unei orteze ... glezniere care pe langa rolul de stabilizare a gleznei este o masura foarte eficienta impotriva edemului.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait



      
Data: 29 iulie 2009
571.Comentariu/Intrebare: LIA

buna ziua. in urma cu 2 sapt am  efectuat o artroscopie la genunchiul stang prin care prin care s-a stabilit ca aveam ruptura de menisc intern care a fost rezolvata si lia. nu prea as vrea sa fac operatia pt lia.exista o alta metoda?
va multumesc
Data: 31 iulie 2009

Buna ziua,
La varsta Dvs. cea mai buma optiune de tratament este ligamentoplastia LIA!
Desigur daca nu sunteti decis, se poate astepta cateva luni (chiar si mai mult) cu ortezare, gimnastica de recuperare (tonifierea muschiului cvadriceps cu rol de stabilizare a genunchiului) si renuntarea la anumite activitati sportive.
In acest interval veti putea aprecia singur stabilitatea genunchiului!
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Data: 30 iulie 2009
572.Comentariu/Intrebare: recuperare artroscopie

buna ziua!am suferit o artroscopie in 9.07.2009 la genunchiul drept in urma careia a reiesit diagnosticul-leziune menisc intern, leziune menisc extern, condropatie grad 4 condil femural extern si gr2 platou tibial.condromalacie rotuliana stadiul1.osteofit intercondilian extern.sinovita cronica hipertrofica.pt cura leziunilor condrale condiliene s a folosit shaver si microfracturi .3 saptamani nu am calcat in picior, acum am intrat in saptamana 4 de recuperare.intrebarea mea pt dvs este daca pot continua recuperarea cu sedinte la piscina, bicicleta si usoara forta la sala.mentionez ca in saptamana 6 tr sa fac injectie cu lichid sinovial. multumesc anticipat pt raspuns
Data: 31 iulie 2009

Buna ziua,
Trebuie sa cereti sfatul medicului Dvs.
In principiu:  inotul (piscina) si bicicleta sunt favorabile!
Cu sala de forta ... depinde de ce doriti sa faceti acolo:
- daca doriti sa incarcati aparatele cu zeci de kg - nu prea este bine!
- daca veti folosi aparatele cu "incarcare" mica (5-10% din greutatea corporala) si sub supravegherea unui kinetoterapeut -  nu cred ca sunt probleme. Atentie totusi la accidente!
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Data: 3 august 2009
573.Comentariu/Intrebare: informatii !

Am o gonartroza la genunchi (bilaterala),am
facut infiltratii cu ostenil si altele ,de patru ani am descoperit boala, tot am dureri mari, mi se blocheaza genunchii. De ce?  Ce solutie i-mi dati?
 multumesc !
A din Botosani
Data: 5 august 2009

Buna ziua,
Greu sa va ofer eu o solutie dupa 4 ani de consultatii si tratamente ... mai ales ca am extrem de putina informatie.
Doua idei:
-  daca sunteti supraponderala - incercati sa slabiti!
Greutatea in exces este cel mai frecvent factor agravant (de esec terapeutic) in artroza.
- daca aveti o greutate cat de cat in limita normala - consultati un ortoped si intrebati daca este oportuna o artroscopie.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Data: 3 august 2009
574.Comentariu/Intrebare: Diagnoza RMN - osteom osteoid

Buna ziua,
Am 30 de ani (am uitat sa precizez varsta in postarea initiala) si practic sport de performanta(alergator)
De ceva vreme ma supara o durere pe tibia dreapta, am mers la ortoped care initial mi-a pus diagnoza "chist tendon tibial posterior" dar m-a trimis la un rmn in urma caruia am primit o prima diagnoza: "La nivelul 1/3 medii a diafizei tibiale posterioare drepte se evidentiaza o zona de ingrosare circumferentiala a corticalei osoase, cu dimens maxima de 11/8mm,cu structura usor neomogena-aspect RM ce sugereaza un osteom osteiod. Arie de edem osos loclaizata intramedular cu dimensiune 28/12mm adicacent leziunii corticalei osoase.Concluzii:suspiciune RM osteom osteoid 1/3 medie diafiza tibiala dreapta".
Urmeaza sa merg cu rmn-ul la ortoped dar este in concediu; pana atunci as avea nevoie de o parere daca imi puteti explica ce este de fapt si ce ar trebui facut; sunt destul de ingrijorat mai ales ca sunt un "impatimit" al alergatului si nu stiu ce urmari ar putea avea si daca in aceasta perioada este recomandat sa alerg? De durut nu ma mai doare de o buna perioada, dar sunt speriat acum sa nu agravez problema.
Multumesc Anticipat.
Data: 5 august 2009

Buna ziua,
Osteomul osteoid  este o tumora benigna osoasa.
Tratamentul este exclusiv ortopedic-chirurgical.
Cum interfera aceasta formatiune osoasa cu sportul:
- in zona formatiunii se modifica rezistenta osului - si de aceea la anumite solicitari (de durata sau intensitate crescuta) poate apare fractura pe os patologic.
- in cazul Dvs. formatiunea este situata chiar in regiunea tibiei (1/3 medie) cea mai solicitata in cazul alergarii (este zona in care apar cel mai frecvent fracturi de stress sau periostite).
Pana la consultul ortopedic este recomandat a reduce frecventa si durata alergarilor - chiar daca nu apar dureri - si a practica alte activitati sportive care sa va intretina capacitatea de efort - conditia fizica si masa musculara - de exemplu: gimnastica, inotul, mersul pe bicicleta.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Pagina precedenta   FORUM MedicinaSportiva.Ro  Intreaba-Comenteaza-Raspunde    Pagina urmatoare
  
 

 

Aceso Suport
Web Suport

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.


Back ↑ top