www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva

HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...

0;  <  <<  <<<151 - 160 ]; [ 161 - 170 ]; [ 171 - 180 ];
 pagina:  161 - 162 - 163 - 164 - 165 - 166 - 167 - 168 - 169 - 170
Cum functioneaza Forumul:
ATENTIE!
Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA! Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!

Data: 15 martie 2011 
1287.Comentariu/Intrebare:  Hernie de disc

In vara anului 2010 a fost o perioada in care in care am avut dureri in zona lombara si pe piciorul stang si medicul neurolog m-a diagnosticat cu o forma usoara de hernie de disc L5-S1.
As vrea sa stiu ce activitati sportive sunt permise, eu de exemplu practic, amator desigur, inot, patinaj, bicicleta, tae bo si de asemenea ce exercitii se recomanda profilactic.
Multumesc.
Data: 16 martie 2011

Bună ziua stimate domn,
Cred că dacă veţi continua să practicaţi ceea ce vă place nu veţi mai avea nevoie de alte exerciţii.
Profilactic ar fi numai să vă corectaţi poziţia ortostatică, atenţie la care este presiunea pe care o exercitaţi pe coloană - în acest sens vă recomand să citiţi articolul cu Postura corectă, de pe site.
Multă sănătate!

Dr Paula Drosescu
Associate Certified Coach ICF

Data: 15 martie 2011 
1288.Comentariu/Intrebare:  condropatie musculara

Buna ziua!
Am fost la spital cu durere de genunchi si am fost diagnosticat cu condropatie musculara la genunchi drept. Vreau sa stiu in ce consta aceasta.
Multumesc!

Buna ziua,
Termenul medical mentionat (ca atare) este inexistent!
Condropatie reprezinta o afectare a cartilajului ce poate fi determinata de mai multe afectiuni sau cauze intre care se numara si insuficienta musculara (musculatura insuficient dezvoltata).
Aceasta este singura explicatie la care ma pot gandi, dar puteti sa solicitati mai multe informatii medicului care a pus diagnosticul.
Sanatate,

1289.Comentariu/Intrebare:  

Joc baschet si acum 6 saptamani am suferit o accidentare. Initial am avut piciorul in ghips 2 saptamani si mi s.a spus ca am intindere la ligamente si sange in articulatii. Dupa ce mi.am dat ghipsul jos, doctorul mi.a spus ca mai trebuie sa stau 10 zile si pot relua antrenamentele. La al doilea antrenament, mi.a fugit genunchiul si am avut parte de o durere intensa. Ieri am facut un RMN si mi s.a spus ca am fisura la menisc de gradul III si lichid intr.un spatiu popliteu.
Data: 18 martie 2011

Buna ziua,
Trebuie sa discutati cu un chirurg ortoped deoarece leziunile de menisc de gradul III au indicatie operatorie.
Sanatate,

Data: 17 martie 2011
1290.Comentariu/Intrebare:  

Buna ziua. Acum 11 ani am avut un accident si am fost diagnosticata cu disjunctie claviculara umar drept cu fractura unui os intern. Acum durerile sant permanente, mobilitate redusa, durere radianta spre cot, care a devenit dureros. Folosesc creme antiinflamatoare si calmante dar nu prea au efect. La orice miscare umarul sare si se simte ca ceva granulat. Ce pot sa fac ? va multumesc.

Buna ziua,
In situatia Dvs. trebuie determinata cauza durerilor, adica este necesar un diagnostic exact care sa precizeze daca durerea are o cauza strict osteo-articulara sau daca intra in discutie si o afectare a structurilor nervoase regionale (prin compresiune, tractiune etc.).
O consultatie de ortopedie este absolut necesara.
Sanatate,
initiat si realizat de:
Copyright©Dr Gabriel Panait

Data: 17 martie 2011
1291.Comentariu/Intrebare:  durere la genunchi

Buna ziua,
Acum 5 ani am avut apa la genunchi si mi s-a facut punctie. Acum incep sa am dureri la genunchi. Ma doare in interiorul genunchiului cam de vreo 3 saptamani. Nu e zi in care sa nu ma doara.
Vreau sa imi spuneti ce as putea face in legatura cu asta.
Multumesc!

Buna ziua,
Este necesara o consultatie de traumatologie sportiva (medicina sportiva sau ortopedie).
Sanatate,
initiat si realizat de:

1292.Comentariu/Intrebare:  

Buna ziua,
Am si eu o problema.  De 4 zile merg la fitness si de ieri a inceput sa mi se umfle abdomenul, adica il simt umflat si il si vad umflat, e posibil sa fie din cauza efortului? am facut abdomene si am lucrat in zona abdominala iar inainte de a merge prima data la sala nu prea aveam conditie fizica. Va rog ajutati-ma cu un raspuns.
Multumesc
Data: 19 martie 2011

Buna ziua,
Disconfortul abdominal (senzatia descrisa de marire de volum a abdomenului) poate fi o simpla senzatie in urma febrei musculare (care cedeaza de obicei in 2-3 zile fara tratament) sau poate avea o alta cauza, imposibil de precizat prin internet.
Daca aceasta senzatie nu se amelioreaza pana luni (sau daca se accentueaza), va recomand sa opriti temporar exercitiile si sa mergeti la un control la medicul de familie (pentru inceput).
Sanatate,
initiat si realizat de:

1293.Comentariu/Intrebare:  

Buna ziua ma numesc V... si ma doare coapsa stanga. Durerea apare dupa ce stau o perioada  indelungata pe scaun in partea antero-laterala si antero-mediala a coapsei. In partea laterala durerea pare a veni direct de la capul femurului si afecteaza un singur tendon sau muschi pentru ca o simt dealungul piciorului pana aproape de genunchi... asa am senzatia. In partea mediala doar caudal de ligamentul inghinal. Daca incerc sa flexez coapsa apare durerea si trece daca ma ridic si mi se incalzesc muschii. De asemenea si daca imi las greutatea pe picior ma doare. Nu mai tin minte can a aparut durerea dar cred ca a aparut in urma unui antrenament la care nu am facut incalzirea foarte bine.
Ce parere aveti, sa merg sa fac o consultatie la cabinet sau va trece de la sine?
Multumesc.
Data: 19 martie 2011

Bună dimineaţa V,
Durerea pe care o descrii pare mai mult o durere prin compresiunea nervului sciatic.
Sigur că ar fi util şi important să mergi la o consultaţie.
Până ajungi la medic: atenţie la exerciţiile de încălzire, streching la sfârşitul antrenamentului, exerciţii de elongare a coloanei (la spalier - atârnat), atenţie la poziţia coloanei în ortostatism şi în decubit. se prea poate să fie necesară şi schimbarea scanului de la biroul/masa de lucru.
Multă sănătate!

Dr Paula Drosescu
Associate Certified Coach ICF
Cabinet Alternative Iasi

Data: 21 martie 2011
1294.Comentariu/Intrebare:  am fost diagnosticat cu ruptura musculara supraspinos

am fost diagnosticat cu ruptura musculara supraspinos si ruptura incompleta tendon. Am facut 10 sedinte de fizioterapie (ultrasunete,TENS,etc) dar situatia s-a inrautatit. Am aproape 5 luni de repaos si durerea persista.
Ce credeti ca as putea face in aceasta situatie?
Data: 24 martie 2011

Buna ziua,
Efectuarea unui examen RMN (sau repetarea acestuia) in vederea evaluarii oportunitatii tratamentului chirurgical  - artroscopia de umar.
Sanatate,
initiat si realizat de:

Pagina precedenta   FORUM MedicinaSportiva.Ro  Intreaba-Comenteaza-Raspunde    Pagina urmatoare

Aceso Suport
Web Suport

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.

Back ↑ top