www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva


HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?... 
0; [ 1 - 10 ]; [ 11 - 20 ]; [ 21 - 30 ]; [ 31 - 40 ]; [ 41 - 50 ];  >  >>  >>>  
 pagina:  41 - 42 - 43 - 44 - 45 - 46 - 47 - 48 - 4950
Cum functioneaza Forumul:
ATENTIE!
Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA! Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!


Publicitate
Data: 23 ianuarie 2009
367.Comentariu/Intrebare: LIGAMENT INCRUCISAT ANTERIOR/COLATERAL/MENISC

Buna,
   Am fost diagnosticata cu: ruptura de ligament colateral, ligamente incrucisate anterior si afectiuni ale meniscului intern si extern, la genunchiul drept.
   Am fost programata la o prima operatie la 6 saptamani de la accident, timp in care mi s-a spus ca e posibil sa mi se refaca ligamentul colateral si atunci se va face artroscopie doar la meniscul intern+extern.Pana la operatie mi s-a dat sa port o orteza
   Dupa ce voi face aceasta operatie (mai am 3 saptamani pana la ea) mi s-a zis ca doar la 2 luni ma voi putea opera si de ligamentul incrucisat anterior.
   Ce parere aveti? Ar exista vreo posibilitate sa imi operez si ligamentul incrucisat anterior mai repede? Imi puteti recomanda alta solutie?
Va multumesc anticipat.

Data:  24 ianuarie 2009

Buna ziua,
Din pacate nu exista alta solutie - asa se face!
Va recomand rabdare, sanatate si
Succes,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
       

Data: 24 ianuarie 2009
368.Comentariu/Intrebare: recuperare dupa operatie LIA

Am 6 luni de la operatie LIA la genunchiul drept si sunt cam dezamagit. Genunchiul este inca umflat, iar in dreapta apare umflatura ca si cum ar fi un saculet care isi modifica pozitia odata cu indoirea sau intinderea piciorului. Am incercat de toate: drenaj limfatic, comprese reci, comprese cu otet si/sau branza, ciorap de compresie (purtat zi si noapte), stat cu piciorul sus de mai multe ori pe zi cate 15-20 minute. Din pacate, toate acestea nu au dus la nimic. Trebuie sa recunosc ca am vazut o mica ameliorare, insa  a fost doar de scurta durata. Cand am inceput din nou exercitiile de recuperare s-a umflat iarasi. Menzionez ca oricum nu a fost desumflat total. Am o programare la doctor insa e peste 2 saptamani, iar eu sunt cam speriat si nerabdator. Ar putea fi ceva grav? La ce ma pot astepta dupa toate astea? Este posibil sa se intervina chirurgical din nou? Care ar putea fi cauza?

Data:  26 ianuarie 2009

Buna ziua,
Din descrierea Dvs. ( comprese cu otet si/sau branza... ) subinteleg ca nu ati ajuns si la un cabinet de recuperare medicala / sportiva si ca exercitiile de recuperare au fost facute cu intreruperi ...
Din pacate am prea putine elemente si pentru o ipoteza.

Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait

Data: 26 ianuarie 2009
368.Comentariu/Intrebare: recuperare dupa operatie LIA

Mentionez ca am facut recuperare incepand din a 3-a zi de cand am iesit din spital, la un centru de recuperare din Germania unde si locuiesc. Dupa aproximativ 4 luni dupa OP, piciorul era ink umflat. Doctorul mi-a recomandat, pe langa drenaj limfatic si ciorap de compresie, comprese reci, comprese cu otet si/sau branza. Pe perioada sarbatorilor de iarna am facut o scurta pauza de la recuperare timp in care am si observat mica ameliorare. Din pacate atunci cand am reinceput exercitiile s-a umflat din nou. Dupa cum v-am spus pana la intalnirea cu medicul mai este ceva timp si as fi vrut sa inteleg, dak ar fi ceva grav. Si bineinteles care ar fi finalitatea acestei situatii in cazul, in care nu resusesc sa scap de aceasta umflatura? Va multumesc

Data:  27 ianuarie 2009

Buna ziua,
Trebuie sa recunosc ca nu cunosteam aceasta metoda de tratament!
Am cautat putin de net (de lb. engleza) si am gasit o singura mentiune despre aplicarea branzei fara sare sub forma de compresa in scop antiinflamator
( http://www.smh.com.au/articles/2003/01/03/1041566226699.html ), dar pe un site de stiri ...
site-urile medicale nu discuta decat despre aportul de calciu prin utilizarea alimentara a branzei.
Evident, nu sunt familiarizat cu modul de lucru ... si de aceea nu doresc sa emit ipoteze (mai ales ca am gresit prima oara, cand am crezut ca va tratati singur ...) dar pot sa va spun ca am mai intalnit situatii in care genunchiul era inca "umflat" la 5-6 luni de la ligamentoplastie si in Romania...
Se poate sa fie doar o vindecare mai lenta.

Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait

Data: 5 februarie 2009
368.Comentariu/Intrebare: 368

Buna ziua,
revin cu niste intrebari. am fost azi la medic si dupa discutia avuta cu el imi da impresia ca ne invartim intr-un cerc vicios. de aceea apelez la dumneavoastra, in speranta ca-mi puteti da o parere independenta. pana acum mereu mi s-a spus sa nu fac efort fizic (exercitii de reabilitare) atunci cand vad ca genunchiul se umfla, sau sa fac exercitii mai usoare. bineinteles, din aceasta cauza masa musculara nu s-a putut dezvolta ca sa ajunga la acelasi nivel cu celalalt picior. azi in schimb am auzit o varianta noua, cum ca din moment ce masa musculara nu e dezvoltata destul genunchiul se umfla. in consecinta nici nu stiu ce sa fac. sa continui reabilitarea cu piciorul umflat? credeti ca este utila consultarea unui alt medic? se pare ca si vestul mult laudat are problemele lui!

Data:  6 februarie 2009

Buna ziua,
Programul de recuperare se incepe si se continua indiferent de starea genunchiului, dar acesta se adapteaza permenent la evolutie, de aceea am sustinut intotdeauna ca recuperearea trebuie facuta in cadru organizat.
Este adevarat ca pe masura ce masa musculara se dezvolta, umflarea genunchiului (hidartroza) cedeaza.
Este adevarat si ca la inceputul (mai rar pe parcursul) kinetoterapiei sa apara un episod (sau mai multe de hidartroza) - dar exista suficiente metode medicale de a combate fenomenul; aceasta este treaba celui care coordoneaza recuperarea!
Principiul libertatii si utilitatii "unei a doua opinii medicale" nu imi apartine, ci este preluat de la occidentali!
Din pacate toata lumea (vestul - estul, pacienti - medici) are probleme!
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
Data: 20 septembrie 2010
368.Comentariu/Intrebare: intrebare

Buna ziua,

Ma chinuie o problema la genunchi de vre-o 2 ani, de fapt am si scris pe forumul administrat de dvs. Nu stiu daca va mai aduceti aminte, am fost cel ce va spunea la acea vreme adica la 8-9 luni dupa operatia de LIA, ca mi-sa recomndat de catre medicii nemti la acea vreme sa pun branza de vaca ptr scaderea umflaturii!

In fine, acum sunt in UK si mi-sa efectuat o artroscopie la genunchiul cu probleme (umflatura dupa efort si ceva dureri). Din pacate sistemul de stat al acestei tari e cam dificil.
De aceea as dori sa atasez ce a rezultat dupa artroscopie dar intai as vrea sa stiu daca dvs intelegeti engleza?
Nu de alta dar nu prea am unde sa-l traduc ad literam in termeni medicali si nici eu nu o pot face!
Cu respect,
S.T.

Data: 20 septembrie 2010

Buna ziua,
 
Prima Dvs. interventie pe Forum a fost in 24 ian 2009 - FORUM 368
https://www.medicinasportiva.ro/forum/forum46.html
 
Limba engleza nu reprezinta un obstacol,
dar interventiile Dvs. (cea de mai jos & documentul) si raspunsul meu vor fi postate pe FORUM 368 (in continuarea raspunsului initial), cu pastrarea confidentialitatii datelor personale, aceasta deoarece nu pot oferi consultanta privata prin e-mail.
 
Daca sunteti de acord cu acest mod de lucru, imi puteti trimite documentul,
daca nu, eu nu voi mai posta mesajul Dvs.


Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait


Data: 20 septembrie 2010
368.Comentariu/Intrebare: 368

Buna ziua,
da, sunt de accord sa postati raspunsul pe forum. Am atasat si notele artroscopiei la acest e-mail. Cel mai mult asi fi interesat sa inteleg ce presupun urmatoarele:
1. Reconstruction present but anterior on tibial side.
2. Trochlea: Area of Grade IV 8 mm x 8 mm
Bineinteles ca mi-as dori sa imi explicati in mare tot ceea ce intelegeti dumneavostra din document, adica care ar fi problema cu genunchiul meu si ce asi putea face in termeni de phisioterapie. Credeti ca asi putea sa ma reapuc de fotbal cat mai repede?
Va multumesc.
Cu stima,
S.T.
protocol artroscopie UK
Data: 21 septembrie 2010

Buna ziua,

Am postat documentul (dupa ce am eliminat absolut toate datele confidentiale) deoarece consider ca este extrem de interesant ... cum arata un astfel de document in UK.

Raspunsul pentru Dvs.
1. Dupa operatia de ligamentoplastie, in regiunea unde s-a efectuat "tunelul" tibial, la un interval de timp apare o leziune de degenerare locala ... care la artroscopie seamana cu "ochiul" unui ciclop din mitologie si de aceea se numeste "Cyclop lesion".
Aceasta leziune nu are o semnificatie deosebita, putand determina doar o limitare a mobilitatii (deficit de extensie) ... fenomen care nu a aparut in cazul Dvs.
Tratamentul este chirurgical si consta in deridare ("curatarea" zonei) ... ceea ce s-a si efectuat!
2. La nivelul trohleei exista o leziune a cartilajului articular in suprafata de 8 x 8 mm
Desi este de grad mare (uzura mare), totusi suprafata leziunii este mica (0,65 cm2) si de aceea tratamentul va fi conservator.

Fizioterapia va fi recomandata de terapeutul Dvs. pentru ca asocierea procedurilor tine de experienta, dotarea clinicii, pacient etc.

Veti putea relua progresiv fotbalul cand durerea a disparut si musculatura s-a refacut.
Discutati cu medicul Dvs. despre oportunitatea unor infiltratii cu solutii vascoelastice.

Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
       

Data: 25 ianuarie 2009
369.Comentariu/Intrebare: hernie de disc L4-L5-S1

am fost diagnosticat ,in urma RMN cu :
-hernie de disc L4-L5 transligamentara, discret intraforaminala dreapta cu mic fragment migral caudal in canalul vertebral drept, compresiva pe recesul lateral dreapta
-hernie de disc L5-Si intraforaminala stanga, compresiva pe radacina S1 stanga a cozii de cal
-hiposemnal T1, T2 intradiscal accentuat la nivelele L4-L5, L5-S1
simt muschii de la piciorul drept foarte incordati si in acelasi timp simt piciorul amortit, incat orice atingere imi creaza furnicaturi.
Nu stiu ce sa fac pentru ca nu imi permit sa pierd serviciul .Serviciul meu consta in ... timp de 12 ore.
Va multumesc.

Data:  26 ianuarie 2009

Buna ziua,
Aveti nevoie de o evaluare neurochirurgicala si una de recuperare medicala.
In functie de recomandarile celor doi medici veti lua o decizie, desi situatia pare a avea rezolvare mai mult chirurgicala ...
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
       

Data: 25 ianuarie 2009
370.Comentariu/Intrebare: implant colagen!

Buna ziua!
As dori sa aflu care este parerea dvs in legatura cu noua metoda inventata de americani si care este practicata si in unele tari europene si anume aplicarea unui implant cu colagen in locul unde a fost scos meniscul cu scopul de a prelua functia acestuia! Se poate aplica si la copii? In Romania se practica?

Data:  26 ianuarie 2009

Buna ziua,
Orice metoda medicala sau chirurgicala este buna cand ofera solutii ... pe termen lung.
Pentru a va raspunde la prima intrebare trebuie sa mai treaca cel putin 10 ani; atunci studiile vor arata beneficile aduse de aceasta metoda (prin comparatie cu cei la care metoda nu a fost aplicata) ...iar in Romania aceasta metoda nu a intrat (inca) in practica curenta.
Deoarece meniscectomia totala (scoaterea integrala a unui menisc) este extrem de rara la copii, probabil situatia Dvs. este speciala si de aceea va recomand sa adresati aceste intrebari unui ortoped.


In final, am realizat ca mesajul dvs. este legat de
365.  leziune menisc

Stimata Doamna,
Cred ca va ingrijorati excesiv citind informatie medicala pe internet!
De la un examen RM care nu arata leziuni de menisc pana la meniscectomia totala si implant de colagen este cale ... extrem de lunga; chiar daca punem "raul" si (sa zicem) exista o minima leziune de menisc, aceasta  se va rezolva cu "pretul" unui fragment nesemnificativ din menisc!

Ce puteti face pentru linistea Dvs. si a copilului:
- o noua consultatie, la un alt medic (la alegerea Dvs.) care sa va explice cu rabdare si pe inteles ce se intampla exact,
- eventual o noua evaluare RMN in alta clinica;
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
       

Data: 25 ianuarie 2009
371.Comentariu/Intrebare: recuperare dupa atela ghipsata

buna ziua domnule doctor
pe scurt, am fost diagnosticat cu ruptura de ligament incrucisat anterior, meniscuri de aspect normal(dupa o rezonanta magnetica), am stat 4 saptamani in atela ghipsata, iar acum am inceput recuperarea la o sala.
problema e ca nu pot indoi genunchiul decat f putin si, desi pare sa progresez, imi fac totusi griji de acest lucru. extensie de 90 de grade dupa 2 saptamani si aceasta obtinuta cu exervitiu si durere?
va multumesc

Data:  26 ianuarie 2009

Buna ziua,
Daca am inteles bine, dupa 2 saptamani de gimnastica (ce au urmat celor 4 saptamani de imobilizare a genunchiului), ati reusit flexia la 90 grade.
Mi se pare satisfacator, mai ales ca impresia Dvs este ca progresati!
Nu renuntati si nu va descurajati - continuati si peste inca doua saptamani este posibil sa reusiti flexia (aproape) completa.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
       

Data: 25 ianuarie 2009
372.Comentariu/Intrebare: lovitura la cap

Buna ziua,ma numesc A...,am ... ani. Problemele mele au inceput in urma cu 2 saptamani,dupa o lovitura la cap.Eram la un meci amical, am plecat pe un contraatac,iar o jucatoare s-a repliat si m-a impins pe spate,nu am putut sa evit contactul foarte dur cu podeaua.Am ametit,nu  imi puteam tine echilibrul ,nu vedeam foarte bine.am mers acasa insotita de medicul echipei si o colega.Acum am migrene ingrozitoare,nu ma pot concentra foarte bine,daca merg pe strada ametesc brusc si simt nevoia sa stau jos,obosesc foarte repede.La aproximativ 5-6 zile dupa accidentare,o colega a venit la mine acasa sa vada cum ma mai simt,eram pe Mass dintr-o data am ametit si nu am mai putut scrie,m-am ridicat de la calculator,dar aveam niste migrene groaznice,dupa care am vomitat.Prietena mea mi-a zis sa incerc sa-mi ating varful nasului,dar nu ma puteam concentra,mi-a zis sa merg drept,in linie dreapta,dar nu am reusit.In momentul de fatza ea scrie,va rog sa ma ajutati nu mai pot rezista asa.Am o problema?sunt motive de ingrijorare?daca este cazul sa merg la un control medical,unde si la ce sectie as putea merge?dupa parerea dumneavoastra ce diagnostic as putea avea?este nevoie de o Tomografie?va multumesc foarte mult,va rog sa ma ajutati sunt disperata pt. ca ma aflu in aceasta situatie.multumesc

Data:  25 ianuarie 2009

Buna ziua,
Diagnosticul este Status post traumatism cranio-cerebral.
Va recomand sa mergeti de urgenta, insotita de un reprezentant major, la cel mai apropiat spital cu sectie de neurochirurgie (eventual neurologie).
Sanatate,
 
Data: 26 ianuarie 2009
373.Comentariu/Intrebare: Intindere?

In urma cu 10 zile dupa ce am jucat 1 ora si jumatate fotbal am sarit in lungime la groapa. Cu un pas inainte de a ma desprinde de sol am fortat piciorul stang, am simtit o durere puternica in zona inghinala. De atunci si pana in prezent am dureri in zona inghinala si chiar sub abdomen. Pot merge, anumite miscari nu le pot face in general cele in care misc piciorul stang in lateral. Azi am observat ca deasupra genunghiului stang in spatele piciorului am o "vanataie" foarte mare aprox un cerc cu diametrul de 12 centimetri. Va rog sa-mi dati un sfat pentru a grabi vindecarea, mi-e dor de activitatile fizice pe care le faceam. Va multumesc tare mult!

Data:  27 ianuarie 2009

Buna ziua,
Din pacate nu cred ca este vorba de o "intindere" ci de o ruptura musculara pe adductori, deoarece intinderile nu produc echimoze (vanatai). Echimozele se produc prin ruperea vaselor de sange asociate unor structuri - in cazul nostru al muschiului sau fasciei.
Aveti nevoie de o consultatie pentru a stabili:
- exact locul leziunii (muschiul lezat),
- eventual o ecografie (pentru gravitate);
- cele mai bune metode terapeutice.
Sanatate,
 
Data: 27 ianuarie 2009
374.Comentariu/Intrebare: Intindere antebrat

Acum vreo 3 saptamani pe cand eram la sala am fortat(cred)prea mult cand lucram brate si am facut intindere la antebratul stang!!am incercat cu unguenti si tot nu mi-a trecut!!imi puteti da niste sugestii?

Data:  28 ianuarie 2009

Buna ziua,
Aveti o Policlinica de Medicina Sportiva (din ce stiu eu bine dotata) si cu medici capabili in orasul Dvs.
Sanatate,
       

Pagina precedenta   FORUM MedicinaSportiva.Ro  Intreaba-Comenteaza-Raspunde    Pagina urmatoare
 
 

 

Aceso Suport
Web Suport

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.


Back ↑ top