www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva


HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...
 


 
0;  <  <<  <<< 151 - 160 ]; [ 161 - 170 ]; [ 171 - 180 ];
 pagina:  151 - 152 - 153 - 154 - 155 - 156 - 157 - 158 - 159 - 160
Cum functioneaza Forumul:
ATENTIE!
Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA! Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!





Data: 17 februarie 2011 
1255.Comentariu/Intrebare:  Vizita medicala pentru turnee tenis

Se poate face la dvs aceasta vizita medicala obligatorie la 6 luni acceptata de FRT (federatia romana de tenis) ?
Data: 18 februarie 2011

Buna ziua,

Din punctul meu de vedere DA!
Nu am auzit (inca) de nici o Federatie care sa nu accepte vizitele medicale efectuate in Ambulatoriul pentru Sportivi Bucuresti ...
iar daca semnatura si parafa mea sunt valabile in cabinetul de "la stat" si tinand cont de prevederile Legii 321/2007, atunci acestea sunt perfect valabile si in cazul practicii private!
Puteti sa solicitati informatii si direct la Federatie iar daca raspunsul este ("prin absurd") negativ, as aprecia sa ma informati, pentru a demara actiuni legale.

Numai bine,
 
Data: 17 februarie 2011
1256.Comentariu/Intrebare:  recuperare medicala

Buna ziua,
in luna decembrie 2010 am avut o artroscopie la genunchi prin care s-a eliminat plica sinoviala si s-a efectuat capsuloplicatura interna a genunchiului (shaving, lavaj articular abundent). am inceput recuperarea in urma cu 6 saptamani, mobilitatea mi-am recapatat-o aproape 100% insa durerile persista iar musculatura, in pofida exercitiilor efectuate la recomandarea kinetoterapeutului (cu saculeti de 2-3 kg), nu s-a refacut complet. imi puteti spune va rog intr-un astfel de caz care este perioada normala de recuperare? Multumesc.
Data: 20 februarie 2011

Buna ziua,
Exista si cazuri cu evolutie mai lenta, cu o durata de pana la 3 luni.
Trebuie reevaluat programul de exercitii (scazuta "incarcarea" si inlocuita cu exercitii izometrice, eventual asociata fizioterapie - 10 sedinte).
Sanatate,
 
Data: 17 februarie 2011
1257.Comentariu/Intrebare:  Consultanta PanSport Medical - Periostita

Stimate domn doctor, baiatul meu are 13,5 ani si face fotbal la clubul local. Are 60 kg si 1,73 m. Dupa un cantonament solocitant si reluarea antrenamentelor pe sintetic (din pacate) a fost diagnosticat de medicul clubului cu Periostita. Nu contest profesionalismul acestuia dar as dori si alte sfaturi.As insista pe incaltaminte si acele talpici care se introduc in incaltamintea de alergat. Acele talpici siliconate sunt practice, folositoare, pot avea increderesa le cumpar si de unde?
Data: 20 februarie 2011

Buna ziua,
Subinteleg ca va referiti la periostita tibiala.
Talonetele de silicon, eventual doar talonete calcaneene ajuta dar ele reprezinta doar o parte a tratamentului. Cealalta parte este reprezentata de repaus sportiv specific (fotbal) obligatoriu (30-45 zile) si tratamentul prescris de medicul Dvs.
Pastrarea conditiei fizice pe perioada repausului specific se poate face cu ajutorul kinetoterapiei sau a inotului (sunteti intr-un oras care dispune de "resurse" bogate in acest sens).
Sanatate,
      
Data: 18 februarie 2011
1258.Comentariu/Intrebare:  

Buna ziua, am o intrebare daca se poate sunt presedinte de club 'incepator' am iscriis echipa in campionatul judetean de seniori, problema ii in felu urmator, asistenta medicala, eu am 2 prietene ce au facut curs de un an la crucea rosie si au primit un certificat de sora de cruce rosie as vrea sa stiu daca acest act le permite sa stea la un meci de fotbal sau in caz ca imi mai trebuie o adeverinta de la vre-un medic vreau sa stiu ce fel de medic, medic de medicina sportiva sau i suficient doctor de familie, va multumesc anticipat!!!
Data: 20  februarie 2011

Buna ziua
Pentru un club de senoiri, chiar "incepatori", asistenta medicala oferita de o sora medicala este insuficienta (din punctul meu de vedere).
Nu aveti nevoie de adeverinte ci de personal medical care sa asiste competitia.

Revedeti legislatia actuala in medicina sportiva ... si reveniti daca sunt nelamuriri:

Legea Nr. 321 din 2007
Legea privind organizarea si functionarea cabinetelor de medicina sportiva


ORDIN
pentru aprobarea Normelor tehnice privind controlul medical al sportivilor, asistenta medico-sportiva in complexurile sportive nationale, precum si in cantonamentele loturilor nationale si olimpice si asistenta medicala la bazele sportive in timpul desfasurarii antrenamentelor si competitiilor

(chiar daca acesta din urma este depasit in multe privinte, va poate lamuri in ceea ce priveste obligatiile clubului).
Succes,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Data: 18 februarie 2011
1259.Comentariu/Intrebare:  aerobic si hepatita C

Buna ziua,
Am 58 ani, anul trecut am descoperit hepatita C. Precizez faptul ca am mers la sala pentru exercitii de aerobic cam de vreo 6 ani, m-am simtit si ma simt foarte bine, fara stare de oboseala. Intrebarea mea este daca pot continua si in prezent aceste exercitii de aerobic tinand cont de existenta hepatitei C si de valoarea crescuta a transaminazelor: TGP:63U/l, GOT:80U/l. Eu am mai mers la sala si dupa descoperirea bolii si m-am simtit foarte bine.
Va multumesc.
Data: 20  februarie 2011

Buna ziua
Puteti continua exercitiile cu conditia ca nivelul efortului fizic sa fie adaptat patologiei Dvs. si sub supravegherea medicului curant - practic trebuie monitorizata functia hepatica mult mai atent.
Apoi sunt necesare perioade de odihna si refacere mai lungi, o alimentatie controlata mai atent iar profesorul de sport / kinetoterapeutul / instructorul de fitness trebuie sa cunoasca starea Dvs. si sa adapteze intensitatea exercitiilor / nivelul efortului la aceasta (practic aerobicul trebuie sa se "transforme" intr-o kinetoterapie "blanda" de intretinere).
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Data: 19 februarie 2011
1260.Comentariu/Intrebare:  lovitura cu tibia in zona omoplatului stang

Buna ziua, in urma cu o saptamana am lucrat exercitii de forta si intariri in zona omoplatilor cu unul din baieti, in timpul exercitiilor am fost lovit cu tibia in partea stanga, iar in urma loviturii am simtit o durere puternica, moment in care pt cateva sec nu am mai putut respira, am inspirat  si expirat de cateva ori, pana ce am simtit durere mai putina si o respiratie cat de cat usoara.Timp de 2-3 zile m-am uns cu "Ghiara Dracucului", produs natural, unde durerile incepusera sa dispara, de ieri diminiata m-am trezit cu o durere puternica in partea stanga, si nu imi permite sa tusesc sa stranut sau sa fac miscari bruste, este posibil sa am vreo coasta rupta sau vreun muschi?
Data: 20  februarie 2011

Buna ziua
Poate fi orice ... inclusiv fractura costala, pentru ca intensitatea impactului pare sa fi fost mare daca a determinat apnee posttraumatica (oprirea respiratiei).
O consultatie medicala cat mai curand este obligatorie!
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Data: 19 februarie 2011
1261.Comentariu/Intrebare:  examinare radiologica

In urma cu doua saptamani am cazut pe gheata si mi s-a sucit spre exterior piciorul stang. Am simtit ca a pocnit ceva la genunchi. Nu s-a umflat si nici nu s-a invinetit dar am ramas cu o durere puternica. In urma unei radiografii am primit acest diagnostic : Ingustare in portiunea interna a spatiului articular tibio-femural stang.
Ce pot face ?
Data: 20  februarie 2011

Buna ziua
Mergeti cu radiografia la o consultatie - specialitatea ortopedie!
Rezultatul radiografiei trebuie corelat cu un examen clinic, altfel este extrem de putin concludent.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Data: 19 februarie 2011
1262.Comentariu/Intrebare:  

Buna seara !
Am 15 ani si practic altetismul de 1 an si acum 6 luni in timpul unui antrenament am inceput sa simt o durere in zona inghinala (din fata crestei iliace si pana putin mai sus de ea).
Am fost consultat de un medic ortoped si un neurolog. Am facut radiografie, ecografie si un tomograf rezultatele iesind bune toate.
Precizez ca durerea apare la aprox. 30 min dupa antrenament.
Multumesc !
Data: 20  februarie 2011

Buna ziua
Daca durerea apare la 30 min dupa antrenament ... cu investigatii ale sistemului osteoarticular (presupun) normale, atunci sau "scapa" ceva sau mai curand cauza nu este la acest nivel.
Sanatate,
Data: 21 februarie 2011
1262.Comentariu/Intrebare:  RE: durere in zona inghinala

Multumesc pentru raspuns!
Azi in timpul antrenamentului a inceput sa ma doara iar, dar de sub creasta iliaca si pe langa ea pana sus. Ce ar putea fii?
Si daca ar fi ceva la ligamente sau la tendoane (inflamatii) s-ar vedea la tomograf?
Puteti sa imi recomandati un medic sportiv de la Cluj?
Data: 22  februarie 2011

Buna ziua
1. Se poate incerca si un examen RMN - dar inainte este nevoie de o consultatie ... 
2. Contact in domeniu
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait



      
Pagina precedenta   FORUM MedicinaSportiva.Ro  Intreaba-Comenteaza-Raspunde    Pagina urmatoare
  
 

 

Aceso Suport
Web Suport

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.


Back ↑ top