www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva


HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...
 

 
0; [ 1 - 10 ]; [ 11 - 20 ]; [ 21 - 30 ]; [ 31 - 40 ]; [ 41 - 50 ];  >  >>  >>>  
 pagina:  0  -  1  -  2 3  -  4  -  5  -  6  -  7  -  8  -  9  -  10

ATENTIE!
Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA! Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!


Publicitate
Data: 24 iunie 2007
31.Comentariu/Intrebare:

buna ziua ... sunt intr-o mare dilema ... intr-o zi de fotbal fara incalzirea facuta am intins piciorul dupa o minge shi am facut 2 intinderi in acelashi timp ... 1 zona inghinala exact in tendon .. shi 2 exact sub fesa .... o luna de zile nu am dat importanta shi am incercat sa alerg crezand ca e altceva dekt intindere dar intr-un final nu am mai rezistat shi m-am dus la medic... un medic foarte " buna " care nu shtia ce sa faca shi i-am dat eu un sfat ca ar fi recomandat sa fac fizioterapie deshi ar fi trebuit sa fac un control undeva ... in fine .. am facut 10 zile fizioterapie shi trebuie sa ma duc din nou in toamna .... tratament cu fastum gel dar nimik ... cel putzin 2 luni am stat fara sa alerg ... ca rezultat ... o usoara ameliorare la intinderea din zona inghinala dar nu shi vindecare ... iar cel mai grav sub fesier durerea la fel ca la inceput ... nush. ce sa mai fac ... fizioterapie am facut ... unguente am folosit ... shi fastum gel shi ben gay shi fenilb utazona shi acum incerc cu piroxicam shi fac shi un tratament cu magne b6 .... va rog mult dak imi putetzi da un sfat care m-ar ajuta va sunt recunoscator ...

Data: 25 iunie  2007

Buna ziua,

Pana la tratament - trebuie sa mergeti la alt medic (o a doua opinie) - pentru ca trebuie excluse o serie de alte probleme...care seamana cu "intinderea"...
Apoi in functie de rezultatul investigatiilor se va stabili tratamentul. Daca este totusi vorba de "intindere" - gimnastica medicala poate sa va ajute! As fi curios sa stiu si ce fizioterapie ati facut - pentru ca zonele mentionate de Dvs. "suporta" foarte putine proceduri. Numai bine,
 
Data: 11 iulie 2007
32.Comentariu/Intrebare: hernia inghinala

Va salut.Am si eu  cateva intrebari despre hernia inghinala si varicocel:
           1.Exista hernie inghinala "abdominala"?
           3.Dupa un consult(ecografie a scrotului) acum 8 luni,mi s-a spus ca am varicocel+hidrocel stang si hidrocel drept+2 puncte de calcifiere pe testicol.Dupa 6 luni am facut o noua radigrafie si conform rezultatelor,varicocelul se redusese ca dimensiune,hidrocelul de la testicolul drept disparuse,iar cel stang se redusese,dar doctorul a zis ca s-ar sa trebuiasca operat.De ce?
        4.In zona abdomenului,pe partea stanga,in momentul in care incordez abdomenul,apare o umflatura c-am la acelasi nivel cu apendicul,c-am pe aceeasi linie?Acum 1 an m-a consultat un medic chirurg,la Spitalul de Urgenta,in leg. cu aceasta problema si el a zis ca este o relaxare a muschiului abdominal si nu hernie.
MM

Data: 12 iulie 2007

Va salut
 1. Herniile abdominale - definitie - reprezinta exteriorizarea partiala sau totala a unuia sau mai multor viscere (organe din cavitatea abdomino-pelvina) la nivelul unor zone cu rezistenta scazuta natural ale peretelui abdominal. (adaptat dupa "Patologie chirurgicala" - Prof Dr Nicolae Angelescu)
  Definitia diferentiaza herniile abdomilale de alte afectiuni asemanatoare clinic: eventratiile, evisceratiile, herniile interne, herniile diafragmatice si cele perineale. In functie de regiune, herniile abdominale pot fi:
- alte cateva forme mai rare de hernii - de tipul - lombare, obturatorii, ischiatice etc.
 Concluzie - hernia inghinala este o hernie abdominala! Din datele furnizate de Dvs. este posibil ca descrierea medicului sa arate ca exista 2 zone de hernie - una inghinala si una a peretelui - in regiunea apendiculara.    2. Prin antrenarea abdomenului se poate reduce riscul aparitiei herniilor la persoanele adulte sanatoase - adica la cele care nu au hernie sau au rezolvat chirurgical defectul peretelui.
Este greu de realizat tonifierea musculaturii abdominale in cazul existentei unei zone "slabe" deoarece presiunea abdominala, din cursul exercitiilor, are tendinta de a mari "defectul". La copii - in cazul unor "defecte" mici - daca se decide amanarea interventiei, se poate incerca kinetoterapia efectuata cu grija care, ajutata de crestere, poate reduce defectul peretelui. Riscurile complicatiilor grave imediate - incarcerarea herniara, strangularea herniara, peritonita herniara etc. se mentin pe tot parcursul existentei herniei si cresc datorita efortului fizic intempestiv.    3. Probabil pentru ca zona de rezistenta scazuta a peretelui abdominal nu a disparut (nu avea cum!), dar cel mai bine intrebati-l pe medicul respectiv.    4. In zona respectiva exista mai multe "straturi" de muschi - este posibil ca unul din "straturi" sa fi cedat iar ce a ramas sa reziste inca...partial; termenul de relaxare poate fi real sau poate ca este o explicatie pe intelesul Dvs. Numai bine,
       Data: 
33.Comentariu/Intrebare:

Buna ziua. Sunt un baiat de 21 de ani. cu 8 saptamini in urma meam rupt piciorul drept, in timp ce jucam fodbal am fost lovit de catre un alt jucator. Am avut o ruptura interna, am stat cu el in ghips 7 saptamini, acum meau scos ghipsul, nu pot inca sa ma las in el, si uneori am impresia ca nu sa prins de parca se misca in locul fracturat. spunetemi va rog ce trebue sa fac ?
MP

Data: 31 iulie 2007

Buna ziua,
Daca am inteles bine, in urma cu 8 saptamani ati suferit o fractura de tibie - ar fi fost util sa precizati mai exact localizarea.
Este normal, pana la un punct sa aveti senzatii neobisnuite dupa o imobilizare de 7 saptamani, dar inca o evaluare nu strica.
Iata ce se poate face:
1. Un consult medical pentru a preciza starea locala - consolidarea fracturii - si cand este oportun a incepe recuperarea.
2. Inceperea programului de recuperare - care este complex si individualizat - si va cuprinde in principal:
- fizioterapie;
- kinetoterapie (gimnastica medicala)
aceasta - pentru urmatoarele 3-4 luni, pana la vindecarea completa.
Numai bine,
Data: 
33.Comentariu/Intrebare: Re:Re:

Buna ziua!! Puteti sa ma ajutati? Eu sunt student care acum ma aflu in ....., aici cam trebue sa am singur grija de picior. la medic voi merge pe data de 28 august. In prezent eu im-i fac singur masaj, gimnastica, bai cu apacalta si sare. Daca puteti sa-mi dati anumite sfaturi ce si cum trebue sa fac.piciorul este bine, numai ca putin e cam inflat la merisor.
multumesc anticipat!!!!

MP
Data: 2 august 2007

Buna ziua,
Stimate Domn, Dupa cum stiti, aceasta sectiune este de consultanta! Adica se ofera indicatii generale, de orientare, deoarece in lipsa unei consultatii adevarate si a unor investigatii serioase nu se poate mai mult. Sau cel putin eu nu pot face mai mult in aceste conditii - si aceasta deoarece eu ma ocup de medicina si nu de ghicit! Dvs. puteti face orice auto-tratament doriti, pentru ca consecintele va apartin.Dar eu nu pot trece "peste" aceasta linie!
Va doresc sanatate!
Data: 
33.Comentariu/Intrebare: Re:Re:Re:

Multumesc pantu atit!!!
MP

initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
       


Data: 
34.Comentariu/Intrebare: buna
buna seara
ma numesc  ........ ,am 16 ani, si  acum 3 ani,in urma unei cazaturi la handbal,am inceput sa am probleme cu piciorul drept, de fapt cu genunchiul.MI-se intampla din ce in ce mia des,sa imi pocneasca piciorul si sa mi-se blocheze.,incerc sa merg dar mi-e foarte greu,ptr ca ma doare,si nu pot sa il indrept,dupa o anum.perioada de exerciti imi pocneste din nou si pot sa il indrept si totul e bine,merg,dar aces proces se repeta de 3 ani,foarte des..Cand am fost la primul doctor mi-sa spus ca am doar o luxatie,al doilea doctor mi-a spus ca am ligamentele deplasate,si acum cateva zile am mai fost odata,la acelas medic care mi-a spus ca am ligament.deplasate,si acum mi -sa spus ca as avea ruptura de menisc.AM INTELES CA RUPTURA DE MENISC NU SE VEDE LA FILM,SAU?...(.am facut si raza mai demult si totul pare sa fie ok.,)si mi-sa mai spus sa port o genunchiera,si sa urmez un tratament ,(rivanol si tador)..,nu inteleg de ce rivanol ptr ca nu este rana deschisa..,si ma tot plimb asa la doctor si nimeni nu imi spune nimic ,mi- se spune ca e mai bine si sa fac exercitii incontinuare,si nimic de operatie,isi bat joc de mine.asta fac de 3 ani,ma chinui  si incer sa fiu foarte atenta cu piciorul dar in ultima vreme mi-se intampla foarte des.VA ROG ajutati-ma si spuneti-mi ce ar trebui sa fac?..(as dori mai multe informatii despre operatie).multumesc:)

Data: 2 august 2007

Buna ziua,
Stimata Domnisoara,
Da - ruptura de menisc nu se vede la radiografie. Dar o eventuala leziune de menisc este posibil sa se vada la Rezonanta Magnetica Nucleara (R.M.N.), precum si alta patologie cu simptomatologie asemanatoare.Nu cunosc de ce nu vi s-a propus artroscopia, probabil pentru faptul ca diagnosticul era incert si dvs. erati destul de tanara; poate sa existe si alte motive pe care eu nu le cunosc deoarece nu v-am consultat;nici eu nu recomand artroscopia de la "prima vizita" - si probabil ca si alti medici procedeaza la fel, aceasta deoarece medicul trebuie sa se convinga ca nu exista alta solutie mai buna decat cea chirurgicala!Despre rivanol - nici eu nu stiu mai multe, am mai auzit astfel de tratamente de exemplu tratamentul cu iod in periostite - dar nimeni dintre colegii pe care i-am intrebat nu au stiut sa-mi explice de ce...deci nu stiu de ce se pune rivanol!
Ce fel de informatii despre operatie va intereseaza?
Numai bine,
Data: 2 august 2007
34.Comentariu/Intrebare: buna
buna seara
multumesc ptr raspuns:)iar in leg.cu operatia,presupun ca nu este o operatie grea,sau?..am inteles ca  dupa ce se face o asemenea  operatie,piciorul trb pus in ghips,ca.m o luna,doua?!..ca.m cat ar costa aceasta operatie?,exista anumite riscuri daca nu o fac?.. .( totusi vreau sa merg incontinuare),dar nu pot sa continui nici asa,stau acasa de 3 saptamani cu o genunchiera care imi strange piciorul si ma doare,..degeaba am genunchiera ca nu imi indreapta piciorul,tot blocat este,...si nu rezolv nimic,doar imi pierd vacanta:)
Data: 3 august 2007

Buna seara,
Deoarece sunt destul de multe intrebari, iar eu sunt in vacanta, am sa incerc sa va raspund detaliat in urmatoarele zile. Numai bine,
Data: 8 august

Buna ziua,
Asa cum am promis - incerc sa va raspund - referitor la interventia chirurgicala pentru leziunea de menisc. 1.Nu stiu daca este o operatie grea sau usoara - este totusi o operatie; anestezia este de obicei rahidiana; durata spitalizarii dupa interventie este minima - cca. 24 ore in cazul artroscopiei.Aceasta interventie se poate efectua: - metoda clasica - incizie, "deschiderea" genunchiului, rezolvarea leziunii...imobilizare etc. - metoda artroscopica (cunoscuta popular ca fiind "cu laser" desi nu are nici cea mai mica legatura cu laserul) - cea mai utilizata in prezent - implica efectuarea a 2 "intepaturi" in regiune, prin care se introduc instrumentele si o camera de luat vederi (extrem de mica) care transmite imaginile din interiorul genunchiului pe ecranul unui monitor tv. Durata interventiei este mica, in 24 ore plecati acasa pe "picioare" si este nevoie o perioada de cca 1-2 luni pentru recuperare. 2.Despre costuri - in clinicile private o asemenea interventie costa intre 300-500 euro - dar cel mai bine aflati la fata locului. 3. Da in cazul in care nu efectuati interventia - meniscul rupt creste uzura in articulatie, putand conduce - intr-o perioada de 10-15 ani la artroza (uzura accentuata - imbatranirea articulatiei); in plus asa cum ati constatat genunchiul fiind blocat, nu faceti decat sa va pierdeti timpul. Va doresc sanatate si succes,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
       
Data: 5 septembrie 2007
35.Comentariu/Intrebare: buna

sunt .... si am nevoie de niste sfaturi, informatii referitoare la sustinatoarele de efort caci eu nu am gasit nimic concret pe net.
ce sunt?   cum actionezea?  care ar fi acele?
mentionez ca fac ciclism montan si mi-ar prinde bine niste sfaturi cu referire la sustinerea efortului prelungit, anduranta.
multumesc si sper ca ma veti ajuta informational

Data: 9  septembrie 2007
Buna ziua,
 Sustinatoarele de efort sunt o grupa de compusi naturali sau de sinteza, cu efecte fiziologice - deci diferite de agentii dopanti! - care introdusi in organism faciliteaza reactiile eliberatoare de energie si contribuie astfel la cresterea randamentului sportiv (efort de intensitate-durata mai mare cu cheltuieli energetice mai mici (definitie adaptata dupa Prof dr I Dragan - "Medicina Sportiva" ed 2002).
Sustinatoarele de efort - clasificare:
1.Complexele vitaminice
2.Mineralele
3.Aminoacizi si concentrate proteice
4.Diverse:
 - nespecifice - spirulina, apilarnil, polen etc.
 - neurotrope;
 - musculotrope - creatina etc;
 - hepatotrope - silimarina;
 - imunostimulatoare.
 Sustinatoarele de efort (tipul acestora si necesarul), se recomanda in functie de: starea de sanatate, dezvoltarea fizica, varsta, sport, categorie, tipul de efort, particularitati individuale etc. si se reevalueaza periodic.
  In opinia mea aceste produse trebuie folosite numai dupa optimizarea regimului alimentar!
 Nu exista nici o ratiune de a inghiti aceste produse in conditiile existentei unui regim alimentar dezechilibrat.
 Deci pentru a  folosi sustinatoare de efort este necesara optimizarea regimului alimentar, o evaluare (consultatie) initiala si reevaluari periodice.
Va doresc sanatate si succes,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
       


Data: 11 septembrie 2007
36.Comentariu/Intrebare:
Buna ziua. Am si eu o problema: am incercat sa fac cateva flotari dupa o perioada mai lunga de timp si se pare ca nu m-am incalzit destul; am simtit o durere suportabila la muschiul pectoral drept, cred ca reste o ruptura fibrilara. Am luat repaus 4 zile, si am incercat sa reiau antrenamentul, a mers insa cand l-am fortat mai tare iar am simtit durerea dar mai putin intens ca prima oara. Ce imi recomandati sa fac pentru ca pe 24 septembrie am un examen si trebuie sa ma antrenez si nu pot. Va rog frumos. Va multumesc.
m.n.
Data: 11  septembrie 2007

Buna seara,
Din descriere este foarte probabil ca diagnosticul sa fie cel stabilit de Dvs.
Ati nimerit diagnosticul, dar ati gresit pe la partea de tratament:
1.O ruptura fibrilara necesita o durata de vindecare mai mare decat 4 zile - deci perioada de repaus a fost insuficienta;
2.Reluarea activitatii se face progresiv si se incepe cu incalzire, stretching si mobilizari usoare excuzand (pentru inceput) miscarea care a provocat leziunea - aceasta perioada de trecere este de cel putin 2 saptamani.
Prin urmare  - trebuie sa reluati tratamentul de la inceput:
 - perioada de repaus local care se stabileste de catre medic (ca durata) in functie de gradul si nivelul leziunii determinate ecografic! Pentru aceasta perioada se concepe un program de pregatire fizica cat mai aproape de specificul activitatii, pentru a va mentine conditia fizica, fara a agrava leziunea (minim 8-10 zile);
 - o perioada de kinetoterapie - pentru zona lezata - care se adauga programului de pregatire fizica de mai sus si care face legatura cu
- perioada de trecerea la activitatea specifica - tot progresiv!!!
Ultimele doua perioade au o durata de minim 14 zile!
 Orice alte metode de tratament (in opinia mea) nu rezolva problema! Medicatia poate sa amelioreze durererea, dar nu poate grabi vindecarea iar fizioterapia in zona sanului la femei nu este indicata.
Pe scurt, nu exista tratament-minune!
  Inteleg ca sunteti sub presiunea concursului, dar trebuie sa reluati aceste perioade (adaptate la conditia Dvs) de la inceput - si este posibil sa aveti o surpriza placuta; in orice caz veti fi sanatoasa dar mai putin antrenata;
Am sustinut si voi sustine intotdeauna ideea ca este mai bine sa te prezinti la un concurs sanatos si mai nepregatit pregatit fizic decat excelent pregatit si accidentat!
Pana la urma decizia va apartine.
Va doresc sanatate si succes,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
       


Data: 14 septembrie 2007
37.Comentariu/Intrebare: artroscopie
Buna ziua,
Ma numesc (confidential) si am 38 ani, fac sport de cand eram copil, karate de la 13 ani pana pe la 30 ani, apoi am facut doar exercitii de forta dar acum 2 ani m-am apucat din nou de dat lovituri la sac, kickbox, etc. In ianuarie anul trecut (deci acum 1 an si 8 luni) am suferit o accidentare la genunchiul stang, in timp ce dadeam o lovitura inalta cu piciorul drept m-am rasucit puternic pe piciorul stang si pt ca talpa de sprijin nu era pozitionata corect, mi-a sarit practic genunchiul de la loc. Am cazut imediat pe jos iar genunchiul a sarit inapoi la locul lui. Am avut cateva zile ghips apoi fizioterapie, kineto, mi-au trebuit cam 1-2 luni sa-mi recapat mobilitatea dar cu dureri la flexie si extensie totala. Punctie mi s-a facut de 2 ori, a iesit lichid cu sange amestecat. Dupa 2 luni jumate am inceput exercitii cu greutati, usor apoi treptat mai greu. Apoi inca o tura de fizioterapie, dupa 6 luni de la accidentare dadeam iar lovituri la sac. Am progresat continuu, incet si constant, mi-a revenit mobilitatea, forta, uneori ma mai doare putin, intepaturi, am perioade mai bune sau mai putin bune. N-am probleme in viata de zi cu zi, forta pot face dar daca ma pun sa alerg parca ceva ma deranjeaza si nu e ca inainte, nu pot alerga mult si tare, sau la anumite miscari mai bruste, lovituri de picior, sau daca ma impiedic mergand, atunci simt clar ca "acolo mai e ceva". Sunt destul de multumit de recuperare dar vreau sa continui antrenamentele de kickbox insa ma tem ca risc o extindere a leziunii care e clar ca intr-o anumita masura inca mai exista. Nu mai am tupeul sa ma sprijin pe picior si sa-mi rotesc corpul (cred ca e si ceva de ordin psihic) iar asta e o miscare de baza in antrenamentele specifice. Am fost la 5 dr ortopezi pana acum, toti mi-au zis ca ligamentele si meniscurile sunt OK pt ca nu prezint simptome cand m-au consultat. Totusi la RMN-ul facut anul trecut (la 6 luni dupa accidentare) a reiesit ca ligamentul lateral extern fusese rupt (inteleg ca intre timp se refacuse), leziune la ambele meniscuri, grad 1 respectiv 1/2. Ligamentele incrucisate se vad OK. Ulterior 3 dintre doctorii ce m-au vazut au studiat imaginile RMN si mi-au spus ca nu se vad leziuni de menisc si ca totul pare OK dar ca probabil aparatul nu era dintre cele mai performante...
In ideea unei artroscopii am ajuns intr-un final (acum 3 luni) la d-nul Dr
(confidential) in care am f mare incredere. Inteleg ca numai printr-o astfel de interventie se poate vedea clar si sigur ce leziuni exista in genunchi. Acum au mai ramas doar cateva zile pana la operatie si sunt din ce in ce mai stresat si indoielnic.

Intrebarea mea este: credeti ca am facut bine ca am ales sa fac artroscopie avand in vedere ca mi-am revenit pana la acest nivel iar cu simptomele ramase as trai bine mersi doar ca nu as putea trage la maxim cu antrenamentele? Nu mai e vorba de performanta in competitii la 38 ani ci de pasiune. Sau era mai bine sa las totul pana cand si daca ar fi aparut simptome mai pronuntate? Cu alte cuvinte am temerea de a nu cumva sa fie mai rau decat sunt acum dupa operatie sau cu posibile urmari pe viitor (de ex gonartroza daca raman fara o mai mare parte din menisc in urma operatiei). Mai am 5 zile in care ma pot razgandi si sunt cam deprimat, nu stiu care e decizia cea mai buna. Va rog mult, stiu ca d-voastra puteti sa-mi dati cel mai potrivit sfat avand in vedere cazurile pe care le-ati vazut, sportivi accidentati, operati, dupa perioada de recuperare, revenire  ca valoare sportiva, etc.
Va multumesc.

C.
Data: 14  septembrie 2007

Buna ziua,
Stimate Domn,
 Examenul clinic - indiferent de medicul examinator nu poate pune decat un diagnostic de suspiciune (pe intelesul tuturor cititorilor - de orientare).
Artroscopia pe de alta parte, stabileste diagnosticul de certitudine si aceasta cu un raport risc / beneficii mai mult decat acceptabil.
 In situatia Dvs. daca acceptati riscul operator - care, dupa cum am scris de mai multe ori pe acest Forum, este minim (dar nu inexistent!) - artroscopia poate identifica foarte precis situatia efectiva a genunchiului, poate descoperi diverse leziuni "ascunse" (care scapa la examenul clinic, uneori si la examenul RMN), poate rezolva sau ameliora o mare parte din aceste leziuni scazand astfel riscul de aparitie precipitata a artrozei.
 Exista si situatia in care artroscopia nu descopera o cauza evidenta a suferintei - dar avand confirmarea inexistentei leziunilor, puteti scapa de problemele de "ordin psihic" si impreuna cu medicul care coordoneaza recuperarea puteti depasi mai usor micile neplaceri din prezent.
 Artroscopia nu influenteaza activitatea si valoarea sportiva!
 In final, constatand ca aveti toate elementele necesare (eu doar am subliniat cateva aspecte pe care le consider esentiale), va sfatuiesc sa va invingeti teama (absolut normala) si sa decideti in interesul Dvs.
Va doresc sanatate si succes,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
       Data: 
38.Comentariu/Intrebare: tratament intindere(ruptura) musculara
Am 45 de ani, am facut sport de performanta 20 de ani, pana la varsta de 32 de ani. Aceasta era introducerea faptului ca niciodata nu am avut in acest timp o intindere sau o ruptura musculara ....cunoscand foarte bine rolul incalzirii si al stretching-ului inaintea oricarui joc sau "miscare" care cere efort ...am avut in schimb destule entorse la glezne si luxatii de degete (boli profesionale la voleibalisti)... Si acum ce am patit?! acum doua zile mai precis Vineri am jucat fotbal, in jur de vreo ora, pe la sfarsitul jocului (mai ramasesera vreo 10 min.) am fortat un sprint cu plecare de pe loc cand ...am simtit in gamba o intepatura (in muschi), azi, adica duminica, am urcat la munte cu copiii si la fel pe o panta nu mai mare de 15 grade am incercat sa fac o alergare(sprint) rapida dupa unul din copii, cand am simtit parca o lovitura (ruptura) ...senzatie ce n-am mai simtit-o niciodata....exact in acelasi loc si o durere surda care nu ma mai lasa sa folosesc pasul elastic ci doar sprijinirea piciorului pe talpa fara a arcui laba piciorului. Durerea persista (destul de tare...ar fi unul din gradele de durere) si dupa vreo 5 ore, desi am masat usor locul dureros cu fenilbutazona si am fixat muschiul cu fesa elastica. Acum intrebarea mea este care ar fi tratamentul "acasa" pentru evenimentul petrecut ?  Va multumesc anticipat
P.K.
Data: 16  septembrie 2007

Buna seara,
Stimate Domn,

Senzatia "de lovitura" este un simptom mai mult decat frecvent pentru ruptura musculara, deci este posibil sa aveti dreptate.
Tratamentul "pentru acasa" este:
- menajarea locala - adica evitati solicitarile pe regiunea tricepsului sural - cel putin 10 zile.
- fasa elastica purtata in cursul zilei;
- aplicatii locale reci;
- aplicatii locale cu un gel antiinflamator dar care sa nu contina substante "incalzitoare";
- opriti masajul pentru primele 7-10 zile!
- din pacate medicatie nu va pot recomanda fara o examinare (consultatie)!
- durata acestui tratament - cca. 7-10 zile - adica pana ajungeti la medic.

Foarte important!

Va recomand sa mergeti totusi la un consult medical pentru urmatoarelel motive:
- stabilirea cu exactitate a zonei si extinderii leziunii - deseori "ruptura musculara" este de fapt o ruptura "musculo-tendinoasa", deci cu afectarea tendonului Achilean!
- ecografia musculara stabileste extinderea leziunii si etapele de tratament;
- medicatia nu se poate recomanda decat in cabinet!
- fizioterapia si
kinetoterapia ajuta vindecarea - ajuta la resorbtia hematoamelor, scad riscul sechelelor (urmarilor) si al recidivelor.
- mai exista diferite masuri care previn repetarea acestui tip de leziune - pe aceeasi zona sau pe alte zone.

 Va doresc sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
       
 
Pagina precedenta   FORUM MedicinaSportiva.Ro  Intreaba-Comenteaza-Raspunde    Pagina urmatoare
 
 

 

Aceso Suport
Web Suport

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.


Back ↑ top