www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva


HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...
 

 
0; [ 1 - 10 ]; [ 11 - 20 ]; [ 21 - 30 ]; [ 31 - 40 ]; [ 41 - 50 ];  >  >>  >>>  
 pagina:  31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 3940
ATENTIE!
Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA! Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!


Poblicitate
Data: 2 septembrie 2008
247.Comentariu/Intrebare: ruptura musculara la cvadricepsul femural

Buna ziua!In urma cu 4 luni am suferit o ruptura musculara la cvadricepsul femural.Am reluat alergarile dar la un moment dat in timp ce alerg simt o intepatura un pic mai sus de locul unde am avut ruptura.Este normal acest lucru?
Data:  2 septembrie 2008

Buna ziua,
Nu este normal acest lucru!
Este posibil sa fie vorba de o vindecare cu defect (calcifierea zonei de ruptura), de o recuperare insuficienta sau ... de o recidiva (o noua ruptura in regiune). O ecografie musculara este indicata!
Sanatate,

 
Data: 3 septembrie 2008
248.Comentariu/Intrebare: recuperare dupa ablatie de disc L4
buna ziua!dupa o interventie chirugicala ablatie de disc l4,au apurut dureri surde la glezna stanga cu parestezia labei piciorului stang.Fac tratament cu mydolcalm 2 tb/zi, movalis 2tb/zi si milgamma 3tb/zi.masez glezna,incerc diverse miscari de gimnastica medicala, dar ineficient.ce ma sfatuiti sa fac? va multumesc mult pentru timpul acordat si va doresc tot binele din lume!
Data:  4 septembrie 2008

Buna ziua,
Daca durerile si parestezia au aparut la un anumit interval de timp dupa interventia chirurgicala, inseamna ca trebuie sa faceti o vizita medicului (neurochirurg sau ortoped) care v-a operat.
Daca durerile si parestezia doar s-au accentuat dupa interventie (deci existau) este posibil sa fie nevoie de tratament de recuperare.
Ceea ce faceti Dvs. acasa nu inseamna gimnastica medicala iar originea durerii si paresteziei se afla cel mai probabil la colana, deci tratamentul local (masajul...) la picior nu are cum sa va influenteze spectaculos in bine.
Sanatate,
 
Data: 3 septembrie 2008
249.Comentariu/Intrebare: 

Fiul meu sportiv de performanta (gimnast-22 ani) este diagnosticat la umar cu: ruptura de ligament acromioclavicular; ruptura labrum glenoidal; intindere tendon supraspinos....In cazul in care nu are dureri la antrenamente ( a urmat un tratament cu animal flex+fizioterapie), este oportuna interventia chirurgicala sau poate urma alte tratamente astfel incat sa nu renunte la antrenamentul sportiv...Cu multumiri,
R.I.
Data:  4 septembrie 2008

Buna ziua,
In cazul in care nu apar dureri la antrenamente interventia chirurgicala se poate temporiza o perioada.
Dar atentie - pentru ruptura de labrum glenoidal nu exista alt tratament decat cel chirurgical (sutura) - orice alt tratament nu produce decat o ameliorare pasagera.
In acest moment este posibila si in Romania artroscopia de umar - interventie minim invaziva; care programata corespunzator nu va duce la o intrerupere indelungata a activitatii sportive.
Sanatate,
      


Data: 3 septembrie 2008
250.Comentariu/Intrebare: Informatie

Buna seara! Am si eu o problema la care as dori sa stiu un raspuns...Practic atletismul de performanta, insa problema este ca de ceva vreme tot fac intinderi in zona coapsei de la piciorul stang...in ultimele 5 luni am facut 4 intinderi....Am fost ...  peste tot....si tot a reaparut....mi se spune sa fac pauza...am facut cat mi sa prezis insa tot imi apar. Intrebarea mea este de unde tot apar aceste intinderi, pentru ca incalzirea o fac complecta si corecta.Se poate sa fie si din cauza coloanei, iar daca fac laser o sa aiba ceva efect? Astept raspuns si va multumesc!
Data:  4 septembrie 2008

Buna ziua,
Deoarece spuneti ca ati facut 4 leziuni in 5 luni - inseamana ca perioada de repaus sportiv specific (intre evenimente) a fost in medie de 2-3 saptamani, in opinia mea mult prea putin pentru o vindecare corespunzatoare (necesar minim 30-45 zile).
Intre cauzele intarzierii vindecarii mai sunt:
- sindrom de suprasolicitare musculara - pe inteles oboseala cronica - muschii sunt intr-o stare de oboseala continua si nu rezista la noile solicitari ... asa ca se rup!
- utilizarea unor suplimenti alimentari ...
- desi spuneti ca va incalziti corect si va cred .... cu elasticitatea musculara cum stati?
In final este posibil ca prima leziune musculara ... tratata partial, sa se fi vindecat cu "defect" - pe inteles o cicatrice (musculara) rigida, calcifiata care determina rupturi/leziuni musculare in vecinatate; pentru aceasta eventualitate este recomandata o ecografie musculara.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait


       
Data: 9 septembrie 2008
251.Comentariu/Intrebare:

Buna ziua, am o nelamurire. Fac handbal de 7 ani fac vizita medicala periodic...Domnul doctor mi-a spus ca am forte si proportii foarte bune dar inima imi pomeaza sange doar 44 mililitri pe minut( rezistenta aerobica)-au facut ceva calcul in functie de greutate inaltime sau stiu eu ce....(I:187 G:85 si la efort mi-a dat 22) mi-a spus ca e mediocru acest lucru....trebuie sa ma 70 ml/min Nu inteleg de ce...pentru ca eu sunt primul alergat din echipa, si la lotul national am fost primul, pot sa zic ca am tras de mine si alerg bine, dar acum doctorul imi spune ca-s lenes, nu inteleg de ce....este diferenta intre rezistenta aeroba si rezistenta de care ai nevoie cand alergi 45 de min incontinuu?! VA MULTUMESC
Data:  10 septembrie 2008

Buna ziua,
Am incercat sa inteleg (din datele primite) ce s-a intamplat dar din pacate nu am reusit!
Calculul matematic al capacitatii aerobe trebuie sa reflecte situatia efectiva (din teren) - deci normal sunt perfect corelate.
Cand apar astfel de necorelatii - ne putem gandi in primul rand la o eroare:
- cand s-au efectuat masuratorile (masurarea pulsului, tensiunii arteriale etc.) - banal este posibila o simpla decalibrare tensiometrului;
- cand s-a efectuat calculul;
O alta posibilitate este schimbarea starii Dvs.
- de antrenament - iesirea din forma, oboseala etc.
- aparitia unei afectiuni ...
Va recomand sa repetati proba (in aceeasi locatie sau in alta - la alegerea Dvs.) si sa precizati de la inceput medicului situatia.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait



       
Data: 9 septembrie 2008
252.Comentariu/Intrebare: 

as dori si eu un program de recuperare dupa ce am suferit o operatie la genunchiul drept la ligamentul colateral.am 2 suruburi resorbabile si am nevoie de un program special de recuperare pentru a putea din nou sa joc,sa depun efort.cred ca acest program consta in refacerea muschilor pt alergare si sarituri avand in vedere ca sunt sportiva de perfotmanta in volei.va rog.astept un raspuns
Data:  10 septembrie 2008

Buna ziua,
Programul de recuperare este imposibil a se stabili pe internet.
Da, acest program consta in principal in: refacerea mobilitatii in articulatia genunchiului, refacerea masei musculare, refacerea "schemelor" de miscare, intretinerea intregului organism etc. toate ecestea fiind necesar a se efectua gradat sub supraveghere de specialitate.
Daca doriti sa efectuati recuperarea singura ... nu va recomand!
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait


      

Data: 9 septembrie 2008
253.Comentariu/Intrebare: Bursita
Am ... de ani si sunt balerina ... .Am mari probleme cu monturile de foarte multi ani, practic al doilea deget a ajuns sa se deformeze si el, iar ca urmare am o bursita la degetul 2, fapt care ma impiedica sa mai pot lucra cum trebuie.Am evitat operatia, pentru ca nici un doctor nu imi poate garanta ca o sa mai pot continua sa dansez. Ma puteti ajuta cu un sfat?
Va multumesc mult...
Data:  10 septembrie 2008

Buna ziua,
Situatia descrisa este destul de frecventa in profesia Dvs. si din pacate nu sunt multe alternative:
- tratamentul conservator are de obicei eficacitate redusa - si pentru ca repausul efectiv este insuficient - si chiar daca este eficace o perioada, recaderile sunt frecvente;
- despre tratamentul chirurgical - deja stiti - nimeni nu va poate garanta mai mult decat ca incearca sa faca tot posibilul;
- ultima varianta este schimbarea profilului activitatii ... sunteti tanara, va "reparati" picioarele si va continuati viata ...
Desigur, cunoasteti tot ceea ce v-am scris, dar asa cum nimeni nu va poate garanta reusita unei interventii similar, nimeni nu va poate oferi cel mai bun sfat!.
Sunteti singura persoana care poate lua o decizie sau "viata" va decide pentru Dvs.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait


      

Data: 10 septembrie 2008
254.Comentariu/Intrebare: 

Buna ziua. In urma cu 2 luni m-am operat de dezinsertie de ligamente . de aproximativ 2 saptamani am inceput alergarile.. iar la un moment dat , mi-a sarit si mi-a pocnit denunchiul . Ma doare in interiorul genunchiului drept undeva in spatele genunchiului , partea dreapta !
Va rog sa imi spuneti ce ar putea fi ..
VA multumesc ..
Data:  10 septembrie 2008

Buna ziua,
Deoarece nu ati precizat care ligamente au fost operate, nu va pot spune decat ca
a aparut necesitatea sa va reintalniti cu medicul care v-a operat.
Sanatate,

initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait


       
Pagina precedenta   FORUM MedicinaSportiva.Ro  Intreaba-Comenteaza-Raspunde    Pagina urmatoare
 
 

 

Aceso Suport
Web Suport

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.


Back ↑ top