www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva


HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...
 


 
0; [ 1 - 10 ]; [ 11 - 20 ]; [ 21 - 30 ]; [ 31 - 40 ]; [ 41 - 50 ];  >  >>  >>>  
 pagina:  31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 3940
ARHIVA - FORUM 1.0 - Subiecte pe aceasta pagina (39):

311.  leziune menisc
312.  sindrom de muschi piriform
313.  durere genunchi
314.  lovitura la coapsa
315.  regim alimentar
316.  suruburi de interferenta din inox
317.  hematom genunchi
318.  operatie tendon achilean


ATENTIE!
Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA! Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!
Data: 16 noiembrie 2008
311.Comentariu/Intrebare:

- mesaj august 2008 -

In urma cu o luna, incidental, am facut un efort intens. Dupa citeva zile genunchiul sting a inceput sa ma doara (sub rotula), de la suportabil la foarte tare, dupa care s-a umflat si nu l-am mai putut indoi. La radiografie genunchiul arata normal, astfel ca medicul ortoped de la urgenta mi-a recomandat sa fac un RMN si un tratament preventiv cu A ...  120 mg (5 zile) si FENILBUTAZONA unguent. Dupa aceasta perioada durerea si umflatura s-au redus substantial, dar n-au disparut complet. Nu pot urca/cobori normal scarile, nu pot alerga si la fiecare efort mai mare resimt o durere ascutita sub rotula si in partea stinga a  acesteia. In ultimele zile durerea s-a amplificat si prelungit pina la sold, aceasta fiind intensa si ascutita.
Am consultat alti medici ortopezi si spre nedumerirea mea am primit diagnostice diferite: "artoza de efort" si eventual "suspiciune de litiaza renala"..Actualmente ma misc greu si ca sa pot umbla trebuie sa iau KETONAL FORTE 100 mg in doza maxima (2 cp/zi). Va rog sa-mi spuneti daca se poate stabili un diagnostic corect pentru aceasta suferinta, unde ar trebui sa ma adresez si care sint sansele de recuperare completa. Mentionez ca duc un regim de viata sanatos si-mi place sa fac miscare. Nu am avut alte afectiuni in afara de niste dureri reumatice in zona lombara si umar care au durat citeva saptamani

- mesaj noiembrie 2008 -
- am avut posibilitatea sa-mi fac toate analizele necesare la S.... si am pornit pe aceasta cale, dar procedurile au durat neasteptat de mult (pina am obtinut toate programarile necesare si ulterior pina am realizat respectivele analize);
- in prezent dispun de mai multe radiografii, analize si chiar de un RMN la genunchiul sting;
Din interpretarea RMN -ului, facuta de medicul de specialitate, rezulta urmatoarele:
   = ruptura cornului posterior al meniscului intern prin prezenta unui traiect liniar oblic, hiperintens T1 si PD de la suprafata capsulara la cea articulara inferioara;
  = corn anterior al meniscului extern, rupt, partial luxat lateral, aplatizat, cu semnal hiperintens neomogen T1 si PD;
  = ligament incrucisat anterior, cu semnal neomogen hiperintens PD, cu contur posterior convex, bordat cu modificari inflamatorii;
  = ligament colateral extern cu contur intrerupt in treimea medie, bordat de modificari inflamatorii mai evidente pe conturul medial;
  = epansament lichidian pericondilian si retropatelar;
Recomandarea medicului ortoped, care mi-a facut trimitere la RMN, a fost pentru operatie prin artroscopie si tratament medicametos (a...).
In prezent, genunchiul s-a dezumflat si ma pot deplasa destul de bine, fara a-l solicita prea mult.
Tinind cont de toate acestea si avind in vedere ca sintem in sezonul friguros, nu sint tentat sa fac aceasta operatie, cel putin in urmatoarele citeva luni.
De aceea doresc sa ma sfatuiti cum este mai bine sa procedez si ce metoda de tratament se impune pentru a nu agrava in mod iremediabil situatia.
Daca se impune totusi o operatie, as dori sa-mi faceti o recomandare cu sanse de succes cit mai mari, deoarece am auzit ca recuperarea, in aceste cazuri, este destul de dificila.
Va multumesc anticipat,
Data: 21 noiembrie 2008

Buna ziua,
Recomandarea medicului ortoped, privind artroscopia este corecta si va recomand sa o urmati, indiferent de sezonul friguros.
Artroscopia este efectuata cu mare succes de majoritatea clinicilor de ortopedie din Bucuresti; pentru alte detalii va invit sa discutati cu medicul Dvs.
Recuperarea postartroscopie nu este foarte dificila.
Sanatate,
 
Data: 18 noiembrie 2008
312.Comentariu/Intrebare:

Buna ziua,
va deranjez cu o problema, se pare ca doagnosticul pe care il am este: sindrom de muschi priformis,
(mai mult muschii din coapsa stinga si exteriorul piciorului stang sint facuti ghemulete) si exista si o deformatie "de pozitie", soldul sting e tras in sus de muschiul.
Exista un doctor sau colectiv specializat in astfel de probleme, pute-ti sa-mi recomandati unul?
Cu stima,
MB
Data: 21 noiembrie 2008

Buna ziua,
Tratamentul sindromului de muschi piriform implica:
- identificarea si eliminarea factorilor care favorizeaza contractura;
- corectarea altor "probleme" biomecanica (corectia hiperlordozei etc.)
- masajul - global si profund al regiunii fesiere, decontracturant;
- termoterapie decontracturanta;
- electroterapie;
- tratament kinetoterapic:
- manevre de elongatie (manipulari) pentru asuplizarea musculara;
- exercitii de stretching;
- infiltratii cu substante cortizonice/ anestezice si mai recent cu toxina botulinica (tehnica trebuie foarte bine cunoscuta pentru a nu leza nervul sciatic - se efectueaza cu ajutorul computerului tomograf);
- in final - daca toate metodele precedente nu dau rezultate satisfacatoare -  interventia chirurgicala se poate lua in consideratie (sectionarea partiala a muschilui piriform pentru "eliberarea" traiectului nervului sciatic) daca diagnosticul este cert.
Daca pentru partea de fizio - kinetoterapie si masaj va puteti adresa oricarei clinici de specialitate, pentru infiltratii si tratament chirurgical din pacate nu cunosc unde se poate efectua.
Sanatate,       

Data: 19 noiembrie 2008
313.Comentariu/Intrebare: acum 2 saptamani la o miutza cu baietii am centrat cu mingea si am simtit o durere la genunchi

Examen cu calitate diagnostica mediocra - interpretarea poate fi grevata de artefacte.
Hidartroza in cantitate mare in compartimentul antero-superior. ME exteriorizat din articulatie prin prezenta unui exces de lichid infra si supra meniscal. Leziuna chistica in insertia capsulo-meniscala a cornului posterior. LIP aspect obisnuit in plan median al articulatiei. LIA probabil inserat normal, cu anomalie de semnal (crescut T2 PD) in treimea inferioara - discutabil daca este integru sau doar partial integru. Cranial de spina tibiala interna, inferior de traiectul LIP in fosa intercondilara se observa material cu semnal identic meniscurilor (posibil apartine marginii interne a meniscului exterior, dezinserata si migrata antero-intern in spatiul articular). MI - fisura longitudinala a cornului posterior care detaseaza marginea interna; corpul si cornul anterior cu dimensiuni reduse.
CE MA SFATUITI SA FAC IN URMA REZULTATULUI IRM DE MAI SUS? AS VREA DIN TOT SUFLETUL SA NU MA OPEREZ. VA MULTUMESC!
Data: 21 noiembrie 2008

Buna ziua,
Din pacate artroscopia este necesara!
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait       

Data: 20 noiembrie 2008
314.Comentariu/Intrebare: lovitura in coapsa

In timpul unui joc de fotbal m-am lovit destul de dur in coapsa piciorului stang,aproximativ o palma mai sus de genunchi exact pe centrul copasei. La inceput debea puteam sa calc in picior, dar acum mai ma lasat durerea insa ma doare continuu de o saptamana. Ce ar trebui sa fac ca sa imi treaca mai repede durerea?
Data: 21 noiembrie 2008

Buna ziua,
Va recomand crioterapie -  aplicatii reci, un gel anitinflamator si o fasa elastica purtata ziua pana in momentul in care efectuati un consult medical (cat mai curand).
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait       
Data: 22 noiembrie 2008
315.Comentariu/Intrebare:

as avea si eu o intrebare, cam cum ar trebui sa manac,ce regim alimentar sa urmez pentru mai bune rezultate in sport si cum sa fac sa ajung la greutatea normala deoarece consider ca sunt putin plinuta? as vrea sa am mai bune rezultate,muncesc la antrenamente, dar am mereu senzatia ca sunt obosita si ma simt greoaie,as dori sa scap d vreo 3-4 kg cat mai curand.practic de 5 ani atletismul , fac 7 antrenamente pe saptmana, am inaltimea de 1.70m si 57kg.as dori un raspuns va rog
Data: 23 noiembrie 2008

Buna ziua,
Realizarea unui  regim alimentar optimizat si serios (din punctul meu de vedere) a se vedea Model de FISA  DEZVOLTARE FIZICA  -  NUTRITIE, necesita o discutie, o evaluare a dezvoltarii fizice, inca cateva ore pentru realizarea efectiva a regimului si in final explicarea utilizarii ... deci este imposibil de a se realiza prin internet.
Trebuie sa faceti o vizita la un medic sportiv sau un nutritionist.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait       

Data: 23 noiembrie 2008
316.Comentariu/Intrebare:

la un meci de fotbalam intrat intr un clinci cu un adversar si am cazut in fund atunci am simtit la genunchiul stang o plesnitura puternica.am fost la medicul ortoped si m a diagnosticat cu lia stang rupt si m a supus la operatie.mi a introdus 2 suruburi de interferinta din inox si a zis k sunt definitive si ca se vor castra in timp si ca in vreo 5 - 6 luni voi putea juka dinou fotbal.spuneti mi va rog ma vor deranja cumva suruburile introduse la genunchi? voi mai putea munci in conditii normale?as dori un raspuns.multumesc mult
Data: 25 noiembrie 2008

Buna ziua,
Veti putea munci si trai in conditii normale!
Veti putea juca si fotbal!
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait       

Data: 24 noiembrie 2008
317.Comentariu/Intrebare:

Buna ziua,
Vineri baietelul meu, in varsta de 10 ani, s-a lovit la genunchiul drept. Nu parea sa fie ceva grav, dar sambata dimineata era foarte umflat genunchiul.
Am fost cu el la urgenta si in urma radiografiilor a fost diagnosticat cu hematom.
I s-a pus o atela gipsata. Dupa cinci zile trebuie sa merg cu el la control.
Intrebarea mea este daca trebuie sa imi fac griji,sau ce ar trebui facut dupa aceea, mai cu seama ca baietelul meu este sportiv de performanta, face tenis de masa.
Data: 25 noiembrie 2008

Buna ziua,
Nu trebuie sa va faceti griji!
Respectati indicatiile medicului Dvs. (tratamentul si perioada de repaus sportiv) si totul va fi bine!
La aceasta varsta majoritatea leziunilor tratate corect, se vindeca fara urmari.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait       
Publicitate
Data: 27 noiembrie 2008
318.Comentariu/Intrebare:

AM O RUPTURA DE TENDON ACHILEAN DIN DATA DE  ...  SI URMEAZA SA MA OPEREZ . AS VREA SA MA INFORMATI DESPRE OPERATIE SI DESPRE PERIOADA DE DUPA ACEASTA  PRECUM SI LA CAT TIMP CU APROXIMATIE DUPA INTERVENTIA CHIRURGICALA   MA POT DEPLASA CU CARJE .
Data: 29 noiembrie 2008

Buna ziua,
"Reparatia" tendonului Achilean se poate realiza prin mai multe procedee chirurgicale:
1. Sutura transcutana - se "coase" tendonul direct prin piele cu diverse materiale de sutura (metalice sau sintetice) care se vor scoate dupa vindecare; procedeul se utilizeaza imediat dupa accidentare.
2. Incizie cu "deschiderea" locala, urmata de sutura simpla sau cu adaus de material (care va ramane permanent):
- biologic (recoltat tot de la pacient);
- sintetic (un fel de "siret" din material special).
Acum, deoarece a trecut ceva timp de la leziune, presupun ca medicul Dvs. va alege una din solutiile de la punctul (2), mai multe detalii va poate furniza doar dansul.
Dupa interventie va veti putea deplasa cu carje (fara sprijin pe membrul operat) a doua zi dupa operatie, la 14-21 zile se poate permite mersul cu sprijin partial (tot cu carje), dupa 30-40 zile veti putea relua mersul normal.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait       

Pagina precedenta   FORUM MedicinaSportiva.Ro  Intreaba-Comenteaza-Raspunde    Pagina urmatoare
 
 

 

Aceso Suport
Web Suport

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.


Back ↑ top