www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva

HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...

0;  <  <<  <<<151 - 160 ]; [ 161 - 170 ]; [ 171 - 180 ];
 pagina:  161 - 162 - 163 - 164 - 165 - 166 - 167 - 168 - 169 - 170
Cum functioneaza Forumul:
ATENTIE!
Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA! Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!

Data: 11 mai 2011 
1343.Comentariu/Intrebare:  

Buna ziua, am un copil de 8 ani care practica arte martiale. Cu 1/2 de an in urma facand antrenament acasa a cazut pe fund, a inceput sa planga si am mers cu el la urgente. Medicul l-a consultat si a spus ca nu e nimic grav.
Acum mai recent dupa joaca de la scoala (nu si dupa antrenament) se plange de dureri de spate. Am consultat din nou medicul si a spus ca nu e nimic grav.
Ar trebui sa-mi fac griji sau sa-i interzic sa mai practice artele martiale?
Va multumesc anticipat.
Data: 12 mai 2011

Buna ziua,
Informatiile furnizate de Dvs. sunt insuficiente.
Totusi, nu este normal sa persiste dureri de spate ( ... indiferent de localizare) la 6 luni de la un traumatism vertebral (cadere in sezut).
Interdictia de a practica artele martiale mi se pare putin exagerata; repausul sportiv pana la identificarea cauzei acestor dureri este mai oportun.
Va recomand sa solicitati si opinia (consultatie - o a doua opinie) unui alt medic din regiunea Dvs.
Sanatate,

1344.Comentariu/Intrebare:  RMN umar

Buna ziua,
  Am facut un RMN cu substanta de contrast la umarul drept care a avut urmatorul rezultat: "Examenul IRM evidentiaza modificari ale semnalului la nivelul labrumului antero-superior (leziune de tip SLAP II) si la nivelul ligamentului gleno-humeral inferior" .Mentionez ca diagnosticul de trimitere a fost "instabilitate cronica anterioara" si ca am probleme la umar de cativa ani. Cum interpretati rezultatul RMN-ului si care credeti ca ar fi tratamentul? Credeti ca este necesara o interventie chirurgicala artroscopica si ca aceasta ar rezolva problemele la umar?
Va multumesc,
Data: 16 mai 2011

Buna ziua,
Deoarece mentionati o 
"instabilitate cronica anterioara" de cativa ani, este (mai) putin probabil ca un tratament conservator (nechirurgical) sa rezolve problema.
Pe de alta parte, nimeni nu va poate garanta ca artroscopia va rezolva toate problemele dar cel putin teoretic, "balanta" inclina spre aceasta forma de tratament.
Discutati cu un medic ortoped care face astfel de interventii.
Sanatate,

1345.Comentariu/Intrebare:  hernie de linie alba

buna ziua.
Am fost diagnosticata cu hernie in zona abdominala, de fapt mi s-a spus ca am " mai multe herniute". Mentionez ca sunt sportiva de performanta si practic gimnastica. As dori sa stiu in cat timp de la operatie as putea sa-mi reiau activitatea normala, avand in vedere ca efortul va fi ridicat iar muschii abdominali se intind foarte tare. exista posibilitatea sa reciveze?
Multumesc mult.

Buna ziua,
Teoretic veti putea relua activitatea sportiva la 3-4 luni de la interventie.
Da. Recidiva nu poate fi exclusa!
Sanatate,

Data: 13 mai 2011
1346.Comentariu/Intrebare:  Protuzie mediana-paramediana

Buna ziua!
De un timp mai indelungat am dureri constante de spate. La inceput credeam ca e din cauza muschilor,
dar am facut o RMN care mi-a aratat protruzie mediana-paramediana a discului intervertebral L3-L4 pina la 3.5 mm si L4-L5 pina la 4 mm cu ingustarea moderata a canalului spinal si recesurilor laterali bilateral, posibil cu dezvoltare de contact discoradicular bilateral.
Am consultat medicul care mi-a spus ca sint exercitii speciale care ar putea diminua protruzia si preveni transformarea ei intr-o hernie de disc.
As vrea sa va rog daca cunoasteti asemenea exercitii sau programe de exercitii sa mi le trimiteti pe e-mail.
Multumesc mult!

Buna ziua,
Regret situatia Dvs. dar:
1. Nu putem oferi consultanta si raspunsuri private prin e-mail!
2. Prin internet nu este posibil de a stabili programe de exercitii pentru recuperare. Acestea se stabilesc intr-un cabinet medical si se efectueaza intr-o sala de kinetoterapie (gimnastica) sub supravegherea unui kinetoterapeut. De altfel, daca era asa de simplu ... de ce oare nu vi s-au explicat sau aratat aceste exercitii de catre medicul care v-a consultat?
3. In opinia mea nu exista exercitii miraculoase! Exista programe (grupuri de exercitii si succesiunea lor in timp) care efectuate corect pot conduce (sau nu ... pentru ca exista si esecuri terapeutice!) la rezultatele dorite.
Sanatate,
initiat si realizat de:
Copyright©Dr Gabriel Panait

Data: 14 mai 2011
1347.Comentariu/Intrebare:  entorsa cu hemartroza genunchi stang

De la un meci de handbal am ajuns la spital unde am primit diagnosticul de entorsa cu hemartroza genunchi stang. Am fost  internata  2 zile stand in pat cu o atela , dupa care doctorul a facut punctie de unde a drenat  60 ml sange. Am fost lasata acasa cu un ghips de la glezna spre pulpa. De durut nu am nici o durere, bine ca nu pot sa ma las cu greutatea pe picior dar nu ma supara deloc, ce ma deranjeaja e ghipsul care e ingrozitor de greu, aluneca pe picior in jos, cred ca as avea nevoie de niste bretele sa il sustina, ma jeneaza ingrozitor. Mentionez ca nu am fost la sectie de ortopedie deoarece la spital nu era deci sunt foarte hotarata sa dau jos ghipsul si sa imi pun o atela. Credeti ca ar fii de ajuns sau imi fac doar rau .multumesc

Buna ziua,
Neplacerile determinate de aparatul gipsat ... exista, indiferent daca este vorba de un aparat circular ("un burlan" gipsat) sau doar de o atela (uneori la atela gipsata este chiar mai rau).
Nu va pot sfatui sa va scoateti singura aparatul gipsat, deoarece aceasta echivaleaza cu o incurajare de a intrerupe tratamentul!
Dar puteti "adapta" doua "bretele" (de obicei se lasa doua bucati lungi de fasa care se trec peste umar) pana cand discutati cu medicul Dvs. de posibilitatea inlocuirii aparatului gipsat cu o orteza fixa.
Sanatate,
initiat si realizat de:

Data: 18 mai 2011
1348.Comentariu/Intrebare:  fractura de scafoid

in urma unei radiografii la mina stg. facute de curind mi sa spus ca am fractura de scafoid si mi sa pus un gips specific acestei fracturi. pe mine ma doare mina (nu foarte tare) in cu totul alta parte mai exact la monturi in urma unei lovituri cu pumnul, iar incheietura si degetul mare le misc fara probleme.este posibil ca fractura sa fie mult mai veche si nedepistata pentru ca am mai avut probleme cu ani in urma in acea zona. intrebarea mea este daca ar fi bine sa renunt la gips care oricum nu pare pus foarte bine...repet in afara de un pic de durere in zona monturilor nu am nimic....
Data: 20 mai 2011

Buna ziua,
Este posibil si ca fractura sa fie mai veche ... uneori este mai dificil de apreciat si avand radiografia.
Nu este bine sa renuntati la aparatul gipsat!
Dar, cu acordul medicului care va trateaza, aparatul gipsat poate fi inlocuit cu o orteza de pumn.
Sanatate,
initiat si realizat de:

1349.Comentariu/Intrebare:  

Buna Seara.
Am si eu cateva intrebari. Acum 2 zile, la antrenament in coleg ma lovit in degetul aratator de la mana stanga si mi_a provocat o luxatie deschisa. Luxatia este la incheietura dintre Medial Phalange si Proximal Palangel, adica la mijlocul degetului. Medicul mi l a pus la loc. Am facut raze x si nu e fisura nici ruptura.Mi-au imobilizat mana cu o atela in palma si mi-au pus o copca. Avand in vedere ca a fost o luxatie deschisa si degetul a fost mult deplasat de la loc, vreau sa stiu daca ligamentele isi pot reveni complet de la sine prin imobilizare? cat trebuie imobilizat degetul? sau dupa cat timp pot incepe exercitiile de recuperare? . Acum pot sa-mi misc degetul putin, deci ma gandesc ca tendonul e bine. VA MULTUMESC. Apreciez ceea ce faceti!!

Buna ziua,
Va multumesc pentru aprecieri! In ultima perioada doar acestea ne mai sustin (smile!).

Exista sanse ca ligamentele sa se vindece fara urmari semnificative (o mica laxitate articulara este acceptabila). Durata imobilizarii este recomandata de medicul care va trateaza, in functie de evolutia locala; teoretic dupa ce se renunta la imobilizare si cam la 30 zile de la accident se poate incepe recuperarea.
Sanatate,
initiat si realizat de:

1350.Comentariu/Intrebare:  Sindromul Piriform

Buna ziua,
Am 31 de ani si din Noiembrie 2010 am o durere ascutita in zona sacrala, cam pe unde se insereaza muschiul gluteus maximus stang, cand stau intins pe spate pe o suprafata tare.
Daca ma aplec sau stau pe scaun mai mult timp am dureri, insa cel mai tare ma doare cand stau pe spate (am impresia ca se aseaza cumva oasele in zona respectiva). Daca suprafata e moale nu ma doare sau daca stau in picioare. Dimineata durerea e minima.

Problema pe care o am cred ca provine de la o lovitura cand am fost la karting. Atunci imediat, nu am simtit nimic, abia intr-o noapte cand am vrut sa ma intorc pe cealalta parte am simtit o durere foarte puternica care m-a trezit.

In prima faza am presupus ca e vorba de o accidentare si am preferat sa stau o perioada de vreo 2-3 luni sa imi treaca. Am incetat orice activitate fizica in afara de mersul pe jos.
Vazand ca durerea nu trece si ca uneori se mai muta si radiaza usor dar destul de rar si nu asa de intens m-am dus la un ortoped. Dansul mi-a spus ca precis e vorba de o tendinita.
Mi-a prescris niste antiinflamatoare si unguent Diclofenac. Dupa tratament nu am simtit nici o ameliorare. El a sugerat sa fac o injectie cu Diprophos.
Am cerut inainte de asta sa fac totusi un RMN.
Am facut 2 RMN-uri, unul la coloana si altul la bazin.
Concluzii:
IRM COLOANA LOMBARA: Scolioza lombara dextro-convexa.
IRM BAZIN: Bazin de aspect IRM normal.

Dupa simptome suspectez Sindromul Piriform. Am facut si exercitii de stretching care par sa amelioreze, dar foarte putin si de scurta durata.
Nu mai stiu ce sa fac si sunt destul de disperat cand vad ca nu observ nici o ameliorare de atata timp.
Va rog frumos daca puteti sa imi spuneti ce ar trebui sa fac? Sa incerc sa merg la un kinetoterapeut sau chiropractor?  Sau sa fac acea injectie cu Diprophos?  Din ce am citit pe internet am inteles ca Diprophos-ul are o serie de efecte secundare.

Va multumesc.

Buna ziua,
In aceasta situatie este necesar un diagnostic mai exact, deoarece "tendinita" si suspiciunea Dvs. de sindrom de muschi piriform precum si diagnosticul IRM (scolioza) sunt insuficiente pentru un plan terapeutic.
Incercati si o a doua opinie medicala!

Pentru sindromul de muschi piriform exista o serie de manevre medicale care sunt (destul de) semnificative; in orice caz, sindromul de muschi piriform este un diagnostic de excludere (in sensul ca intai trebuie excluse alte patologii loco-regionale inainte sa ne gandim la acesta).

Substantele cortizonice injectabile (corticosteroizii inclusiv betametazona) au intr-adevar efecte secundare, dar acestea se manifesta in cazul abuzului si in nici un caz dupa o singura injectie!
Sanatate,
initiat si realizat de:

Pagina precedenta   FORUM MedicinaSportiva.Ro  Intreaba-Comenteaza-Raspunde    Pagina urmatoare

Aceso Suport
Web Suport

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.

Back ↑ top