www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva


HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...
 

 
0; [ 1 - 10 ]; [ 11 - 20 ]; [ 21 - 30 ]; [ 31 - 40 ]; [ 41 - 50 ];  >  >>  >>>  
 pagina:  41 - 42 - 43 - 44 - 45 - 46 - 47 - 48 - 4950
Cum functioneaza Forumul:
ATENTIE!
Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA! Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!





Data: 4 ianuarie 2009
343.Comentariu/Intrebare: dureri genunchi

''revarsat articular in cantitate minima. leziune posttraumatica la nivelul cornului superior al meniscului medial. edem difuz si rupturi partiale fibriale la nivelul ligamentului incrucisat anterior''
 acesta este un diagnostic dat in urma unui control RMN. 
va rog sa-mi traduceti, cat se poate acest diagnostic si sa-mi raspundeti si mie, daca la diagnosticul de mai sus este necesara operatia sau sa incerc recuperare cu un kinetoterapeut ( am facut fizioterapie si durerile au mai disparut, dar nu complet.) ca detaliu, am probleme cand cobor in graba trepte de scara.
Data:  6 ianuarie 2009

Buna ziua,
Examenul RMN descrie o leziune de menisc - dar fara a preciza gradul acesteia - deci este dificil de apreciat (prin internet) daca interventia chirurgicala este absolut necesara.
De asemenea, examenul RMN arata leziuni la nivelul LIAE, dar este dificil de apreciat in ce masura este pastrata functia ligamentului ... de a asigura stabilitatea genunchiului; aparent aceasta functie este afectata (
"am probleme cand cobor in graba trepte de scara" ).
Este nevoie de un examen clinic pentru a stabili cu exactitate necesitatea interventiei chirurgicale sau daca se poate incerca (cateva luni) kinetoterapia.
Sanatate,
 
Data: 4 ianuarie 2009
344.Comentariu/Intrebare: 

hernia inghinala se poate opera cu laserul?

Data:  6 ianuarie 2009

Buna ziua,
Utilizarea LASER-ului in medicina - pe intelesul tuturor
 Laserul (dupa initialele sale: "light amplificated by stimulating emision of radiation") este o lumina "amplificata" de caracteristici speciale, cu 2 utilizari principale in medicina:
- laserul "chirurgical" - in care aceasta lumina este utilizata ca un bisturiu;
- laserul "medical" (terapeutic) in care lumina este utilizata pe anumite regiuni (termenul este "iradiere" desi nu are legatura cu radiatia propri-zisa) pentru anumite efecte; acest tip de laser este utilizat in fizioterapie.
  In medicina "chirurgicala" se utilizeaza si altfel de tehnici - care popular sunt asociate cu laser-ul, desi nu au nici o legatura cu acesta; este vorba de tehnicile si dispozitivele endoscopice, laparoscopice sau artroscopice care utilizeaza camere de luat vederi si instrumente miniaturale care se introduc in organism (minim invaziv) pentru diagnostic si tratament.

De aceea cred ca in situatia Dvs. este vorba mai curand (posibil) de cura laparoscopica a herniei inghinale decat de utilizarea laserului chirurgical.
Sanatate,
 
Data: 5 ianuarie 2009
345.Comentariu/Intrebare: durere sold

Buna ziua.Acum aprox. 6 luni am simtit o durere la genunchiul drept in timpul unei rasuciri a trunchiului stand pe loc. Nu am dat importanta o perioada dar aveam tendinta sa protejez piciorul afectat mai ales cand urcam scarile deoarece simteam o durere in genunchi. In septembrie am facut un RMN si diagnosticul a fost de leziune menisc grad 3. La inceputul lui octombrie m-am operat artroscop si surpriza, meniscul era OK, problema era la ligamente, doctorul mi-a spus ca sunt 2 sanse din 3 sa-mi revin dupa gimnastica recuperatoriu si daca nu trebuie o noua operatie,daca doresc. Dupa operatie, dar si inainte, datorita faptului ca m-am folosit mai abuziv de celalalt picior incercand sa protejez piciorul operat, a inceput sa-mi apara dureri la celalat picior,in spatele coapsei sub fesa si uneori si la sold. Am facut si radiografie la sold, medicul specialist mi-a spus ca nu am nimic. M-am apucat de mers la bazin, am auzit ca ajuta si am renuntat la incarcarea suplimentara a piciorului stang,utilizand normal piciorul operat. De 2 luni am inceput sa fac si o cura de artrostop, 3 pe zi .In momentul de fata sunt mai ingrijorat de sold decat de genunchiul operat pentru ca mai simt inca dureri .Care este parerea dumneavoastra vis-a-vis de cazul meu? Multumesc
Data:  6 ianuarie 2009

Buna ziua,
Este posibil sa existe "o scapare" in lantul diagnostic - tratament.
Daca nu ati facut - o evaluare a coloanei vertebrale lombare poate fi oportuna.
Sanatate,
       

Data: 5 ianuarie 2009
346.Comentariu/Intrebare: HGH SI SANATATEA

Buna ziua as dori sa va intreb daca pot lua HGH natural ex de la firma c... daca am nivelul trigliceridelor si glicemiei la limita superioara astept raspunsul dvs,cu stima L

Data:  6 ianuarie 2009

Buna ziua,
Nu am utilizat sau recomandat acest supliment. Nu detin experienta in utilizarea lui.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
       

Data: 5 ianuarie 2009
347.Comentariu/Intrebare: Informatie "sare" genunchiul

Am un baiat de 11 ani ce are probleme cu genunchi... la miscari bruste ii sare genunchiul din articulatie. Am fost la diversi doctori care mi au spus ca e spre ok... dar fenomenul continua. mentionez ca probabil ma mosteneste genetic .. si eu am avut aceleasi probleme.
Ma puute ti ajuta cu un sfat sau un doctor?

Data:  6 ianuarie 2009
Buna ziua,
Daca diagnosticul este - luxatie recidivanta de rotula/patela -  atunci tratamentul conservator (de principiu) este:
- ortezare genunchi uni/bilateral;
- gimnastica medicala;
- activitate fizica adaptata posibilitatilor.
Pentru tratament chirurgical trebuie sa discutati cu un medic ortoped.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
       

Data: 6 ianuarie 2009
348.Comentariu/Intrebare: hiper presiune rotuliana externa

buna ziua.am fost diagnosticata cu hiper presiune rotuliana externa la genunchiul stang.s`a intervenit artroscopic (acum 7 luni) si a fost "recentrata" rotula.in urmatoarele 3 luni de la operatie m`am simtit bine dar acum iar am incept sa am aproape aceleasi probleme.la mers am impresia ca iese rotula, dar dupa ce fac cateva intinderi si indoieri ale piciorului, pocneste si isi revine.este posibil ca acea membrana care a fost eliberata sa recidiveze? prin kinetoterapie se rezolva ceva? mentionez ca am ... ani si ... de kg.multumesc frumos

Data:  8 ianuarie 2009
Buna ziua,
Raspunsul la intrebarea Dvs. necesita o evaluare, deoarece nu pot ghici nici starea initiala si nici tipul de interventie efectuata.
Puteti discuta cu medicul care v-a operat.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
       
Data: 6 ianuarie 2009
349.Comentariu/Intrebare: o nelamurire

Buna ziua si felicitari pentru forum
am o nelamurire
eu am o ruptura de ligament incrucisat anterior (diagnostic pus pe baza RMN), si stau de 4 saptamani in atela ghipsata si ar mai trebui o saptamana.mi s-a spus, asa cum am si citit in multe locuri, ca exista 2 variante..: operatie sau recuperare si apoi stabilire daca e nevoie de operatie
am ales-o pe a doua. nedumerirea mea este: daca in momentul in care am facut ruptura simteam instabiilitate si ca fuge ceva sub genunchi si ligamentul dupa ce sta in ghips piciorul nu se reface singur, el v-a ramane rupt si ma vor ajuta muschii, de ce a fost nevoie de pauza asta in care slabeste si muschiul si voi avea de muncit si la flexie?adica, daca nu m-am facut inteles, daca atunci cand m-am rupt nu aveam voie sa fac efort in conditiile in care muschii erau la parametrii normali, de ce ar fi mai bine acum?ligamentul e tot rupt, muschiul e mai slabit...
va multumesc anticipat si imi cer scuze daca am exagerat cu intrebarea asta de "logica medicala"
p.s. singurul raspuns pe care mi-l dau eu este faptul ca, asa cum am citit si aici la dvs, cam 45 de zile e nevoie de "liniste" pentru ligament si probabil ca zona afectata trebuie sa isi revina, chiar daca ligamentul anterior va ramane rupt.
Data: 8 ianuarie 2009
Buna ziua,
Va multumesc pentru aprecieri!
Va felicit pentru intuitie - practic, dupa ce ati studiat - ati obtinut singur raspunsul corect.
Se poate aprecia ca un traumatism capabil sa rupa acest ligament puternic, care poate suporta forte semnificative (peste 100 kgf), este insotila si de alte leziuni ...
Imobilizarea se face pentru a permite organismului sa repare singur ... ceea ce poate, (mai putin L.I.A.E.) si se adapteaza de la caz la caz, tocmai pentru ca ("daunele colaterale") atrofia sa fie minima.
Pe perioada de imobilizare exista si alte tehnici pentru ca atrofia sa nu avanseze si sa influenteze negativ evolutia ulterioara.
Dintre aceste tehnici - care se adapteaza la pacient si la intregul tratament, mentionez doua:
- contractia izometrica a anumitor grupe musculare (pentru Dvs. - in special a muschiului cvadriceps, dar nu numai...);
- gimnastica medicala efectuata in special pe regiunile invecinate (sanatoase) dar si cu elemente generale,  totul fara a implica regiunea imobilizata. Acest tip de gimnastica are rolul de a mentine (sa zicem) "bunastarea" regiunilor invecinate (bunastare care se "propaga" si la regiunea accidentata) si a le pregati pentru a prelua efortul suplimentar da la sfarsitul imobilizarii (mers schiopatat etc.).
Din pacate nu am intalnit pacienti dispusi a se deplasa  la sala de gimnastica pentru a efectua exercitii pe regiunile sanatoase - musculatura bazinului, lombara, abdominala etc. chiar in perioada de imobilizare "mai comoda" - cu orteze. ("Eu trebuie sa stau cu genunchiul imobilizat 3 saptamani, si mi-e greu sa vin la gimnastica mai ales ca soldul, bazinul sau spatele nu ma doare...problema mea este la genunchi !!!")
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait



       

Data: 9 ianuarie 2009
350.Comentariu/Intrebare: ligament

am suferit o accidentare la un meci de fotbal , am fost consultat de mai multi medicii  uni dintre ei imi spuneam ca am entorsa, alti ruptura ligament incrucisat , am facut un rmn: concluzie aspect ruptura lia ,  de atunci a trecut 1   ,am inceput sa joc fotbal ; pot alerga normal  lovesc mingea nu simt nimic  am si schiat , acum nu stiu ce sa mai cred  am ceva sau nu ?  as dori sa stiu ce inseamna aspect ruptura , dupa parerea mea daca era ruptura nu puteam face efort mai ales sa schiez multumesc anticipat
Data: 11 ianuarie 2009
Buna ziua,
Situatia Dvs. nu este izolata.
Exista frecvent situatia cand leziunea LIAE nu este completa; ligamentul este doar partial rupt iar ceea ce ramane reuseste (impreuma cu musculatura) sa compenseze foarte bine si astfel vindecarea este completa!
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
       

Pagina precedenta   FORUM MedicinaSportiva.Ro  Intreaba-Comenteaza-Raspunde    Pagina urmatoare
 
 

 

Aceso Suport
Web Suport

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.


Back ↑ top