www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva


HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...
 

 
0; [ 1 - 10 ]; [ 11 - 20 ]; [ 21 - 30 ]; [ 31 - 40 ]; [ 41 - 50 ];  >  >>  >>>  
 pagina:  41 - 42 - 43 - 44 - 45 - 46 - 47 - 48 - 4950
Cum functioneaza Forumul:
ATENTIE!
Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA! Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!





Data: 16 februarie 2009
399.Comentariu/Intrebare: ciupitura de menisc

Buna ziua!
 Am facut o entorsa de genunchi la fotbal,am mers sa fac un ecograf iar cu rezultaul am mers la un medic care mi-a dat urmatorul diagnostic:-minima colectie lichidiana intraarticulara, meniscul extern discret neomogen difuz, prezinta fina zona hipoecogena de cca 3-4 mm, probabil linie de intrerupere, meniscul intern intact, sistemul ligamentar, tendon patelar pe cat se poate aprecia intacte.Doctorul mi-a zis clar operatie.
 Cu acest rezultat de la ecograf am mers la un alt medic ortoped care dupa niste investigatii a spus ca meniscul extern este rupt iar ligamentele incrucisate intinse deoarece aveam ceva joc la genunchi din cauiza acestora.Si acest doctor a spus ca trebuie operat dar sa mai fac un RMN pt a ma convinge si eu ca este rupt deoarece el este sigur.
 Eu practic sport zilnic, sunt si la facultatea de sport si vreau sa stiu cum ar fi mai bine sa procedez: sa fac operatia iar apoi recuperare sau sa nu o fac? Cunosc si riscurile daca nu o fac dar as vrea sa aud parerea dumneavoastra
 Va multumesc anticipat
Data: 20 februarie 2009

Buna ziua,
Cred ca cel mai bine este sa incepeti tratamentul de recuperare (tratament medicamentos, fizioterapie, gimnastica, ortezare) si la un interval de timp (2-3 saptamani) sa urmati si sfatul colegului ortoped - examenul RMN alaturi de evolutia sub tratament va permite tuturor (medicilor si Dvs.) sa luati cea mai buna decizie privind eventuala interventie.
Sanatate,
Data: 19 aprilie 2009
399.Comentariu/Intrebare: continuare la ciupitura de menisc 399

buna ziua!
   vi-am mai scris despre accidentarea mea la intrebarea 399 ciupitura de menisc. au trecut aprox 2 luni de la accidentare, am facut fizioterapie si am inceput sa fac miscare din nou dar simteam in continuare o mica durere in spatele genunchiului.Am inceput sa dau ore la tenis si jucam cu copii fara probleme.la un meci de dublu dupa vreo 2 ore de joc am ramas pe calcai si mi-a fugit genunchiul spre interior si am simtit o durere groaznica si o troznitura!m-a durut mult mai tare decat la prima entorsa!acum nu pot sa intind genunchiu si nu pot sa flexez genunchiul ca ma doare ffff tare! ce sa fac ?
sa mai fac un RMN sa fac o artroscopie? ce parere aveti dvs? ce poate fi???
Data: 21 aprilie 2009

Buna ziua,
Cu parere de rau constat ca entorsa Dvs. a recidivat, pe fondul unei suprasolicitari.
Nu doresc sa va sperii dar aproape intotdeauna, consecintele recidivei sunt mai severe.
Trebuie sa vizitati pe colegul ortoped! Este cel mai in masura sa stabileasca ce este mai bine - evaluare RMN sau direct artroscopie.
Sanatate,
Data: 20 iunie 2009
399.Comentariu/Intrebare: dupa artroscopie

Buna ziua Domnule Doctor, daca va uitati la intrebarea 399 la  care mi-ati mai raspuns o sa revedeti cazul meu.Am facut o artroscopie la genunchiul stang.Meniscul extern aproape tot era rupt si mi l-a scos aproape pe tot, asa mi-a zis medicul si am si vazut cum se desfasoara operatia fiind anesteziat doar local (in coloana).S-a mai vazut si faptul ca lig. incr. anterior era partial rupt.Au trecut 4 sapt de la operatie.Dupa a 2 a zi am inceput cu gimnastica medicala si am continuat inca 3 sapt.Dupa a 2 sapt am pus si saculeti de nisip de jumatate de kg.De o sapt am inceput sa fac alergare, bicileta si nu simt nimic ce sa ma incomodeze. Fac si forta la aparate(flexi extensii pt ca sa imi intaresc cvadricepsul femural)pt muschi fesiere, esterogambieri...tot ce trebuie ca sa imi revin la musculatura coapsei deoarece medicul mi-a spus ca 80% musc. coapsei tine genunchiul si 20% lig incrcisate, colaterale....DAR problema este urmatoarea: daca flectez piciorul simt in spatele genunchiului aceeasi durere ca si inainte de operatie sau daca fac o genoflexiune pana jos nu pot sa am un sprijin bilateral deoarece ma doare! dar in rest nu am probleme, pot sa alerg sa fac forta.Cat credeti ca o sa ma mai tina durerea din sptele genunchiului si din ce cauza o simt inca???din cauza ligamentului incr anterior care este partial rupt???Ce parere aveti?
Data: 20 iunie 2009

Buna ziua,
Limitarea dureroasa a flexiei extreme este obisnuita dupa o artroscopie si se datoreaza cel mai frecvent (si inevitabil) traumatismului operator;in general aceste mici probleme se reduc la 2 luni si dispar la 3 luni de la interventie.
In rest urmati tratamentul indicat, gimnastica si nu uitati de progresivitate si crioterapie ( ... nu erau mentionate in mesaj)!
Sanatate,
 
Data: 17 februarie 2009
400.Comentariu/Intrebare: recuperare dupa fractura decolare Salter Harris

Cat dureaza perioada de la scoaterea aparatului ghipsat pana la recuperarea completa, mers firesc normal? Ce putem face pentru a reusi ?
Data: 20 februarie 2009

Buna ziua,
Fracura decolare Salter Harris este o fractura la nivelul cartilajului de crestere.
Acesta fractura, caracteristica copiilor este clasificat in 5 tipuri (grade),
in functie de traiectul de fractura.
Fracturile de tip I si II sunt cele care au gravitatea cea mai mica (fracturile  Salter Hariis tip II sunt cele mai frecvente) in timp de fracturile peste gradul III pot avea consecinte pe termen lung.
Informatia furnizata de Dvs. este incompleta - nu cunosc varsta copilului, localizarea si nici gradul fracturii, de aceea raspunsul este estimativ: considerand o fractura decolare de gradul II la nivelul tibiei in cca. 45 zile de la scoaterea aparatului gipsat se poate ajunge la mers normal.
Pentru a reusi - respectati perioada de imobilizare, indicatiile medicului Dvs., nu "sariti" peste etape si mai ales peste gimnastica medicala.
Sanatate,
 
Data: 20 februarie 2009
401.Comentariu/Intrebare: 

Buna ziua,in urma cu 2 saptamani am facut un set de analize (10 proceduri),in urma caruia am aflat ca am ASLO 400.Pt a afla mai exact despre ce este vorba am facut un exudat faringian.Am streptococ si urmez un tratament (Zinnat,ma scuzati daca nu am scris corect).Medicul mi-a zis ca fara antibiotic injectabil nu prea am sanse sa-mi treca.As dori sa va intreb:am voie sa stau in colectivitate si daca pot sa fac antrenamente? Singura problema este ca daca alerg respir foarte greu (precum as urca o multime de scari si as respira printr-un pai).Ce urmari poate avea Streptococul netratat? Mentionez ca am avut mana in gips de 2 ori si genunchiul in atela gipsata ,poate avea legatura cu streptococul, deoarece medicul mi-a zis ca il am de multa vreme si ca poate afecta sistemul osos si articulatiile.Multumesc!
Data: 22 februarie 2009

Buna ziua,
Tratamentul infectiilor streptococice faringiene se face de obicei cu peniciline retard (cu absorbtie lenta) si este injectabil.
Aveti voie sa stati in colectivitate iar in ceea ce priveste antrenamentul este favorabil un repaus sportiv de 30 zile, mai ales ca aveti si probleme respiratorii care trebuie investigate (un alt consult)
La varsta Dvs. daca faceti tratamentul nu vor fi urmari.
Sanatate,



      
Data: 20 februarie 2009
402.Comentariu/Intrebare: in legatura cu o leziune la coapsa dreapta

buna seara ..as avea si eu o mare rugaminte la dv..in legatura cu o ruptura musculara la coapsa piciorului drept, am facut 10 sedinte de fizioterapie..dupa care alergari usoare timp de 2 saptamani dupa care la antrenament la o saptaman a inceput sa ma doara iar piciorul .avand aceias durere ca la inceput, va rog mult de tot sa imi recomandati ceva ce imi poate fii de ajutor..va multumesc ,mult si astept raspuns
Data: 22 februarie 2009

Buna ziua,
O ecografie musculara poate preciza evolutia leziunii musculare ... de ce inca aveti durere si care este cea mai buna cale de tratament. 
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
       
Data: 21 februarie 2009
403.Comentariu/Intrebare: Probleme la rotula

Am fost la control ortopedic acum 2 luni deoarece mi s-a umflat genunchiul si am avut dureri, inauntru genunchiului, sub rotula, pe partea stanga, la piciorul drept.

Am suferit un accident (probabil din aceasta cauza) in care mi-a pivotat putin piciorul in jurul axei proprii si am aterizat de la jumatate de metru fara flexarea genunchiului, pe piciorul drept.

Am stat 2 saptamani cu ghips, iar dupa aceea am stat in repaus sportiv pana acum.

Durerea a trecut, doar rotula pare ca nu e la locul ei. Cand stau cu piciorul drept la 90 de grade, si incerc sa il intind, imi pocneste rotula fara zgomot, doar o simt. Se deplaseaza din pozitia ei initiala inspre stanga si inauntru foarte foarte putin. Cand fac aceasta miscare repede, nu am nici un simptom, in afara de cazul in care sar din ghemuit in sus.

Nu stiu sigur ce am deoarece doctorul nu a fost specific la momentul consultatiei, ci mi-a sugerat doar 2 luni de repaus, ceea ce am si facut, dar ma deranjeaza rotula. As vrea sa ma intorc in sportul meu, dar mi-e frica sa nu mai patesc acelasi lucru, sau ceva similar, din cauza rotulei.

PS: Mentionez ca nu am nici o durere cand rotula se deplaseaza, doar senzatie de discomfort.
Data: 23 februarie 2009

Buna ziua,
Dupa un traumatism de genunchi si tratamentul de imobilizare gipsata exista posibilitatea sa mai persiste o senzatie de disconfort local (o scurta perioada), fara ca aceasta sa prezinte elemente de gravitate - in absenta durerii.
Pentru a depasi aceasta situatie, puteti utiliza o oteza - genunchiera pentru stabilizarea rotulei (cu inel perirotulian din silicon) pentru cca. 30 - 45 zile in paralel cu reluarea progresiva a activitatii normale si sportive.
In situatia in care senzatia de disconfort nu cedeaza sau reapare durerea trebuie repetat consultul medical.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait


       
Data: 24 februarie 2009
404.Comentariu/Intrebare: 

Buna ziua ! din anul 1999 am fost diagnosticata cu OSTEOPENIE, au urmat tratament, anul trecut am fost diagnosticata cu COXARTROZA bilaterala, cioturi la nivel vertebral si , si ca nici nu mai stiu.
Am fost si am facut DEXA , si doresc sa/mi recomandati, sugerati de unde si pe ce drum sa incep un tratament, recuperare prin gimnastica medicala, orice poate ajuta, stagana, incetini avansarea acestei boli ... va multumesc
Data: 24 februarie 2009

Buna ziua,
Problemele Dvs. sunt de competenta unui serviciu de recuperare medicala.
Discutati cu medicul Dvs. de familie sa va trimita la o clinica (sau cabinet) de recuperare medicala.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
       
Data: 25 februarie 2009
405.Comentariu/Intrebare: disjunctie acromio-claviculara

Buna ziua!
In luna decembrie m-am accidentat la umar, mai exact am cazut pe el in timpul unui plonjon(s-a auzit o trosnitura),,,la urgenta me-am efectuat o radigrafie,dar mi s.a spus ca la nivel osos nu am nimica.Mi s-a recomandat  creme antiinflamatoare cat si medicamente antiinflamatoare per os, a facut pauza pana in luna februarie,,cu miscare,dar la o intesitate mai mica,iar pe la finalun luni februarie am cazut dinnou pe umar...cu aparitia acelorasi simptome,,cat si o  inflamatie la nivelu  claviculei.Me-am facut dinou o radiografie si mi s-a pus diagnosticl de disjunctie acromio-claviculara. as dori un tratament
  Multumesc!
Data: 26 februarie 2009

Buna ziua,
Articulatia acromio-claviculara (intre acromion - o "expansiune" a scapulei si clavicula) prezinta normal o mobilitate redusa dar are un rol important in mobilitatea si mobilizarea umarului si bratului.
Disjunctia acromio-claviculara este pe inteles o entorsa (o "fortare" a capsulei articulare si ligamentelor care stabilizeaza aceasta articulatie) care poate avea ca rezultat:
- "intinderea" capsulei si ligamentelor (total reversibila prin tratament conservator);
- "desirarea" capsulei si ligamentelor (partial reversivbila prin tratament conservator);
- leziunea extinsa a capsulei si mai ales a ligamentelor (reversibila complet doar prin tratament chirurgical)
Prin internet nu se poate aprecia in care dintre cele 3 situatii de mai sus va aflati, dar sa presupunem totusi (va doresc!) ca situatia Dvs. nu este "chirurgicala".
Tratamentul conservator de recuperare implica:
- repaus sportiv (daca este cazul) cu mentinerea bratului intr-o esarfa (sau de preferat intr-o orteza) timp de 10 zile (medie), timp in care veti efectua fizioterapie, crioterapie (aplicatii reci)  si tratament medicamentos local si general.
- urmeaza o evaluare si inceperea unui program de gimnastica, adaptat situatiei Dvs. pentru inca cca. 30 zile;
- dupa 30-45 zile se evalueaza rezultatul tratamentului.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
       
Data: 25 februarie 2009
406.Comentariu/Intrebare: chirurg ortoped vs medic ortoped

Stimate Dr. Gabriel Panait,
Am facut o entorsa la genunchiul stang si verdictul dat ecografie este destul de grav: ruptura partiala a ligamentului colateral intern si cornul posterior al meniscului intern prezinta o fisura de 1,5 cm. Medicul (sef sectie, conf.) care a facut examenul ecografic mi-a sugerat sa nu ma operez, ca genunchiul o sa revina in 2-3 luni. Chirurgul (sef sectie, prof.) in schimb a fost categoric: trebuie operat. As vrea sa duc in continuare o viata activa (schi, fotbal, baschet) si nu stiu care e cea mai buna optiune.
Va rog sa-mi spuneti ce metode de recuperare imi recomandati: fizioterapie, kinetoterapie, etc.
Va multumesc anticipat!
Cu stima,
M
Data: 26 februarie 2009

Buna ziua,

Eu nu sunt ortoped! Medic ortoped sau chirurg ortoped este acelasi lucru, ortopedia find o disciplina chirurgicala!
Eu nu sunt nici medic de recuperare medicala (nu am acest titlu)!
Eu sunt medic de medicina sportiva si ma ocup de recuperarea sportiva atat prin natura specialitatii cat si datorita competentelor obtinute prin absolvirea Facultatii de FizioKinetoterapie.
Am repetat toate acestea pentru a "puncta" un element esential pentru specialitatea de medicina sportiva: aceasta nu este nici ortopedie si nici recuperare medicala ci "ocupa" cumva o pozitie neutra, echidistanta.

Prin urmare intrebarea ar fi trebuit pusa: " chirurgie-ortopedie vs. recuperare"

Iar raspunsul (pentru cazul Dvs.) este: se efectueaza un examen RMN si se incearca tratamentul de recuperare 3 luni iar in caz de esec se recurge la tratamentul chirurgical!
Aceasta deoarece:
- ligamentul colateral intern se vindeca foarte bine fara operatie;
- leziunile de menisc gradul II nu au indicatie chirurgicala urgenta:
- examenu RMN este necesar pentru argumente suplimentare in "disputa" celor doi colegi ortopezi.
Tratamentul de recuperare implica: orteza de genunchi (intai fixa apoi mobila - sau una care sa indeplineasca ambele functii), 10-15 sedinte de fizioterapie si gimnastica, toate intr-un centru / cabinet / spital  specializat.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
       

Pagina precedenta   FORUM MedicinaSportiva.Ro  Intreaba-Comenteaza-Raspunde    Pagina urmatoare
 
 

 

Aceso Suport
Web Suport

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.


Back ↑ top