www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva


HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...
 


 
0;  <  <<  <<< 151 - 160 ]; [ 161 - 170 ]; [ 171 - 180 ];
 pagina:  151 - 152 - 153 - 154 - 155 - 156 - 157 - 158 - 159 - 160
Cum functioneaza Forumul:
ATENTIE!
Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA! Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!





Data: 22 ianuarie 2011 
1231.Comentariu/Intrebare:  

Pe 29 decembrie 2010 plimbandu-ma prin casa mi--s-a dat genunchiul drept intr-o parte si am cazut jos. M-am ridicat greu pentru ca nu mai putean sa calc in el. Acum cativa ani dupa o saritura la sala am patit la fel si am fost diagnosticata cu fisura de menisc. Am avut piciorul in ghips si cand l-am dat jos a parut sa fie totul Ok.
De atunci insa mi s-a mai dat de cateva ori dar se  punea la loc in aceeasi secunda si dupa 2 zile mergeam normal fapt pentru care nu am mai mers la doctor .
Acum nu ma mai dore genunchiul, dupa ultima cazatura s-a umflat putin apoi in 2 zile s-a desumflat, genunchiul nu ma doare pot sa il indoi sa il intind dar ma doare osul de sub el in partea stanga si nu pot sa merg normal sau sa urc si sa cobor scari. Am facut o radiografie si nu este nici o fractura sau entorsa oasele sunt OK. Mi s-a spus ca meniscul nu se vede la radiografie. Ce parere aveti si cum as putea sa ma recuperez fara sa mai merg la doctor?
Data: 24 ianuarie 2011

Buna ziua,
Regret, nu am nici cea mai mica idee cum va puteti recupera fara sa mergeti la medic!
Si pentru faptul ca eu suspectez o luxatie de patela in timp de Dvs. scrieti despre o leziune de menisc.
Un diagnostic exact este absolut necesar pentru recuperare ... iar fara medic ...
Sanatate,
 
Data: 23 ianuarie 2011 
1232.Comentariu/Intrebare:  

Buna ziua, acum 3 zile mi s-a facut artroscopie, iar la iesirea din spital, doctorul mi-a dat o foaie cu niste exercitii care ar trebui facute. Pe foaie scrie PROGRAM DE RECUPERARE DUPA ARTROSCOPIE 2-4 SAPTAMANI. Cand ar trebui mai exact facute aceste exercitii? Ar trebui sa incep deja, sau la 2-4 sapt de la operatie?
Va multumesc anticipat!
Data: 24 ianuarie 2011

Buna ziua,
Imi pare rau dar nu am cum sa ghicesc recomandarile colegului ... dar dupa socoteala mea se apropie ziua recontrolului de la 7-10 zile.
Solicitati aceste informatii medicului Dvs.
Numai bine,
 
Data: 25 ianuarie 2011 
1233.Comentariu/Intrebare:  

Buna seara !
Numele meu este A. si practic fotbal de la o varsta de 9 ani .Nu am avut probleme pana la varsta de 15 ani cu picioarele.Am inceput pregatirea de vara in sezonul 2009\2010, iar pe data de 15 august 2009 am suferit o entorsa (mi am auzit glezna puscand de 2 ori) sa umblat instantaneu ,am pus gheaza, fasa, repauz .Dupa 3 zile Am inceput fizioterapie 7 zile.intre timp antrenorii m-au presat si prostia mea a fost ca am inceput antrenamentele dupa 2 zile de fizioterapie (faceam dimineata fizioterapie, iar dupa masa mergeam la antrenament) toate bune si frumoase pana vara trecuta 2010\2011. Am fost la atnrenament si am lovit o minge prost (cu varful piciorului) am simtit niste dureri cumplite  urmate de umblaturi . Am facut din nou acasa masaje cu gheata cea ce mi-a fost recomandat de antrenor de atunci (luna august/ septembrie) am continuat cu dureri pana in luna  octombrie , nu ma puteam lasa  ( mergeam la antrenament mi se umfla ,mergeam acasa si imi trecea , a 2 a zi la fel umfratura mergeam acasa si mi se facea bine ) din cauza acestei probleme randamentul meu a scazut, am fost inlaturat de la echipa si imprumutat la alta echipa mai slab cotata di judet. din luna octombrie 14/15 cam asa, am fost la un doctor de la pediatria si mi a zis sa fac un film, am facut si mi sa spus ca am entorsa pauza totala 1 luna .dupa 1 luna am mers din nou la medic simteam dureri la picior cand mi se da asa tare in dreapta laba piciorului drept, i-am comunicat medicului situatia care la randul lui mi-a transmis ca voi fi nevoit sa fac 10 sedinte de fizioterapie. Zis si facut, am terminat 10 sedinte de fizioterapie la spitalul de recuperare din C...,iar rezultatele sun aceleasi .Laba piciorului ma doare cand este putin solicitata catre exterior.Din luna octombrie nu am mai pus piciorul pe minge sau facut efort nimic. Ce pot sa fac sa imi reiau din nou activitatea sportiva?
Va multumesc pentru timpul acordat ! Astept raspuns.
Multumesc anticipat!
Data: 27 ianuarie 2011

Buna ziua,
Imi pare rau de situatia Dvs. si trebuie sa spun ca nu sunteti primul sportiv (si din pacate nici ultimul) "fortat" sa intre in teren insuficient recuperat, reaccidentat si apoi abandonat.
Cred ca cel mai bine este sa consultati un medic de medicina sportiva de la clinica din orasul Dvs. sau un medic ortoped. Tratamentul efectuat (in opinia mea) trebuie completat si cu gimnastica medicala, pentru ca doar fizioterapia si repausul sunt deseori insuficiente. O orteza de glezna va poate ajuta!
Daca la examenul clinic nu sunt si alte probleme (instabilitate de glezna etc), cu un tratament adecvat este posibil sa va reluati activitatea in primavara.
Sanatate,
      
Data: 26 ianuarie 2011
1234.Comentariu/Intrebare:  

buna ziua!
In urma unui meci de fotbal m-am ales din cate cred eu cu o leziune musculara (temperatura de afara era scazuta, nu am facut incalzire inainte , iar in momentul in care am sutat in minge am simtit o durere pe coapsa fara sa ma lovesc si fara sa cad). va rog sa ma sfatuiti cu privire la tratament si modul de recuperare.
Data: 27 ianuarie 2011

Buna ziua,
Tratamentul este simplu:
- repaus sportiv!
- R.I.C.E. - Rest (repaus local), Ice (crioterapie), Compression (compresie ... fasa elastica), Elevation (mentinerea zonei lezate in pozitie ridicata) ... si
- o consultatie medicala pentru a stabili gravitatea (ecografie musculara)  si daca este cazul celelalte masuri terapeutice: fizioterapie, tratament medicamentos etc.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Data: 27 ianuarie 2011
1235.Comentariu/Intrebare:   Contuzie genunchi forte/Fisura rotuliana

Buna seara,
Doamna Doctor in urma cu circa 12 zile am suferit o lovitura la genunchi si anume am alunecat pe piatra cubica cu genunchiul indoit direct in muchia pietrei, simtomatologie o durere de nedescris si in repaos si in mers si o umflare usoara a locului pe moment am aplicat gheata la locul dureros. M-am deplasat medicul meu de medicina sportiva care a suspectat o fisura rotuliana iar acesta m-a trimis imediat la SPJ ...-Urgente unde am fost consultat de medicul ortoped, mi s-a facut o radiografie iar acesta a spus ca este o contuzie forte a genunchiului cu o suspiciune intr-o proportie apreciabila de fisura a rotulei (pe radiografie se vede clar o fisura de circa 5-7 mm) totusi acesta a decis un repaus de 7 zile la pat cu piciorul intins, ibuprofen200mg(1dim+1seara),unguent profenid 2,5%,fasa elastica la deplasarile de nevoie si deasemenea piciorul drept fara a fi indoit,dupa aceea am revenitla medicul de medicina sportiva iar acesta mi-a mai adaugat 5 sedinte consecutive in 5 zile de fizioterapie, iar in acest timp de repaos flexii usoare a genunchiului si dupa circa 10 zile incercari fara fortari de a merge tot sub fasa elastica iar dupa aceea genunchiera.In momentul acesta ma simt in regula, voi mai face o radiografie de control in jurul datei de 2-3 februarie. Rugamintea mea la dumneavoastra este sa-mi recomandati cum pot sa-mi reiau antrenamentele,aproximativ ce fel de exercitii (intensitate,durata) sa folosesc pentru a ajunge la performanta anterioara accidentarii cand puteam sa trec testarile fizice-cooper (2700/12min.) + viteza 2*50m intr-un timp de 25 zile-activitate arbitru fotbal.
Va multumesc anticipat!
Data: 1 februarie 2011

Bună seara stimate domn,
cred că singurul care poate fixa programul de recuperare sunteţi dumneavoastră având în vedere că ştiţi cum aţi făcut să fiţi în forma fizică. Eu nu vă pot spune nimic mai mult despre exerciţiile fizice, decât să respectaţii principiile antrenamentului sportiv: gradarea, accesibilitatea, particularizarea, adaptarea, dozarea...numai că aceastea sunt lucruri pe care le ştiţi. Ceea ce ar fi fost bine ar fi fost să luaţi legătura imediat cu mine şi să fi lucrat, prin Skype cateva şedinţe de antrenament mental.
Multă sănătate !
top

Dr Paula Drosescu
Associate Certified Coach ICF
Cabinet Alternative Iasi
      
Data: 28 ianuarie 2011
1236.Comentariu/Intrebare:  

Buna seara.
As mai putea practica fotbal de performanta dupa o operatie de LIA? .Mentionez ca aceasta operatie a fost facute cu suruburi resorbabile si grefa din tendonul rotulian. Am urmat un program de recuperare zilnic la o clinica specializata combinat cu inot
Data: 29 ianuarie 2011

Buna ziua,
Peste 95% din sportivii cu ligamentoplastie LIA continua activitatea sportiva de performanta fara probleme!
Iar din cei 5% care renunta, mai mult de jumatate sunt cei care s-au grabit (au reluat activitatea sportiva insuficient recuperati).
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Data: 29 ianuarie 2011
1237.Comentariu/Intrebare:  

Am fost operata acum 3 ani de hernie disc L5-S1 (lombosciatalgie S1 dreapta, cu parestezii S1 dreapta). Chiar inainte de a fi operata piciorul drept sa miscorat cu 5 cm (in latime), insa acum cred ca are mai mult si parca sa topit masa musculara, deci este vizibil si cand imbrac un pantalon. Mentionez ca am 1,63 si 66 de kg.
Ce pot face ??
Va multumesc. O zi buna.
Data: 29 ianuarie 2011

Buna ziua,
Atrofia musculara pe care o mentionati poate fi consecinta unui deficit motor frust (afectarea nervilor motori care inerveaza grupele musculare atrofiate), sau unei recuperari insuficiente (gimnastica insuficienta).
Discutati cu un medic neurolog / de recuperare din orasul Dvs.
Tratamentul de principiu este gimnastica si daca este posibil o activitate sportiva adaptata situatiei.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Data: 31 ianuarie 2011
1238.Comentariu/Intrebare:  Sfat medical

Buna ziua d-nu Doctor,

 Fiiul meu in vrta de 19 ani face fotbal de performanta, este portar, in urma cu cateva luni mai precis la inceputul lui octombrie , la un antrenament de incalzire a fost lovit lateral cu mingea in genunchi. A simtit o durere mare si nu a m-ai putut juca. A fost trimis de catre club la ... la un RMN si a fost diagnosticat cu leziune gradul II corn posterior, menisc intern, leziuni fibrilare la nivelul portiunii externe capsulare a ligamentului colateral intern. Bursita ligament colateral intern. Bursita chistica la nivelul tendoanelor pes aerinus. Minima bursita suprapatelara. Ligamente incrucisate, ligamente colaterale, menisc intern, tendon patelar, popliteu si cvadricipital intacte.
Concluzie: Ruptura partiala gradul II , LCI si leziune de menisc MI.
 La ... i s-a pus proteza gipsata o saptamana, recuperare la fizioterapie si repaus sportiv pana in ianuarie. Mentionez ca a nceput antrenamentele usor din 10 ianuarie, iar acum se plange de dureri de genunchi si instabilitate.
 Va rog d-nu dr sfatuiti-ma ce sa fac cu el ? Vrea sa continue sportul cat si noi parintii ce putem face in sensul acesta. Asteptam cu nerabdare raspunsul d-stra.
Cu stima,
Data: 2 februarie 2011

Buna ziua,
Am primit si cel de al doilea mesaj.
In primul rand trebuie sa va "sustineti" fiul in urmatoarele 2-3 luni si sa-i explicati ca aceasta este o accidentare frecventa la practicantii acestui joc si ca nu implica renuntarea la activitatea sportiva (tinand cont de diagnosticul RM).
In urma unui repaus sportiv de cateva luni este posibil sa apara o oarecare nesiguranta (instabilitate) legata de atrofia musculara. De aceea este indicata gimnastica medicala in timpul repausului sportiv.
Acum, mai aproape de Dvs. exista Clinici de Medicina Sportiva la Cluj si la Timisoara, pentru ca eu din celalalt "capat" al tarii mai greu sa va ajut!
Este nevoie de o reevaluare a tratamentului efectuat pentru a se stabili daca este necesara o artroscopie sau reluarea tratamentului de recuperare (fizioterapie, ortezare si kinetoterapie).
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait



      
Pagina precedenta   FORUM MedicinaSportiva.Ro  Intreaba-Comenteaza-Raspunde    Pagina urmatoare
  
 

 

Aceso Suport
Web Suport

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.


Back ↑ top