www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva


HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...
 Publicitate

 
0;  <  <<  <<< 151 - 160 ]; [ 161 - 170 ]; [ 171 - 180 ];
 pagina:  151 - 152 - 153 - 154 - 155 - 156 - 157 - 158 - 159 - 160
Cum functioneaza Forumul:
ATENTIE!
Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA! Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!

Data: 23 februarie 2011 
1271.Comentariu/Intrebare:  

buna ziua, vreu sa aflu si eu raspunsul la urmatoarea problema: in urma cu 2 sapt la un joc de fotbal , la sutul unui adversar am pus piciorul (latul) si probabil ma prins cu piciorul relaxat...mingea ma lovit in josul talpii....dupa care am simtit o durere sub genunchi in parte interioara a piciorului....de atunci am putut face antrenamente, pot alerga frept..insa la fotbal la skimbari de directie sau lovirea mingi cu piciorul (latul) simt aceeasi durere acolo sub genunghi interior...daca se poate as`i dori si eu un rasp.cum as`i putea sa ma tratez..sau care este cauza. va multumesc! A
Data: 23 februarie 2011

Buna ziua,
Aveti nevoie de o consultatie de traumatologie sportiva (medicina sportiva sau ortopedie).
Solicitarea Dvs. nu poate fi rezolvata prin internet!
Numai bine,
 
Data: 23 februarie 2011 
1272.Comentariu/Intrebare:  Durere gamba

 M-am reapucat de alergare acum cateva zile si desi am facut incalzire a doua zi m-am trezit cu o durere in regiunea posterioara a gambei. Durerea e mai intensa la piciorul drept in 1/3 inferioara sub gastrocnemieni. Am mai facut efort fizic dar nu alergari. Efortul era de intensitate ridicata dar de scurta durata. Durerea apare doar la contractia muschiului si in general dispare dupa incalzirea acestuia, dar ultima oara m-a durut pe tot parcursul alergarii. Sa iau o pauza de la efort sau pot continua cu speranta ca va trece de la sine in timp?
Multumesc
Data: 23 februarie 2011

Buna ziua,
Durerea de acest tip poate fi cauzata de o leziune musculara sau a tendonului Achilean, pentru ca daca era doar "febra" (curbatura) musculara, nu mai intrati pe Forum MedicinaSportiva.Ro.
Este recomandata oprirea activitatii sportive pana la un control medical de traumatologie sportiva.
Sanatate,
 
Data: 26 februarie 2011 
1273.Comentariu/Intrebare:  Probleme Gastrointestinale

 Buna ziua, in urma unui control endoscopic am fost diagnosticat cu gastrita-er si hernie hiatala medie. Doresc sa stiu daca din punct de vedere sportiv trebuie sa ma limitez in vreun fel mentionez ca sunt sportiv de performanta (fotbal). Nu stiu daca este de competenta dumneavoastra, aceasta speta, in cazul in care nu este as ruga sa-mi spuneti carui medic sa ma adresez. Va multumesc anticipat pentru raspuns. Cu respect B
Data: 28 februarie 2011

Buna ziua,
 Din punct de vedere medico-sportiv, pentru fotbal, gastrita si hernia hiatala nu reprezinta contraindicatii absolute - prin urmare activitatea sportiva (fotbal) este permisa sub supravegherea medicului curant (gastroenterolog) si a medicului de medicina sportiva.
 Singura limitara, in acest moment, este reprezentata de excluderea execitiilor care cresc brusc presiunea intraabdominala (de tipul "abdomenelor in forta") dar trebuie avut in vedere respectarea mai stricta a tuturor indicatiilor medicale ... de exemplu sa nu mergeti la meci / antrenament imediat dupa masa, ci la cca. 2 ore de la alimentatie etc.
Sanatate,
      
Data: 26 februarie 2011
1274.Comentariu/Intrebare:  Ruptura musculara biceps femural drept

Buna ziua,

In urma cu 4 luni de zile, in timpul unui meci de fotbal, am suferit o ruptura musculara la bicespul femural al piciurului drept. Ruptura si hematomul s-au vindecat foarte greu (sincer nu stiu daca s-au vindecat vreodata 100%) si dupa 6 saptamani de tratament am reinceput alergarile. am jucat 2 meciuri fara sa resimt dureri, insa in timpul celui de-al 3-lea meci am simtim o piscatura in exact acelasi loc unde avusesem ruptura precedenta. Am fost iarasi la doctor care mi-a recomandat repaus 10 zile dupa care sa revin la alergari, bicicleta, inot, gimnastica etc. Au trecut cele 10 zile de atunci insa nu simt ca muschiul este refacut - piciorul inca mai doare usor uneori. Sincer acum simt o frica de a nu forta astfel incat ruptura sa recidiveze din nou. Ar fi bine sa mai fac repaus, sau sa urmez sfatul medicului si sa incep miscarea?
Unii colegi mi-au recomandat metoda kinesio tape, dar in S... nu e nici un medic care sa cunoasca aceasta metoda.
Credeti ca ar fi bine sa incerc singur metoda aceasta?
Data: 28  februarie 2011

Buna ziua,
Cred ca cel mai bine ar fi sa faceti o ecografie musculara.
Aceasta poate preciza mai exact decat examenul clinic in ce stadiu se afla leziunea musculara.
Puteti incepe miscarea progresiv, conform indicatiei medicului Dvs.
Personal cred ca kinesio tape poate fi aplicata si de sportivi, antrenori, (fizio) kinetoterapeuti (similar unui tapping) ... dar responsabilitatea si consecintele va apartin!
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Data: 2 martie 2011
1275.Comentariu/Intrebare:  Ligamente incrucisate rupte?

Buna ziua,
Ma aflu intr-o situatie total confuza, si incerc sa caut o metoda de a fi lamurit. Am desoperit acum 8 luni ca in momentul in care ma aplec pe vine imi trozneste putin ceva deasupra genunchiului stang insa nu am dat importanta deoarece nu aveam dureri. Acum 1 saptamana cu toate ca nu ma durea deloc genunchiul m-am hotarat sa ma duc la un consult. Am fost la un medic privat, specialist ortoped in medicina sportiva care mi-a facut urmatorul test: m-a intins pe spate cu genunchiul ridicat si s-a asezat cu posteriorul pe laba piciorului meu si a tras spre el de gamba, in acel moment piciorul avea un mic joc. M-a diagnosticat cu ligamentele incrucisate rupte si m-a trimis la RMN. Mi-am facut RMN-ul si radiologul m-a diagnosticat cu "minima hidrartroza genunchi stang". Am fost apoi cu examenul la un ortoped din policlinica si acesta mi-a comunicatca nu este vorba de ligamente rupte si nici menisc si ca ar fi ceea ce sustine radiologul. Cu toate acestea am zis sa mai verific opinia medicului privat specialist in medicina sportiva care ma diagnosticase cu "ligamente incrucisate rupte la piciorul stang". Acesta dupa vizualizarea RMN-ului a spus ca  observa ca am ligamentele rupte, mi-a facut din nou acel test prin tragerea gambei inspre el. In urma acestui control mi-a recomandat ligamentoplastie. Sunt constient ca ceva nu e in regula cu genunchiul meu si ca acel joc pe care il are este dat de o problema de natura mecanica. Sunt total nedumerit in legatura cu ce trebuie sa fac. Mentionez ca nu am dureri la genunchi si nici instabilitate, practic fitness si jogging.
Data: 3 martie 2011

Buna ziua,
 Testul pe care il descrieti in mesaj se numeste "testul sertarului" iar cand "jocul" articular este apreciabil si este asociat si cu instabilitate de genunchi (resimtita de pacient) indica o leziune (ruptura) de ligament incrucisat (anterior sau posterior in functie de sensul manevrei).
In cazul in care miscarea de "sertar" este mica, nu se poate afirma intotdeauna cu certitudine ca este vorba de o ruptura completa a LIA (in cazul de fata), existand posibilitatea unei laxitati minore (constitutionale) sau a unei leziuni partiale (mai vechi) a ligamentului incrucisat care s-a vindecat, sa zicem "cu defect".
Din mesajul Dvs. inteleg ca un medic de medicina sportiva a afirmat ca este vorba de leziune LIA ce necesita ligamentoplastie iar un ortoped si medicul de la RMN sustin contrariul.
Raportul este 2/1 in favoarea tratamentului conservator, fara operatie, fara sa tinem seama si de faptul ca nu aveti nici dureri si nici instabilitate.
Dar pentru linistea Dvs. puteti "incerca" (smile!) si un sfat de la alt medic de medicina sportiva ...
urmand link-ul gasiti serviciile medicale pe care le ofer: Servicii PanSport Medical modalitatile de programare si de contact.

Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait      
Data: 3 martie 2011
1276.Comentariu/Intrebare:  Durere de genuchi

Buna ziua!
Am si eu o problema. Am o durere deasupra rotulei si imi trozneste genuchiul cand il indoi..si nu stiu ce ar putea fi..mai ales pe timpul noptii am dureri mari.. Multumesc!
Data: 3 martie 2011

Buna ziua,
Imi pare rau dar nici eu nu stiu ce aveti ... fara o consultatie este impoosibil sa ghicesc!
Daca sunteti din Bucuresti si bineinteles daca doriti - urmand link-ul gasiti serviciile medicale pe care le ofer: Servicii PanSport Medical modalitatile de programare si de contact.

Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Data: 7 martie 2011
1277.Comentariu/Intrebare:  RMN genunchi

Buna ziua!
Am avut un accident de schi, acum 6 saptamini.In urma unui RMN, am primit urmatoarele rezultate:
- modificari de semnal de tip edematos la nivelul suprafetei superioare si inferioare ale cornului ant./post menisc intern
- LCE - edem intraligamentar in 1/3 medie. traiect neregulat, grosime redusa (intindere gr.!/leziune partiala)
- acumulare fluida minima intraarticulara si periarticulara externa de 4 mm
- modificari de tip edematos-contuzive la nivelul spongioasei osoase subcondrale a portiunii epifizo-metafizrae a tibiei.

Imi puteti face citeva sugestii? Ce inseamna concret fiecare afectiune? Meniscul e de operat?
Sint in recuperare acum, cu gimnastica si e foarte important ptr mine sa ma recuperez bine, ptr ca ca sint ghid montan si alpinist si, prin urmare, am mare nevoie de acest genunchi refacut complet.

Multumesc mult, toate cele bune!
Data: 8 martie 2011

Buna ziua,
Diagnosticul RM sugereaza ca este vorba de urmarile unei entorse de genunchi de gradul I/II, pentru ca:
- la nivelul meniscului intern nu sunt descrise leziuni ci doar modificari edematoase (acumulare de lichid), deci nu exista indicatie chirurgicala;
- exista o leziune de gradul I la nivelul LCE (ligament colateral extern) care in majoritatea cazurilor se vindeca fara urmari;
- contuzia osoasa, de asemenea se vindeca fara urmari.
Prin urmare in acest moment, conform rezultatului RM nu exista indicatie chirurgicala iar sansele de recuperare completa sunt peste 99%.
Pentru a proteja LCE este recomandata utilizarea unei orteze de genunchi cu articulatie, cel putin urmatoarele 45 zile.
Se poate asocia si minim 10-15 sedinte de fizioterapie (unde scurte, magnetoterapie, ultrasunet) dar asociarea procedurilor si dozele trebuie stabilite de medicul Dvs.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Data: 7 martie 2011
1278.Comentariu/Intrebare:  redoare de cot

am avut o luxatie de cot .la o luna de la scoaterea ghipsului am o redoare de cot care nu cedeaza, desi fac kinetoterapie si gimnastica de recuperare.mentionez ca in primele doua saptamani de la scoaterea atelei ghipsate nu am facut gimnastica de recuperare, ci doar kinetoterapie.ce pot sa fac sa impiedic anchiloza?
Data: 8 martie 2011

Buna ziua,
Continuati gimnastica! Este singura metoda sigura de a impiedica aparitia anchilozei.
Rezultatele favorabile (recuperarea mobilitatii) apar uneori si dupa 2-3 luni.
Se poate asocia si fizioterapie.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Pagina precedenta   FORUM MedicinaSportiva.Ro  Intreaba-Comenteaza-Raspunde    Pagina urmatoare
  
 

 

Aceso Suport
Web Suport

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.


Back ↑ top