www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva


HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...
 Publicitate

 
0; [ 1 - 10 ]; [ 11 - 20 ]; [ 21 - 30 ]; [ 31 - 40 ]; [ 41 - 50 ];  >  >>  >>>  
 pagina:  31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 3940
ATENTIE!
Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA! Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!





Data: 5 noiembrie 2008
303.Comentariu/Intrebare: leziune fibrilara LCI

Buna ziua...as vrea sa va intreb in cazul leziunii fibrilare la LCI, care varianta de depistare a afectiunii e mai concludenta: RMN`ul sau ecografia pentru parti moi? dintre astea doua... am suferit o entorsa de genunchi acu 2 luni jumate ,v-am mai scris...am stat cu orteza 2 sapt,am facut laser,masaj,electro-terapie 2 saptamani,iar de 5 zile am inceput kineto in sala de gimnastica... durerea mare apare in momentul in care vreau sa indoi genunchiul mai mult de 60-70 de grade si e localizata exact in partea LCI,simt intepatura dureroasa in interior... Kinetoterapeutul spune ca e posibil ca durerea sa survina in urma imbolizarii mele recente si ca in acea zona sunt anumite terminatii nervoase si ca sunt normale durerile... Dar de ce ma doare exact in locul unde a fost afectiunea? Mi-e frica ca leziunea sa nu fie vindecata si eu sa fortez acuma,de aceea as vrea sa repet o ecografia sau RMN`ul dar sa stiu pe care se vede mai clar si primesc un raspuns mai concret!
Va multumesc,sanatate multa si numai bine!
Data: 6 noiembrie 2008

Buna ziua,
In cazul leziunii fibrilare de LCI (igament colateral intern) ambele investigatii (ecografia si examenul RM) au "valoare" egala, in schimb daca exista suspiciunea unor leziuni suplimentare (sa zicem pe meniscul intern) este mai bine sa optam pentru RMN.
Referitor la problema Dvs. v-am mai scris ... puteti sa repetati examenul RMN in alta clinica, pentru ca leziunile cronice de menisc intern - asa cum le-ati descris in primul mesaj - pot produce problemele care va supara.
Sanatate,
 
Data: 7 noiembrie 2008
304.Comentariu/Intrebare: Ruptura de ligament incrucisat anterior si ruptura de menisc

Dintr-o intamplare nefericita mi-am rupt ligamentul incrucisat anterior si meniscul. Am fost si am facut decat operatie de menisc si mi s-a spus ca nu se poate face si operatia de ligamente deoarece nu mi s-a terminat cresterea. Este adevarat acest lucru? Sau pot face operatia?
Multumesc
Data: 8 noiembrie 2008

Buna ziua,
Este adevarat.
Sanatate,
 
Data: 8 noiembrie 2008
305.Comentariu/Intrebare: informatie

Buna,am un baietel de 9 ani care practica fotbalul de 2 ani ,in primavara anului 2008 a aparut o umflatura nedureroasa in laterala genunchiului .La ortopedia ... ne-au dat diagnosticul de exostroza (excrescenta osoasa ,cioc de papagal) cu recomandarea  operatie. As dori sa stiu si parerea dumneavoastra chiar trebuie operat ,mai poate face fotbal (copilul este inebunit de sport) si o recomandare , clinica din ... .Va multumesc
Data: 8 noiembrie 2008

Buna ziua,
Exostozele cu indicatie operatorie ... se opereaza!
In principiu, nici diagnosticul si nici interventia in sine, nu influenteaza activitatea sportiva de orice fel; prin urmare copilul va putea continua fotbalul fara probleme.
Din pacate nu cunosc medici ortopezi in orasul solicitat iar cei de medicina sportiva inca nu s-au inregistrat pe site, dar ii puteti gasi in policlinica din localitate.
Sanatate,
       
Publicitate
Data: 11 noiembrie 2008
306.Comentariu/Intrebare: ruptura partiala de LCI
Fac fotbal de performanta si am avut o ruptura partiala de LCI. Am facut fizioterapie timp de 10 zile si m-am dat cu F Gel la indicatia medicului. Am inceput antrenamentele si vreau sa stiu daca este indicat sa port o genunchiera (ce tip de genunchiera ar fi mai indicata)
Data: 11 noiembrie 2008
<
Buna ziua,
Medicul Dvs. trebuie sa stabileasca daca este indicat si ce fel de dispozitiv este indicat sa purtati.
In principiu, nu este nici o problema sa utilizati urmatoarele 2-3 saptamani o orteza de genunchi cu articulatii (insertii) metalice.
Un model aproximativ in imaginea alaturata.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait



       

Data: 11 noiembrie 2008
307.Comentariu/Intrebare: ruptura de ligament anterior?!

Buna ziua
  In data de 25 octombrie intr=un meci de campionat, am facut o schimbare de directie in timpul careia am siti ca mi s=a dus genunchiul, "s=a dus si a revenit" nici nu stiu ca sa explic senzatia. Cand am aterizat dupa saritura nu am mai putut calca pe el! Am incercat sa reintru dupa 10 minute dar am simti ca imi joaca genunchele nu aveam stabilitate deloc. Dupa 1 saptamana cu gheata si antiinflamatoare am fost sa imi fac RMN si mi=a zis ca am ligamentul incrucisat anterior rupt de multi ani! iar acum am suferit o simpla entorsa. Adevarul este ca in urma cu vreo 3 ani m=a mai intepat in genunche dar nu a fost nevoie sa ma opresc! Poate fi adevarat ca am jucat cu el rupt atata timp? De 1 saptamana jumate fac recuperare forta nu foarte greu si piscina, fiindca antrenorul vrea sa joc in maxim 1 saptamana. As putea sa joc cu el asa?! Nu imi va afecta si restul ligamentelor si meniscul? Ce ar trebui sa fac?!
 Va multumesc!
D
Data: 13 noiembrie 2008

Buna ziua,
In opinia mea, mai probabil, exista o leziune partiala a ligamentului, care a cedat complet la ultima accidentare; altfel este destul de greu de crezut ca ati jucat atata timp fara cea mai mica problema ... dar nimic nu este imposibil.
Nu stiu daca veti putea juca asa ... Dvs. trebuie sa decideti daca puteti si daca doriti ...
Meniscurile si restul ligamentelor pot fi afectate doar in situatia in care musculatura nu puate suplini lipsa LIAE si apare o noua entorsa (recidiva).
Deoarece mai aveti "inainte" cativa ani buni de "cariera" sportiva, cred ca trebuie sa efectuati ligamentoplastia.

Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait



       
Data: 11 noiembrie 2008
308.Comentariu/Intrebare: Competenta ortopedului sau a reumatologului?

Din punctul meu de vedere, problema mea este destul de simpla si nu atat de grava-inca, in comparatie cu a altor persoane. De 3 luni am inceput sa am dureri la genunchiul drept (specific ca de aproximativ 1 luna am dureri si la cel stang), am facut radiografie si mi s-a spus "Condensare osoasa a platoului tibial extern", diagnostic pe care un medic ortoped din .... (orasul natal) l-a confirmat, dandu-mi un tratament cu antiinflamatoare- C..., K..., insa durerea a persistat. La recomandarea unor persoane "patite" am mers la .... la un medic ortoped, unde mi s-a cerut efectuarea unui RMN. In urma acestuia, s-a pus diagnosticul de Leziune de gradul 2 corn posterior menisc intern, care de-asemenea a fost confirmat si de medicul ortoped specialist care a cerut analiza. Problema cred ca aici incepe in cazul meu. Acesta din urma mi-a recomandat sa caut cauza (spunand ca acesta este efectul) din punct de vedere reumatologic..Ceea ce am si facut...din pacate din nou in orasul natal. Mare mi-a fost mirarea cand un medic reumatolog imi spune, contrazicand in principal un medic ortoped ca leziunile meniscale nu au nici o legatura cu afectiunile reumatologice si ca eu trebuie sa fac un consult la un medic specialist in balneoterapie. As avea nevoie de o parere sincera si de o indrumare eventual..un astfel de caz este de competenta-ortopedului, reumatologului, balneologului? Va multumesc anticipat!  
Data: 13 noiembrie 2008

Buna ziua,
Toata neintelegerea este determinata de o deficienta de comunicare.
Leziunile meniscale de gradul 2 sunt "leziuni degenerative" care nu comunica cu / nu afecteaza  suprafetele articulare si de aceea nu este considerata obligatorie interventia chirurgicala - ortopedica.
De obicei aceste leziuni sunt putin simptomatice si este greu de crezut ca pot determina durere ... la ambii genunchi.
De aceea ortopedul s-a gandit la o afectiune reumatologica, fara legatura cu leziunea de menisc.
Pe alta parte, la varsta Dvs. greu de considerat o afectiune reumatologica care sa determine o astfel de afectare a meniscului ... de aici raspunsul reumatologului care a luat in considerare doar leziunea de menisc ...
Probabil/posibil problemele Dvs. sunt determinate de un "dismorfism" loco-regional (o conformatie particulara a genunchiului - genunchilor) ...
Va recomand sa va adresati unui medic de recuperare (... balneolog) sau daca sunteti sportiva unui cabinet de medicina sportiva.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait



       

Data: 13 noiembrie 2008
309.Comentariu/Intrebare: hernie de disc L4/L5/S1 operata

Am fost operata acum 1 an de hernie de disc L4/L5/S1,  la Spitalul .... Piciorul meu drept era deja inainte de operatie cu 4/5 cm. mai mic in latime, iar acum deja a avansat si in continuare imi amortesc degetele de la picioare, iar traiectul nervos care a fost afectat ma doare (mai sigur partea de la genunchi in sus) Deja am ramas la piciorul drept fara masa musculara daca m/am exprimat corect. Ce pot face???? Asta in caz ca ma puteti ajuta cu un sfat venit din partea unui doctor. Va multumesc anticipat
Data: 14 noiembrie 2008

Buna ziua,
Aveti nevoie de tratament de recuperare! Alta solutie nu exista!
Tratamentul este de durata si implica:
- fizioterapie;
- kinetoterapie - hidro-kinetoterapie;
- masaj;
- tratament balnear in statiuni de profil etc.
Toate acestea sub coordonarea unui medic de recuperare.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait



       

Data: 14 noiembrie 2008
310.Comentariu/Intrebare: Calcifiere musculara

Buna ziua, V-a mai scris odata dar nu am primit raspuns la problema mea. In urma cu 1an de zile am suferit in timpul unui meci de fotbal o ruptura musculara la piciorul drept, in partea de sus, exact langa bazin. Problema este ca doctorul care ma consultat atuncea nu mi-a recomandat o recuperare prin fizioterapie ci doar o pauza de 2 lni. Dupa 6 luni am obsevat ca aceasta ruptura musclara s-a calcifiat (osificat). Am facut fizioterapie, dar era prea tarziu, nu a scazut deloc. Problema etse ca nu ma deranjeaza deloc, doar daca joc fotbal mai intes o simt. Ce pot fac sa scap de aceasta calcifiere musculara? Daca trebuie opeata unde anume sa ma operez in tara, la ce spital imi sugeati? Am faut si RMN la C, dar ce doctor sau spital imi recomandati?
Multumesc mult.
Data: 14 noiembrie 2008

Buna ziua,
Dvs. mi-ati mai scris odata (in 21 octombrie 2008) iar eu v-am mai raspuns odata in 22 octombrie 2008.
Rog verificati intrebarea
293.  ruptura musculara calcifiata  Forum 36
Nu v-am anuntat prin e-mail deoarece adresa Dvs. mi s-a parut a fi o gluma ...
V-am raspuns la toate intrebarile la care se poate raspunde
... nu cunosc locul calcifierii (nu ati precizat muschiul iar la "sus" langa bazin sunt o multime de muschi)  ... deci nu stiu daca se opereaza ... prin urmare ... nu am ce spital sa va recomand (oricum aceste lucruri se decid intr-un cabinet medical si nu pe internet).

Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait



       

Pagina precedenta   FORUM MedicinaSportiva.Ro  Intreaba-Comenteaza-Raspunde    Pagina urmatoare
 
 

 

Aceso Suport
Web Suport

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.


Back ↑ top