www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva


HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...
 

 
0;  <<<<< [ 101 - 110 ]; [ 111 - 120 ]; [ 121 - 130 ]; 131 - 140 ]; [ 141 - 150 ];  >>>>>  
 pagina:  131 - 132 - 133 - 134 - 135 - 136 - 137 - 138 - 139 - 140
Cum functioneaza Forumul:
ATENTIE!
Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA! Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!





Data: 24 septembrie 2010 
1103.Comentariu/Intrebare:  recuperare luxatie cot

In 8 august, un accident urat, printre multe altele mai triste, mi-a luxat si fisurat cotul stang, pus mai apoi in gips, dupa implantarea unei tije de 10 cm. Am dat gipsul jos pe 6 septembrie si tija mi-a fost scoasa pe 12 sept. N-am stiut ca-i necesar urgent un program de racuperare si abia in 23 am inceput asa ceva. Am nevoie, insa, de sfatul dvoastra... In prima sedinta aproape mi-am pierdut cunostinta de durere si cand stiu ca mai am doar cateva ore pana la a doua intalnire, transpir...
 A folosit apasarea si tragerea antebratului (parca acesta-i cel dinspre palma, nu ? ) pana aproape la umar sau la intinderea bratului. Am ajuns sa fac frisoane si sa nu-mi mai stiu de sine... Voiam sa va intreb, pentru ca sunteti un specialist (am aflat ca kinetoterapeutul meu are calificare de scurta durata printr-un nu stiu ce curs...), daca-mi puteti recomanda vreun mod de a evita durerile acestea ingrozitoare impuse de tratament, prin vreun calmant, o alifie, un masaj pre-tratamental, etc, orice care sa-mi atenueze chinurile, fara sa afecteze rezultatele...
 Astept cu nerabdare raspunsul, recomandarile dvoastra, eventual niste indrumari pentru rezolvarea acutei mele probleme.
 Sunt din ..., accidentul meu aviatic nu-mi permite sa ma ridic de la pat pentru a merge la vreun cabinet de fizioterapie. Tel meu este .... Va multumesc din suflet pentru ajutorul ce mi-l veti acords dvoastra !
  I
Data: 25 septembrie  2010

Buna ziua,
 Nu am auzit pana acum despre manipularea fortata si dureroasa a cotului dupa o fractura-luxatie, la 10 zile de la ablatia materialului de osteosinteza.
Asemenea procedee de mobilizare fortata se pot face doar sub anestezie generala, in sala de operatie, de catre ortoped, in nici un caz acasa, de kinetoterapeut!  
 De altfel, din ce stiu eu, manipularea fortata (mobilizarea pasiva) a cotului nu este indicata in recuperare!
  Referinte:
 http://www.surgeons.org/Content/NavigationMenu/WhoWeAre/Regions/VIC/RIrlicht_1508.pdf
 http://www.orthosupersite.com/view.aspx?rid=29630
 http://emedicine.medscape.com/article/91780-treatment

 In plus ... cei de mai la vest nu concep ca in cursul kinetoterapiei sa apara durere!
 Nu stiu de existenta unor cursuri de scurta durata ...  kinetoterapia este facultate de 4 ani!
 Desi nu este exclusa posibilitatea de a fi eu prost informat, cred ca este mai bine sa cereti sfatul medicului ortoped care v-a tratat sau unui medic de recuperare din orasul Dvs.
Sanatate,
 
Data: 27 septembrie 2010 
1104.Comentariu/Intrebare:  leziune nerv radial

Buna ziua!
In urma cu aproximativ o luna am suferit o operatie de fractura cominutiva 1/3 distala humerus stang cu deplasare, in urma careia mi s-a pus o placa cu 8 gauri+ 1 leg-screw. Insa nervul radial mi-a fost lezat (nu rupt, doar mutat), mana ramanand in "gat de lebada". Doctorul neurolog mi-a recomandat fizioterapie neprecizandu-mi exact ce tehnici sa urmez pentru recuperare. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns! Va multumesc
Data: 29 septembrie  2010

Buna ziua,
Trebuie sa va adresati unei clinici de recuperare, pentru ca in situatia Dvs. nu se poate stabili si mai ales efectua terapie, prin internet. Programul terapeutic este complex, procedurile se individualizeaza si se adapteaza la evolutie ... de aceea nu a precizat nimic nici medicul neurolog!
Sanatate,
 
Data: 28 septembrie 2010 
1105.Comentariu/Intrebare:  

in luna aprilie am ridicat un obiectt greu si am simtit durere in spate in zona toracica dar nu am dat importanta si am continuat munca .numai ca intr-o saptamina a devenit greu de suportat si am facut un rmn la care am fost diagnosticat cu discopatie toracica si cervicala.am urmaat sedinte de fizio, kinetoterapie si masaj dar care nu mau ajutat prea mult.dupa  o luna am incercat sa muncesc dar am simtit durerea care a inceput sa mearga in umarul drept si mana drapta si de asemenea in regiunea toracica.amconsultat un medic neurochirurg care a zis ca nu este inca de operatie. ma puteti indruma unde ma pot recupera si daca se pot reface discurile? ce analize mai pot face?
Data: 29 septembrie  2010

Buna ziua,
Va puteti adresa oricarei clinici de recuperare din Bucuresti!
Discopatia cervico-toracica se poate ameliora pana la disparitie dar nu pot afirma ca se vindeca.
Nu mai exista alte investigatii pentru suferinta Dvs.; eventual (la nevoie si cu recomandarea medicului curant) se poate repeta examenul RM.
Sanatate,
      
Data: 1 octombrie 2010
1106.Comentariu/Intrebare:  Tendinita genunchi

Buna ziua,
La inceputul lunii Iunie, dupa o pauza de vreo 7 luni din cauza unei alte accidentari, am reinceput sa alerg.
Dupa o saptamana in care am alergat cam de 4 ori usor, dupa o alergare moderata, spre seara, am simtit usor o arsura la tendonul cvadriceps de la piciorul stang pe partea dreapta (chiar pe marginea superioara rotulei).
Intrucat am mai avut accidentari de-a lungul timpului iar in locul respectiv am mai fost accidentat mult mai tare acum 4 ani dar care s-a vindecat complet (am facut multe antrenamente de atunci fara sa am nici cea mai mica jena) am decis ca pentru siguranta sa iau o pauza.
Intrucat nu ma durea deloc si nu aveam nici un simptom am decis ca dupa o luna sa incerc din nou sa alerg incet si atent. Am schimbat chiar si pantofii de alergare.
La fel nu am simtit nimic nici in timpul nici dupa alergare, insa spre seara senzatia de arsura a revenit. Am decis sa iau o pauza mai lunga de o luna si jumatate.
In tot acest timp acele senzatii de arsura sau durere au mai aparut rar dar fara nici o logica, ba in timp ce stateam in picioare cu toate ca nu facusem deloc vreun efort nici in ziua respectiva nici cu o zi inainte, ba in timp ce mergeam pe strada, sau daca mergeam mai repede, maine zi simteam din nou acea arsura pentru cateva ore.
De la ultima alergare au trecut peste 50 de zile si am incercat sa alerg usor vreo 300 de m. Nu am simtit nimic totul a fost ok. Maine zi, dimineata nu am simtit nimic, am alergat vreo 200 m. Spre seara din nou arsura a revenit.
Precizez ca merg zilnic pe jos aproximativ 9 km in 4 reprize (sunt cam 2.2 km pana la servici).

Intrebarile mele sunt urmatoarele:
Sunt sau nu accidentat?
De ce ma accidentez asa de usor?
E posibil sa am dureri trecatoare din alte cauze? Alimentatie de exemplu (o alimentatie hipolipidica)? Lipsa sau surplusul unor minerale sau vitamine? O infectie in organism?
Cum ar trebui sa procedez? Sa continui sa alerg usor cat timp nu simt nimic in ziua respectiva? Grabeste vindecarea in cazul in care sunt accidentat? Daca nu, dupa cat timp pot relua alergarile?
Va multumesc mult.
Data: 2 octombrie 2010

Buna ziua,
Evident ca exista o problema ... deoarece exista durere. Nu stiu daca o pot numi accidentare ... si nu am cum sa apreciez cauza: locala sau generala.
Cel mai bine este va mergeti la o consultatie ... la un medic din regiunea Dvs. pentru ca este nevoie de un examen local, general, evaluarea influentei factorilor descrisi (alimentatie, hidratare, infectie etc.).
Daca au trecut 3 luni de la primele dureri, "temporizarea" descrisa de Dvs. ( ...alergare in zilele fara durere ...) nu cred ca mai are cum sa "functioneze"!
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait



      
Data: 1 octombrie 2010
1107.Comentariu/Intrebare:  PanSportMedical - Consultanta pe FORUM

Buna ziua am avut un  accident acu 4 ani la genunchiu stg si acum am facut un RMN pt ca  a inceput sa ma doara foarte des si destul de tare,dar  nu tinea mult, durerea persista o zi doua max, dupa care eram sigur pe el nu aveam nimic (in functie de temperatura daca era cald nu aveam nic cand venea frigu incepeau durerile),dupa accident  chiar la cateva min  in momentul flexiei complete sarea si la extensie revenea asta fara  prea mari dureri.
Rezultatul RMN este; traiect oblic de fisura in cornul posterior al meniscului extern, cu contact articular
-menisc intern, ligamente incrucisate,colaterale normale,fara leziuni osoase fara colecti lichide patologice la nivel ghenunci stg
concluzia:leziune grad 3 corn posterior menisc ext. am scris cam mult sper ca mam facut inteles:) intrebarea me este daca pot sa  scap fara operatie si daca trebuie sa fac operatie unde ar fi mai bine  in tara sau afara, multumesc pt rasp anticiopat va rog daca puteti sa imi rasp cat mai repede  multumesc inca  o data.
Data: 2 octombrie 2010

Buna ziua,
Leziunile de menisc de gradul 3 au indicatie de artroscopie!
Alegerea locatiei si a medicului va apartine!
Totusi as sublinia ca avem suficient de multi medici ortopezi, extrem de competenti in tara ... dar este adevarat ca stam mai prost la conditiile din spitale!
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait



      
Data: 5 octombrie 2010
1108.Comentariu/Intrebare:  hernie de disc

Buna ziua!
In aprilie am fost diagnosticat cu discopatie lombara l4-l5. am avut dureri cumplite care coborau pe piciorul drept. Am urmat tratament cu antiinflamatoare, am facut gimnastica de recuperare la Baile Herculane si dupa doua luni eram recuperat aproape complet. Din pacate am reinceput sa fac efort, sa ridic greutati si durerile au revenit violent. Am facut un RMN, iar concluzia  este: hernie de disc L4-L5 posterolaterala dreapta de aprox. 5 mm, migrata canal spre recesul lateral drept. Aceasta comprima radacina L5 dreapta si se asociaza unui debord discal circumferential ce sterge spatiul epidural anterior. Importante modificari de ax vertebral. Imi puteti spune daca este utila kinetoterapia sau daca o interventie de nucleoplastie percutana ar fi eficace (mi-e tare teama de operatie).
Multumesc mult!
Data: 5 octombrie 2010

Buna ziua,
Despre rata de succes a unei interventii de nucleoplastie percutana si daca problema Dvs. poate fi rezolvata astfel, trebuie sa discutati cu medicul care efectueaza interventia.
Nu va pot preciza nici daca este utila kinetoterapia, deoarece nu stiu daca hernia de disc a determinat tulburari motorii sau de sensibilitate; daca exista astfel de probleme, este bine sa consultati un neurochirurg.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Publicitate
Data: 7 octombrie 2010
1109.Comentariu/Intrebare:  

Buna ziua!
Pe data de 03/09/2010 am suferit o "Fractura cominutiva calcaneu stg.cu minima deplasare a fragmentelor fracturate, cu osteoporoza de imobilizare. Fara modificari ale axelor articulare talocrural si subtalar." Abia pe data de 13/09/2010 mi/a fost pus piciorul in gips (Graffin). In data de 01/10 2010 am facut o radiografie CT prilej cu care mi/a fost inlocuit si gipsul cu o gheata totala deoarece cel vechi devenise prea larg. Recomandarile medicale au fost: inca o luna cu ghips si evitarea calcarii pe respectivul picior, si "mai vedem".
Intrebarile mele catre dvs. sunt urmatoarele:
1-Daca in aceasta luna se recomanda efectuarea unei alte radiografii in ideea ca ar putea aduce date noi;
2-Dupa cit timp as putea incerca sa calc in picior;
3-Ce/mi puteti recomanda dupa scoaterea gipsului pentru facilitarea deplasarii?. In speranta ca expunerea mea nu v/a plictisit, va multumesc si astept un raspuns.
O zi buna!!
Data: 8 octombrie 2010

Buna ziua,

1. In luna de imobilizare nu este recomandata efectuarea unei noi radiografii pentru ca nu poate aduce informatii noi. Exceptional, doar in situatia care face necesara schimbarea/inlocuirea gipsului (largire sau deteriorare), se poate face o radiografie de control, doar la indicatia medicului care va trateaza.
Informatii noi se obtin dupa cel putin  30 zile.
2. Strict dupa informatiile furnizate (destul de limitate si in lipsa radiografiei), cu o "larga" aproximatie, vi se va permite mersul cu sprjin partial in 60 - 90 zile.
3. Pentru a favoriza vindecarea, daca medicul Dvs. nu decide altceva, (teoretic) se mai poate face:
a. In aceasta perioada de imobilizare gipsata:
- 15 sedinte de magnetoterapie locala (este dovedit ca ajuta vindecarea fracturilor si din experienta, rezultatele pot fi chiar spectaculoase!)
- 10 sedinte de kinetoterapie, pentru intretinerea musculaturii mai ales coapsei si centurii inferioare dar si antrenarea centurii superioare (veti avea nevoie la mersul cu carjele).
b. Dupa perioada de imobilizare de 30 zile:
se poate lua in discutie inlocuirea aparatului gipsat cu o orteza tip walker, care este mult mai comoda (daca este necesara prelungirea imobilizarii) si poate fi utilizata si in perioada de mers cu sprijin partial. Am scris poate pentru ca decizia este a medicului Dvs. in functie, evident, de starea locala.
- inca 15 sedinte de magnetoterapie la care se poate asocia fizioterapia cu ultrasunete (de asemenea recunoscuta ca avand efect favorabil in vindecarea mai rapida a fracturilor).
- continuarea kinetoterapiei, cu incepera recuperarii musculaturii gambei, urmand, cand va veni momentul, recuperarea mobilitatii gleznei si a mersului.
c. In urmatoarele 3 luni, o alimentatie corespunzatoarea care sa evite cresterea in greutate si sa favorizeze vindecarea fracturii (inclusiv combaterea osteoporozei locale si de imobilizare); un supliment cu vitamine ( vitamina D) si calciu poate fi util.
d. si ... mai vedem! Expresia medicului Dvs. este extrem de corecta pentru ca tratamentul se modifica/adapteaza in functie de evolutie!

Sanatate,
PS - Regret daca vreodata in raspunsurile oferite am dat impresia ca sunt "plictisit" dar cred ca este normal sa exista variatii ... in functie de dispozitia subsemnatului (smile!).
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Data: 11 octombrie 2010
1110.Comentariu/Intrebare:  luxatie traumatica rotula dreapta

In urma unei dislocari a rotulei drepte am fost diagnosticata cu luxatie rotula, am purtat tub gipsat 6 zile, iar acum urmeaza sa merg la un alt control peste alte 6 zile. Cel mai probabil va fi nevoie de o interventie chirurgicala, medicul spune ca este o ruptura a aripioarei rotulei (banuiesc ca cea interna) si ca trebuie suturata. As aprecia cateva detalii legate de aceasta afectiune si cat de urgenta si importanta este interventia chirurgicala. Scopul meu este de a ma recupera cat mai repede si cel mai important cat mai bine pentru a putea relua activitatea fizica (in principal aerobic step si tae-bo).
Multumesc anticipat!
Data: 12 octombrie 2010

Buna ziua,
 Leziunile "aripioarei rotuluiene" (retinacul patelar) interne sunt consecinta unei luxatii patelare, asa cum vi s-a precizat. Leziunea retinaculului implica intinderea unor fibre si ruperea altora iar vindecarea naturala se produce (uneori) cu alungire ... ceea ce conduce la instabilitate patelara si risc crescut de recidiva a luxatiei.
 Reparatia chirurgicala (sutura), desi este bine a se face cat mai rapid (rezultatele sunt cele mai bune), nu reprezinta totusi o urgenta majora (se poate temporiza o perioada daca utilizati o orteza de genunchi care sa stabilizeze patela).
 Interventia este totusi foarte importanta pentru ca previne aparitia instabilitatii rotuliene.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Pagina precedenta   FORUM MedicinaSportiva.Ro  Intreaba-Comenteaza-Raspunde    Pagina urmatoare
  
 

 

Aceso Suport
Web Suport

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.


Back ↑ top