www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva


HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...
  

 
0; [ 1 - 10 ]; [ 11 - 20 ]; [ 21 - 30 ]; [ 31 - 40 ]; [ 41 - 50 ];  >  >>  >>>  
 pagina:  31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 3940
ATENTIE!
Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA! Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!




Data: 8 octombrie 2008
279.Comentariu/Intrebare: Informatie

Buna ziua!
       Sunt absolvent al Facult de Madicina si Farmacie profil FIZIOKINETOTERAPIE, deci LICENTIAT IN FIZIOKINETOTERAPIE (ASA SCRIE PE DIPLOMA DE LICENTA).
        Doresc infiintarea PFA (Bucuresti), iar cei de la Admin. Financiara imi cer o hartie de la Colegiul Medicilor. Eu nu am nimic in comun cu Col. Med. Am intrebat si la Ordinul Asist si la Directia Sanitara ...si nimeni nu stie de o astfel de hartie, pentru ca Fiziokinetoterapeutii sunt ai nimanui........sau ai cui oare. 
        Exista cazuri de acest gen ReZoLvArE???????
        Va multumesc!
Data: 8 octombrie 2008

Buna ziua,
Problema Dvs. (si nu numai a Dvs.) este "creata" de catre Directia Sanitara (actual Autoritatea de Sanatate Publica) si de catre "brambureala" legislativa.
 
Iata ca am "patit" eu!
Eu eram deja medic specialist de medicina sportiva cand am terminat Fac. de Fiziokinetoterapie Bucuresti.
Evident - m-am prezentat la Directia Sanitara sa-mi elibereze un nou aviz de libera practica (ALP) pentru ambele profesii: medicina sportiva si fiziokinetoterapie.
Colega de acolo (medic) s-a uitat la mine ca la un extraterestru; dupa ce m-a plimbat cateva ori pe acolo a decis ca am nevoie de aprobarea Ministerului Sanatatii.(in aceea perioada avizele de libera practica pentru medici, fizio-kinetoterapeuti si asistenti se eliberau de Dir. Sanitara si de Minister; actual ALP pentru medici se elibereaza de Colegiul Medicilor, pentru asistenti de catre Ordinul Asistentilor iar pentru Fizio-kinetoterapeuti de catre Directia Sanitara).
La Minister - la (fostul) serviciu de Avizari am gasit o persoana care stia ce face si in doua saptamani am obtinul avizul.

Continuarea:
Dupa cca. 3 ani am devenit medic primar - si m-am prezentat la Directia Sanitara pentru preschimbarea ALP;
- acolo am aflat ca ALP pentru medici se elibereaza de catre Colegiul Medicilor - ceea ce este corect si am rezolvat;
- dar pentru fiziokinetoterapie la Directia Sanitara mi s-a spus ca nu se poate!
Atunci am scos din mapa avizul existent!  Era un aviz extraterestru!  Dupa un minut mi s-a spus: ...pai este bun acesta... (intr-adevar in acel moment nu trecusera cei 5 ani de valabilitate).
Deoarece ma saturasem si nici nu aveam urgenta nevoie am lasat lucrurile asa!
 
De aceeasi problema am aflat in urma cu cateva zile de la o colega (medic de medicina sportiva) care a terminat recent si facultatea de kinetoterapie.
A avut probleme similare la eliberarea ALP (in alt oras) pe motivul incompatibilitatii intre meseria de medic de medicina sportiva si cea de kinetoterapeut!!!
In sfarsit dupa ceva "plimbare" pe la aceea Directie Sanitara (deci nu din Bucuresti) problema s-a rezolvat.
 

Mi-a trimis chiar un link catre un proiect normativ:  http://www.cdep.ro/proiecte/2003/500/80/7/cd587_03.pdf  al Camerei Deputatilor.
Este vorba de "Propunere legislativa privind exercitarea profesiunii de kinetoterapeut, înfiintarea, organizarea si functionarea Ordinului Kinetoterapeutilor din Romania"
Am incercat sa gasesc informatii si de pe  http://www.parlament.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?cam=2&idp=4251  am inteles ca Legea nu este in vigoare.
Interesant: daca cititi proiectul: la articolul 7a - veti gasi: "Exercitarea profesiei de kinetoterapeut este incompatibila cu: a.profesiunile reglementate din sectorul sanitar, precum si cu oricare alta profesiune sau ocupatie de natura a aduce atingere demnitatii profesionale de kinetoterapeut sau bunelor moravuri ..."  Prin urmare interpretez: profesia medicala aduce este un atac la bunele moravuri si la demnitatea profesionala a kinetoterapeutilor!!!
Aceast ultim paragraf arata ca exista persoane care chiar nu stiu ce fac, dar fac legi!
Deci, ce sa ne mai miram de Directia Sanitara!
 
Ce se poate face in situatia Dvs.:
- depuneti la Autoritatea de Sanatate Publica o cerere (numai cu numar de inregistrare), la care atasati o copie legalizata dupa diploma, certificat de sanatate tip A5 (cel cu timbru), si orice act il mai considerati necesar: copie Carte identitate, cazier judiciar, adeverinta de la locul de munca/copie dupa cartea de munca (daca sunteti incadrat pe post) si solicitati avizul dorit sau raspunsul / motivatia in scris. In termen de 30 zile trebuie fie sa primiti avizul, fie un raspuns. Daca raspunsul este negativ, pe baza acestuia va puteti adresa apoi Ministerului Sanatatii si in final  Justitiei.
- solicitati informatii si la Catedra de Recuperare Medicala din Bucuresti - pentru ca aceasta catedra v-a coordonat pregatirea.
 
Deoarece sunt extrem de interesat de acest subiect, va rog sa ma informati cu evolutia situatiei Dvs.
 
Va doresc succes,
PS - cu pastrarea confidentialitatii (in ceea ce va priveste), doresc sa postez discutia noastra pe FORUM - poate stie cineva exact cum trebuie procedat.
PPS - in aceasta discutie eu m-am referit strict la ALP (avizul de libera practica) deoarece cunosc personal dificultatea obtinerii lui in cazul fizio & kinetoterapeutilor si pentru ca Dvs. nu ati mentionat exact de ce act aveti nevoie.

Data: 7 noiembrie 2010
279.Comentariu: Ordinul Kinetoterapeutilor

Stimati colegi kinetoterapeuti (prof. CFM, fiziokinetoterapeuti si balneo-fiziokinetoterapeuti), observ ca in ultimul timp merseria noastra, ce-i drept sub diferite denumiri, isi pierde din insemnatate in ochii pacientilor, si mai ales a medicilor specialisti, care nu mai stiu ce sa creada de pe urma disensiunilor noastre profesionale si educationale.
Noi ne luptam, si pacientii pierd si nu se pot bucura de beneficiile terapiei kinetice, mai ales ca suntem putini practicanti ai meseriei de kinetoterapeut, si deseori izolati de realitatea legislativa.
Noi nu avem legislatie care sa ne sustina, protejeze si sa ne incadreze corect in sistemul Romanesc de sanatate, datorita faptului ca nu exista un organism de reprezentare a meseriei de kinetoterapeut. Datorita acestui fapt avem nevoie de Ordinul Kinetoterapeutilor, ordin care sa puna capat disensiunilor dintre kinetoterapeuti si fiziokinetoterapeuti si sa ne adune sub aceeasi "umbrela" si sa ne protejeze intersele profesionale.
Asa ca noi vrem:
- legiferarea Ordinului Kinetoterapeutilor (forma actuala a propunerii legislative);
- medicii specialisti care predau la Facutatile de Kinetoterapie, sa fie membri in Comisia de Recuperare Medicala, Medicina Fizica si Balneologie;
- crearea unui birou national de evaluare a curriculelor kinetoterapeutilor, balneofiziokinetoterapeutilor si fiziokinetoterapeutilor, format din kinetoterapeuti si medici specialisti ( care predau in cadrul faculatilor de kinetoterapie) care sa stabileasca exact competentele kinetoterapeutilor deja licentiati;
- desprinderea de Facultatile de Educatie Fizica si Sport a sectiilor de kinetoterapie si trecerea lor la Facultati de Stiinte ale Sanatatii;
- desprinderea de Universitatile de Medicina si Farmacie a sectiilor de Balneo-Fiziokinetoterapie si Recuperare Medicala, si trecerea lor la Facultati de Stiinte ale Sanatatii;
- curricula de invatamant comuna 4+1 ani studii universitare;
- introducerea parafei personale cu un cod unic, pentru a responsabiliza si identifica specialistul (comptetentele acestuia);
- organizarea de cursuri de specializare cu ajutorul sectiilor judetiene ale Ordinului Kinetoterapeutilor, pentru a uniformiza competentele specialistilor deja licentiati;
- dreptul de a lucra nestingheriti in sanatate si invatamant ca si specialisti in domeniu;

Semnat : Kinetoterapeut Onu Ilie, membru A.P.K. Muntenia
http://www.petitieonline.ro/petitie/ordinul_kinetoterapeutilor-p23307044.html
Data: 7 noiembrie 2010

Este absolut necesar un cadru legal coerent pentru acesta profesie!
Am scris "aceasta profesie" deoarece (in opinia mea) este o singura profesie (fiziokinetoterapeut), pentru care in decursul timpului s-au creat facultati si s-au "eliberat" diplome sub diverse titulaturi ...
Indiferent cum va fi organizat invatamantul de specialitate cred ca este obligatoriu ca absolventul sa aiba o baza (suficienta) de cunostinte medicale: afectiuni, indicatii, contraindicatii si limite ale tratamentului de fizio si kinetoterapie..
       

Data: 9 octombrie 2008
280.Comentariu/Intrebare: 

am facut intindere de ligamente la genunchi.am fost la medic si am incercat la inceput cu medicamente si cu diclofenac o saptamana.nu a trecut si a trebuit sa-mi pun orteza (SA-MI INMOBILIZEZ PICIORUL) 3 saptamani.
  - dupa ce-mi iau orteza jos cat timp nu am voie sa fac efort (fotbal)?
  -  trebuie sa-mi pun ceva fasa pe picior la sport?

Data: 10 octombrie 2008

Buna ziua,
Este recomandat sa reluati activitatea sportiva dupa un interval de timp egal cu cel de imobilizare - adica dupa cel putin 3 saptamani.
Fasa elastica va va ajuta doar partial; mai buna ar fi o orteza articulata pe care sa o purtati la antrenamente.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait


       

Data: 10 octombrie 2008
281.Comentariu/Intrebare: 

Buna ziua,
De vreo doi ani de zile simt o durere in spatale genunchiului stang, mai intensa este durerea dupa ce joc fotbal. Durerea pare sa fie constanta, de vreo cateva luni cand joc fotbal imi pun o fasa elastica, la inceput a fost mai bine dar se pare ca acuma nu prea ma mai ajuta. Durerea persitsa vreo doua zile apoi nu o mai simt decat aleatoriu pana la urmatorul efort ( fotbal ). Rar se intampla sa mai pocneasca genunchiul. Ar fi de preferat o pauza de efort? Imi puteti da un sfat in privinta asta? Multumesc
Data: 11 octombrie 2008

Buna ziua,
Durerile accentuate de efort in regiunea mentionata (fosa poplitee) se pot datora fie unui chist Baker fie unei unei alte probleme la nivelul genunchilui ...
Pauza de efort (ca si fasa elastica) este un remediu temporar (dupa cum ati remarcat);
va ajuta mai mult un diagnostic.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait


       

Data: 14 octombrie 2008
282.Comentariu/Intrebare: contuzie (?) glezna

buna ziua
am cazut cu motocicleta de 4 zile deja si am si eu niste nelamuriri, in primul rand rezultate din lipsa de explicatii si indiferenta celor de la urgenta (am fost zilnic, am asteptat ore intregi chiar daca nu eraaglomerat ...).

in caderea pe beton, motocicleta de 260 kg. mi-a prins pt. cateva momente piciorul, de altfel bine protejat de cizma.

timp de 15-20 min. nu am dat atentie piciorului neavand nici o durere, doar dupa aprox. 30 min. am sesizat ca se umfla, apoi am sesizat julituri minore pe ambele parti ale gleznei in dreptul osului.

am evitat apoi a mai calca pe el si am plecat direct la urgenta.

acolo, dupa toata tevatura, mi s-a facut radiografie, ortopedul a confirmat faptul ca nu e fractura si m-a dat pe mana internistului care dupa o consultatie a pus diagnosticul: contuzie si mi-a dat un tratament cu oxaciclina si ketonal.

la momentul respectiv glezna era umflata si in continuare nu durea, chiar ma puteam folosi usor de picior in deplasare (am evitat a ma deplasa ulterior).

acasa am tinut piciorul suspendat, am aplicat gheata si comprese continuu pt. ca a doua zi spre seara glezna sa se inflameze mai tare si apareau semne de invinetire - am fost iar la urgenta fiindca nu mai puteam pune piciorul jos, acelasi raspuns.

incepand de ieri parca inflamatia s-a marit asa incat pielea e intinsa tare si piciorul s-a invinetit in proportie de 60% de la glezna in jos si pana la talpa si degete, in special in partea exterioara unde julitura este putin mai mare (raza de 3-4 cm).

momentan orice lasare a piciorului jos imi provoaca un disconfort, nu durere, insa se pare ca s-ar umfla temporar mai mare.

nu stiu ce sa fac, ce sa mai cred, e necesara o puntie sau respectivele hematoame se vor retrage cu timpul? sunt tentat sa ma deplasez la  ...  pt. un control, poate exagerez eu dar raspunsurile/atitudinea medicilor de la noi nu ma linisteste.

rog o parere
multumesc mult
C
Data: 14 octombrie 2008

Buna ziua,
Datorita situatiei Dvs. va raspund pe scurt - "de urgenta".
Din descrierea primita este posibil sa aveti nu o contuzie, ci un sindrom de strivire.
In astfel de situatii - vasele sangvine sunt strivite si circulatia venoasa si arteriala sufera ... apare edemul masiv, uneori fiind necesara, nu punctia, ci incizia de decompresiune ("umflarea" ... edemul masiv in regiuni inextensibile produce oprirea cvasicompleta a circulatiei
- proces denumit medical "sindrom de compartiment") -  urmat de necroza regiunii.
Nu doresc sa va sperii, dar poate faceti urgent un drum la ... iar pe parcursul deplasarii tineti piciorul "sus" (pe bancheta masinii sau chiar mai sus, folosind o perna)
Mai bine sa fie drumul degeaba dacat sa asteptati linistit sa apara necroza  ...

Sanatate,
PS - despre atitudinea unor cadre medicale  ... si cauzele acesteia sunt multe de spus!
Poate discutam dupa ce va este mai bine.

initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait



       

Data: 14 octombrie 2008
283.Comentariu/Intrebare: program exercitii dupa artroscopie

buna ziua.
acum 1 luna am avut un accident la fotbal.dupa 3 saptamani de plimbari degeaba prin spitale, mi-am facut un rmn si am aflat ca am ligamentele incrucisate anterioare rupte si meniscul lezat.
mi-am gasit un doctor, care mi-a zis ca trebuie sa imi fac o artroscopie prima data si dupa aceea ligamentoplastia. miercuri mi-a facut artroscopia (la menisc nu mi-a facut nimica pt ca e doar lezat), si azi am fost la schimbat pansamentul. doctorul mi-a spus ca imi poate face ligamentoplastia doar in 4 saptamani. mi-a zis pana atunci sa fac niste exercitii pt intarirea musculaturii (timp de 5 saptamani nu prea am miscat genunchiul si mi s-au atrofiat putin muschii). exercitiile care mi le-a spus el (ca era foarte grabit) au fost sa imi incord muschii, si sa misc genunchiul.intrebarile mele sunt:
1. e normal sa stau asa mult pana la operatie
2. niste exercitii mai explicite, pt ca nu am inteles f multe de la doctorul meu
multumiri anticipate
Data: 16 octombrie 2008

Buna ziua,

1. Intervalul de timp intre artroscopie si ligamentoplastie este in medie de 30 zile - deci asa se face!
2. Exercitiile, desi sunt simple, este bine sa le faceti impreuna cu un kinetoterapeut (macar 2-3 sedinte); Pretul sedintelor este de cca. 100 RON (30 - 40 - 50 RON/sedinta) sau gratuit prin CNAS (cu bilete de trimitere);
Trei exercitii sunt esentiale:
- izometria muschiului cvadriceps;
- flexia-extensia genunchiului initial in planul patului (din pozitia "culcat") apoi
- flexia -extensia genunchiului din pozitia "sezut";
- suplimentar se mai pot efectua exercitii pentru ischio-gambieri, musculatura gambei si fesieri etc.
Prin internet este extrem de dificil sa va explic ce sa faceti si cum sa faceti ... ar trebui poze/desene dar chiar si asa, nu exista siguranta ca veti executa corect.

Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait


       
Data: 14 octombrie 2008
284.Comentariu/Intrebare: Informatie

Buna ziua,
Am o problema foart  de ani si a fost diagnosticata cu gonartroza. A avut piciorul in ghips de sus pana jos timp de o luna pentru ca a avut o fisura,iardupa ce i-am dat ghipsul jos i-am facut o radiografie si s pare ca fisura s-a sudat dar acum are dureri insuportabile din cauza gonartrozei.
Am citit undeva o reclama la un produs medicamentos care se administra prin infiltratii locale si inlocuia practic cartilajul si pacientul nu mai avea dureri.
Stiti cumva ceva de acest produs sau aveti o alta solutie?
As vrea sa ii fac fizioterapie dar cu transpotul pana la spital nu prea ne descurcam pentru ca nu poate sa se miste si nici eu nu pot sa o iau in brate ca tot spune ca are dureri insuportabile.
Nu stiu ce este de facut. Efectiv sunt disperata pentru ca nu stiu cum sa o scap de dureri.
Poate stiti dumneavoastra un remediu.
Va multumesc.
Data: 16 octombrie 2008

Buna ziua,
Imi pare rau, dar nu am inteles daca problema este a Dvs. sau a unui membru al familiei.
In cazul gonartrozei (artroza genunchiului):
- exista posibilitatea injectarii intraarticulare a unor substante "vasco-elastice" (pe inteles un lubrefiant al articulatiei), efectul este bun pe o perioada limitata 2-6 luni, dupa care trebuie repetat tratamentul;
- fizioterapia are rol strict antalgic (amelioreaza durerea) si permite efectuarea kinetoterapiei care stabilizeaza articulatia;
- mai exista si multe alte medicamente/suplimente pentru protectie si regenerare a cartilajului articular, de eficacitate variabila;
- exista medicatie antiinflamatoare si antalgica ... cateva zeci de produse!
- exista posibilitatea ortezarii;
- tratamentul de recuperare este bine a se efectua in timpul unei spitalizari, daca transportul nu este posibil;
- in final daca tot acest "arsenal" terapeutic, aplicat corect ... nu da rezultate se poate lua in discutie protezarea articulatiei.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait


       

Data: 16 octombrie 2008
285.Comentariu/Intrebare:

Buna ziua! ma adresez acestui site deoarece sunt speriata in legatura cu concluzia care mi-a fost scrisa pe rezultatul RMN ului facut in urma cu doua saptamani la genunchi. cu multumiri daca se poate sa mi se interpreteze si mie rezultatul RMN-ului.
" Examinarea IRM nativa a genunchiului drept evidentiaza:
-piese scheletice cu raporturi normale;
-semnal normal la nivelul maduvei osoase,cu trabeculatie normala si linii epifizare normale;
-corticala osoasa cu contur regulat, cu grosime normala,fara modificari de semnal subcondrale;
-cartilagiul care acopera patela,condilii femurali si platourile tibiale cu grosime normala, suprafata regulata si caracteristici normale ale semnalului;
-meniscurile medial si lateral cu configuratie normala,cu semnal hipointens omogen;
-LIGAMENT INCRUCISAT ANTERIOR CU HIPERSEMNAL;
-ligamente colaterale,incrucisat posterior intacte,cu grosime normala;
-revarsat lichidian articular in cantitate minima;
-tesuturi moi periarticulare si structuri vasculare din campul de examinare fara anomalii decelabile.
CONCLUZII:
LEZIUNE DE LIGAMENT INCRUCISAT ANTERIOR."

Acestea fiind scrise pe raportul medical al RMN-ului as dori sa-mi spuneti cat de grav, sau serios este! si ce legatura ar putea avea in viitor cu artroza??? voi fi predispusa??
Mentionez ca am practicat 7 ani de volei intre 9-16 ani, timp in care am suferit diverse accidentari. Dar dupa incetarea practicarii voleiului si pana la varsta de 26 de ani nu am prezentat vreun traumatism sau dureri la genunchi. Pana anul acesta 27 ani cand dupa o plimbare de 3 km pe jos am acuzat o durere puternica in genunchi care a trecut dupa o noapte de somn repaos si a reaparut dupa doua saptamani tot in urma unei plimbari de aprox 1 km. si in urma careia am facut RMN-UL!! Sunt cam speriata deoarece am si o hernie discala L5-S1.cat de grav este!!?? si daca aceasta leziune imi va cauza artroza in viitor??!! va multumesc mult!
Data: 16 octombrie 2008

Buna ziua,
Va recomand sa va linistiti!
Din descrierea examenului IRM nu reiese ca leziunea LIAE este completa (este posibil ca leziunea sa fie partiala) - aveti nevoie de evaluarea unui ortoped care sa coreleze examenul clinic cu imaginea de pe "filme" sau ideal - de ce CD.

Artroza nu apare imediat!
Puteti sa va "ingrijorati" in legatura cu artroza ...  dupa varsta de 40 ani!
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait


       

Data: 16 octombrie 2008
286.Comentariu/Intrebare: Opinie, sugestie - am nevoie de ajutor

Buna ziua...acu 2 luni de zile,mai exact in 15.08.2008, in timpul unui meci de campionat, m-am accidntat la genunchi, mai exact o entorsa de genunchi drept. la examenul RMN se evidentiaza o intindere de ligament incrucisat anterior, leziuni fibrilare LCI si leziuni cronice la meniscul intern! neavand un diagnostic exact,am inceput crioterapia, fizioterapia si gimnastica medicala timp de 2 sapt. durerile persistau in sensul ca puteam umbla normal dar cand vroiam sa indoi sau sa alerg aveam dureri in partea stanga a genunchiului drept. la consultul mai multor medici specialisti s-a ajuns la concluzia ca nu e nimic la menisc si ca ar trebui sa-l imobilizez intr`un aparat ghipsat sa-si revina ligamentul. am imobilizat genunchiul timp de 2 saptamani intr`o orteza fixa. acuma sunt 4 zile de cand am dat jos orteza dar cand vreau sa indoi catusi de putin ma doare ff tare in acelasi loc. ghinionul a facut ca mergand pe strada, schiopatat sa ma impiedic intr`un fier si sa indoi fortat genunchiul. am simtit o durere imensa in aceeasi parte a gen drept. fac deja de 3 zile laser,masaj si curenti electrici! va rog sa-mi spuneti ce as mai putea sa fac, pentru ca nu mai rezist! sunt cu psihicul la pamant! stau de aproape 3 luni si am aceeasi durere! sa mai specific ca am facut tot acuma o ecografie pt parti moi si se evidentiaza mici leziuni fibrilare la LCI! cat va mai dura? si de ce asa durere daca nu e rup total? va rog din suflet sa-mi raspundeti cat mai repede si cat mai subiectiv! va multumesc mult...

Data: 16 octombrie 2008

Buna ziua,
Am mai scris undeva pe FORUM ca examenul RMN are un grad de precizie undeva intre 80-95%.
Este posibil si ca ultima accidentare sa fi agravat o leziune minora (inaparenta - cum ar fi leziunile cronice ale meniscului).
Nu cred ca poate preciza cineva!
Ce se poate face:
- repetati examenul RMN in alta clinica;
- ca ultima solutie - o artroscopie exploratorie.
Cat va dura ... chiar nu stiu!
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait



Data: 16 octombrie 2008
286.Comentariu/Intrebare: Opinie, sugestie - am nevoie de ajutor

Stimate domn doctor...vreau sa va intreb daca in cazul meu,cu leziune fibrilara la LCI si care sa persiste in continuare exista alta cale de vindecare inafara imobilizarii totale! stiu ca trebuie cunoscuta gravitatea leziunii,insa vreau sa stiu daca poate sa se vindece cu laser,curenti electrici si oricare alt fel de kinetoterapie. Iar in cazul artroscopiei exploratorii, nu necesita masuri speciale dupa interventie nu? mai ales daca nu mi se gaseste ceva grav si nu e cazul sa se umble in articulatie. Intrebarile ar fi multe si n-as vrea sa va rapesc din timp mai ales ca mi-ati raspuns deja o data. Va multumesc mult si va admir pt tot ceea ce faceti! sanatate multa!
Data: 18 octombrie 2008

Buna ziua,
1.Leziunile fibrilare de LCI (ligament colateral intern) se vindeca cel mai bine prin imobilizare.
Fizioterapia ... ajuta vindecarea dar (atentie) nu scurteaza timpul efectiv al acesteia!
Kinetoterapia (etapa cel mai frecvent "uitata") este esentiala pentru refacerea mobilitatii, refacerea stabilitatii prin dezvoltarea (refacerea) musculaturii si a reflexelor "pierdute" in perioada de imobilizare.
Alta cale pentru tratamentul leziunilor LCI  - este cea chirurgicala (sutura) si este rezervata leziunilor extinse in nici un caz celor fibrilare.
2. Dupa artroscopie exploratorie (... fara alte leziuni) nu sunt masuri speciale.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait


       

Pagina precedenta   FORUM MedicinaSportiva.Ro  Intreaba-Comenteaza-Raspunde    Pagina urmatoare
 
 

 

Aceso Suport
Web Suport

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.


Back ↑ top