www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva

HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...
 Publicitate

0;  <  <<  <<< 151 - 160 ]; [ 161 - 170 ]; [ 171 - 180 ];
 pagina:  151 - 152 - 153 - 154 - 155 - 156 - 157 - 158 - 159 - 160
Cum functioneaza Forumul:
ATENTIE!
Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA! Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!

Data: 20 februarie 2011 
1263.Comentariu/Intrebare:  

am un prieten cu necroza aseptica de cap femural bilateral,operat in urma cu 8 luni la piciorul stg si in urma cu 6 luni la piciorul drept (protezare sold). la piciorul stang nu sunt probleme dupa protezare, dar la dreptul are o durere in regiunea inghinala mai ales atunci cand se urca in masina (isi ridica piciorul cu mana). intrebarea mea este :ligamentele din acea zona sau nervul sciatic se refac mai greu dupa operatie ??? sau daca nu ce ar putea fi acolo ?ce tratament poate urma? mydocalmul ajuta? masaj? sau trebuie sa astepte sa se refaca un anumit timp? cat anume?
va multumesc
Data: 21 februarie 2011

Buna ziua,
Solicitarea / intrebarile Dvs. "depasesc" granitele Forumului MedicinaSportiva.Ro, informatiile furnizate sunt insuficiente iar situatia este destul de complexa pentru un simplu raspuns ... prin internediar.
Este necesara o consultatie pentru a va furniza raspuns exact la aceste intrebari.
Recomand si un recontrol la medicul care a efectuat protezarea.
Numai bine,

1264.Comentariu/Intrebare:  hernie inghinala

va salut!
am 45 de ani si acum 25 de ani am fost operat de hernie inghinala stinga. as dori sa stiu daca ma apuc de sport (sa merg la sala) exista pericolul sa fac hernie inghinala dreapta?! va multumesc si astept pe mail rasp. d-vs. sau la tel (dati-mi apel si va sun eu)
Data: 22 februarie 2011

Buna ziua,
Nu ofer raspunsuri private (prin telefon si/sau e-mail)!
Raspunsurile private se ofera doar in cursul consultatiilor!
Da, intotdeauna va exista acest pericol, chiar daca faceti sport sau nu!
Sanatate,
Data: 26 februarie 2011 
1264.Comentariu/Intrebare:  hernie inghinala

am fost operat de hernie inghinala stinga acum 25 de ani. acum vreau sa merg la sala dar ma tem sa nu fac hernie inghinala dreapta! as dori sa stiu ce exercitii as putea face pt. a-mi intari muschi abdominali si a nu mai face iar hernie inghinala. am 45 de ani si am fost operat acum 25 de ani.
Data: 28 februarie 2011

Buna ziua,
In situatia Dvs. pentru a scadea riscul aparitiei unei hernii sunt necesare:
- o consultatie de medicina sportiva;
- utilizarea unei centuri - suspensor daca medicul considera ca este utila;
- inceperea activitatii sportive progresiv, sub supravegherea unui kinetoterapeut, care sa va tonifice si musculatura abdominala in timp ce exclude exercitiile care cresc intempestiv presiunea intraabdominala, de tipul "abdomenelor in forta" (si care sa va incurajeze!)
Repet, toate aceste masuri au rolul de a scadea riscul unei hernii si nu de a-l elimina!
Sanatate,

1265.Comentariu/Intrebare:  

sal de aproape 9 ani nu am ami facut sport si acum am inceput sa fac pentru a lua o proba sportiva problema mea e ca am facut febra musculara intrebarea mea este cum scap de ea si cum pot mari rezistenta la efort marit gen maraton sau ce sa iau sa nu mai obosesc asa repede mm frumos

Buna ziua,
Febra musculara nu se trateaza decat cu rabdare (trece in 2-3 zile), mijloace de refacere si adaptarea efortului sportiv la aceasta situatie.
Pentru cresterea capacitatii de efort aerobe (rezistenta) trebuie sa va antrenati in acest sens.
Nu aveti nevoie de medic ci de un antrenor (instructor)!
Sanatate,

1266.Comentariu/Intrebare:  fractura maleola peroniera cu usoara deplasare

Am suferit o fractura de maleola peroniera oblica la piciorul drept, in timp ce patinam. Am fost la serviciul de "urgenta" al spitalului ... la 30 de minute dupa accident si mi s-a montat o atela gipsata, urmand ca maine, 23.02.2011, sa ma prezint la control, urmand, din cate am inteles, sa mi se infasoare in intregime in gips. As vrea sa stiu daca, avand in vedere ca fractura este cu o usoara deplasare, doar gipsul este indeajuns, pentru ca, dupa vindecare, sa mai pot alerga si juca fotbal. Multumesc
Data: 23  februarie 2011

Buna ziua,
Fracturile cu deplasare mica (si fisurile,) stabile, care pot fi tratate ortopedic (cu imobilizare) se vindeca de obicei fara nici un fel de urmari.
Tratamentul ortopedic multe avantaje si as mentiona doar cateva:
- doua interventii chirurgicale mai putin ... una pentru fixarea fracturii si una pentru ablatia (scoaterea) materialului de osteosinteza;
- posibilitatea de a putea efectua fizioterapie atat in perioada de imobilizare cat si in perioada de recuperare;
- rezultate functionale cel putin la fel de bune ca in cazul tratamentului chirurgical.
Pentru tratamentul chirurgical se opteaza ... cand nu exista alta solutie!
Sanatate,
initiat si realizat de:
Copyright©Dr Gabriel Panait

1267.Comentariu/Intrebare:  

Buna ziua,
Am un baiat de 13 ani si practica fotbal de la 9 ani. In urma cu 3 saptamani a acuzat dureri mari la ambii genunchi: cand merge, cand alearga si cand indoaie genunchii. Am facut analizele si i-au iesit bine cu exceptia: VSH = 20% Eozinofile = 0.90 si Eozinofile = 0.10. Va rog sa imi spuneti parerea Dvs referitor la cele relatate mai sus si ce credeti ca ar trebui sa fac in continuare.
Va multumesc anticipat.

Buna ziua,
Rezultatul analizelor este neconcludent pentru problema copilului Dvs.
Este nevoie si de o consultatie de traumatologie sportiva pentru a se exclude o patologie frecventa la tinerii fotbalisti - apofizita tibiala anterioara - maladia Osgood Schlatter.
Referinte web - search " Osgood Schlatter disease"
Sanatate,
initiat si realizat de:

1268.Comentariu/Intrebare:  

Buna seara,
De doua luni am o durere persistenta la spate, in zona taliei-dreapta. In urma radiografiei, astazi am primit urmatorul rezultat: Hipertrofie apofiza transversala, L5 bilateral, Usoara pensare posterioara L5 S1.
Care este cel mai indicat tratament, tinand cont ca in antecedente am avut ulcer duodenal? Ar trebui sa mai fac si alte investigatii?
Va multumesc pentru timpul acordat

Buna ziua,
Exista o usoara necorelatie intre zona in care descrieti durerea si rezultatul radiologic.
Adica "talia" este (asa cum inteleg eu) mai sus de nivelul L5  -S1.
Este mai bine sa cereti un sfat medical in cursul unei consultatii (recuperare medicala).
Sanatate,
initiat si realizat de:

1269.Comentariu/Intrebare:  Ligamentoplastie

Buna ziua!
In 3 saptamani voi fi supus unei ligamentoplastii LIA. As dori sa stiu perioada de spitalizare si perioada de recuperare aproximativa dupa o astfel de interventie.
Va multumesc!

Buna ziua,
Perioada de spitalizare in cazul ligamentoplastiei este de 2-4 zile iar perioada de recuperare "sportiva" (pana la recuperarea integrala) 8 -10 luni.
Recuperare pentru activitati obisnuite ... zilnice, dureaza 2-6 luni.
Sanatate,
initiat si realizat de:

1235.Comentariu/Intrebare:   Probleme adolescenta

Buna seara! Inca de acum un doi ani am astfel de probleme si nu stiu ce pot face in legatura cu ele sau de ce le am! Dupa ce am terminat de practicat aproximativ o vara de kickbox am inceput (nu stiu daca este din aceasta cauza) sa am ameteli (pe la sfarsitul lui septembrie 2009). Am fost la cardiolog sa imi fac analizele, totul a iesit OK. Am fost sa imi fac analizele de sange, iar a fost OK. Dupa luna noiembrie am inceput sa imi revin pana in vara anului 2010, cand pe la sfarsit au inceput sa imi revina simptomele. Maini reci transpirate si ameteala. Tin sa spun ca am si cifo-scolioza cervicala (daca are legatura) . Medicii mi-au spus ca ar fi ceva hormonal sau din cauza afectiunii coloanei, dar credeti-ma nu stiu ce sa mai fac. Tin si diete de multiminerale si vitamine. Va multumesc anticipat!

Bună dimineaţa,
simptomatologia despre care dumneavoastră vorbiţi necesită investigaţii şi examene medicale care depăşesc un simplu răspuns dat pe un site, fie el chiar de Medicină sportivă.
Ar fi necesar un examen medical complex şi probe de efort...nu în ultimul rând monitorizare timp de 24 de ore.
Vă sugerez să încercaţi să vă adresaţi Centrului de Medicină sportivă.
Multă sănătate !

Dr Paula Drosescu
Associate Certified Coach ICF
Cabinet Alternative Iasi

Pagina precedenta   FORUM MedicinaSportiva.Ro  Intreaba-Comenteaza-Raspunde    Pagina urmatoare

Aceso Suport
Web Suport

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.

Back ↑ top