www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva


HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...
 Publicitate

 
0; [ 1 - 10 ]; [ 11 - 20 ]; [ 21 - 30 ]; [ 31 - 40 ]; [ 41 - 50 ];  >  >>  >>>  
 pagina:  41 - 42 - 43 - 44 - 45 - 46 - 47 - 48 - 4950
Cum functioneaza Forumul:
ATENTIE!
Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA! Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!





Data: 14 decembrie 2008
327.Comentariu/Intrebare: diabet-culturism-suplimente nutritive

Buna ziua am si eu o intrebare. Am ... ani, sufar de diabet zaharat tip 1, sunt insulino-dependent si practic culturism de aproape 1 an (nu de performanta). Intrebarea mea este: am voie sa iau suplimente alimentare? Daca da, v-as ruga frumos sa-mi recomandati cateva. Va multumesc anticipat si astept un raspuns!
Data:  17 decembrie 2008

Buna ziua,

Pentru situatia Dvs. raspunsul este mai complex!
1.In cazul suplimentelor de tipul vitaminelor, calciului, a celor pentru protectie musculara si articulara - de principiu si cu acordul medicului Dvs. curant (diabet-nutritie), nu este nici o problema!

2. In cazul suplimentelor de tipul energizantelor si a celor proteice este recomandata prudenta!
Iata de ce:
- aceste suplimente modifica in primul rand balanta energetica si este nevoie de echilibrarea dozelor de insulina (aceasta este competenta medicului Dvs.);
- aceste suplimente interfera functia hepatica si cea renala si de aceea este necesara o verificare prealabila si apoi controale periodice;
- daca aceste suplimente mai contin si substante hormonale ... situatia se complica si mai mult.

Actual este considerat ca efortul fizic moderat este benific pentru persoanele ce sufera de diabet zaharat, in conditile in care se poate mentine un bun echilibru al glicemiei.
 In tari mai "evoluate" situatia este rezolvata cu ajutorul "pompelor" de insulina, de care desigur ati auzit.
 La noi situatia este rezolvata prin "incercari" sucesive (adaptarea dozelor si tipului de insulina) in functie de factorii cunoscuti ... regim alimentar, efort curent ... mediu etc.
Acum daca doriti sa utilizati astfel de produse ... medicul trebuie sa tina seama, pe langa factorii obisnuiti, si de:
- aportul energetic dat de suplimenti;
- modificarea corespunzatoare a regimului alimentar obisnuit;
- efortul depus in sala de gimnastica (care este destl de greu de masurat de la distanta);
- tinerea in observatie a functiei hepatice si renale ...
practic este vorba de o "ecuatie" destul de complicata ... pentru sistemul sanitar actual din Romania (statul roman si medicii va acorda gratuit sprijinul pentru o viata normala si nu pentru "aventuri"); nu spun ca este imposibil, ci doar dificil!
In situatia in care nu detineti o pompa de insulina, nu sunteti ruda cu medicul diabetolog, si va decideti sa utilizati metoda romaneasca ("merge si asa!") trebuie sa luati in calcul, pe langa eventualele episoade de hiper sau hipoglicemie si riscurile hepatice si renale pe termen mediu-lung.

Cred ca mai corect - inainte de a incerca astfel de produse - este optimizarea/ajustarea ratiei alimentare!
Sanatate,
 
Data: 15 decembrie 2008
328.Comentariu/Intrebare: traumatism genunchi

buna,sunt handbalista in timpul unui antrenament intranid in contact cu o coechipiera mi/am sucit genunchiul.am simtit o durere puternica si mi s/a umflat genunchiul.dupa 2 zile am mers la spital.mi s/a pus genunchiul in atela gipsata timp de 2 sapt.la urmatorul control mi/a mai dat 1 sapt.acum nu ma mai doare piciorul,dar imi trozneste cand il flexez si cand imi las greutatea corpului pe el.as vrea sa va intreb:de ce imi trozneste genunchiul mentionez ca a trecut aproximativ o luna de cand mi/am scos atela gipsata.multumesc anticipat.
Data:  17 decembrie 2008

Buna ziua,
Zgomotele articulare - in general - fara a fi insotide de alte manifestari  nu au o semnificatie deosebita!
Despre subiect puteti citi aici ....
226.  zgomote articulare
Daca zgomotul este aparut dupa accidentare si nu s-a modificat in perioada de recuperare (gimnastica) puteti cere si sfatul medicului Dvs.
Sanatate,
       

Data: 17 decembrie 2008
329.Comentariu/Intrebare: 

Salut, in urma cu aproximativ 2 saptamani mi-am sucit genunchiul drept.mi s-a umflat si ma durea.am fost la doctor,dar nu mi s-a pus gips.acum nu ma mai doare,dar umflatura persista.ieri urcam scarile am simtit o troznitura,iar rotula mi s-a deplasat spre interior.am pus-o la loc...nu am simtit durere.azi eram in banca la scoala m-am ridicat sa ies la tabla,dar am simtit o troznitura identica,cu cea de ieri,iar rotula s-a deplasat din nou.Aveam nevoie de gips?apropo port genunchiera,dar nu se vede o schimbare.de ce mi se deplaseaza rotula?multumesc
Data:  18 decembrie 2008

Buna ziua,
Daca genunchiul este inca marit de volum este posibil sa exista (inca) hidartroza ( = lichid in genunchi), care favorizeaza luxatia (deplasarea anormala a) rotulei.
Probabil, genunchiera pe care o utilizati nu este cea indicata - exista orteze speciale (genunchiere) care stabilizeaza patela (fie cu "deschidere" fie cu un inel de silicon).

Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
       

Data: 17 decembrie 2008
330.Comentariu/Intrebare: 

sa traiti Domn Doctor.am si eu o problema la sira ma doare rau, si nu prea pot sa mai merg de la un timp, doctorul mi-a spus sa ca am nodui schmorl dupa ce am facut rmn.ce sport sau ce pot face ca sa scap de aceasta durere?
Data:  18 decembrie 2008

Buna ziua,
Nodulii (sau herniile) Schmorl sunt herniile discale intraspongioase.
Ca tratament puteti incerca in afara de tratament medical (general si local), fizioterapie si gimnastica medicala (tratament de recuperare).
Sport recomandat - dupa faza acuta - este inotul.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
       

Data: 19 decembrie 2008
331.Comentariu/Intrebare: Informatie - inflamatia genunchiului

In ultimele 2 luni am avut episoade de inflamare repetata a genunchiului stang, precum si zgomote ale acestuia la genoflexiuni. Inflamatia se simte mai ales in spatele genunchiului. Nu am facut niciun tratament. Nu am limitari in miscare insa in timpul inflamarii am dureri daca incerc sa fac genoflexiuni. Am observat ca gimnastica accentueaza problema (dupa fandari, streching, bicicleta eliptica, sarituri cu coarda, etc).
Va rog sa-mi dati sfaturi cu privire la diagnosticare (investigatii, recomandari clinici, medici, etc) si eventual la tratament. Multumesc.
Data:  23 decembrie 2008

Buna ziua,
Cauzele cele mai frecvente ale problemei Dvs, sunt:
- artroza la debut;
- o afectiune reumatismala;
- sau urmarile unei accidentari mai vechi (o leziune de menisc care s-a agravat in timp).
Va recomand sa incepeti cu un consult de ortopedie (care va include si un set de radiografii).
Apoi in functie de rezultatul examinarii, medicul va decide urmatorul "pas":
- evaluare suplimentara (examen CT / RMN) etc.
- consultatie de reumatologie sau
- de recuperare medicala.
Tratamentul adaptat cauzei este mai bun decat cel simptomatic.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait


       
Publicitate
Data: 21 decembrie 2008
332.Comentariu/Intrebare: entorsa glezna - probleme vindecare

Am avut cam acum 10 luni o entorsa la glezna stanga de gradul 3. Nu am pus  ghips, doar am fost si mi-am  facut un tratament prin masare a gleznei si punerii in starea initiala. Mi-au trecut complet durerile, dar la acel picior masa musculara a scazut putin decat la piciorul drept ( cel drept este piciorul cu care lovesc mingea ). Am zis ca o fi asa fiindca nu lovesc mingea si nu-l folosesc. Eu zic sa nu raman cu vreo problema grava (sa raman cu piciorul stang mai mic ca dreptul ). Va rog sa-mi raspundeti cat mai repede. Multumesc
Data:  23 decembrie 2008

Buna ziua,
Atrofia musculara regionala dupa o accidentare este ceva frecvent!
Nu se pune (in acest moment) problema de gravitate dar continuarea activitatii sportive fara remedierea atrofiei predispune la recidiva!
Dupa Sarbatori va sfatuiesc sa mergeti la o consultatie de medicina sportiva (in regiunea Dvs.).
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
       
Data: 23 decembrie 2008
333.Comentariu/Intrebare:

buna ziua,am o problema in legatura cu mana stanga.in urma cu aproximativ 3-4 luni am cazut in sala de sport la un meci de fotbal.m-am dezechilibrat am vrut sa evit contactul cu solul amortizand cu ambele maini,din pacate am ramas pe o singura mana:cea stanga.am simtit o durere ingrozitoare.am mers la urgente.mana nu se umflase inca,dar ma durea foarte rau.medicul ortoped mi-a zis ca este bine si sa tin mana ,,imobilizata,,intr-o fasa elastica, nu stiu cat de bine poate tine mana nemiscata o fasa, dar este medic si stie ce spune.am ajuns acasa.aveam mana foarte umflata,iar de durere ce sa mai vorbesc.dupa 10 zile am mers la control,a ramas surprins cand a vazut cat de vanata imi era mana,dar si degetul mic.nu-l puteam indoi.mi-a zis sa tin mana in fasa elastica inca 5 zile.am luat calmante,gheatza,dar durerea persista.la 2 zile am mers la alt medic,mi s-a facut o alta radiografie,mi s-a pus mana in gips de la cot mai jos si unul dintre degete: cel mic timp de 3 saptamani.mi-am scos gipsul, timp de o saptamana m-a durut mana ,dar suportabil.as vrea sa va intreb :cand as putea sa-mi reincep activitatea sportiva, iar opinia celor 2 doctori de ce a fost total diferita? va multumesc.
Data:  27 decembrie 2008

Buna ziua,
Va puteti relua activitatea sportiva - fotbal, fotbal de sala - chiar imediat, daca mana Dvs. s-a refacut complet dupa accidentare - articulatia pumnului are mobilitate normala, nedureroasa, musculatura antebratului este similara cu cea a antebratului drept.
O orteza de pumn - purtata macar in timpul antrenamentelor, urmatoarele 3 luni, va poate scuti de o reaccidentare.
Opinia medicala difera si in functie de momentul scurs de la accidentare - exista "fisuri" osoase ce devin vizibile radiologic doar la 7 - 10 zile de la traumatism.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
       
Data: 24 decembrie 2008
334.Comentariu/Intrebare: Informatie

am la genunchiul drept o durere atoce, am facut radiografie sa va citesc rezultatul :reducere usoara a spatilui articular femuro-tibial de partea dreapta.produc nu inteleg dar probabil ca ciocuri osoase marginale la nivelul condilor femurali cit si la nivelul platoului tibial bilateral.daca ma puteti ajuta cu un sfat medical,va multumesc
Data:  27 decembrie 2008

Buna ziua,
Descrierea imaginii radiologice este caracteristica artrozei de genunchi (gonartroza).
Pentru detalii privind aceasta afectiune va invit sa vizitati: Sectiunea:  ARTROZA
Pentru diagnostic si tratament va recomand sa va adresati unui serviciu de recuperare medicala.
Sanatate,

initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
       

Pagina precedenta   FORUM MedicinaSportiva.Ro  Intreaba-Comenteaza-Raspunde    Pagina urmatoare
 
 

 

Aceso Suport
Web Suport

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.


Back ↑ top