www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva


HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...
 

 
0; [ 1 - 10 ]; [ 11 - 20 ]; [ 21 - 30 ]; [ 31 - 40 ]; [ 41 - 50 ];  >  >>  >>>  
 pagina:  2122 - 23 - 24 - 2526272829 - 30
ATENTIE!
Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA! Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!

Publicitate
Data:  14 august 2008
239.Comentariu/Intrebare: Probleme umar

Buna ziua, m-am mai ajutat odata, si ati facut-o foarte bine, mai am o intrebare: Fac handbal la meci in aparare l-am prins pe adversar foarte tare doar cu mana stanga al a venit in viteza si eu l-am oprit doar cu mana stanga, (mana era aproape de 90 de grade daca ridicam cotul mai sus), dupa acel impact m-a durut tare umarul, am simtit ca l-am fortat tare, il pot ridica dar ma doare putin, cel mai tare ma doare cand trag de el, Vreau sa stiu cum sa reactionez, ce sa fac, sper ca nu am probleme...este la umarul stang si eu sunt dreptaci, deci nu-l folosesc asa de mult. VA MULTUMESC
Data: 17 august 2008

Buna ziua,

Va recomand sa va procurati un dispozitiv de sustinere a bratului-umarului (costa cca. 30 lei) si sa-l utilizati (in lipsa acestuia si o esarfa este buna) pana cand ajungeti la un medic .
Consultul trebuie sa decida daca este necesara o radiografie sau o ecografie a umarului, sa stabileasca diagnosticul si tratamentul.
Sanatate,
 
Data:  17 august 2008
240.Comentariu/Intrebare: fisura menisc genunchi

Buna ziua am si eu o problema.In luna iulie am facu un efort mai mare din care sa rupt piciorul l-am avut in ghips 1 luna cu diacnosticul entorsa de gradul 2 dupa care am scos gipsul si mia dat alt diacnostic fisura de menisc si mi-a zis sa revin dupa o luna iar la control dar eu nu pot pune piciorul jos si am dureri mati ftui sa fac si unde sa merg am un copil de 7 ani si sant singura antratinatoare va rog din inima sa ma ajutati se aproprie luna septembrie si incepe scoala nu am cum sa al ajut daca eu sant asa intr-un picior.VA MULTUMES ASTEPT RASPUNS
Data: 20 august 2008

Buna ziua,
In situatia Dvs.  (in care tratamentul de imobilizare nu a avut efect si sunteti "presata" de timp) si tinand cont de diagnostic, cel mai bun lucru este artroscopia. Aceasta interventie implica spitalizare de maxim 2 zile, mersul este permis imediat, si va raman inca doua saptamani (pana la inceperea scolii), timp pe care il puteti folosi (si) pentru recuperare.
Mai multe detalii despre artroscopie sunt prezentate deja pe FORUM.
Sanatate,
 
Data:  20 august 2008
241.Comentariu/Intrebare: fracturi

acum un an am suferit o accidentare ruptura de maleola dreapta ..doctorul ma sfatuit sa aleg operatia si introducerea a doua sarme pentru a pune osul la loc (tipu rupturi cu se rupe un lem verde elastic si sarmele au fost puse ca doua inele ) am fos foarte multumit de operatie mam recuperat foarte repede in 2 luni am si intrat din nou pe terenul de rugby fara sa am probleme .intrebarea mea ..este obligatoriu sa ma duc sa ma operez pentru scoatera a celor doua sarme in termen de un an ..pentru ca ma tem sa nu am mai tarziu complicati ..momentan nu ma pot duce deoarece imi merge foarte bine cu rugbyul si nu vreau sa intrerup din nou am sansa de a ajunge la echipa nationala sub 18 ani si ar fi un mare esec sa ratez din cauza asta !!! astept sfatul dumneavoastra
Data: 22 august 2008

Buna ziua,

Scoaterea materialului de osteosinteza (in cazul Dvs. a acelor sarme), este bine a se efectua pana la un an, deoarece, cu trecerea timpului, scoaterea acestuia (a materialului metalic) devine din ce in ce mai dificila (uneori chiar imposibila pentru ca materialul este efectiv acoperit de os).
La sportivii de performanta, este recomandata scoaterea metalului si pentru ca prezenta acestuia limiteaza mult procedurile de fizioterapie ce se pot efectua pe regiune si contraindica examenele RMN.
Trebuie sa stiti ca interventia este extrem de simpla si nu necesita un repaus sportiv (de principiu) mai mare de 14 zile ... deci practic este vorba de 2-3 meciuri.
Sfatul meu este sa discutati atat cu medicul Dvs. (daca si cat timp este posibil a amana interventia - teoretic una - doua luni, se poate!) cat si cu antrenorul (care este perioada cea mai potrivita pentru a lipsi 2 saptamani - fara a va afecta cariera).
Sanatate,
       



Data:  21 august 2008
242.Comentariu/Intrebare: durere la omoplatul stang

buna ziua am ... de ani sunt casatorita am un copilas de ... ani.si am o durere groaznica omoplat stang langa coloana.a inceput de 7 zile in urma unor simple genofrectiuni, in urma careia am facut si o febra musculara la picioare foarte mare.durerea musculara a trecut dar durerea omoplatului stang nu,ba din potriva durerea se accentueaza pe zi ce trece.este o durere cam la mijlocul coloanei.nu ma sageata ci e o durere ca si cum mi s-ar fi rupt cv acolo.nu mai gasesc nici o pozitie sa stau si nici de la analgezice nu-mi trece.seamana un pic cu  o durere care am avut-o acum 5 ani cand am facut blocaj renal.doar ca acum nu ma doare spatele cand urinez.sunt f ingrijorata si as dorii sa stiu cam cat de grav ar fi.sunt la londra acum iar aici medicii de familie nici nu te trimit la un spital ci doar iti dau unguente.iar eu nu stiu sa explic in engleza durerea exacta si ca as fi mai linistita dk mi s-ar face o radiologie sau ecografie.d-nule dr.panait va rog sa ma ajutati cu aceasta problema ca-m ce crede-ti ca am si ce ma sfatuiti.multumesc anticipat
Data: 22 august 2008

Buna ziua,


Stimata Doamna,
Durerea din regiunea mentionata (scapulo-vertebrala) poate fi (in principal) de origine:
- cardio-vasculara sau pulmonara;
- vertebrala sau musculara - mai rar cauzata de genoflexiuni (doar daca in timpul exercitiului tineati copilul in brate sau pe ceafa si il aruncati in sus, un joc destul de frecvent);

Deoarece am extrem de putine elemente pentru a stabili cu exactitate cauza, iar durerea se accentueaza sub analgezice, sunt nevoit sa "exclud" riscurile majore - cauzele cardio-vasculare si pulmonare de durere.
Pentru aceasta este nevoie de (minim)
- un consult medical;
- o electrocardiografie
posibil o ecografie cardiaca;
- o radiografie pulmonara.
Va sfatuiesc sa mergeti imediat la un spital de urgenta, unde nu trebuie sa mentionati decat "pain" sa aratati zona si sa mimati "cresterea" durerii.
Aceste elemente sunt semne de alarma pentru orice medic din orice tara, si implica, in afara de consult de urgenta (obligatoriu), efectuarea macar a investigatiilor mentionate si identificarea cauzei durerii.
Acest raspuns nu intentioneaza sa va sperie ci va indeamna sa actionati!
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait


       
Data:  22 august 2008
243.Comentariu/Intrebare: entorsa genunchi
Buna ziua,. In urma cu 30 de zile am suferit, jucand tenis, un traumatism usor la nivelul genunchiului drept. Durerea disparand in cateva zile am "sarit" peste consultatia medicala de specialitatea. Saptamana trecuta, mergang pe plaja la mare, am alunecat, suferind din nou un traumatism la aceeasi articulatie. De data aceasta durerea a fost mai mare, implicit si miscarile sunt inca dureroase. Acum am facut o radiografie, rezultatul fiind entorsa la nivelul genunchiului drept. Recomandare: fasa ghipsata pentru 10 zile sau purtarea unei orteze adecvate pentru aceeasi perioada. Doua intrebari am: prima: Credeti ca este necesar sa fac si RMN pentru a vedea eventuale traume la nuvelul ligamentelor?
Si a doua: Ce gen de orteza credeti ca mi s-ar potrivi?
VA multumesc!
Data: 23 august 2008

Buna ziua,

1.Examenul medical trebuie sa stabileasca deca exista motive (suspiciunea unor leziuni interne mai greu decelabile clinic) pentru a efectua examenul RMN; se poate efectua si direct examenul RMN - daca timpul si banii nu au importanta (ceva pe principiul: am un zgomot la o roata de masina si nu prea stiu ce este, dar nu ma duc la mecanic si ma apuc sa schimb singur roata - pot avea succes si rezolv problema sau poate nu ...).
2. Ortezele sunt dispozitive medicale care sunt recomandate si se utilizeaza conform prescriptiei medicale; ele se aleg in functie de: diagnostic, evolutie, starea locala, conformatia segmentului ortezat (in cazul Dvs.genunchiul) etc.
In cursul tratamentului unei entorse de genunchi, exista mai multe etape,  in fiecare etapa fiind posibil a se utiliza un anume tip de orteza. Acum doarece si in medicina se doreste "efect maxim cu costuri minime", medicul poate recomanda o orteza unica care sa fie utilizata pe toata durata tratamentului, mai curand decat cate o orteza pentru fiecare etapa.
Deoarece eu nu cunosc exact starea Dvs. nu pot ghici ce orteza vi se potriveste, dar va pot indica tipurile de orteza ce produc imobilizarea totala a genunchiului inlocuind astfel aparatul gipsat.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait


       

Data:  27 august 2008
244.Comentariu/Intrebare: ligament colateral anterior
am suferit in urma cu 4 sapt o lovitura la fotbal in urma careia am fost diagnosticat cu entorsa si ruptura partiala de ligament colateral anterior (daca zic bine)... acum sunt in recuperare,medicul imi spune ca tot e bine dar culmea pe mine ma doare in spatele genunchiului acum in zona opusa , e vba de genunchiul stang. si doar in anumite pozitii,,,, pot umbla... destul de greu aflandu-ma in recuperare.... piciorul il misc bine.... dar acea durere persista ... ce poate fi? multumesc
Data: 28 august 2008

Buna ziua,
Din pacate nu ziceti bine:  ligamentul colateral anterior ... nu exista!
Uneori dupa o entorsa de genunchi pot aparea si astfel de acuze in fosa poplitee (in "spatele" genunchiului) si sunt datorate cel mai frecvent lichidului intraarticular in cantitate crescuta dar exista si alte cauze ...
Despre ce poate fi ... va invit sa cititi Raspunsul de la Intrebarea 188  sau sa intrebati medicul care va trateaza.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait


       

Data:  1 septembrie 2008
245.Comentariu/Intrebare: 
acum 3 saptamani la un meci de fotbal am pivotat pe piciorul stang si am simtit o durere la genunchi si am cazut. dupa cateva ore mi s-a umflat si a inceput sa ma doara. l-am legat cu o fasa elastica a doua zii si pana seara mia trecut durerea dar a ramas slabit. acum am patit din nou acelasi lucru coborand scarile ce imi sugerati sa fac
D.P.
Data: 2 septembrie 2008

Buna ziua,
Sa mergeti la o consultatie!
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait


       
Data:  1 septembrie 2008
246.Comentariu/Intrebare: Cum pot intra in apa daca am piciorul in gips?
Buna ziua.

Din pacate, de azi pentru urmatoarele 40 de zile voi avea piciorul pana la genunchi in gips.
In timpul unui meci de fotbal am alunecat si mi s-a fracturat osul de la glezna.
sunt disperat pentru ca momentul este cum nu se putea mai prost.
In 2 saptamani voi fi nas la nunta si imediat dupa trebuie sa plec in concediul pe care l-am asteptat toata vara.
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi si raspunsuri la urmatoarele intrebari:

Exista posibilitatea de a mi se fixa piciorul inainte de plecarea in concediu intr-un material cu care pot intra in apa?pot inota?
in cat timp ma voi putea sprijini pe picior?
Imi puteti recomanda o clinica care ma poate ajuta?
Multumesc mult de tot si astept raspunsurile d-voastra.
Cu multa stima,
D.A.
Data: 2 septembrie 2008

Buna ziua,

Da, in tarile dezvoltate exista aceasta posibilitate datorita unor materiale sintetice (tip rasina) care se solidifica si asigura imobilizarea, similar gipsului.
Nu am cunostinta daca aceste materiale au ajuns si pe piata materialelor sanitare din Romania.
In mod cert exista ortopezi care au in trusa personala astfel de materiale - procurate cel mai adesea direct de la sursa (cu fonduri personale).
Pentru a va lamuri puteti incerca un "search" cu cuvintele: "water resistant orthopedic cast";
eu am gasit cateva astfel de produse dar si o atentionare pe: http://www.eatonhand.com/hdt/hdt013.htm
Va sfatuiesc sa intrebati/incercati atat la medicul Dvs. cat si la clinicile de ortopedie private.

Deoarece nu stiu unde este localizata fractura - raspunsul este pe variante:
- fractura de fibula (peroneu) - se poate incepe mersul cu sprijin partial intre 2-4 saptamani;
- fractura de tibie (completa) - se poate incepe mersul cu sprijin partial intre 4-6 saptamani;
Factorii agravanti - cominutia (fragmente) si instabilitatea cresc intervalul;
Fracturile incomplete (fisurile) cu mica deplasare si evolutie buna fac ca mersul cu sprijin partial sa poata fi incercat mai rapid (dar nu sub 2 respectiv 4 saptamani!).
Medicul Dvs. este cel mai in masura sa va raspunda!

Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait



       

Pagina precedenta   FORUM MedicinaSportiva.Ro  Intreaba-Comenteaza-Raspunde    Pagina urmatoare
 
 

 

Aceso Suport
Web Suport

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.


Back ↑ top