www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva


HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...
 

 
0; [ 1 - 10 ]; [ 11 - 20 ]; [ 21 - 30 ]; [ 31 - 40 ]; [ 41 - 50 ];  >  >>  >>>  
 pagina:  2122 - 23 - 24 - 2526272829 - 30
ARHIVA - FORUM 1.0 - Subiecte pe aceasta pagina (28):

223.  Durere surda in gamba
224.  Leziuni musculare repetate
225.  Gonartroza
226.  zgomote articulare
227.  traumatism genunchi
228.  Leziune LIA
229.  Hepatita tip B
230.  formatiune pe nervul popliteu

ATENTIE!
Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA! Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!




Data:  22 iulie 2008
223.Comentariu/Intrebare: Durere surda in gamba

Buna ziua, am 28 de ani si ma confrunt cu o problema la muschii gambei de la piciorul stang. In Martie 2008 la sala nefiind foarte bine incalzit am facut cateva exercitii de ridicari pe varfuri din sezand. Am simtit atunci o usoara jena sau caldura in zona muschiului Peronier lung sau Tibial anterior aproape de genunchi, posibil si muschiul Solear, durerea fiind in interior. Am atasat si o schita cu localizarea aproximativa a locului dureros. Nu am vazut nici un fel de vanataie, hematom sau umflatura. Am intrerupt exercitiul si am facut o pauza activa de aproximativ 2 luni. Pauza activa insemnand jucat usor ping pong si mers pe jos. De durut tare nu m-a durut niciodata dar simteam ca o usoara amorteala sau oboseala in muschi. Pe la jumatatea lunii Mai am incercat sa alerg usor. Dupa cateva zile de alergat am simtit ca incepe sa ma doara mai tare. Am decis atunci sa iau o pauza totala si sa merg la doctor asta fiind sfarsitul lunii Mai. Dupa o consultare sumara mi-a prescris Midocalm si Diclofenac unguent. Nefiind prea convins de eficacitatea tratamentului, suplimentar m-am dus si la medicul de familie si am cerut o trimitere si pentru fizioterapie. Am facut 10 sedinte de fizioterapie (ultrasunete, laser si curenti pulsatori parca) perioada in care am urmat si tratamentul prescris de doctor. Pe la jumatatea lunii Iunie, am terminat tubul de Diclofenac, tratamentul si sedintele de fizioterapie. N-am mai facut nici un fel de miscare de la inceputul lunii Iunie si acum sunt aproape de sfarsitul lunii Iulie si inca ma doare. Nu ma jeneaza la mers, uneori aproape ca nu simt dar cand stau jos simt o durere surda si uneori am mai simtit cand stateam in picioare si calcam pe calcai ca si cum as avea o "tija" in picior. Adica simteam  muschiul dar nu tot timpul. Ideea e ca nu simt nici o ameliorare, intensitatea durerii parca e aceeasi, uneori mai dispare dar reapare cu aceeasi intensitate. Nu am avut nici un fel de operatii la picioare niciodata. Accidentari la gambe iarasi niciodata. Intrebarea mea e ce ar putea sa fie? Ruptura partiala de muschi, fibroza musculara ? Care ar fi tratamentul cel mai adecvat si mai ales cam cat timp ar trebui sa dureze pana sa imi revin  complet. Va multumesc foarte mult.
Data:  24 iulie 2008

Buna ziua,
Dupa cca. 4 luni de tratament simptomatic (ca sa nu spun "pe ghicite") cred ca a sosit timpul pentru a face niste investigatii mai amanuntite - radiografii si ecografie sau, daca este posibil, un examen RMN, aceasta daca se considera ca problema (cauza durerii) este locala (la nivelul gambei). Exista situatii cand cauza este situata la distanta iar investigatiile trebuie sa se adreseze acesteia ...
(Nota: tratamentul simptomatic este tratamentul care se adreseaza unui efect si mult mai putin cauzei).
Sanatate,
Data:  12 septembrie 2008
223.Comentariu/Intrebare: Diagnostic RMN gamba stanga

Buna ziua, despre problema mea v-am scris in postarea 223. Am urmat sfatul dumneavoastra si am facut o ecografie de parti moi si un RMN. La ecografie nu a iesit nimic insa la RMN am urmatorul diagnostic:
"Leziune osteocondensanta ovalara cu dimensiuni de 10/3 mm la nivelul metafizei tibiale proximale dr."
Imi puteti explica va rog frumos despre ce este vorba si in ce ar consta tratamentul si durata acestuia.
Va multumesc.
Data:  12 septembrie 2008

Buna ziua,
In mod evident a fost gasita cauza problemelor Dvs.
Diagnosticul RMN a evidentiat aceasta formatiune, dar este de competenta ortopedului sa stabileasca tipul formatiunii si metodele de tratament.
In acest moment nu se mai poate continua consultanta online - deoarece sunt sanse foarte mari de a gresi - fie prin lipsa fie prin exces!
Sanatate,

 
Data:  23 iulie 2008
224.Comentariu/Intrebare:

Buna ziua
As dori sa stiu de ce fratele meu face mereu intinderi musculare si chiar rupturi musculare.
Mentionez ca inaitea inceperii efortului fizic  face incalzire 40 min.Are 34 ani si deja a facut rupturi musculare la picioare si de 2 sapt la mana dreapta. imi puteti spune va rog care ar fi cauzele si ce ar treui sa faca?
Va multumesc anticipat
Data:  25 iulie 2008

Buna ziua,
Cauzele cele mai frecvente ale leziunilor musculare sunt:
- deficiente (greseli) in procesul de antrenament:
-  lipsa stretchingului;
-  lipsa incalzirii (se pare ca nu este cazul fratelui Dvs.);
- antrenarea doar a unor grupe musculare in detrimentul altora (antrenarea agonistilor, fara antrenarea corespunzatoare a antagonistilor);

-  crearea unei mase musculare "rigide" in locul uneia "suple" (elastice);
-  deficiente ale tehnicii (in functie de sport);
-  oboseala - musculara (dar nu numai),  stress-ul;
-  deficiente ale regimului alimentar;
-  alte deficiente ...
Pentru a preveni leziunile musculare este nevoie de eliminarea cauzelor identificate in urma unei consultatii medicale intr-un cabinet de medicina sportiva.
Sanatate,

       
Data:  30 iulie 2008
225.Comentariu/Intrebare:

Buna ziua.Asi avea o intrebare. Dupa efectuarea unui ecograf la genunchi  mi sa pus diagnosticul de gonartroza. Nu sunt leziuni ligamentare doar ca la genunchiul drept proemina meniscul si anterior si posterior.Ortopedul mia zis ca trebuie neaparat operat cat mai repede cu putinta. Oare nu exista un alt remediu? Multumesc anticipat
Data:  31 iulie 2008

Buna ziua,
In cazul artrozei de genunchi (gonartroza), in functie de situatia existenta,  tratamentul poate fi:
- conservator-medical (fara interventie chirurgicala) - implicand medicatie, fizioterapie, gimnastica, ortezare etc. - cu rezultate bune pe termen scurt (3-6 luni); deci tratamentul se va repeta la intervale relativ scurte;
- chirurgical, urmat obligatoriu de tratament medical, care deseori poate oferi rezultate mai bune pe termen mediu (ani).
 Intelegand dilema prin care treceti (desi indicatia chirurgicala exista),. va recomand sa solicitati inca o opinie (consultatie) unui medic din regiunea Dvs.
Sanatate,

initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait


       

Data:  31 iulie 2008
226.Comentariu/Intrebare: Pocnituri la glezna

Buna ziua...De vreo 4 luni fara sa simt nici o durere se aud la nivelul gleznelor pocnituri la aproape fiecare pas. Am fost la medicul de familie acesta mia recomandat calciu cu vitamina D3 dar tot degeaba , pocniturile se aud in continuare .Va rog ajutati-ma cu ceva.
Data:  1 august 2008

Buna ziua,
"Zgomotul articular" este un eveniment destul de frecvent la adolescenti in perioada de crestere, si nu necesita nici o interventie daca nu sunt insotite de alte manifestari: durere la mobilizare (mers in cazul Dvs.) inrosirea articulatiei, caldura locala sau marirea de volum a articulatiei.
Prin urmare va recomand sa va linistiti si sa incercati sa ignorati "zgomotele" (desi am inteles de la pacienti ca este destul de greu); este posibil ca, odata cu terminarea cresterii, aceste zgomote sa se reduca sau chiar sa dispara.
Pentru "linistea Dvs." puteti face inca un consult medical - de ortopedie sau medicina sportiva - si sa cititi inca un articol:


Sanatate,

initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait


       

Data:  31 iulie 2008
227.Comentariu/Intrebare:

Buna ziua,
   Am 16 ani si joc fotbal as avea si eu o intrebare daca se poate .Am jucat fotbal si portaru a venit cu genunchi jos si eu nu lam vaz si am dat in geninchiu in genunchi dar numai ca pe mn ma prins static am fost la spital si ma internat si mia zis ca am hematom am stat 5 zile internat mia scos si sangele din genunchi dar inca este unflat din ce cauza si ma cam doare mia zis sa nu fac spot 3 sapt   .Cum ar trebuia sa fie recuperarea dupa aceea daca am doare sa alerg sau ce sa fac dati-mi va rrog un raspuns urgent ca sunt disperat wa rogggg
Va multumesc cu stima si respect
I
Data:  1 august 2008

Buna ziua,
In cazul traumatismelor severe de genunchi cu hemartroza, dupa terminarea tratamentului ortopedic: internare ... punctie ... imobilizare etc. veti fi trimis catre un cabinet de medicina sportiva sau de recuperare, unde medicul va stabili:  ortezarea, procedurile de fizioterapie (daca este cazul) si programul de gimnastica - care va fi efectuat sub supravegherea unui kinetoterapeut.
Imi pare rau ca trebuie sa va spun dar repausul sportiv de 3 saptamani mi se pare excesiv de optimist!
Sanatate,

initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait


       

Data:  1 august 2008
228.Comentariu/Intrebare: aspect ruptura LIA

BUNA am fost la cel putin 5 doctorii si mi sa spus ca am (entorsa ,ciupitura de menisc) am facut un R.M.N  si in concluzie am aspect ruptura LIA ,modificari generative gradul 2 la nivelul CMPI si CMPE,acum nu stiu ce sa fac sa ma operez sau sa fac un tratament ,multumesc
Data:  3 august 2008

Buna ziua,
In mod evident, daca ati fost deja la 5 medici, pot sa apreciez ca evolutia afectiunii Dvs. nu este deloc satisfacatoare ... iar daca in acest timp ati respectat macar indicatiile cele mai frecvente: repaus ... menajare ... medicatie (locala si generala)  ... tratament de recuperare (fizioterapie, gimnastica) inseamna ca artroscopia poate fi o solutie (tinand cont si de varsta si profesia Dvs.).
Datorita datelor insuficiente nu va pot oferi un raspuns mai exact!
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait


       

Data:  1 august 2008
229.Comentariu/Intrebare: un sfat

Ma numesc N si am 20 de ani, acum 4 luni am fost diagnosticat cu hepatita b, joc fotbal de la varsta de 14 ani si sunt legitimat la un club de divizie judeteana, as vrea sa va intreb daca mai pot reveni inapoi pe teren, medicul mia indicat sa tin regim 6 luni si mia interzis sa mai fac efort excesiv, eu ma simpt foarte bine,am mai jucat fotbal dar asa de curtea scolii si m-am simptit foarte bine.
In aceasta pauza de aprox. 4 luni m-am ingrasat 5 kg.
as vrea sa stiu daca mai pot reveni. multumesc anticipat
Data:  3 august 2008

Buna ziua,
Hepatita virala tip B, este o afectiune "serioasa" si reprezinta "un hop" in cariera unui sportiv dar cu toate acestea nu determina intotdeauna sfarsitul carierei sportive;
oprirea definitiva a activitatii sportive are loc in doua situatii:
- o forma de hepatita foarte grava, cu evolutie nefavorabila si cu afectarea masiva a functiei hepatice - destul de rara, si datorita "arsenalului" terapeutic modern (se pare ca nu este cazul Dvs.);
- o forma obisnuita de hepatita dar care evolueaza nefavorabil datorita nerespectarii regimului de viata (repaus sportiv, odihna ...) si alimentar ...
Cum se procedeaza din punct de vedere medico-sportiv in situatia Dvs.
- timp de 6-8 luni pacientul (sportivul) urmeaza indicatiile (regim de viata si alimentar) medicului de boli infectioase care l-a tratat;
- in situatia in care pacientul este considerat vindecat - iar probele hepatice sunt normale, acesta se prezinta la un serviciu de medicina sportiva - unde primeste indicatii pentru reluarea progresiva a antrenamentelor, cu respectarea perioadelor de odihna si a unui regim alimentar;
- la 1-2 luni pacientul este reevaluat - clinic si prin examene de laborator - pentru a surprinde orice deteriorare a functiei hepatice;
- in situatia in care totul este bine, sportivul continua antrenementele si evaluarile - pana la 1 an - urmand ca ulterior (deci dupa 1 an) sa fie evaluat doar periodic (4-6 luni);
- in situatia in care apar probleme (deteriorarea functiei hepatice), se opresc antrenamentele (sau se ajusteaza nivelul eforului) pentru perioade variabile (1 - 2 luni) pana la urmatoarea evaluare;
In consecinta va recomand:
 - sa respectati cu strictete macar perioada de 6 luni fara efort;
- sa respectati strict regimul alimentar (cresterea in greutate este rezultatul unui regim alimentar neadaptat!).
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait



       

Data:  1 august 2008
230.Comentariu/Intrebare: tumoare pe nervul popliteu iscidiatic

am facut o ecografie tesuturi moi la piciorul stang gamba s/a constatat o tumoare tip sirag de margele ce porneste din spatele genunghiulu ipana la treimea inferioara a gambei in special o resimt pe femur dureredar si o formatiune de marimea unei cires. la echo reiesit ca este si vascularizata. Ce investigatii mai pot face iar daca se reduc vascularizatiile la nivelul tumorii pot salva piciorul fara sa port proteza?
Data:  3 august 2008

Buna ziua,
Solicitarea Dvs. depaseste granita specialitatii (Medicina Sportiva).
In acest moment, tot ceea ce tine de diagnosticul formatiunii (investigatii care sa determine caracterul formatiunii) si tratament este de competenta unui medic ortoped.
In aceasta situatie, in absenta unui diagnostic exact al formatiunii (anatomo-patologic), orice speculatie este periculoasa si daunatoare pentru Dvs.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait


       

Pagina precedenta   FORUM MedicinaSportiva.Ro  Intreaba-Comenteaza-Raspunde    Pagina urmatoare
 
 

 

Aceso Suport
Web Suport

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.


Back ↑ top