www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva


HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...
 


 
0; [ 1 - 10 ]; [ 11 - 20 ]; [ 21 - 30 ]; [ 31 - 40 ]; [ 41 - 50 ];  >  >>  >>>  
 pagina:  2122 - 23 - 24 - 2526272829 - 30
ATENTIE!
Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA! Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!




Data:  4 august2008
231.Comentariu/Intrebare: entorsa grava genunchi

buna,am si eu o intrebare.am avut si eu probleme la genunchiul drept,am facut un rmn,iar dupa rmn am suferit si o interventie,adica mi s-a facut o artroscopie,diagnosticul suna cam asa entorsa grava genunchi drept cu leziunea partiala a fasciculului anterior al lca drept.condropatie stadiul 1 outerbridge la nivelul condilului femural
intern drept.hipertrofie corp hoffa.sinovita reactiva.hipotrofie coapsa dreapta. medicul ortoped mi-a explicat ca mi-a curatat genunchiul si nu ar trebui sa mai am probleme si mi-a mai spus ca imi recomanda sa port o orteza atat pe timpul recuperarii cat si in timp ce joc baschet.acum as dori sa va intreb ce orteza imi recomandati d-voastra si cam cit de grava a fost problema de la genunchi.va multumesc.
Data:  6 august 2008

Buna ziua,
Desi ati suferit o entorsa grava a genunchiului, se pare ca urmarile sunt minime si veti putea continua activitatea sportiva fara probleme.
Recomandarea de orteza se face in urma unei consultatii, deoarece trebuie ales modelul ortezei (posibil cu insertie metalica articulata) care vi se potriveste cel mai bine.
Reluarea efectiva a activitatii sportive va avea loc numai dupa rezolvarea hipotrofiei coapsei!
Sanatate,
 
Data:  4 august 2008
232.Comentariu/Intrebare: Solicit o parere specializata

Buna seara,
As avea o intrebare: nasa mea in varsta de 45 ani a fost diagnosticata cu ruptura de ligament si a fost operata in acest sens la genunchi. A primit drept recomandare post-operatorie urmarea unui tratament cu un produs spaniol al firmei  ... - ... (acid hialuronic, colagen si bioflavnoide). Matusa mea a fost diagnosticata recent cu gonartroza - intrebarea mea survine acestui caz - ar ajuta in vreun fel utilizarea acestui produs in tratarea gonartrozei?
Multumesc anticipat,
S. A-M
Data:  6 august 2008

Buna ziua,
Suplimentul alimentar mentionat este unul din cele cateva zeci (daca nu sute!) existente pe piata mondiala; personal nu am utilizat (recomandat) acest supliment, deoarece nu sunt sigur nici macar daca este importat in Romania, plus multe alte aspecte ...
Discutand strict din punct de vedere al compozitiei, suplimentul se poate dovedi util, ca tratament ajutator in gonartroza dar fara a putea sa apreciez eficacitatea acestuia.
Va recomand sa solicitati aceste informatii medicului care a facut recomandarea initiala!
Sanatate,
 
Data:  5 august 2008
233.Comentariu/Intrebare: Opinie...sugestii

 Buna ziua ! Am 20 de ani fac sport de performanta(...). Am jucat basket intr-o zi si la o saritura am simtit ca s-a intamplat ceva la genunchiul drept! simtea o piedica sub rotula....ca si cand ar fi fost scrantit ! Am facut fizioterapie..in cele din urma am facut si un RMN al carui diagnostic suna cam asa :

                       Fisura orizontala completa in cornul posterior al meniscului intern .
                       Aspect sinuos al LIP in portiunea mijlocie ( laxitate ligamentara)
                       Integritatea ligamentelor colaterale
                       Fara lichid intraarticular
Ceea ce as vrea sa stiu este daca este necesara operatia sau ce anume tratament..... pentru o recuperare...!! Eu dorind sa-mi continui viata sportiva ! Astept niste opinii din partea dvs. !  
Va multumesc anticipat !!!!
Data:  7 august 2008

Buna ziua,
Fisurile orizontale in cornul posterior al meniscurilor (intern sau extern) nu necesita interventie chirurgicala - artroscopie imediata, decat in situatia in care sunt (extrem de rar), sau devin (printr-o noua ruptura) simptomatice, ceea ce se pare ca nu este cazul Dvs.
Acuzele din regiunea inferioara a rotulei pot fi determinate de o afectiune de suprasolicitare supraadaugata.
Diagnosticul examenului RMN nu impune renuntarea la sport deci veti putea sa va continuati activitatea sportiva fara probleme.
Tratamentul de recuperare implica: fizioterapie, gimnastica, ortezare, medicatie - toate efectuate in cadrul unui program coordonat.
Sanatate,

       


Data:  5 august 2008
234.Comentariu/Intrebare:

Acum trei luni am avut un accident pe terenul de fotbal ,am calcat gresit si mi s-a dus genunchiul drept pe interior,a doua zi am consultat un medic pt ca nu puteam sa indoi piciorul.Acesta m-a informat ca este vorba de ligamentul colateral intern si ca nu necesita o interventie chirurgicala.Piciorul mi-a fost imobilizat intr-o atela gipsata timp de 14 zile     

,iar dupa 2 saptamani piciorul a cedat foarte putin motiv pt care am consultat un alt medic di cj care m-a supus la un tratament cu antiinflamatorii tim de cateva zile dupa care piciorul a cedat foarte mult.Din intervalul de 3 luni de zile ultima luna am urmat un program de recuperare sub supraveghere unui medic unde piciorul a cedat aproape total dar ultimile grade de indoire sunt destul de dificile .Acuma as vrea sa va intreb de ce la indoire durerea nu mai este la zona lezata ci pe lateral respectiv exteriorul piciorului si daca asta este o problema sau inca e timpul prea scurt de recuperare.Momentan ma simt bine singurul lucru mai dificil ramanand indoirea maxima a piciorului,mi s-a recomandat o orteza cu insertie de metal pe care am cumparat-o si care sper sa ma ajute.Ce credeti ca ar trebui sa fac in continuare?
Data:  7 august 2008

Buna ziua,
Deficitul de flexie a genunchiului (pe ultimele grade) este o urmare destul de frecventa a entorselor de genunchi, chiar si dupa 3 luni de tratament.
Ce se poate face:
- sa continuati tratamentul si sa utilizati orteza recomandata - este posibil ca problema sa se rezolve treptat (pe percursul sedintelor de gimnastica) in urmatoarea perioada;
- se efectuati si un examen RMN - pentru eventualitatea nefericita in care deficitul de flexie este consecinta unei mici leziuni de menisc - corn posterior - care nu s-a manifestat pana in prezent;
- si deoarece imi scrieti ca "va simtiti bine", ceea ce este imbucurator, sa va relaxati!
Puteti practica in locul fotbalului alte activitati sportive (bicicleta, inot, alergare usoara etc.) inca cateva luni (cel putin doua).
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait



       


Data:  7 august 2008
235.Comentariu/Intrebare: Probleme genunchi

Acum 7 ani am avut o fractura destul de grava de rotula dar intr-un am reusit sa ma recuperez destul de usor. Dupa un timp insa, m-am apucat de fumat, am inceput sa duc o viata sedentara, nu mai faceam sport iar acum, cand fac un efort mai intens (de ex cand merg pe bicicleta) incepe sa ma doara genunchiul si sa "scartaie" cand il misc. Ce pot sa fac?
Vreau sa-mi cumpar o mesa medicala dar nu stiu unde pot gasi si nu stiu daca ma poate ajuta cu ceva. Va multumesc!
Data:  9 august 2008

Buna ziua,
Fracturile grave de rotula pot avea uneori o consecinta neplacuta pe termen mediu (ani) - o condropatie (uzura a cartilajului).
Prin e-mail nu se poate aprecia cauza exacta a problemelor Dvs. si de aceea aveti nevoie de o consultatie.
Daca prin "mesa medicala" Dvs. intelegeti fasa elastica - nu stiu daca va va ajuta (cel mai probabil nu)!
Va recomand sa incepeti cu inceputul - adica cu diagnosticul!
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait


       


Data:  9 august 2008
236.Comentariu/Intrebare: ruptura musculara

Prietena mea a fost diagnosticata de medicii din Anglia ca avand ruptura musculara la nivelul toracelui cauzata de crize de tuse convulsiva. Crizele erau intr-adevar extrem de violente,cu toate acestea a fost nevoita sa plece din tara. Ei au intervenit cu calmante puternice, din cate am inteles. Problema e ca muschiul nu poate fi pus in repaus fiindca tusea nu inceteaza,e in perioada de stare a bolii de 4 saptamani. Ce se poate face? E urgent!!!
Data:  9 august 2008

Buna ziua,
Imi pare rau de situatia prietenei Dvs.
In aceste cazuri, ruptura musculara (desi este dureroasa) nu reprezinta o urgenta!
Tratamentul principal se adreseaza tusei convulsive. Calmantele pot reprezenta o solutie.
Vindecarea rupturii musculare se va produce dupa tratarea si vindecarea tusei convulsive.
Medicul examinator trebuie sa decida si oportunitatea unei radiografii - pentru o eventuala fractura costala;  o postura (pozitie) similara cu cea din fractura costala poate fi incercata, dar este de presupus ca medicii din Anglia stiu ce trebuie facut.
Sanatate,

initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait


       


Data:  11 august 2008
237.Comentariu/Intrebare:

exercitiile fizice pot determina proplapsul oraganelor pelvine? daca da, care exercitii trebuie eviate pentru a preveni.
Data:  12 august 2008

Buna ziua,
 In general exercitile fizice obisnuite si activitatea sportiva de placere nu determina prolapsul organelor pelvine la persoanele sanatoase si ma refer la: exercitiile efectuate sub supravegherea unui profesor/kinetoterapeut, dar si cele simple efectuate la domiciliu, exercitiile de fitness, activitatea sportiva de placere etc.
 Care sunt situatiile care favorizeaza prolapsul organelor pelvine:
- situatia este mai frecventa la femei;
- este mai frecventa cu inaintarea in varsta (deci nu cred ca este cazul Dvs.);
- este mai frecventa la femeile cu nasteri naturale (unice sau multiple) ce au nascut feti mari, cu rupturi de perineu (mai rar actual) sau au suferit epiziotomie profilactica:
- este mai frecveta in cazul interventiilor chirurgicale pe perineu;
- este posibil ca "slabiciunea" perineului sa se "mosteneasca";
- obezitatea;
Factorul declansant este reprezentat de efortul exploziv cu presiune abdominala crescuta, de tipul ridicarii unor greutati mari (peste 50% din greutatea corpului), sarituri de la inaltimi mari (peste inaltimea corpului) - la persoanele neantrenate sau insuficient antrenate, sau alte exercitii care realizeaza presiune abdominala crescuta.
Ce trebuie sa evitati sunt faptele de "vitejie" - exemplu sa va repeziti la greutati mult prea mari fata de posibilitatile Dvs. in sala de forta.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait


       
Data:  12 august 2008
238.Comentariu/Intrebare: RMN umar drept

Buna ziua,
In urma unei accidentari suferite la antrenament la un exercitiu de impins am fost supus unei investigatii cu RMN, constatandu-se urmatoarele:
Leziuni fibrilare la nivelul jonctiunii musculotendinoase a muschiului supraspinos la insertia pe marele tubercul humeral.
Colectie lichidiana la nivelul tecii sinoviale a tendonului bicipital.
Labrum articular, ligamente glenohumerale,  ligament coracoacromial, ligament coracoclavicular fara modificari.
Fara modificari de structura osoasa.
CONCLUZIE: Tendinopatie bicipitala. Sindrom impingement subacromial. Tendinopatie supraspinoasa.
Daca sunteti amabil sa interpretati acest diagnostic si daca puteti sa-mi indicati metode de tratament altele decat interventia chirurgicala? Interventia chirurgicala este una dificila? si cam cat dureaza recuperarea pana la reluarea activitatii sportive la intensitate maxima? Deasemenea sunt curios daca pot fi comparate doua  RMN efectuate la un interval oarecare de timp si determina daca situatia se agraveaza sau se amelioreaza?
multumesc mult,
R
Data:  15 august 2008

Buna ziua,
Diagnosticul Dvs. nu impune in nici un caz interventia chirurgicala!
Aceasta pentru ca nu exista nimic de reparat chirurgical - leziunile fibrilare si tendinopatia bicipitala se vindeca prin tratament conservator - repaus sportiv, fizioterapie si gimnastica!
Diagnosticul Dvs. imi sugereaza ca exista si un dezechilibru muscular la nivelul centurii scapulare - dezechilibru ce poate fi identificat si corectat de un kinetoterapeut, atat pentru a grabi recuperarea cat si pentru a preveni reaparitia problemelor.
Durata recuperarii este variabila: intre 30 - 90 zile.
Examenul RMN la intervale de 45-60 zile poate arata evolutia (de cele mai multe ori  favorabila) si eficacitatea tratamentului sau se pot face evaluari ecografice la intervale mai scurte.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait


       

Pagina precedenta   FORUM MedicinaSportiva.Ro  Intreaba-Comenteaza-Raspunde    Pagina urmatoare
 
 

 

Aceso Suport
Web Suport

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.


Back ↑ top