www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva


HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...
 


 
0; [ 1 - 10 ]; [ 11 - 20 ]; [ 21 - 30 ]; [ 31 - 40 ]; [ 41 - 50 ];  >  >>  >>>  
 pagina:  11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20
ATENTIE!
Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA! Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!
Data:  31 martie 2008
127.Comentariu/Intrebare: probleme de estetica si mers

Buna ziua,

am 38 de ani si e citeva luni am probleme legate de mers.Am fost la medicul ortoped si mi-a pus diagnosticul de picior plat bilateral cu tulburari de estetica si mers si mi-a recomandat semigeniflexiuni, genunchiera sau fasa elastica precum si suporti plantari. Suportii plantari ii am doar de 2 saptamani si cu toate ca fac cele prescrise de medic problema nu cedeaza.Am sezizat la piciorul drept pocnituri anormale atat la genunchi cat si sus la sold atunci cand fac anumite exercitii.Ca sa nu ocup prea mult spatiu as vrea sa stiu daca am sau nu voie sa fac anumite exercitii (rotatii din sold de exemplu,genoflexiuni sa merg la bazin).Mentionez ca am facut sport moderat insa de 2 ani de zile din cauza programului a luat o pauza si 7 kg in plus si ma gandesc ca si asta poate fi o cauza a simptomelor de acum.Va multumesc.
C.G.
Data: 3 aprilie 2008

Buna ziua,
Problemele descrise de Dvs. ( durerea plantara - daca am inteles eu bine...) nu cedeaza in 2 saptamani, chiar daca talonetele sunt bune.
Uneori apar si alte probleme:

- talonete sunt bune (calitativ) dar piciorul Dvs. nu se adapteaza - si este necesara schimbarea talonetelor;
- talonetele nu sunt bune...etc.
- tulburarile de mers trebuie corectate intr-o sala de kinetoterapie, pentru ca intretin durerea.
Exercitiile cele mai favorabile se stabilesc de catre medic sau kinetoterapeut, totusi la prima vedere (si fara certitudine) nu sunt probleme cu exercitiile mentionate de Dvs. iar inotul nu poate sa va faca rau.
Aveti dreptate - greutatea suplimentara poate fi factorul care a declansat episodul dureros.
Sanatate,
 
Data: 2 aprilie 2008
128.Comentariu/Intrebare: recuperare operatie

buna ziua, va rog mult sa-mi spuneti cat dureaza recuperarea dupa operatie chist baker.La cat timp pot sa reiau alergarile de dimineata cu care m-am obisnuit de ani de zile. Multumesc
C.A.
Data: 3 aprilie 2008

Buna ziua,
Teoretic in cca. 30 zile  recuperarea trebuie sa fie completa.
La reluarea alergarilor va sfatuiesc sa folositi o fasa elastica (in timpul alergarii) si crioterapie (dupa).
Sanatate,
 
Data:  2 aprilie 2008
129.Comentariu/Intrebare: entorsa genunchi

in urma cu 2 saptamani m-am accidentat la un antrenament.am simtit ca mi se duce genunchiul intr-o parte(spre exterior).a fost o durere puternica,dupa care m-a mai lasat,neputand insa sa flexez genunchiul sau sa-l intind la maxim.ziua urmatoare am fost la medic.la radiografie a reiesit ca am entorsa de gradul 1 la genunchiul drept.mi s-a recomandat repaos 4-5 zile.am reluat antrenamentele fara sa sar si nu pot nici acum sa indoi piciorul.cam la 90 de grade se blocheaza si parca iese spre exterior.urmeaza sa ma duc si la alt medic.credeti ca e vorba de ceva mai grav? nu ar fi trebuit sa-mi treaca pana acum? trebuia sa fac repaos mai mult timp? poate deveni mai rau daca ma antrenez?


Data: 3 aprilie 2008

Buna ziua,
Descrierea Dvs. nu "suna" prea bine!
Un nou consult este indicat!
Va recomand sa opriti antrenamentele pana cand aflati ceva sigur; blocajul articular se asociaza frecvent cu leziunea de menisc
Sanatate,

       

Data:  2 aprilie 2008
130.Comentariu/Intrebare: transplantul de ligament

Am facut acum 6 ani o ligamentoplastie la genunchiul stg, iar acum dupa o trauma la acelasi genunchi mi s-a diagnosticat o instabilitate pronuntata a articulatiei, ceea ce duce la o noua ligamentoplastie, tot la stg.La prima interventie prelevarea de grefa s-a facut cu os-tendon os rotulian, fiind cea mai de succes interventie.Am auzit ca mai exista si alte metode de prelevare a grevei pt reconstructia LIA. As dori sa-mi spuneti care este solutia chirurgicala cea mai buna, in situatia mea,de prelevare a grefei numai de la acelasi genunchi, astfel incat sa nu-mi afecteze stabilitaea si functionarea acestuia.Ce parere aveti despre transplantul de ligament ?
P.V.

Data: 31 martie 2008

Buna ziua,

Intrebarea Dvs. este la "limita" specialitatii mele ... iar raspunsul meu chiar nu conteaza!
Solutia chirurgicala cea mai buna trebuie stabilita de medicul ortoped care v-a consultat si care urmeaza sa va opereze...
Va invit sa discutati aceste probleme cu medicul Dvs.
Transplantul de ligament este o "solutie" medicala ... dar nu am nici o idee daca este o solutie si pentru Dvs.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
       

Data:  4 aprilie 2008
131.Comentariu/Intrebare:
BUNA ZIUA DE CIRCA DOUA SAPTAMANI AM O DURERE SURDA IN PARTEA DREAPTA IN ZONA INGHINALA,AM FOST LA DOCTOR LA UREGENTA UNDE MI S-A SPUS CA AM O HERNIE INGHINALA IN STADIU INCIPIENT CARE NU NECESITA OPERATIE.LA DOUA ZILE AM FACUT O ECOGRAFIE GENERALA IN CARE MI S-A SPUS CA FISURA PERETELUI ABDOMINAL NU SE VEDE,PRECIZEZ CA L-A SPITALUL DE URGENTA DIAGNOSTICUL MI S-A PUS IN URMA PALPARI ZONEI RESPECTIVE.LA INCA TREI ZILE AM CONSULTAT UN ALT MEDIC CHIRURG CARE MI-A ZIS CA AM ACCEA HERNIE INGHINALA IN FAZA INCIPIENTA DAR CARE INCA NU NECESITA OPERATIE.
INTREBAREA MEA ESTE POT SA MAI FAC EFORT,JUCAM REGULAT FOTBAL?
   VA MULTUMESC FRUMOS O ZI CAT MAI BUNA
M.
Data:  6 aprilie 2008

Buna ziua,
Hernia inghinala si leziunile (rupturile) musculare ale peretelui abdominal nu se pot vedea la ecografia generala;  este necesara o ecografie de parti moi!
Aceasta deoarece exista caracteristici tehnice diferite ale sondei de ecografie!

Mai exista si alte afectiuni care dau simptomatologie (durere) in regiunea mentionata de Dvs. ... cea mai banala fiind ... apendicita cronica.
Daca presupunem ca diagnosticul de hernie inghinala incipienta este exact, atunci puteti incerca un program de kinetoterapie pentru tonifierea musculaturii abdominale.
Tonifierea musculaturii abdominale reduce riscurile de evolutie a herniei dar fara a le elimina (ramane totusi un risc acceptabil) in cazul jocului de fotbal.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait       

Data: 4 aprilie 2008
132.Comentariu/Intrebare: Ligament colateral intern cu ruptura fibrilara
buna ziua dle dr Panait.
As dori foarte mult sa ma ajutati cu parerea dumneavoastra si ce ar trebui sa fac pentru urmatorul diagnostic:ligament colateral intern cu ruptura fibrilara pe versantul anterior si femural cu edem in jur, ligament colateral extern intins, edematiat, acumulare fluida moderata supra patelara, edem osos conidilian extern.Acest diagnostic l-am aflat in urma RMN-ului facut .
Am patit acest accident in timp ce dansam si am simtit efectiv cum mi-a fugit genunchiul in stanga si apoi in dreapta, parca ar fi facut sfoara.
As dori sa va intreb ce ar trebui sa fac, sa-l imobilizez, sau sa continui cu fizioterapie sau ce alte variante ar fi? Va rog mult sa-mi dati un raspuns, o idee despre ce ar trebui sa fac, fiindca pentru mine este foarte important.Va multumesc mult.
C.A.
Data:  6 aprilie 2008

Buna ziua,
Va recomand tratament intr-o clinica specializata; in principiu acesta cuprinde:
1. repaus sportiv (dans): 30-45 zile.
2. Ortezare.
3. Tratament de fizio si kinetoterapie.
4. Reluarea progresiva a activitatii.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
       

Data:  5 aprilie 2008
133.Comentariu/Intrebare: Buna ziua, o mica problema
Buna, am avut acum o saptamana o entorsa, este a treia la acelasi picior, la meci (practiv handbal de 6 ani, si am 18 ani) am calcat pe piciorul unui jucator si mi-a fugit, s-a imflat. Problema care ma framanta este: acum un an am avut o entorsa foarte grava la acelasi picior si am fost nevoie sa-mi puna ghips 2 saptamani. apoi dupa 6 luni am avut iar o entorsa la acelasi picior (stang) tot asa cum am patit acum am calcat pe piciorul unui jucator in timp ce fugeam si am facut mi-a fugit grezna. Acum ce sa fac, este nevoie oare de o grezniera cu atele (profesionala) sa o port la meciuri sau nu e nevoie, ci doar sa o intaresc bine si sa port o grezniera normala. Se pot procura glezniere de pe site gratis prin intermediul asigurarilor?
C.A.
Data:  6 aprilie 2008

Buna ziua,
Problema Dvs. - entorsa recidivata de glezna, posibil cu instabilitate - poate fi solutionata cu un complex de masuri:
1. kinetoterapie cu scopul tonifierii musculaturii regionale (pentru stabilizarea articulatiei) si reeducare proprioceptiva.
Cateva elemente despre reeducarea proprioceptiva - pe intelesul tuturor (deci mai putin academic - medical):
Organismul poseda o serie de reflexe prin care "se echilibreaza" singur, fara interventia noastra constienta; astfel de reflexe exista la nivelul tuturor articulatiilor facand posibila efectuarea unor activitati complexe (sa zicem alergarea) fara ca noi sa gandim efectiv "cum punem piciorul" sau cum calcam...
In urma unor accidentari ... entorse (cele mai frecvente), fracturi, interventii chirurgicale...etc. aceste "reflexe de echilibrare" sunt diminuate / perturbate si astfel riscul de reaccidentare este semnificativ mai mare in aceeasi zona.
Aceasta este explicatia simpla a faptului ca entorsele "au prostul obicei" de a recidiva pe aceeasi articulatie.
Pentru a evita recidiva, exista posibilitarea de a "reaminti" organismului aceste reflexe prin exercitii speciale de kinetoterapie. Aceste exercitii si necesitatea lor sunt bine cunoscute de cei din domeniu, dar mai putin cunoscute de publicul larg (mai ales din Romania) si de aceea sunt foarte frecvent neglijate ...motivatia "ma simt bine...de ce sa ma mai duc la gimnastica!"  este primul pas spre recidiva.
2. ortezarea - pe perioada recuperarii si a reluarii activitatii...
3. strapping - ul de glezna.

Site-ul medicinasportiva.ro nu comercializeaza nici un fel de produse!
Site-ul medicinasportiva.ro doar semnaleaza existenta unor produse de interes medical si sportiv!

Inca cateva cuvinte ... despre "gratis".
Nu stiu daca stiti dar medicina sportiva si sportivii de performanta nu au beneficiat niciodata (si nici nu beneficiaza) de facilitatile si gratuitatile ... Casei de Asigurari!
Prin urmare daca doriti gratuitati va trebui sa parcurgeti urmatorul drum (aproximativ - deoarece find medic de medicina sportiva si neavand niciodata contract cu Casa de Asigurari, nu cunosc exact toate elementele): medic de familie - bilet de trimitere catre ortopedie -  consult ortopedic - recomandare de orteza - mers la CAS pentru aprobare - asteptat aprobare -  gasit magazin (cu orteza...glezniera) - cand vin banii ... veti lua produsul!  
Probabil ca, atunci cand veti obtine produsul sa nu mai aveti nevoie de el... deoarece dupa atata mers si timp ...glezna se va recupera... acesta este adevarul trist al unui stat european din care medicii pleaca si pacientii se trateaza singuri.

Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
       
Publicitate
Data: 5 aprilie 2008
134.Comentariu/Intrebare:
Am suferit o accidentare si am fost diagnosticat la spitalul  (confidential)  cu entorsa glezna, am facut radiografie, mi s-a spus ca nu e grav sa stau o saptamana cu piciorul sus pe doua perne cu diclofenac si gheata, daca apare vreo schimbare de culoare sa reven urgent, am respectat cu sfintenie tot ce mi s-a indicat timp in care nu s-au vazut modificari spectaluoase spre bine, am revenit la spital mi s-a pus o atela cu ghips timp de doua saptamani pentru a nu se misca piciorul, apoi 10 zile fizioterapie, masaj ... cu toate astea tot nu s-a desunflat complet si inca ma resimt dupa doua luni, am inceput usor antrenamentele cu gleznira si precautie.
Ce imi recomandati sa mai fac?
As vrea sa-mi fac anumite analize si consultatii in cadrul unui spital specific sportiv, unde as putea sa merg?
ycycyc

Data: 6 aprilie 2008

Buna ziua,
Rog cititi raspunsul de mai sus - Nr.133 - deoarece altcineva are o problema asemanatoare cu Dvs. dar a scris cu cateva minute inainte...
Cele 3 masuri se pot aplica cu succes si in cazul Dvs.
Nu exista Spital cu specific sportiv in Romania!
Exista Institutul National de Medicina Sportiva, Ambulatoriul pentru Sportivi Bucuresti, cateva clinici in tara (Craiova, Cluj, Timisoara ...) si cabinete.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
       
 
Pagina precedenta   FORUM MedicinaSportiva.Ro  Intreaba-Comenteaza-Raspunde    Pagina urmatoare
 
 

 

Aceso Suport
Web Suport

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.


Back ↑ top