www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva


HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...
 


 
0;  <<<<< [ 101 - 110 ]; [ 111 - 120 ]; [ 121 - 130 ]; 131 - 140 ]; [ 141 - 150 ];  >>>>>  
 pagina:  131 - 132 - 133 - 134 - 135 - 136 - 137 - 138 - 139 - 140
Cum functioneaza Forumul:
ATENTIE!
Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA! Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!


Data: 20 septembrie 2010 
1095.Comentariu/Intrebare:  Fractura epicondil cot stang

ma numesc C, am 29 ani si in urma cu o luna de zile am suferit o fractura epicondil cot stang fara deplasare, as dori sa stiu cam in cat timp se va reface mana avand in vedere ca am o saptamana de cand mi-am scos atela? voi putea sa schiez prin Ianuarie, Februarie 2011 ?
Data: 21 septembrie  2010

Buna ziua,
Depinde de starea cotului: de redoarea articulara post imobilizare (de gradul de pierdere a mobilitatii) si de nivelul atrofiei musculare.
In general si cu un tratament bine condus (si respectat!) durata de recuperare nu depaseste 3 luni.
Exista sanse bune sa schiati in ianuarie sau februarie 2011.
Sanatate,
 
Data: 20 septembrie 2010 
1096.Comentariu/Intrebare:  

Buna ziua, sunt un sportiv, mai exact un jucator de fotbal si am urmatoarea problema si rugaminte.
  Acum 3 saptamani la un antrenament am incercat un sut spre poarta din rasucire si am simtit la genunchiul stang o pocnitura ca si cum ar pocni un deget la mana. Am continuat sa alerg si imi tot pocnea in interiorul genunchiului.La un moment dat simteam ca trebuie sa pocneasca dar nu mai pocnea. Dupa ce am plecat la vestiar a inceput sa ma doara dar nu atat de tare incat sa schiopatez.A doua zi m-a durut foarte tare si nu puteam sa merg normal dar genunchiul nu sa umflat deloc.Am facut un RMN dupa 2 saptamani cand deja durerea mai trecuse si mi-a iesit urmatorul diagnostic:
-Examinarea IRM a genuchiului stang evidentiaza traiect in hipersemnal PD localizat la nivelul meniscului intern, la jonctiunea corn anterior-corp.Corp posterior al meniscului intern cu semnal crescut T1 si PD (degenerare mixoida).Menisc extern cu hiposemnal pe toate secventele.Ligamente incrucisate anterior si posterior,ligament colateral extern si ligament patelar cu aspect RM normal.Ligamentul colateral intern prezinta semnal crescut cu lama de fluid in vecinatate.Arie de edem osos de mici dimensiuni localizata la nivelul platoului tibial intern. Cartilaj de acoperire fara modificari.Minima acumulare fluida pericondilian.
  CONCLUZII:Fisura menisc intern genunchi stang. Intindere ligament colateral intern. Minima contuzie osoasa platou tibial intern.
  Am fost la doctorul echipei care mi-a spus ca in functie de rezultatul RMN-ului ar trebui sa fac o artroscopie.Am fost la Bucuresti la spitalul ... la seful sectie de ortopedie si dupa ce dansul ma consultat mi-a spus ca nu am nevoie de artroscopie si ca intradevar am o contuzie acolo dar nu-i de operat si mi-a dat 10 sedinte de fizioterapie.
Insa inca mai simt o durere cand incerc sa fac genoflexiuni si uneori si la mers.
As dori si parerea dumneavoastra si daca din experienta pe care ati dobandit-o considerati ca-mi trece doar facand fizioterapie si nu am nevoie de atroscopie.Totodata as dori si un program de exercitii care sa ma ajute sa revin pe teren dupa ce termin sedintele de fizioterapie.
Va multumesc.
Data: 21 septembrie  2010

Buna ziua,
Daca consideram concluzia examenului RM, care nu arata leziuni cu indicatie chirurgicala ferma si (mai ales) recomandarea medicului ortoped, cred ca tratamentul de recuperare reprezinta cea mai buna solutie in momentul actual.
Programul de exercitii nu poate fi recomandat sau realizat prin internet, dar sunt sigur ca va poate ajuta fie medicul Dvs. de echipa, fie unul din colegii nostri (medicina sportiva) din regiunea Dvs.
Sanatate,
 
Data: 21 septembrie 2010 
1097.Comentariu/Intrebare:  Ruptura de muschi

Buna ziua, ma numesc M. I-V., sunt din ..., ieri in timp ce ma antrenam la sala de forta, executand impinsul halterei in plan orizontal m-am accidentat intru cat ma doar muschiul de langa umar inclusi osul de la umar atunci cand il apas... Eu ma gandeam ca nu cumva sa am o ruptura de muschi. Ce as putea avea si ce imi recomandti. Va multumesc!
Data: 21 septembrie  2010

Buna ziua,
La cati muschi sunt la umar ...imposibil sa va ajut!
De altfel, daca citeati cu atentie Forum-ul va puteati da seama ca nu stiu sa ... ghicesc!
Va recomand o consultatie medicala!
Sanatate,
      
Data: 22 septembrie 2010
1098.Comentariu/Intrebare:  

In luna mai anul acesta mi-am rupt clavicula stanga, am stat o luna cu bandaj apoi la o saptmana dupa ce mi-am scos mana din bandaj am cazut in manga stanga la fotbal si am mai stat 2 saptamani cu bandaj pentru ca "pleznise" putin calusul format in jurul rupturii pe clavicula. Apoi dupa ce am scos mana din bandaj am facut o luna repaus si am inceput din nou sa merg la fotbal si iar am cazut pe umarul stang si mi la bagat in banadaj 3 saptamani deoarece din nou "pleznise" calusul format pe clavicula stanga. Vreau sa stiu ce tratament de recuperare pot urma sa nu mai am aceste probleme?
Multumesc anticipat.
Data: 22 septembrie 2010

Bună ziua B...,
Ceea ce povesteştu tu este de fapt un şir lung de traumatisme insuficient consolidate. Ceea ce poţi face este ca de această dată să respecţi perioada de repaus aşa cum îţi este prescrisă. Pe durata acestei perioade poţi "ajuta" un pic organismul cu săruri minerale şi vitamine (ar fi important să ai preparate şi pe bază de siliciu).
După ce trece perioada de imobilizare ar fi utilă o radiografie de verificare a aspectului calusului şi se poate să fie necesară o prelungire a imobilizării.
După ce se face verificarea radiologică se poate începe Kinetoterapia de consolidare a musculaturii atrofiate după repausul prelungit. Dacă apar dureri la mobilizare se poate face terapie antialgică.
Cu siguranţă că cea mai bună metodă este cea preventivă! Poate ar fi utile şi exerciţii generale de echilibru...
Multă sănătate!top

Dr Paula Drosescu
Associate Certified Coach ICF
Cabinet Alternative Iasi



      
Data: 22 septembrie 2010
1099.Comentariu/Intrebare:  posibila pubalgie

buna, ma numesc tavydragan si va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi.am o problema in partea dreapta sub abdomen la inceput am crezut ca am hernie am mers la consult mi-aim facut analize sa vad daca nu am hernie sau apendicita. nu au gasit nimik asa ca am facut un ecograf nici acolo nu mi-a gasit ceva nu am nici ruptura, nimic.a zis sa fac fizioterapie si daca ma mai doare sa fac rmn .fac niste exerciti pt abdomen si aductori am citit undeva ca e indicat asta ..e posibil sa am pubalgie ?
multumesc
Data: 24 septembrie 2010

Buna ziua,
Este posibil!
Daca dupa 30 zile (de tratament) starea nu se imbunatateste semnificativ este recomandat un RMN.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      

Data: 23 septembrie 2010
1100.Comentariu/Intrebare:  

buna ziua am 30 de ani si am fost diagnosticata cu scolioza dorso lombara de 10-11 grade as dori sa stiu cum evolueaza boala  si curbura in timp va multumesc
Data: 24 septembrie 2010

Bună ziua stimată pacientă,
Vă pot răspunde numai în termeni generali pentru că datele pe care le prezentaţi sunt destul de evazive.
Evoluţia depinde de ce NU veţi face pentru dumneavoastră: dacă veţi continua să nu vă corectaţi poziţia, să nu faceţi kinetoterapie, să nu vă corectaţi mersul, să nu adoptaţi o poziţie corectă în timpul lucrului etc. evoluţia va fi spre agravarea unghiului ceea ce va da compresiuni nervoase şi dureri insupotabile, cel mai adesea rezistente la tratament.
Mi se se pare că ceea ce ar fi util să vă preocupe ar fi CE AŢI PUTEA FACE ca afecţiunea să nu evolueze:
- program zilnic de kinteterapie -- se pot învăţa seturi de exerciţii la sala şi apoi, să le faceţi acasă, din când în când să mergeţi la control
- să fiţi foarte atentă la poziţia din timpul activităţilor cotidiene, din timpul condusului maşinii (dacă este cazul), din timp ce vă uitaţi la TV, computer
- sunt contraindicate purtarea de greutăţi unilateral - atenţie la geantă, sacoşe
- saltea tare cu pernă foarte mică
- adaptarea înalţimii mobilierului (inclusiv cel de bucătărie - scaun) la poziţia corectă
- modificarea tipului de mers
- evaluarea stării generale prezente (identificare unor posibili factor care să accelereze afecţiunea: osteopenie - nu cred că poate fi vorba la vârsata dumneavoastră de osteoporoză, anomalii vertebrale)
- obţinerea unui greutăţi corporale la limita inferioară a normalităţii (calculaţi-vă IMC = greutatea / înălţimea la pătrat . valori normale între 18,5 şi 24,99)
Multă sănătate!top

Dr Paula Drosescu
Associate Certified Coach ICF
Cabinet Alternative Iasi
      
Data: 22 septembrie 2010
1101.Comentariu/Intrebare:  Furnicaturi in cap

Simt niste frunicaturi in cap.
Cred ca din cauza exercitiului fizic exagerat.
Am trecut si printr-o epuizare fizica. Ma puteti ajuta cu niste sfaturi?
Multumesc!
Data: 24 septembrie 2010

Buna ziua,
Este posibil ca exercitiul fizic exagereat (suprasolicitare) care determina epuizare fizica sa determine astfel de simptome ... dar fiind vorba de cap, doar "cred ca din cauza..." este riscant!
Va recomand o perioada de repaus sportiv, un control cardiologic si neurologic urmat de o vizita la un medic de medicina sportiva si nu in ultimul rand reevaluarea programului de antrenament.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      


Data: 23 septembrie 2010
1102.Comentariu/Intrebare:  Extragerea tijei si a suruburilor

Am avut fracturat platoul tibial, tibia si peroneul. Am fost operat, am o tija in tibie si 4 suruburi. A trecut de la interventie 1 an si 7 luni si merg f. bine, chiar pot alerga. Este necesara operatia de scoatere a tijei si suruburilor? Daca nu le scot ce se poate intampla? Am varsta de 41 ani.
Multumesc.
Data: 24 septembrie 2010

Buna ziua,
In majoritatea cazurilor este recomandata ablatia materialului de osteosinteza (scoaterea tijei si a suruburilor); exista si situatii cand se prefera ca tija si suruburile sa ramana ...
Fiecare caz/situatie este evaluata separat de catre medicul care a facut interventia sau de catre un alt chirurg ortoped.
Daca materialul de osteosinteza ramane, nu veti mai putea face fizioterapie pe membrul respectiv si nici examene RMN.
Consecintele medicale nu pot fi apreciate prin internet!
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Pagina precedenta   FORUM MedicinaSportiva.Ro  Intreaba-Comenteaza-Raspunde    Pagina urmatoare
  
 

 

Aceso Suport
Web Suport

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.


Back ↑ top