www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva


HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...
 


 
0; [ 1 - 10 ]; [ 11 - 20 ]; [ 21 - 30 ]; [ 31 - 40 ]; [ 41 - 50 ];  >  >>  >>>  
 pagina:  31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 3940
ARHIVA - FORUM 1.0 - Subiecte pe aceasta pagina (33):

263.  leziune menisc extern
264.  investigatii?
265.  teste psihologice
266.  Dureri musculare permanente
267.  Tumora maligna sau benigna ?
268.  Diastazis tibio-tarsian
269.  Analize
270.  hernie inghinala operata

ATENTIE!
Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA! Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!




Data: 17 septembrie 2008
263.Comentariu/Intrebare: leziune de menisc extern

dupa cateva luni in care am avut probleme k genunchiul m-am decis sa merc la medic,unde am aflat k am leziune de menisc extern si k am doua variante:artroscopie sau fizioterapie.am ales fizioterapia si un tratament.dupa terminarea acestora am crezut k am scapat.dar de cate ori depun un efort mai mare ma doare....ce pot face?
se poate ajunge l rupere de ligamente dak nu il mai tratez?
Data:  18 septembrie 2008

Buna ziua,
Daca acuzele reapar la efort - singura solutie ramane artroscopia.
Leziunea de menisc netratata nu duce la ruperea ligamentelor ci la condropatie - uzura cartilajului articular.
Sanatate,
 
Data: 18 septembrie 2008
264.Comentariu/Intrebare: 

dureri insuportabile sub coaste in partea stanga, fata. durerea iradiaza in spate, in partea stanga, tot in zona vertebrelor. in urma cu 1 luna si 2 saptamani am facut vertebroplastie (T8 - T9). in urma unor investigatii (RMN, etc.) mi s-a spus ca am o tumora vertebrala. mi s-a facut biopsie, dar rezultatul biopsiei a fost negativ. mi-au spus ca nu au depistat nicio tumora. daca totusi nu am cancer, atunci de ce am aceste dureri insuportabile? ce investigatii mai trebuie sa mai fac pentru stabilirea unui diagnostic clar? va rog din suflet sa ma ajutati! va multumesc!
Data:  19 septembrie 2008

Buna ziua,
Imi pare rau de problemele Dvs. dar cum credeti ca va pot sfatui, in afara domeniului meu medical, cu informatie pe 5 randuri?
Problema Dvs. nu se poate rezolva pe internet!
Sanatate,

 
Data: 18 septembrie 2008
265.Comentariu/Intrebare:

Doresc sa stiu unde gasesc urmatoarele teste ( sau daca le pot gasi ):
        " Piovkowski "
        " Tahistoscop "
        " Ordonaor de jetoane "
        " Labirint electric "
        " Atentie distribuitiva "

Data:  19 septembrie 2008

Buna ziua,
Incercati intr-un cabinet de psihologie / psihologie sportiva.
Sanatate,
 
Data: 19 septembrie 2008
266.Comentariu/Intrebare: Dureri musculare permanente

Am o problema mai veche(de aproximativ 5 ani)ce m-a determinat sa nu mai fac sport de performanta si nici macar sport pentru sanatate in general.Au aprut dureri ale femurului la ambele picioare(initial la stangul)in partea de sus.Pentru ca am continuat sa ma antrenez(la fotbal) durerile au inceput sa coboare  si la un moment dat ma dureau ambii femuri (durerea a avansat pana aproape de genunchi impiedicandu-ma sa merg fara dureri;aveam dureri si la urcatul scarilor).Odata cu incetarea activitatii fizice durerile au inceput sa se retraga si acum sunt doar in partea de susu a femurului. Durerile sunt usoare,ma jeneaza aproape mereu ,chiar si cand stau pe scaun,de activitate fizica nici nu mai incape vorba.Cand durerile erau mai mari ele existau in momentul in care piciorul era ridicat(la scari,mers etc.).Durerile se manifesta prin arsuri mancarimi..etc..inainte aveam si usoare contractii ale muschilor in repaus.Am alergat pe la mai multi doctori si am facut radiografii, fizioterapie, gimnastica de recuperare,am folosit unguente (Di ...,Be ...).....si inca nu mi-a trecut.Am facut chiar si o ecografie si nu e nimic in neregula.SUNT DISPERAT!Va rog sa ma ajutati!!!!!!Tot ce vreau este sa fac sport,sa fiu sanatos!!

   Alte probleme medicale in timpul vietii:varsat de vant,amigdalita cronica(nu e grav dar mi se inflameaza repede la frig).
Data:  21 septembrie 2008

Buna ziua,
Inteleg ca toate investigatiile si tratamentele au fost la nivelul coapselor (femur) si genunchilor cu rezultate partiale si fara un diagnostic precis.
Daca inca nu ati facut mai este posibil:
- o evaluare a coloanei vertebrale lombare (radiografie, examen RMN);
- un consult neurologic.
Sanatate,
Data: 21 septembrie 2008
266.Comentariu/Intrebare: Dureri musculare permanente

Va multumesc pentru faptul ca ati avut timp sa imi raspundeti.
   Imi cer scuze...dar am uiat sa precizez ca am mai facut radiografii si la bazin,coloana vertebrala, femur,genunchi (acum 4 ani aveam probleme si cu genunchii,dar mi s-a spus ca de la cresterea accelerata....aceste probleme au trecut).Am si fost internat la Spitalul ... in urma cu 4 ani unde am facut mai multe analize, printre care si consultul neurologic.Toate au iesit bine. Si totusi durerile persista.
   VA MULTUMESC!

Data:  21 septembrie 2008

Buna ziua,
Cu aceste precizari, singurul sfat pe care-l pot oferi este sa repetati investigatiile in alta clinica.
Este posibil sa "scape" ceva (inclusiv subsemnatului).
Sanatate,
      

Data: 20 septembrie 2008
267.Comentariu/Intrebare: Tumora maligna sau benigna ?

Domnule Doctor,
In urma cu 2 luni am fost operata de amigdalite cu anestezie generala. Imediat dupa ce m-am trezit din anestezie, m-am trezit si cu o durere mare musculara pe coapsa stanga langa geninchi (putin mai sus de genunchi, partea inferioara). Durerea aceea nu am luat-o in seama atunci caci am zis ca este o febra musculara, ceva. Am ajuns casa dupa cateva zile si am aplicat un gel pentru febra musculara. La palpare am simtit un nodul de vreo 3 cm. Am aplicat gelul acela si in cateva zile febra a trecut dar nodulul a ramas. Am decis s afac o ecografie de parti moi , la care a iesit :" La nivelul 1/3 (distale ?) a coapsei se evidentiaza o formatiune ecodensa intens neomogena cu calcificari, dimensiuni 3,2/1,6cm. Formatiunea este vascularizata cu semnal Doppler de tip arterial . Pachetul vascular superficial se afla la o distanta de 5 mm posterior de formatiune."
In urma acestei ecografii, care a fost facuta 19 august, am mai consultat un medic chirurg care mi-a facut si dansul o eco, cu rezultat identic.Medicul chirurg mi-a recomandat doua geluri :Hepatrombin si Diclofenac cu care m-am uns o luna, adica pana in prezent. Astazi am fost la control la acest medic chirurg si mi-a masurat din nou formatiunea, spunand ca s-a micsorat la mai putin de un cm si ca arata calcifiata. Nu mi-a indicat operatia , spunand sa ma ung in continuare cu acele geluri. Am plecat asa cam cu inima stransa de la dansul, caci atunci cand am facut prima ecografie la care v-am scris rezultatul, medicul ecograf mi-a recomandat extirparea acestei formatiuni indiferent de ce natura ar fi. Eu urmeaza s aplec din tara si imi este frica sa plec asa. Dumnezvoastra ce parere aveti, mai este cazul de operatie ? Poate fi maligna ? Se poate trasforma in tumora maligna ?  si ce medic mai ma sfatuiti sa consult ? Va multumesc !

Data:  21 septembrie 2008

Buna ziua,
In afara de extirparea formatiunii - mai este varianta biopsiei sub control ecografic.
Dar decizia apartine - evident Dvs. si medicului ortoped.
Daca cei doi medici ortopezi (chirurgii erau ortopezi?) nu v-au recomandat interventia (si nici alte investigatii) dupa ecografie - este mai probabil ca (inca) nu este cazul (formatiunea este considerata benigna).
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait




Data: 21 septembrie 2008
267.Comentariu/Intrebare: Tumora maligna sau benigna ?

Buna ziua,
Va multumesc pentru raspuns ! AM atasat aici doua ecografiio facute in aceeasi zi , pe data de 19 august cand a fost descoperita formatiunea ecografic. primele poze, IMG 1435, 1436, 1437, fac parte din prima ecografie la care v-am dat informatiile in primul mesaj trimis, iar ultimele doua poze , fac parte din cea de-a doua ecografie efectuata de medicul chirurg.
Va multumesc !

Ecografie formatiune
Ecografie formatiune
Ecografie de parti moi.
Formatiune musculara de etiologie neprecizata

Ce este de facut in acest caz ? Medicii care m-au consultat au fost chirurgi, nu ortopezi. Pe mine ma sperie ideea ca aceasta formatiune ar putea deveni maligna in timp. Se poate intampla acest lucru ? Si cum se poate stii daca este maligna sau benigna daca nu a fost efectuata o analiza (biopsie) ?
Va multumesc

Data:  21 septembrie 2008

Buna ziua,
Din imaginile trimise de Dvs. doar doua sunt mai clare dar este imposibil a determina caracterul formatiunii doar pe baza acestora.
Deoarece exista si posibilitatea unei leziuni musculare (de strivire) - in momentul transferurilor din cursul anesteziei generale (cand v-au mutat de pe masa de operatie pe targa etc.)
, va recomand inca o evaluare intr-o clinica de ortopedie.
Sanatate,

initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait


       

Data: 21 septembrie 2008
268.Comentariu/Intrebare: Diastazis tibio-tarsian

Buna dimineata.
Am si eu o intrebare si va rog sa-mi raspundeti (...): dupa 10 ani de la o entorsa, am fost diagnosticata du diastazis tibio-tarsian (glezna mea dreapta sta aplecata catre interior, nu o pot indrepta, fac flexia -o ridic in sus, in jos mai putin- cat de cat, iar cand merg nu pot sa calc pe toata talpa, ci pe o jumatate.
Am inteles ca pentru indreptarea gleznei se poate face un transplant de tendon (eu am si o pareza SPE + SPI). Operatia a fost recomandata atat de medicii neurologi, cat si de neurochirurgi.
Imi puteti spune si mie cum se realizeaza acest transplant de tendon si la cat timp, dupa operatie, am voie sa merg?
Multumesc frumos.
Numai bine!
A.M.

Data:  23 septembrie 2008

Buna ziua,
Transplatul implica inlocuirea structurilor - ligamentelor/tendoanelor - lezate (rupte) cu structuri (relativ) similare recolatate din alte regiuni ale corpului (fascii, tendoane, ligamente) care sunt (sa zicem) supradimensionate si suporta aceasta "impartire".
Alteori structurile lezate sunt inlocuite cu materiale sintetice iar uneori chiar cu tesuturi umane.
Cum se va realiza efectiv (de unde se recolteaza cum se prinde materialul - suruburi sau sutura) va va explica medicul care stabileste procedeul si efectueaza interventia, pentru ca eu nu pot decat sa speculez.
In principiu, dupa o astfel de interventie mersul cu sprijin partial este posibil la 15-30 zile, mersul cu sprijin la 45-60 zile, perioada pana la recuperare completa 4-6 luni.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait


       
Data: 24 septembrie 2008
269.Comentariu/Intrebare: Analize

Buna ziua
Practic ciclismul ocazional (MTB si merg si la serviciu zilnic) In una din turele montane cam lungi (8 ore de traseu, eram f obosit), spre final, am simtit o durere in partea stanga, fata, sub coaste (zona inimii) nu pot localiza, in principal cand stateam aplecat la orizontala.
De atunci nu s-a mai intamplat asa de puternic, dar in schimb la unele ture pe bicicleta simt dureri si in spate tot in zona coastelor, mai sus de rinichi.Aceeeasi durere in spate am simtit si cand am ridicat ceva mai greu cu mainile drepte la 90 grade de corp (deci un efort pus pe spate).
Deasmeni la coborari pe drum forestier la viteze mai mari cand se accentuaza zdruncinaturile  am simtit durere destul de mare in spate, sub coaste intr-o parte (parca imi simteam organele).
Mentionez ca am putina scolioza, 54 kg si 1.79.
Cand fac efort mai simt jena in fata sub coasta, intepaturi nu pot localiza si nu pot spune exact un simptom (poate e doar in capul meu).
Am mers la un doctor medicina interna. Nu mi-a spus nimic concludent despre simptomele mele dar mi-a facut totusi un un EKG, la care nu s-au vazut probleme totusi as vrea sa imi fac niste analize in timpul efortului.
Ce parere/recomandari aveti referitor la simptome?
Unde se pot face prin zona Bucuresti analize referitor la raspunsul corpului in timpul efortului?
Multumesc
M.

Data:  26 septembrie 2008

Buna ziua,
In situatia Dvs. este necesat o evaluare intr-un cabinet de medicina sportiva, pentru a stabili care dintre investigatiile urmatoare sunt necesare:
- o electrocardiograma si ecografie cardiaca de efort;
- examen radiologic al coloanei vertebrale toracele;
- eventual o ecografie abdominala si/sau o radiografie pulmonara.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait


       

Data: 25 septembrie 2008
270.Comentariu/Intrebare: 32

Buna ziua,
M-am operat acum 4 luni de hernie inghinala pe partea dreapta, timp de vreo 2 luni nu am facut nici un fel de efort.Dupa aceste 2 luni m-am apucat treptat sa fac alergari usoare de 2-3 ori pe saptamana timp de o luna, acum am inceput sa ma bag la cate un fotbal in sala.
Treaba sta cam asa- pana acum o luna simteam partea inghinala dreapta amortita, dupa ce am inceput miscarea, a inceput sa se dezmorteasca dar acum simt o jene - ca o arsura in acea zona- mai ales cand stau mult jos. Este normala aceasta senzatie?
Multumesc anticipat

Data:  26 septembrie 2008

Buna ziua,
In mare parte senzatiile Dvs. sunt normale dupa o astfel de interventie (scaderea amortelii - implica refacerea sensibilitatii in zona in care au fost sectionate mici terminatii nervoase la incizie si o mica "jena" este acceptabila) dar pentru siguranta puteti merge la un control la medicul care v-a operat.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait


      

Pagina precedenta   FORUM MedicinaSportiva.Ro  Intreaba-Comenteaza-Raspunde    Pagina urmatoare
 
 

 

Aceso Suport
Web Suport

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.


Back ↑ top