www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva


HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...
 


 
0; [ 1 - 10 ]; [ 11 - 20 ]; [ 21 - 30 ]; [ 31 - 40 ]; [ 41 - 50 ];  >  >>  >>>  
 pagina:  2122 - 23 - 24 - 2526272829 - 30
ATENTIE!
Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA! Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!

Publicitate
Data:  1 iulie 2008
207.Comentariu/Intrebare: Prolapsuri L4 si L5

Stimate Domn,
In urma cu aproximativ 10 ani am resimtit la nivelul membrului inferior drept un EDEM in zona posterioara a gambei iar ulterior am sesizat ca acest fapt era valabil la nivelul INTREGULUI membru DREPT.
Pe langa aceasta au intervenit si DURERI nevralgice (din zona lombara - cu precadere in zona bazinului - si se difuzeaza pe partea posterioara a membrului drept (mai ales pe partea stanga - , zona inghinala, apoi pe partea interioara a membrului, partea stanga a gleznei, urmareste si curbura talpii si implica si degetul mare.
Pe parcursul acestui traseu dureros  exista zone (zona inghinala catre fesa, posteriorul coapsei, gamba, degetul mare) care din punct de vedere senzitiv (la apasare, atingere, piscare, durere) le resimt ca pe tesuturi AMORTITE. Am insa si o portiune in zona gambei care UNEORI este din contra mai enervata la atingere.
Atat durerea cat si edemul se ACCENTUEAZA la mers, pozitia sezut si orice alte activitati zilnice iar in anumite momente de relaxare am CONTRACTII musculare pentru ca noaptea edemul sa se DIMINUEZE ( NU revine totusi la aceiasi dimensiune cu membrul stang) iar durerea DISPARE.
In urma unui RMN in zona lombara ca si concluzie s-a notat:  Minime prolapsuri L4 si L5, cu minima compesiune pe sacul dural, fara ingustari foraminale sau compresiuni radiculare.
Va rog sa imi spuneti daca este posibil ca aceste prolapsuri sa imi creeze o astfel de simptomatologie?
Data:  3 iulie 2008

Buna ziua,
Foarte dificil de apreciat ... prin internet!
Deoarece este posibil sa fie vorba de o patologie intricata (mai multe afectiuni care participa la simptomatologie), va recomand un consult neurologic!
Sanatate,
 
Data: 1 iulie 2008
208.Comentariu/Intrebare: 
Buna ziua,
Am 39 de ani, si am rugamintea sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.
Am o problema la genunchiul drept. In urma unui meci amical de fotbal mi-a "sarit" genunchiul. L-am avut imobilizat 2 saptamani, dupa care am avut proasta inspiratie sa mai joc. Mi-a sarit din nou genunchiul.
Asta se intampla acum 1 an. Acum simt o instabilitate in genunchi si atunci cand il indoi trozneste si "scartaie". Am facut un RMN si rezultatul este:
"Meniscul intern prezinta la nivelul cornului posterior mici leziuni punctoforme in hipersemnal T2.
"Minima tumefiere a ligamentului incrucisat anterior, cu structura neomogena, cu traiect usor curb, concav anterior."
Intrebarea este daca necesita interventie chirurgicala.
Va multumesc pentru timp si amabiltate!
Data:  3 iulie 2008

Buna ziua,
Cred ca in cazul Dvs. nu este vorba de o instabilitate de genunchi ci de o instabilitate a patelei (rotulei) care are tendinta la luxatie.
Sub supraveghere si la recomandarea medicala se poate incerca pentru 6 luni: ortezare (o orteza pentru stabilizarea patelei) asociata kinetoterapiei; in caz de recidiva, teoretic se poate recurge si la tratament chirurgical.
Sanatate,
 
Data: 2 iulie 2008
209.Comentariu/Intrebare: 
Buna ziua. Va deranjez si eu cu o problema mai precis ptr.. un sfat. In data de 17.o4.08 am fost diagnosticat, conform RMN, cu retrolistezis L5, voluminoasa hernie de disc L5-S1 transligamentara intraforaminala dr., cu important efect asupra recesului lateral drept corespunzator radacinii cozii de cal, protruzie discala L4-L5, modificari distrofice discovertebrale tip modic L5-S1. Mentionez ca durerile de spate au inceput cam prin luna ianuarie, iar din martie durerea de la spate dreapta sa lasat pe piciorul dr. cu furnicaturi talpa si nu puteam sa stau pe virfuri. In data de 21.05.08 am fost operat practicindu-se: fenestratie L5 dr. cu abtlatia extradural unilateral dr. prin microdiscectomie lombara a HDL5 exteriorizata transligamentar paramediana dr. cu chiuretarea spatiului discal L5 si eliberarea radacinii S1 pina in gaura de conjugare corespunzatoare. Externare 27..05.08 (pe timpul internarii nu am avut nici un fel de durere). Medicamente prescrise:
xefo, tramadol, omeran, pentoxi-retard, miligamma N, dexametazona, care am inceput sa le iau cu data de 03.06.08, Dar, problema este ca incepind cu 01.06.08 la piciorul dr. de la genunchi in jos am furnicaturi si ma injunghie muschii gambei ca si cum as avea febra musculara, in calcii am furnicaturi si nu il mai simt normal, iar in pat cind ma asez sau ma dau jos am dureri de spate (ma asez pe lateral). Mentionez ca nu am facut efort. Va rog dati-mi un sfat. Este nevoie ptr. efectuarea unui alt RMN, kinetoterapie, acupunctura (de cind pot sa incep), sau un tratament naturist. Va multumesc.
D.C.
Data:  3 iulie 2008

Buna ziua,
Va recomand sa faceti urgent o vizita medicului care v-a operat!
Dansul va decide motivul reaparitiei durerilor precum si necesitatea unui alt RMN, precum si tratamentul.

Sanatate,
 Dr Gabriel Panait
       

Data: 3 iulie 2008
210.Comentariu/Intrebare: Problema la menisc
Buna ziua, am si eu nevoie de un sfat in legatura cu o problema ce am la genunchiul drept. Am facut RMN si la concluzii scrie: Leziune de gradul II-III corn posterior MI (pe menisc discoid), Intindere LIA cu minima hidartroza. Intrebarea mea este daca ma pot recupera si alerga la o capacitate moderata cu un repaus total de 1 luna si jumatate printre care si recuperare medicala (fizioterapie).
Va multumesc anticipat!
B.B.
Data:  3 iulie 2008

Buna ziua,
Sansele de reusita sunt reduse (si datorita timpului scurt) dar nu pot sa va spun sa nu incercati!
Totusi, va recomand sa luati decizia in urma unei consultatii si nu a unei consultante!

Sanatate,
 Dr Gabriel Panait
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait


       

Data: 6 iulie 2008
211.Comentariu/Intrebare: Informatie - Osteocondensare?

Ce este si cum se remediaza?
Cauzele?
U.T.
Data:  7 iulie 2008

Buna ziua,
Osul este un tesut viu, care reactioneaza atat la solicitarile obisnuite cat si la cauze patologice (provocate de diverse afectiuni sau solicitari anormale).
Pe scurt, la diferite solicitari osul poate reactiona prin:
- osteoliza - pe inteles "rarefierea" osului - prin pierderea mineralelor si reorganizarea structurii proteice;
- osteocondensare (crestere densitate) - procesul invers - de "aglomerare" a sarurilor minerale cu rolul de a creste rezistenta osului.
Termenii sunt utilizati mai mult in radiologie (pentru descrierea structurii osoase), CT si RMN, pe langa ortopedie.
Deci osul reactioneaza la solicitari fiziologice (normale) dar si la solicitari anormale ... prin osteocondensare.
In cazul solicitarilor normale osteocondensarea se observa de-a lungul liniilor de forta care actioneaza in interiorul osului (evident nu se trateaza).
In cazuri patologice  ... se trateaza cauza, deoarece osteocondensarea este un efect!
Sanatate,
 Dr Gabriel Panait
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait


       

Data: 6 iulie 2008
212.Comentariu/Intrebare:  Hernie inghinala
am fost operat de hernie inghinala .vreau sa stiu cat cat timp este nevoie de repaus?
Data:  7 iulie 2008

Buna ziua,
Pentru o persoana obisnuita - repausul sportiv (sporturi de amatori) este necesar 30-45 zile si in functie de indicatiile medicului operator.
Pentru sportivii de performanta durata este functie de sport (tipul de solicitare).
Sanatate,
 Dr Gabriel Panait
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait

       


Data: 6 iulie 2008
213.Comentariu/Intrebare: protruzie discala

Fac (confidential) de performanta! M-am accidentat la antrenament ! Am facut RMN : protruzie discala L5-S1.Am fost la chineto-terapeut si aveam coloana rasucita pe partea stanga. A rasucit-o la loc si am facut repaus total 3 saptamani , pe urma 2 luni antrenamente usoare fara sa fortez spatele.Am refacut peste 3 luni RMN-ul si era mult mai bine dar diagnosticul a fost: disc partial degenerat, minima protruzie discala. Deci era mult mai bine.Continui antrenamente grele, si doar cand fac forta:ramat (din aplecat) simt putin la spate o jena si imi revin in 2-3 zile! Exista mari riscuri daca continui sportul de performanta? Au mai fost sportivi care sa aiba protruzie si sa continue performanta fara sa pateasca nimic grav? As fi foarte recunoscator daca mi-ati raspunde ! MULTUMESC

Data:  7 iulie 2008

Buna ziua,
Riscul de hernie de disc (care sa necesite interventie chirurgicala) va va insoti toata viata, va creste cu varsta si este mai mare in cazul practicarii sporturilor de forta.
Exista sportivi care continua sportul cu probleme (si riscuri) similare  ... despre performanta nu stiu ce sa va zic, o statistica este mai greu de facut... iar "fara sa pateasca nimic grav" nu pot interpreta, deoarece foarte multi sportivi considera incheierea carierei mai grava decat o interventie chirurgicala sau riscul de paralizie.
Sanatate,
 Dr Gabriel Panait
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait


       

Data: 9 iulie 2008
214.Comentariu/Intrebare: Forum: 68
Buna ziua.
Sunt studenta la kinetoterapie, si am eu o intrebare. Care sunt efectele masajului terapeutic in ruptura de tendon achilean, faza postimobilizare?
Va multumesc.

Data:  11 iulie 2008

Buna ziua,
Efectele masajului depind de tipul procedurii si de regiunea tratata.
Va recomand sa va documentati la biblioteca sau sa intrebati pe profesorii Dvs.
Apoi, daca aveti nelamuriri putem discuta!
Sanatate,
 Dr Gabriel Panait
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait


       

Pagina precedenta   FORUM MedicinaSportiva.Ro  Intreaba-Comenteaza-Raspunde    Pagina urmatoare
 
 

 

Aceso Suport
Web Suport

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.


Back ↑ top