www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva


HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...
 

 
0;  <<<<< [ 101 - 110 ]; [ 111 - 120 ]; 121 - 130 ]; [ 131 - 140 ]; [ 141 - 150 ];  >>>>>  
 pagina:  121 - 122 - 123 - 124 - 125 - 126 - 127 - 128 - 129 - 130
Cum functioneaza Forumul:
ATENTIE!
Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA! Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!

Data: 13 august 2010 
1039.Comentariu/Intrebare:  umflatura la pingeaua piciorului (dans sportiv)

Buna ziua!
Acum 2 zile dupa ce am dansat vreo 3 ore pe tocuri (aprox 7cm) mi s-a umflat pingeaua piciorului .Ma doare si glezna ,iar cand incerc sa merg , ma doare o vertebra de langa glezna in partea dreapta .As vrea sa stiu dak e cv grav si ce as putea sa fac sa-mi treaca.
Data: 14 august  2010

Bună ziua stimată domnişoară,
pentru a vă putea răspunde întrebării dumneavoastră ar fi necesar să ştiu ce vă doare de fapt, unde, cum şi la ce mişcări.
Şi ar fi util să folosim termeni pe care să-i şi înţeleg: "pingeau piciorului" pentru dumneavoastră înseamnă.......ce anume şi nu îmi este clar care vertebră vă doare - din ceea ce ştiu eu la gleznă nu există vertebre - aceastea sunt numai la nivelul coloanei vertebrale.....Îmi pare rău că nu vă pot da nici un sfat medical, dar cred că aş putea să vă sugerez să dansaţi fie mai frecvent, ca să fiţi antrenată, fie să aveţi o încălţăminte cu toc mai mic fie să dansaţi desculţă. (smile!)
Vă aştept cu noi detalii!  (Forum 1039)
top

Dr Paula Drosescu
Associate Certified Coach ICF
 
Data: 15 august 2010 
1040.Comentariu/Intrebare:  comentariu subiectul nr.1025

Si eu am o problema similara: am LIA rupt si intrebarea daca trebuie sau nu sa ma operez?
Am jucat baschet pana la 18 ani si am renuntat ptc.ma dureau genunchii si imi fugeau. Acum am 25 ani si fac alergari usoare, inot si e OK dar la 1 antrenament (efort mai intens) nu ma tine.

-primul ortoped mi-a zis ca el imi face 2 operatii: prima exploratorie cu menisectomie partiala si a doua ligamentoplastie.
-al doilea ortoped mi-a zis ca daca pot sa merg, sa alerg, nu imi fuge genunchiul si am o musculatura bine dezvoltata care sustine genunchiul nu are rost sa ma operez; daca apar probleme gen instabilitate si dureri recomanda 1 singura operatie (menisc partial si ligamente).

Daca la 40-60 ani apar aceste probleme (acum am 25), atunci se mai poate face operatia? Ar fi mai bine acum, cand sunt tanara?

Este recomandata 1 singura artroscopie sau 2?

Acum 7 ani nu se faceau astfel de operatii? De fapt acum 7 ani nici nu stiau de ce imi fug genunchii si am dureri ... din cauza sportului facut in conditiile improprii din Romania, pe asfalt, in tenisi, fara incalzire ...
Data: 18 august 2010

Buna ziua,

 Opinia generala (si a subsemnatului) este ca interventia de ligamentoplastie LIAE trebuie efectuata la varste tinere (sub 40 ani), in cazul instabilitatii articulare marcate, inainte sa apara leziunile de uzura a cartilajului articular. Interventia se poate face si dupa 40 ani, in cazul accidentelor recente, cu instabilitate marcata, la persoane active.
 Recomandarile primite in urma consultatiilor de ortopedie, sunt corecte si reprezinta punctul de vedere al fiecarui medic.
 Din punctul de vedere al pacientului, este mai bine o singura interventie, dar doar medicul operator decide ce este de facut.

Astfel de interventii se fac de peste 10 ani in Romania!
Calitatea unui act medical depinde de medic si ... de pacient, pentru ca si in prezent se face sport in conditii improprii dar putini tineri sunt interesati de preventie pana in momentul aparitiei accidentarilor serioase!
Sanatate,
 
Data: 15 august 2010 
1041.Comentariu/Intrebare:  

Buna ziua,
As dori sa devin kinetoterapeut sau specialist medicina sportiva, adica sa fac gimnastica recuperatorie cu cei care au nevoie, de exemplu de indreptare a coloanei ...
Nu prea stiu care e diferenta dintre cele 2 meserii, daca imi puteti explica sau recomanda.
Ce facultate trebuie sa urmez (Bucuresti)?  Exista si postliceala?  sau alte cursuri?
Multumesc
Data: 18 august 2010

Buna ziua,

Va pot explica dar nu va pot recomanda!
Alegerea carierei depinde exclusiv de Dvs.!

1. Pentru a deveni medic trebuie sa urmati o facultate de medicina (6 ani), publica sau privata.
Urmeaza un concurs national (denumit Concurs de rezidentiat) si in functie de pozitia obtinuta in clasamentul general puteti opta (sau nu) pentru o specializare in:
- medicina sportiva (4 ani);
- recuperare medicala (5ani);
In aceasta perioada, denumita rezidentiat, sunteti medic rezident.
La sfarsitul perioadei de rezidentiat urmeaza un examen de verificare a cunostintelor, dupa care obtineti titlul de: medic specialist ... medicina sportiva sau recuperare medicala.
Dupa 5 ani de activitate, ca medic specialist, exista inca un grad ... medic primar.
Calitatea de medic specialist va confera dreptul de a diagnostica afectiunile si de a face recomandari privind gimnastica medicala (kinetoterapia).
2. Pentru a deveni kinetoterapeut este necesar a urma o Facultate de kinetoterapie (cca. 4ani) din cadrul unei universitatati cu profil de sport, de exemplu: U.N.E.F.S. Bucuresti
Specializarea in kinetoterapie va da dreptul de a efectua efectiv kinetoterapie la indicatia unui medic dar nu veti putea pune un diagnostic.
3. Nu stiu daca mai exista Facultati de FizioKinetoterapie in cadrul Universitatilor de Medicina.

Totusi, indiferent ce veti decide, daca doriti sa urmati si sa practicati aceste meserii, este mult mai bine sa o faceti in tari civilizate (adica nu in Romania!)!!!
Succes,
      
Data: 17 august 2010
1042.Comentariu/Intrebare:  PanSportMedical - Consultanta pe FORUM
intindere cvadriceps femural drept

Va rog sa-mi spuneti cat timp de repaus este necesar pentru a-mi reveni avand in vedere ca dupa o zi de la efortul fizic care a provocat intinderea nu ma mai deranjeaza aproape deloc cu toate ca in ziua cu pricina nu mai puteam sa alerg sau sa fac miscari bruste, avand o arsura puternica la coapsa.
Multumesc.
Data: 18 august 2010

Buna ziua,
Perioada de repaus sportiv depinde de diagnosticul exact, deoarece termenul de "intindere" este incert:
- pentru oboseala musculara acuta, curbatura musculara, miozita sau febra musculara este necesar un repaus sportiv relativ de 1 - 4 zile;
- pentru leziuni ale fasciei musculare se decide in functie de situatie si evolutie;
- pentru leziunile musculare fibrilare (minore) 3-7 zile de repaus sportiv (de obicei este suficient), pentru cele grave repausul sportiv poate ajunge si depasi 3 luni.
In general, dupa un astfel de "eveniment" ("intindere musculara"), daca starea locala nu se imbunatateste evident dupa 24 - 48 ore, este recomandata o consultatie medicala.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Data: 17 august 2010
1043.Comentariu/Intrebare:  

Diagnostic
fisura corn posterior menisc intern genunchi stang
in urma RMN-ului mi s a pus acest diagnostic, ce imi puteti spune?
Data: 18 august 2010

Buna ziua,
Examenul RMN trebuie sa precizeze, in afara de existenta fisurii si  ... gradul leziunii!
In general, leziunile (fisurile) de menisc de gradul I si II pot fi tratate conservativ (fizio si kinetoterapie), in timp ce leziunile de gradul III au indicatie chirurgicala.
Cititi si ... 732.  ruptura de menisc
Apoi este nevoie de concluzia medicului care a indicat examenul RMN.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Data: 18 august 2010
1044.Comentariu/Intrebare:  

 Mama mea in varsta de 67 ani, a suferit o interventie chirurgicala de artoplastie a soldului stang . La cateva saptamania s-a produs o luxatie a protezei. A fost remediata luxatia fara complicatii, dar s-a procedat la imobilizarea piciorului si bazinului in gips pt. 6 saptamani. Acum gipsul i-a fost dat jos, dar nu are flexie la genunchi. Ce sfaturi puteti sa-mi oferiti pt. exercitii la domiciliu pt. recapatarea flexiei la genunchiul piciorului operat.
Data: 18 august 2010

Buna ziua,
In astfel de situatii exista mai multe probleme, in afara de redoarea articulara post imobilizare si as mentiona: atrofia musculara (generalizata), problemele legate de transfer (schimbarea pozitiei), reeducarea mersului etc.
Exista doua solutii corecte pentru problema Dvs.
1. Internarea intr-o clinica de recuperare, eventual intr-un sanatoriu balnear.
2. Sa aduceti un kinetoterapeut la domiciliu.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Data: 19 august 2010
1045.Comentariu/Intrebare:  modificari degenerative de tip artrozic articulatie acromio-claviculara

in urma unui ex rmn concluzia medicului radiolog a fost cea de mai sus! va rog respectuos, daca-mi puteti spune, ce implica acest diagnostic! care sunt sansele de recuperare si ce implica acestea?
Data: 22 august 2010

Buna ziua,
Diagnosticul mentionat semnifica o "uzura" a articulatiei acromio-claviculare determinata (in legatura cu), cel mai probabil, de sportul mentionat!
In situatia in care nu exista si alte leziuni regionale asociate (disjunctie etc), tratabile medical sau chirurgical, diagnosticul de mai sus (in general) nu pune probleme deosebite.
Tratamentul de recuperare va urmari controlul durerii, mentinerea mobilitatii articulatiei respective ai a umarului in general, prevenirea atrofiei musculare si important, mentinerea (refacerea) echilibrului muscular regional.
Mai multe informatii puteti obtine doar in urma unei consultatii.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Data: 19 august 2010
1046.Comentariu/Intrebare:  

Buna ziua,
in luna mai a acestiu an am participat la un turneu de fotbal-amator la Sinaia in care am jucat 4 meciuri in 2 zile. Dupa primele jocuri mi s-a umflat genunchiul drept dar eu am contiunuat sa joc inca 2 meciuri si in ziua urmatoare iar genunchiul s-a umflat rau de tot ca abia putem sa calc si sa conduc cu el. Nu am fost imediat la doctor pt ca in trecut am mai avut cu el probleme si ca dupa o perioada de repaus trecea. Acum o luna in mod cu totul intamplator am fost la doctor care mi-a recomandat 2 saptamani tratament cu movalis dupa care l-am rugat sa fac un rmn pt ca inca ma deranja genunchiul la mers. Am facut rmn-ul iar rezultatul a fost urmatorul:

-colectie cu semnal lichidian, net conturata, de 27/13 mm, localizata in fosa poplitee, superior muschiului gastrocnemian, portiune mediala;
-asimetria suprafetelor articulare;
-menisc intern cu insertie normala, cu extruzie de aprox 5,4 mm la nivelul cornului anterior si jonctiunii anterioare fata de interlinia articulara, semnal normal;
-menisc extern, cu hipersemnal STIR (lichidian) la insertia jonctiunii posterioare; semnal neomogen t2, STIR la nivelul cornului anterior si jonctiunii anterioare, cu afectarea suprafetei meniscale, cu extruzie fata de linia articulara;
-ligament incrucisat anterior, ligament incrucisat posterior cu insertie normala, semnal normal;
-ligamente colaterale cu insertie normale, semnal normal;
-spatiu articular cu dimensiuni reduse; absenta cartilajului articular pe o suprafata de 9 mm pe suprafata posterioara a condilului femural lateral; neomogenitatea semnalului cartilajului articular pe condilul medial; mici osteofite marginale pe condilul femural lateral;
-structuri osoase, musculatura inconjuratoare cu semnal normal;
-colectie cu semnal lichidian in bursa retropatelara.
As dori sa stiu daca mai pot juca fotbal vreodata (amatori), care e tratamentul cel mai indicat pentru asemenea afectiune si daca as putea sa beneficiez de o consultatie la dumneavoastra pentru ca doctorul meu este plecat in concediu si se intoarce abia peste o luna.
Multumesc.
Data: 22 august 2010

Buna ziua,
Teoretic veti mai putea juca fotbal la nivel de amatori  desi "
absenta cartilajului articular pe o suprafata de 9 mm pe suprafata posterioara a condilului femural lateral; neomogenitatea semnalului cartilajului articular pe condilul medial" arata o condropatie serioasa.

Tratamentul poate fi chirurgical si/sau medical, imposibil de precizat prin internet.

Va pot ajuta si cu o evaluare:
Urmand link-ul gasiti serviciile medicale pe care le ofer: Servicii PanSport Medical
modalitatile de programare si de contact.
Informatii suplimentare va pot oferi telefonic (telefonul meu de serviciu este 0745 027 456, luni-vineri in intervalul 10-18). Daca nu raspund imediat ... reveniti.(smile!).

Daca exista, este bine sa aduceti toate documentele medicale pe care le aveti in posesie (bilete de iesire spital, radiografii, RMN/CT -inclusiv CD-, ecografii, analize etc).

Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait      
Pagina precedenta   FORUM MedicinaSportiva.Ro  Intreaba-Comenteaza-Raspunde    Pagina urmatoare
  
 

 

Aceso Suport
Web Suport

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.


Back ↑ top