www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva


HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...
 Publicitate

 
0;  <<<<< [ 101 - 110 ]; [ 111 - 120 ]; [ 121 - 130 ]; [ 131 - 140 ]; 141 - 150 ];  >>>>>  
 pagina:  141 - 142 - 143 - 144 - 145 - 146 - 147 - 148 - 149 - 150
Cum functioneaza Forumul:
ATENTIE!
Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA! Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!





Data: 8 noiembrie 2010 
1151.Comentariu/Intrebare:  Dureri in zona inghinala

In urma cu doua saptamani, in timp ce jucam fotbal am simtit o durere in partea stanga a abdomenului. A doua zi, dimineta, m-am trezit cu o durere in zona inghinala stanga, care pe pracursul a 2 zile a cresut in intensitate. Dupa aceste zile durerea s-a micsorat, dar jena exista si dupa 2 saptamani, la efort durerea este intensa. Am facut echo abdominal si analize la urina si totul e OK. Ce poate fi? Sa consult un ortoped? pot folosi unguente?
Data: 9 noiembrie  2010

Buna ziua,
Mesajul Dvs. imi sugereaza ca investigatiile efectuate au avut in vedere excluderea unei patologii renale (ecografie abdominala si analize de urina).
Daca este asa ... atunci este nevoie de o ecografie a peretilor abdominali (de parti moi) care impreuna cu un examen chirurgical (chirurgie generala) sa excluda o posibila hernie inghinala.
Un ultim pas ar fi evaluarea (ortopedica) a articulatiei coxofemurale si a coloanei vertebrale lombare.
Sanatate,
 
Data: 9 noiembrie 2010 
1152.Comentariu/Intrebare:  PanSportMedical - Consultanta pe FORUM

buna ziua
joc fotbal de placere de cateva ori pe saptamana iar din luna august am sintit o durere in zona inghinala, am facut pauza 2 saptamani dar tot nu a trecut,am fost doctor si mia zis ca am intindere mia dat movalis injectii si midocalm pastile dat tot nu a trecut,am fost la alt doctor cam acum o luna si mia zis ca am pubalgie cronica, mia dat sa iau diclofenac 1 sup./ zi seara inainte de culcare si clorzoxazon 1 cpr. x 3/ zi dupa mese si sa fac kinetoterapie dar tot mai am dureri. puteti sa-mi dati un sfat ce pot sa fac sau sa-mi lasati un nr de tel pt o pragramare la o consultatie mai amanuntita.
va multumesc
Data: 10 noiembrie  2010

Buna ziua,
Informatiile furnizate de Dvs. sunt destul de putine pentru a va da sfaturi, mai ales in cazul unei pubalgii, care este cunoscuta ca fiind una dintre afectiunile sportive care "raspunde" greu la terapie ... am vazut cazuri cu durere si la un an!
O idee: inlocuiti pana la primavara fotbalul de placere cu alta activitate sportiva ... de placere (pe langa recomandarea "clasica" inot se poate merge la o sala de gimnastica sau fitness, arte martiale etc. - cu atentionarea profesorului/instructorului asupra problemei Dvs.)
Datele mele de contact, inclusiv telefonul "de serviciu" sunt afisate pe pagina de pe care ati trimis mesajul.
Sanatate,
 
Data: 9 noiembrie 2010 
1153.Comentariu/Intrebare:  

Am facut o artroscopie la genunchiul drept pentru ruptura de menisc, dar din pacate s-a mai descoperit si condropatie gradul 2 platou tibial (cam 50 % afectat) si grad 1 pt. condil femur.
Am inteles ca in afara de recuperare (lunga) si intretinere nu am ce face.
Ce sanse am sa merg normal fara dureri si sa nu se agraveze? Am doar 30 ani si greutate normala
Ce ma sfatuiti sa fac si cum sa privesc problema asta?
Multumesc mult si numai bine!
Data: 10 noiembrie  2010

Buna ziua,
Cu tratament de recuperare, infiltratii cu substante vascoelastice, ortezare si alte masuri aplicabile, aveti sanse foarte bune sa mergeti normal si sa nu se agraveze ( cel putin in urmatorii 5-10 ani).
Cred ca este bine sa va gasiti un medic care sa va consilieze, acum si in viitor.
Cum trebuie privita o condropatie?
Cu seriozitate dar fara panica, pentru ca nu este o afectiune letala. Deci optimist! (smile!)
Sanatate,
      
Data: 10 noiembrie 2010
1154.Comentariu/Intrebare:  

buna ziua.fratele meu  timp de o luna de zile sa confruntat cu dureri insuportabile ale calcaului drept. A facut un examen RMN si a fost diagnosticat cu formatiune chistica al osului astragal si inca o specificare  nu numai ca exista acest chist dar osul a inceput sa se macine.va rog sa-mi oferiti cateva sfaturi ce metode d recuperare ar fi sau concret ce ar trebui sa urmeze si cat de grav este. Eu nu sant in tara si as dori sa stiu cum pot sa il ajut.va multumesc
Data: 10 noiembrie 2010

Buna ziua,
Informatiile furnizate de Dvs. sunt insuficiente si nu va pot spune decat ca problema fratelui Dvs. este de competenta unui medic ortoped.
Daca medicul ortoped considera ca este nevoie de tratament de recuperare, se poate discuta pe baza diagnosticului complet si a recomandarilor primite.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Data: 10 noiembrie 2010
1155.Comentariu/Intrebare:  

 Buna ziua! Numele meu esti V.R. Am facut un RMN si as dorii ajutorul dumneavoastra.
Examenul IRM genunchi drept evidentiaza:
- fin traiect liniar pe mijlocul cornului posterior menisc intern, compatibil cu o leziune incompleta gradul II;
- LIA cu aspect fibrilar-elongativ pe toata lungimea sa, mai accentuat in 1/3 distala;
- LIP cu mica modificare de semnal (cu cresterea parcelara semnalului in toate ponderatiile effectuate ) in 1/3 medie, compatibila cu o intindere grad I;
- fin traiect liniar in 1/3 externa a platoului tibial - compatibil cu o mica fractura veche, incompleta;
- cartilajul fatetei interne patelare, in adiacente insertiei retinaculului patellar intern, prezinta o mica modificare de semnal ce intereseaza sub 50% din grosimea cartilajului (sugestiva pentru o condropatie grad I;
- mic chist parameniscal extern, posterior (4/6 mm);
- mici modificari chistice vizibile in adiacenta insertiei femurale a gastrocnemianului medial (posibil secundare unei dezinsertii partiale vechi la acest nivel);
- minima acumulare fluida intercondiliana.
Va multumesc! O zi placuta.
Data: 11 noiembrie 2010

Buna ziua,
Examenul RMN evidentiaza leziuni care nu au indicatie operatorie ferma: elongatii (intinderi) ale ligamentelor incrucisate, leziuni minore de menisc incluzand aici si chistul meniscal, o veche fractura incompleta, o condropoatie minora.
Aparent este vorba despre starea de dupa un traumatism de genunchi (entorsa) la care se poate incerca tratamentul conservator.
In lipsa altor detalii ... (tipul accidentului/incidentului, acuze, intervale de timp etc.) nu am precizari suplimentare.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait



      
Data: 15 noiembrie 2010
1156.Comentariu/Intrebare:  Post operatie ruptura de menisc intern

Buna Ziua!
Sper sa gasesc cu ajutoul dumneavoastra o rezolvare sau macar o sincera indrumare la ce am de facut in continuare. De multi ani am fost informat de catre anumiti doctori ca asa zisa problema la genunchi este de fapt o entorsa. In luna aprilie a aprilie 2010 am descoperit ca de fapt aveam de multa multa vreme ruptura de menisc intern. Am apelat la un medic ortoped si m-am operat. Acum, incepand din septembrie 2010 am inceput din nou antrenamentele (ashihara karate), parca simt ca problema nu este pe deplin rezolvata. Am mai avut doua probleme minore de atunci (gen mici entorse-cam asa as putea explica senazita.) Prin urmare ce trebuie sa fac sa vedem daca este cu adevarat o problema mult mai serioasa datorita caruia este posibil sa intrerupt de tot antrenamentele...sau se poate rezolva si merg inainte...Sunt chiar "necajit" ca nu gasesc nicaieri o explicatie... Peste tot mi se spune ca este o entorsa si ca se va reazolva de la sine.. Insa pare ca nu este asa....
Multumesc!
Data: 17 noiembrie 2010

Buna ziua,
Se poate incerca un examen RM, daca nu ati facut (dupa interventie).
Este posibil ca medicii care v-au consultat sa aiba dreptate sa sa fie vorba de o evolutie mai lenta ...
In rest ... "explicatia" trebuie cautata daca simtiti ca ceva nu este in ordine!
Daca erati din Bucuresti va invitam la o consultatie!
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Data: 16 noiembrie 2010 
1157.Comentariu/Intrebare:  

Buna ziua! Baiatul meu in varsta de 17 ani a suferit un accident in urma caruia s-a produs un traumatism la genunchi. S-au facut tratamente usoare timp de aproximativ 1 an dupa care la insistentele lui am facut un RMN.
Diagnosticul a fost: ligament incrucisat anterior rupt cranial si menisc intern cu prezenta de minime semnale de tip traumatic mai ales la nivelul buretelui posterior al acestuia, discret edem condilian femural extern si minim epifizar tibial si discret semnal lichidian.
Va rog sa ma lamuriti daca este neaparat necesara o interventie chirurgicala sau se poate vindeca genunchiul folosind o orteza speciala. Va mai rog daca este posibil sa-mi comunicati si cat ar costa o astfel de interventie chirurgicala (pe internet se vehiculeaza fel de fel de tarife exorbitante), daca fiul meu va mai putea juca fotbal vreodata cu prietenii si unde sugerati sa facem, la nevoie, interventia.
Va multumesc!
Data: 17 noiembrie 2010

Bună dimineaţa stimate domn,
Imi pare rău de accidentul pe care l-a suferit băiatul şi de toate necazurile care au urmat.
Traumatismul este vechi de mai bine de 1 an ceea ce impune evaluarea din partea unui chirurg - ortoped.
Dat fiind complexitatea articulaţiei genunchiului eu recomand artroscopia atât pentru diagnostic, dar mai ales pentru rezolvarea chirurgicală a situaţiei.
Este adevărat că preţul este unul ridicat numai că ar fi util să puneţi în balanţă: starea funcţională ulterioară a genunchiului copilului versus bani! Cu siguranţă că nu există preţ pentru sănătate!
Dacă băiatul va mai juca fotbal sau nu depinde numai de tratamentul care se aplică: optim este intervenţia chirurgicală în care se reface poziţia corectă şi funcţionalitatea articulaţiei. Dacă va purta orteză cicatrizarea ligamentului se va face greu, cu defect, perioada de recuperare ulterioară va fi cu mult mai mare, existând riscul ca vindecarea să nu fie integrală.
Eu nu sugerez nimănui nimic. Eu numai prezint situaţia şi deciazia o ia fiecare în funcţie de modul propriu de gândire.

Multă sănătate!top

Dr Paula Drosescu
Associate Certified Coach ICF
Cabinet Alternative Iasi
      
Data: 16 noiembrie 2010 
1158.Comentariu/Intrebare:  

Am un baiat de 14 ani care face baschet. A inceput antrenamentele intens din septembrie. De la primele antrenamente a inceput sa se plinga de dureri abdominale in partea stinga. Durerile persistau si in afara antrenamentelor dar numai cind facea anumite miscari.Il doare si acum dar numai cind alearga sau la meciuri cind efortul este mai mare.Va rog sa mi spune ti daca poate continua cu antrenamentele si cum sa rezolve aceste dureri. I am facut analizele ,care sunt in limite normale.
Data: 17 noiembrie 2010

Bună dimineaţa stimată doamnă,
Aţi lăsat să treacă destul de mult timp numai observând şi constatând durerea - din septembrie şi până acum sunt cel puţin 2 luni!
Nu ştiu exact ce analize a făcut băiatul.
Este bine că analizele sunt în limite normale însă consultaţia medicală se impune. Numai după aceea se poate spune cum se poate rezolva durerea şi dacă poate continua antrenamentele.
Este nevoie de o discuţie lungă cu mai multe detalii decât cele pe care le-aţi prezentat dumneavoastră.
Vă doresc o zi bună!top

Dr Paula Drosescu
Associate Certified Coach ICF
Cabinet Alternative Iasi
      
Pagina precedenta   FORUM MedicinaSportiva.Ro  Intreaba-Comenteaza-Raspunde    Pagina urmatoare
  
 

 

Aceso Suport
Web Suport

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.


Back ↑ top