www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva

HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...

0;  <<<<< [ 101 - 110 ]; [ 111 - 120 ]; [ 121 - 130 ]; 131 - 140 ]; [ 141 - 150 ];  >>>>>  
 pagina:  131 - 132 - 133 - 134 - 135 - 136 - 137 - 138 - 139 - 140
Cum functioneaza Forumul:
ATENTIE!
Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA! Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!

Data: 12 octombrie 2010 
1111.Comentariu/Intrebare:  boala wilson

sunt interesata de cum aceasta boala afecteaza articulatiile.mentionez ca am fost diagnosticata cu aceeasta boala in 1997, in prezent iau 6 cuprenil, 2 hepatoprotectoare, vit.E, vit.B6, vit.a=D2,am 44 de ani, 170 si 100 kg. Ma misc cu dificultate, am dureri la piciorul stang, asi vrea sa slabesc, tin regim fara piine (de altfel griul alb este contraindicat in b.w.), dulciuri nu maninc (glicemia este 82), am lipsa de sodiu, dar totusi nu reusesc sa slabesc. Asi dori un sfat avizat.
Data: 14 octombrie  2010

Buna ziua,
 Boala Wilson (degenerescenta hepatolenticulara) este o afectiune (rara) transmisa genetic (autosomal recesiv) care afecteaza metabolismul cuprului (acumulare in organism); apare in principal varstele tinere (6-20 ani) dar este mentionat in literatura madicala ca debutul poate fi pana in a 5-a decada de viata.
  Cuprul este un microelement important pentru multe enzime iar tulburarea metabolismului acestuia produce o afectare multiorganica:
- predominent hepatica;
- simptome neuropsihiatrice;
- afectare oculara; renala, cardiaca, endocrina (hipoparatiroidism - hipocalcemie);
- afectare osteoarticulara: osteoporoza, osteomalacie, condrocalcinoza, osteoartrita, hiperlaxitatea articulatiilor.
Tratamentul afectarii articulare este de competenta medicului de recuperare iar pentru controlul greutatii trebuie sa va adresati unui medic in specialitatea metabolism-nutritie.
Sanatate,

Data: 12 octombrie 2010 
1112.Comentariu/Intrebare:  

Buna ziua!
Am 29 de ani si acum 5 ani a trebuit sa ma operez de menisc iar pe masa de operatie dl doctor mi-a spus ca din pacate am si Ligamentul incrucisat Anterior(LIA) RUPT. Nu am mai facut operatia de ligament pentru ca dupa operatie m-am simtit foarte bine ba chiar am jucat fotbal chiar si la intensitate maxima dar dupa ceva timp la miscari bruste se auzea o pocnitura la genunchi dupa care se umfla si nu-mi puteam indoi genunchiul mai mult de 90 de grade. Acum cateva zile am facut un rmn prin care mi s-a pus urmatorul diagnostic:
- osteofite femurale, tibiale, patelare
- ruptura veche ligament incrucisat anterior
- condropatie stadiul IV compartiment intern
- bursita moderata.
Ce imi recomandati pentru problemele mele?
Data: 14 octombrie 2010

Buna ziua,
Aveti nevoie de o evaluare medicala (ortopedie) care sa stabileasca oportunitatea tratamentului chirurgical. Prin internet nu am cum sa va ofer un raspuns mai exact, deoarece se pare ca afectarea articulara (condropatia consecutiv leziunii complete LIA) este semnificativa.
Sanatate,

Data: 14 octombrie 2010 
1113.Comentariu/Intrebare:  Consultanta pe Forum - PanSportMedical.Ro

In data de 10.09.2010, ora 9:30, am suferit un accident vascular cerebral hemoragic. Mi-au fost afectate mana dreapta (in proportie de 50%) si piciorul drept (100 %).
Dupa 3 saptamani de spitalizare (perfuzii, etc) am fost lasat acasa. Astazi. 14.10.2010 pot spune ca sunt functional: mana 99% si piciorul 80% miscare si 40% forta.
Ce exercitii fizice imi recomandati in viitor?
Cu stima,
Data: 16 octombrie 2010

Buna ziua,
Urmatoarele 6 - 12 luni este recomandata doar kinetoterapia de recuperare & intretinere, efectuata la indicatia (sub supravegherea) medicului de recuperare medicala si obligatoriu sub supravegherea unui kinetoterapeut, deci intr-o clinica de specialitate!
Ulterior se va decide oportunitatea introducerii in programul Dvs. a unor activitati sportive.
Sanatate,

Data: 16 octombrie 2010
1114.Comentariu/Intrebare:  operatie lia

buna ziua in data de 6 oct am fost operat la genunchiul drept de menisc si lia,,,dupa operatie si pana in prezent a fost f bine...dr m-a operat ...si mi-a zis sa fac exerciti de indoire la 90 de grade si ridicari ale piciorului...eu am o saptaman jumate de la operatie si nu am miscat deloc piciorul ...va rog sa imi spuneti este de rau.....ce sa fac ?
Data: 16 octombrie 2010

Buna ziua,
Desi programul de recuperare trebuia inceput imediat postoperator cu mobilizare pasiva, aceasta mica intarziere nu reprezinta nici o problema!
Incepeti sa efectuati exercitiile indicate de medicul Dvs. si daca va este teama (ceea este de inteles!) incercati sa gasiti o clinica de recuperare medicala sau sportiva (in regiunea Dvs.) care sa va ajute sa treceti peste "retinerea" de inceput si sa va coordoneze programul de recuperare.
(se spune ca recuperarea reprezinta cca. 50% din succesul unei interventii de ligamentoplastie)
Sanatate,
initiat si realizat de:
Copyright©Dr Gabriel Panait

Data: 17 octombrie 2010
1115.Comentariu/Intrebare:  Buna ziua,

Am 17 ani, in urma cu 1 an am avut dureri groznice de spate, in partea de sus. Am fost la doctor mi-a dat o trimitere, mi s-a facut o radiografie mi s-a spus ca nu am nimic si ca, coloana mea este foarte dreapta. Desi eu cand ma uitam in oglinda dintr-o parte se vedea ca este mai umflat in partea de sus.
Cand pun mainile la spate si ma uit in oglinda dintr-o parte se vad omoplatii iesiti in afara foarte rau, se vede ca si cum as avea "cocoasa" insa coloana imi este dreapta, se vede din cauza omoplatilor.. De la ce sa fie..? si ce tebuie sa fac:(?
Data: 17 octombrie 2010

Bună ziua domnişoară,
din ceea ce spuneţi dumneavoastră ar fi bine dacă aţi face o nouă radiografie şi cu ambele să mergeţi la un nou consult medical....se poate să fie vorba despre dureri de spate date de ceea ce cheamă spate plat şi omoplaţi depărtaţi faţă de torace....
Dacă este aşa ar trebui să mergeţi şi să faceţi gimnastică - kinetoterapie cel puţin câteva luni până învăţaţi programul şi apoi, acasă căteva luni.
Cabinet Alternative Iasi

Data: 18 octombrie 2010
1116.Comentariu/Intrebare:  

De mai bine de 5 luni, am o durere acuta in zona inghinala, motiv pentru care am renuntat sa mai joc fotbal. Am facut o pauza de o luna, iar in speranta ca nu ma va mai durea, am inceput sa joc, moment in care durerea s-a acutizat. Am ajuns sa ma operez de apendicita, in urma unui diagnostic gresit, da' durerile au continuat si chiar a ajuns sa ma jeneze uneori chiar toata partea dreapta. Am facut si o radiografie la coloana, din care reiesea ca nu e nimic. Nu stiu ce sa ma mai fac, unde sa mai merg la control, sa fac si un RMN!? Mentionez, ca ma doare ori de cate ori ma ridic, fac miscari mai bruste, cand conduc mai mult sau chiar si daca merg cativa km.. Problema este ca am zile cand ma doare si genunchiul, mana si partea dreapta a capului.
Va multumesc anticipat!

Buna ziua,
O idee:
Incercati un consult de ortopedie care sa evalueze articulatia soldului si un examen neurologic.
Sanatate,
initiat si realizat de:

1117.Comentariu/Intrebare:  

buna ziua, as dori in sfat daca se poate, in urma cu cateva luni am jucat fotbal si la inceputul meciului mi s`a rasucit genunchiul stang, am auzit o pocnitura ca si cum pusca un lemn. Mi`am facut un RMN, din care reiasa ca meniscu este rupt partial la fel si ligamentu incrucisat. Pentru menisc am facut o operatie iar pt ligament ca este mai costisitoare nu stiu ce sa fac, daca are rost sa ma operez sau daca se vindeca singur. sunt sportiv de performata:)

Buna ziua,
Cel mai bine va poate sfatui medicul care v-a operat sau eventual un medic de medicina sportiva din regiunea Dvs.
Interventia chirurgicala este recomandata daca articulatia este instabila iar acest fapt nu se poate aprecia prin internet.
Sanatate,
initiat si realizat de:

1118.Comentariu/Intrebare:  ruptura ligament incrucisat

Buna seara.....Va rog ajutati-ma cu o nelamurire....as vrea sa stiu cat costa o operatie de ligament incrucisat???............am auzit ca costa in jur de vreo 3000 de euro si nu am atatia bani....ma puteti lamuri unde as putea sa ma operez si la un pret mai mic pana intr-o mie de euro...........va rog frumos dati-mi un raspuns .....MULTUMESC
As mai dori sa specific ca nu am carte de munca si nu am fost angajat si as vrea sa stiu cam cat costa interventia.....aproximativ.........multumesc

Buna ziua,
Pretul interventiei depinde mai ales de tipul suruburilor pe care le doriti (suruburile resorbabile sunt mai scumpe decat cele metalice).
Informatii exacte privind valoarea acestor suruburi puteti afla fie direct de la firmele importatoare, fie de la un medic ortoped.
Intr-o clinica privata din Bucuresti pretul unei astfel de interventii este de cca. 2000 euro.
Sanatate,
initiat si realizat de:

Pagina precedenta   FORUM MedicinaSportiva.Ro  Intreaba-Comenteaza-Raspunde    Pagina urmatoare

Aceso Suport
Web Suport

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.

Back ↑ top