www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva


HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...
 


 
0; [ 1 - 10 ]; [ 11 - 20 ]; [ 21 - 30 ]; [ 31 - 40 ]; [ 41 - 50 ];  >  >>  >>>  
 pagina:  0  -  1  -  2  -  3  -  4  -  5  -  6  -  7  -  8  -  9  -  10
ATENTIE!
Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA! Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!
Data: 7 decembrie 2007
55.Comentariu/Intrebare: ruptura musculara

Buna, sunt E
In timpul unui meci de fotbal la un vole am simtit o pocnitura la piciorul stg in zona inghinala, apoi ca o arsura. am mers foarte greu 2 zile apoi mi-a aparut o vanataie care a trecut in 5 zile. in acest timp m-am masat cu fenilbutazona. Acum ,dupa alte 7 zile mi-a aparut o umflatura de marimea unei nuci dar care nu ma doare, dar in anumite pozitii simt un discomfort.
ce poate fi ?

Data: 9 decembrie 2007

Stimate Domn,
Pentru regiunea in discutie un medic trebuie sa faca un diagnostic intre:
- ruptura musculara grava sau totala;
- leziune de tendon;
- hernie musculara;
- hematom;
- varietate de hernie abdominala.

  Sanatate,
 
Data: 13 decembrie 2007
56.Comentariu/Intrebare: Va rog sa-mi raspundeti sunt disperat si stresat din aceasta cauza

Am o problema la glezna piciorului drept. Acum un an am suferit o entorsa. Am urmat un tratament fizioterapic dar a trebuit sa depun efort in timpul tratamentului si nu s-a refacut complet si am avut dureri
Dupa 4 luni am urmat un alt tratament cu bai de sulf si m-am simtit mai bine imi disparuse durerile si incepusem dupa cam 2 luni de tratament sa joc fotbal. Cum am jucat fotbal cum au inceput durerile.Eu am jucat fotbal si de asta am aceasta placere de a juca.In momentul de fata fac un tratament cu bai de planta si de sulf si fizioterapic. Intrebarea este o sa raman cu sechele, pt. ca vreau sa ma refac cat sunt tanar.
Voi mai putea sa joc fotbal la un efort maximal
va rog sa imi spuneti daca vreti ce pot face in plus dupa acest tratament sa stau linistit sau sa fac miscare sa se refaca ligamentele mai bine si dupa cat timp pot incepe alergarea.
Va multumesc
M.M.

Data: 16 decembrie 2007

Stimate Domn,
    In anumite situatii, este posibil ca recuperarea dupa o entorsa de glezna sa se prelungeasca pana la un an si peste aceasta perioada.
  Dar cand acest lucru se intampla (intarzierea vindecarii) este bine a se efectua investigatii suplimentare (reevaluare radiologica, tomografie computerizata, rezonanta magnetica...), si o a doua opinie medicala, pentru a exclude o serie de probleme (osteofite rupte, fracturi vicios consolidate, leziuni de cartilaj, instabilitate de glezna etc.) care sunt frecvent etichetate (si tratate) drept "sechele" ale unei entorse.
    In cazul (fericit!) in care consultul si evalurile mentionate nu descopera nici o afectare suplimentara, este recomandat a se asocia la tratamentul fizioterapic si kinetoterapie (gimnastica medicala) ca o etapa intermediara intre disparitia durerii si reinceperea efortului sportiv. Cu parere de rau trebuie sa va spun ca aceasta parte a tratamentului de recuperare (gimnastica medicala) este destul de frecvent neglijata (chiar!) de unii medici si foarte frecvent neglijata de catre pacienti.
    Raspunsul punctual la intrebarile Dvs. se poate obtine doar de la medicul care va examineaza si dupa investigatiile mentionate (...alegerea investigatiilor depinde tot de medicul examinator).

Sanatate,
 
Data: 19 decembrie 2007
57.Comentariu/Intrebare: buna seara

Ma numesc D, am (confidential) de ani si fac sport de perfomanta ,tenis de masa .Am fost la doctor pentru ca am ceva dureri cu coloana si mi s-a spus ca coloana mea este prea dreapta si nu prezinta nici o curbura .mi s-a mai spus ca am lipsa lordozelor fiziologice cervicala  si lombara si cifozei fiziologice la nivel dorsal. Osteofite posterioare incipiente nivel C3-C5.mic osteofit C5-C6 spatii discala L4-L5si L5-L6 usor reduse. As dori  daca puteti sa mi spuneti  ce inseamna si ce as putea sa fac in aceste conditii ,pentru ca nu as vrea sa ma las de sport.va multumesc
Data: 21 decembrie 2007

Stimate Doamna, Domnisoara,
    Curburile fiziologice ale coloanei vertebrale actioneaza ca un resort (arc) si au rolul de a "amortiza" solicitarile mecanice.
     In absenta (constitutionala a) acestor curburi asociata (frecvent) si cu un deficit local/general de masa musculara, solicitarile mecanice normale plus cele suplimentare determinate de sportul de performanta se transmit integral si "brutal" pe structurile osoase si pe structurile ligamentare de legatura dintre acestea; ca urmare in zonele de "stress mecanic se formeaza osteofitele (popular "ciocuri" osoase). Aceasta este o descriere sumara si sper pe inteles a fenomenului.
      Ce se poate face?
    1. Gimnastica! Gimnastica Gimnastica!
    Gimnastica pentru mentinerea mobilitatii articulare (local - la nivelul coloanei vertebrale si general).
    Gimnastica pentru tonifierea grupelor musculare care necesita acest lucru si in special musculatura de "stabilizare". (In majoritatea sporturilor exista, din pacate, grupe musculare "neglijate" in procesul de antrenament!). O masa musculara buna preia (disipa) o mare parte stressul mecanic articular!
    Gimnastica pentru intretinerea grupelor musculare implicate in sportul in discutie (aceasta de obicei se face).
    2. Corectarea dezechilibrelor din alimentatie - si apoi utilizarea unor suplimente.
   3. Un "set" de masuri de "igiena" a spatelui pentru viata   ...  extrasportiva ( subiectul este extrem de amplu)!
    4. Analiza si adaptarea tehnicii si antrenamentelor la situatia prezenta...
    5. In perioadele dureroase - repaus, medicatie, fizioterapie si ... gimnastica!

Sanatate,       

Data: 20 decembrie 2007
58.Comentariu/Intrebare: ruptura fibrilara masiva LIA

Domnule doctor,
Acum vreun an, in urma unei cazaturi cu piciorul drept intr-o groapa, piciorul stang mi/a folosit de frana. In cateva or, de-abia am mai putut merge, genunchiul era extrem de instabil.. Peste vreo trei zile mi-a fost pus in ghips. Diagnostic- entorsa si si suspiciune de ruptura de menisc. Prin exercitii, usor/usor am reusit sa merg si chiar sa alerg, dar inca mai simt durere acolo unde a fost lovitura si nu pot indoi genunchiul pana la capat.
Pe investigatia RMN, concluziile au fost ca nu sunt leziuni meniscale; in schimb a iesit o ruptura fibrilara masiva LIA.
As vrea sa stiu in ce grad se poate recupera genunchiul si prin ce metoda.
Data: 21 decembrie 2007

  Stimate Domn,
Teoretic genunchiul Dvs. trebuie sa se recupereze integral!
Metode:
 1.se incearca intai recuperare medicala - gimnastica medicala si fizioterapie - pentru o perioada de pana la 6 luni; in caz de esec (rezultat nesatisfacator) se poate interveni chirurgical.
  2.in cazul in care instabilitatea este importanta iar Dvs. doriti / aveti nevoie de rezultate rapide se poate incepe direct cu interventia chirurgicala (ligamentoplastie) urmand ca perioada de recuperare sa urmeze tratamentului chirurgical.
Din descrierea primita se poate deduce ca, din motive (neprecizate), care pot tine de "managementul" medical, "de pacient" sau ambele (cel mai frecvent) tratamentul entorsei a fost incomplet/partial ...si de aici situatia Dvs. actuala.
Dar, chiar si acum, genunchiul se poate recupera!

Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
       

Data: 22 decembrie 2007
59.Comentariu/Intrebare: ruptura de ligamente intindere ??

Buna ziua am si eu o nedumerire am fost la sky si am patit un accident nefericit.Un sky mi-a scapat de sub control in timpul unei coborari iar genunchiul drept s-a deplasat spre interior am simtit o durere in acel moment si in secunda 2 m-am aruncat pe aceesi parte.Dupa accident am coborat pe piciorele mele partia si ulterior seara cand am ajuns acasa picioru mi s-a umflat si invinetit doar pe partea interioara,am fost la urgenta la spitalul (confidential) am facut radiografie doctorul mi-a sups ca nu am nimic rupt mi-a zis doar ca am ruptura nu mi-a spus ce fel de ruptura nimic doar sa stau cu atela ghipsata 7 zile si daca am noroc scap cu o intindere sau entorsa. mi-a prescris mydocalm si tador. As dori sa stiu daca nu cumva sunt muschii colaterali sau ligamentele si daca ar fi cazul sa consult un alt medic ortoped?
Multumesc anticipat
PP
Data: 22 decembrie 2007

  Stimate Domn,
In lipsa unei consultatii nu pot preciza natura problemei Dvs.; de altfel constat ca nici medicul de la spital nu a fost mai explicit.
In aceasta situatie va recomand (avand in vedere si perioada Sarbatorilor):
- sa mentineti atela gipsata perioada prescrisa si sa urmati tratamentul;
- sa limitati sau sa renuntati la deplasari, ramaneti la domiciliu si mentineti cat mai mult pozitia elevata (ridicata) a membrului inferior;
- dupa scoaterea atelei (probabil anul viitor) medicul ortoped va va explica tot ce doriti sa stiti; in acest moment nu exista motive sa consultati alt medic.

initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
       

Data: 24 decembrie 2007
60.Comentariu/Intrebare: coloana

la centrul de diagnostic au iesit urmatoarele rezultate
-accentuarea cifozei toracale,cu raza mare de curbura
-ostofitoza incipienta
ce parere aveti sunt sanse de vindecare sau macar remediere
V

Data: 3 ianuarie 2008

  Stimata Doamna sau Domnisoara,

  Coloana vertebrala (dorsala) toracala are o curbura fiziologica (normala) denumita cifoza. Accentuarea acestei curburi se numeste hipercifoza si la grade mari ale curburii se poate spune popular "cocoasa"!
 Osteofitele sunt denumite popular "ciocuri osoase". Ele reprezinta osificarea unor structuri "moi" (ligamente) in zonele de suprasolicitare.
  Zonele de suprasolicitare nu sunt legate (asa cum se poate crede la prima vedere) numai de o activitate fizica excesiva (sportiva sau de alta natura) ci mai ales de lipsa unei mase musculare (local) capabile sa sustina activitatea curenta...la care se adauga si deficientele de pozitie...in cazul Dvs. accentuarea unei curburi.
   Avand in vedere varsta Dvs.(mentionata in cel de al 2-lea e-mail) nu cred ca mai este posibila remedierea hipercifozei.
     Tot ce se poate face este, ca prin gimnastica medicala sa se reuseasca:
1. tonifierea musculara cu mentinerea curburii actuale (stoparea accentuarii cifozei) si ameliorarea "presiunii" pe zonele de suprasolicitare...
2. mentinerea flexibilitatii coloanei care, impreuna cu cele descrise mai sus, sa incetineasca dezvoltarea osteofitelor.
  Puteti citi si intrebarea si raspunsul de la Nr.57 ... situatia fiind oarecum asemanatoare...un dismorfism vertebral (de sens opus...reducerea cifozei!) determina consecinte similare...
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
       

Data: 24 decembrie 2007
61.Comentariu/Intrebare: buna ziua

Am o problema la glezna piciorului drept. In urma cu vreo 2 luni a aparut o usoara durere in zona tendonului ahilian fara sa fi suferit vreo entorsa, lovitura etc. Nu i-am acordat mare atentie si am continuat sa merg normal. In timp aceasta durere s-a mai intensificat, n-am mai putut sa merg normal, s-a umflat putin in zona aceea si nu mai puteam sa flexez laba piciorului. Am fost la un medic ortoped care, dupa ce mi-a facut radiografie si a vazut ca totul e ok mi-a spus k este o inflamare a tendonului ahilian in zona in care se leaga de os si mi-a recomandat repaus + fastum gel de 3 ori pe zi + fasa elastica. Zis si facut. Dupa 2 saptamani in care am stat cat de mult am putut in repaus, n-am mai fortat glezna si cat am mers am incercat sa nu flexez glezna deloc si ... urmand si sfaturile medicului s-a mai observat o oarecare ameliorare. Am fost din nou la medic, de data asta era altul, care mi-a zis sa mai continui inca o saptamana cu fastum gel de 3 ori pe zi (si inainte de fiecare masare sa tin glezna in apa calda cu sare). Problema e ca am terminat un tub jumate de Fastum gel, imi protejez glezna cat de bine pot, au trecut 2 luni si ceva de la primul simptom, nu stiu care a fost cauza care a declansat problema si nici urma de vindecare.
Va rog ajutati-ma, macar cu un sfat. Sau spuneti-mi unde as puteam sa ma duc pentru o analiza mai amanuntita.
MS
Data: 3 ianuarie 2008

Stimate Domn,

Doua idei pentru Dvs:1.Daca sunteti din Bucuresti si daca doriti, dupa 7 ianuarie 2008, va stau la dispozitie cu o evaluare - datele le gasiti la sectiunea CONTACT - www.pansportmedical.ro
2.Dupa o noua evaluare (clinica, radiologica si ecografica) si stabilirea diagnosticului (trebuie vazut care dintre structurile aflate in regiune sufera: osul de insertie, tendonul achilean sau bursele) se poate incerca fizioterapie.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
       

Data: 2 ianuarie 2008
62.Comentariu/Intrebare: parere de specialitate

 Buna ziua,
Sunt membru nou si apelez la dvs cu mare incredere in speranta de a  castiga si o alta parere de specialitate referitoare la problema cu  care se confrunta prietenul meu. A fost recomandata operatia!! In urma  RMN-ului raportul medical este:
-fara modificari osoase de semnal la nivelul maduvei spongioase osoase sau intreruperea continuitatii corticalei osoase pe sectiunile efectuate
-discrete modificari de semnal de tip edematos hipersemnal T2, PD la nivelul insertiei tibiale anterioare a LIA dar fara intreruperea  continuitatii a acestuia
-fara modificare de semnal, calibru sau continuitate la nivelul LIP  sau ligamentelor colaterale
-fina banda orizontala de hipersemnal T2, PD la nivelul cornului posterior al meniscului intern, extinsa partial spre corp, fara  interesare articulara pe menisc discoid
-fara modificare de semnal sau dimensiuni la nivelul celorlalte  segmente meniscale
-fara leziuni la nivelul tendonului cvadricepsului sau ligamentului patelar
-fara modificari notabile de semnal sau grosime la nivelul  cartilajului articular
-mica reactie lichidiana in recesul suprapatelar, compartimentul  extern de maxim 6.5 mm grosime
Concluzie: Intindere de LIA, Leziune de gradul 1-2 corn  posterior (posibil menisc discoid), Minima hidrartroza
Multumesc,
G

Data: 3 ianuarie 2008

Stimata Domnisoara,

 Singurul lucru pe are nu l-am inteles din mesajul Dvs. este ..unde anume sunteti membru nou...pentru ca cele doua site-uri de care ma ocup (acesta si
www.pansportmedical.ro
) ... nu au inregistrat ...si nu vor inregistra membrii!
 Referitor la problema prietenului Dvs., colegii mei au fost mai mult decat expliciti...este vorba de o leziune de menisc pentru care se recomanda interventia chirurgicala ... aceasta fiind singura modalitate de rezolvare, restul tratamentelor fiind..."cosmetice"... (un termen utilizat si in medicina).

Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait


       
 
Pagina precedenta   FORUM MedicinaSportiva.Ro  Intreaba-Comenteaza-Raspunde    Pagina urmatoare
 
 

 

Aceso Suport
Web Suport

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.


Back ↑ top