www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva


HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...
 


 
0;  <<<<< [ 101 - 110 ]; [ 111 - 120 ]; 121 - 130 ]; [ 131 - 140 ]; [ 141 - 150 ];  >>>>>  
 pagina:  121 - 122 - 123 - 124 - 125 - 126 - 127 - 128 - 129 - 130
Cum functioneaza Forumul:
ATENTIE!
Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA! Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!





Data: 16 iulie 2010 
1007.Comentariu/Intrebare:  Ligamente lezate partial si menisc fisurat/rupt
- necesita interventie chirurgicala sau doar fizioterapie?


Buna ziua,
Am facut RMN genunchi drept si am primit rezultatul de mai jos.
Intrebarea mea e daca ar fi nevoie de interventie chirurgicala sau doar fizioterapie?
- menisc extern: hipersemnal liniar in cornul anterior, fara interesarea suprafetelor articulare (leziune degenerativa gr.2);  hipersemnal liniar in cornul posterior (ruptura-leziune gr.3a)
- menisc intern: hipersemnal liniar in cornul anterior si posterior (leziune degenerativa gr.2)cu fisura in cornul posterior
- ligament incrucisat anterior cu fibre subtiri, ce apar intrerupte posterior si la nivelul insertiei femurale (leziune incompleta postraumatic)
-accentuarea curburii ligamentului incrucisat posterior (leziune de LIA), cu semnal si grosime normale
- ligament colateral medial fara modificari RM
- ligament colateral lateral desirat la nivelul fibrelor profunde, cu edem la acest nivel
- aparat extensor normal
- mic epansament lichidian intraarticular si in bursa laterala

Mentionez ca am nevoie doar de o opinie pana ajung la ortoped.
Multumesc mult
Data: 18 iulie  2010

Buna ziua,
Cu o buna probabilitate vi se va propune artroscopia exploratorie.
Tratamentul de recuperare (fizioterapie si kinetoterapie) va fi indicat dupa aceasta.
Sanatate,
 
Data: 16 iulie 2010 
1008.Comentariu/Intrebare:  pot face diving avand tromboflebita in antecedent si sub tratament cu anticoagulante?

Anul trecut am facut o tromboza profunda la piciorul stang, cu tromb in vena poplitee imediat sub genunchi, asociata si cu tromboza superficiala a safenei externe, cu tromb localizat tot in zona genunchiului. Urmare a tratamentului cu heparina si ulterior cu anticoagulante orale (sintrom), trombii s-au resorbit, ramanand doar cu o insuficienta venoasa pe venele afectate. Chiar si cu investigatii complexe (CT, RMN), nu s-a putut decela o cauza clara a declansarii trombozei, cu exceptia bolii Crohn, pe care o duc in spinare de ani buni. In acest moment sunt inca sub tratament anticoagulant, INR osciland intre 2-2,5.
In aceste conditii, intrebarea este: pot face diving recreational (am atestat padi open water) si/sau snorkeling, fara a risca prea mult?
Data: 18 iulie  2010

Buna ziua,
Discutia este extrem de lunga ...
In Romania, avizarea medicala a scufundatorilor "de placere", scuba diving recreational, nu este reglementata legal.
Prin urmare, am cautat normele internationale privind avizarea medicala a scafandrilor profesionisti:
http://www.hse.gov.uk
http://www.hse.gov.uk/diving/ma1.pdf
http://www.naui.org/faq.aspx
Insuficienta venoasa si antecedentele de tromboza nu sunt mentionate ca fiind contraindicatii absolute,
dar exista foarte multe mentiuni de tipul "fiecare caz medical va fi evaluat individual" ceea ce implica ... asumarea raspunderii de catre medicul care semneaza!
Daca nu doriti sa riscati deloc, "sariti" anul acesta peste scufundari, iar vara viitoare (in lipsa altor "evenimente" medicale) puteti reincepe cu snorkeling (un sezon) ...
Sau puteti incerca sa consultati un medic de la Centrul de scafandri din Constanța (nu stiu daca lucreaza cu publicul fiind unitate militara)
Sau contactati: Centrul de medicină hiperbara Constanta
Sanatate,
 
Data: 16 iulie 2010 
1009.Comentariu/Intrebare:  

Buna ziua domnule doctor,
Sunt fost sportiv, am practicat arte martiale si mai bine de 15 ani. Am continuat ulterior cu exercitii de forta 2-3 sedinte pe saptamana pana acum 2 ani cand am inceput sa am dureri la incheieturi (coate, genunchi si glezne) cam pe intreaga zona a incheieturilor. Am lucrat la aparate in general cu greutati medii. Sunt si momente cand durerile sunt de intensitate mai slaba si dupa anumite perioade reincep mai intens. Am facut fizioterapie in vreo trei randuri ; am luat suplimente pe baza de glucozamina si condroitina aproape un an de zile, dar durerile persista. Ce observ este ca durerile apar mai intens atunci cand se inflameaza zona, fie ca urmare a efortului fizic, fie la schimbarea vremii. Anul asta implinesc 50 ani, ma mentin cat de cat in forma (am 1,75m si 78 kg). Sunt constient e "normala" o anumita uzura a articulatiilor, datorita varstei si sportului in forta practiat. Totusi activitatea sportiva, de intretinere, este importanta pentru mine si vreau s-o continui, evident la un nivel adecvat varstei. Incerc uneori sa fac miscare (jogging, fitness, inot) pentru ca ma relaxeaza si ma simt bine in general dar din cauza durerilor renunt. Va cer un sfat: Ce fel de tratamente de recuperare mi-ar fi utile, eficace? La ce specialist ar trebui sa apelez ? ortoped, reumatolog, medic sportiv, etc? Va multumesc!
Data: 18 iulie  2010

Buna ziua,
In lipsa altor probleme medicale ... poate fi vorba de un program de exercitii neadecvat!
Incepeti cu o consultatie la un medic reumatolog si daca nu sunt probleme reumatologice sau alte probleme medicale (ceea ce va doresc!) atunci un medic de medicina sportiva va poate consilia privind exercitiile si sporturile recomadate.
Dupa o varsta ... a se citi: de la caz la caz ... exercitiile de forta si viteza trebuie inlocuite (progresiv) cu exercitii pentru mobilitate si rezistenta!
Sanatate,
      
Data: 19 iulie 2010 
1010.Comentariu/Intrebare: muschi operat-consecinte la scaderea brusca a masei lui

Bun gasit!
Va rog sa-mi spuneti ce consecinte pot aparea la scaderea brusca de masa a muschiului abdominal-in zona apendicului-unde am operatia de apendicita peritonita din anul 1984 iar in anul 1998 am avut o operatie de ocluzie intest.cu taierea verticala a muschiului drept abd.cind mi s-a scos o parte din intestin din zona iliaca, se pare datorita unor aderente formate ulterior operatiei de apendicita.
Deci in urma taierii de doua ori a muschilor abdominali, daca masa lor scade f.mult in timp f. scurt prin abstinenta totala de hrana,ce se poate intimpla cu acestia in zona "cusaturilor chirurgicale" ?
Va intreb, deoarece la miscari de intinderi ale acestora(cind ridic bratele alternativ in sus;la exer. pt. abd. inferior;...)apare o durere de suprafata ca si cind mi-ar fi prins cu un cleste sau ciupit adica "ceva ma tine"in dreptul operatiei de apendic spre abd. inferior !
Ar putea cadea organele?
Ar putea fi noi aderente la niv. intest.sau rupturi de fibre ale muschiului in dreptul cusaturii chirurgicale? RMN-ul ar fi cea mai potrivita investigatie pt. aflarea exacta? Si daca da - ce fel de RMN ?
Va multumesc anticipat,
Tot Binele!
Data: 22 iulie 2010

Buna ziua,
In zonele unde musculatura este suturata (dupa leziuni sau interventii chirurgicale) tesutul muscular este inlocuit de un tesut fibros (de legatura).
Acest tesut, de cele mai multe ori, rezista cu succes la toate solicitarile ulterioare daca masa musculara inconjuratoare este "suficienta", adica poate prelua o (mare) parte din solicitarile mecanice.
La fel si in cazul musculaturii abdominale ...  unde in anumite situatii (obezitate etc.) se poate intampla ca zona de sutura sa nu reziste si sa apara eventratia.
In cazut tuturor interventiilor chirurgicale abdominale apar aderente!
Acum, care este sursa neplacerilor Dvs. este dificil de apreciat si nu pot afirma cu certitudine daca problemele pot/vor fi evidentiate la un examen RMN; discutati si cu un chirurg!
Sanatate,
PS - Abstinenta totala de hana este o "masura" (nu am gasit alt cuvant) extrem de drastica!
Sper ca stiti ce faceti!
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait



      
Data: 19 iulie 2010 
1011.Comentariu/Intrebare: orteze

as dori sa aflu daca este indicat sa se poarte orteza dupa recuperare kino si musculara. ma refer la un jucator de fotbal care a suferit o interventie LIA acum 1 an si a terminat recuperarea. ar fi mai indicata o proteza sau un bandaj,...?!
multumesc
Data: 20 iulie 2010

Buna ziua,
Numai daca exista o recomandare medicala explicita!
In lipsa acesteia ... la un an, pe un genunchi recuperat complet dupa ligamentoplastia LIAE, ortezele (teoretic) nu (mai) aduc beneficii notabile!
Sanatate,

initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Data: 19 iulie 2010 
1012.Comentariu/Intrebare: 

Buna ziua, rezultatul unui RMN la genunchi are urmatoarele concluzii:
-modificari grad IIIB la nivelul CPMI cu traiect longitudinal si radial si extindere in corpul si CAMI care este degenerat grad II
-probabila intindere LIA, relativ recenta
-chist Baker cca 30/10/70mm
usoara intindere LCM, in regiunea profunda,distal

Precizez ca in 2007 am suferit la acelasi genunchi o ruptura partiala LIA. Dupa fizio-terapie a fost bine acum a revenit durerea si am facut acest RMN. Credeti ca este nevoie de interventie chirurgicala?
Data: 22 iulie 2010

Buna ziua,
O artroscopie poate fi indicata doar pentru explorarea si rezolvarea leziunilor de menisc.
In cursul artroscopiei se va evalua si gradul leziunilor ligamentului incrucisat anterior si deci necesitatea unei ligamentoplastii.
Solicitati mai multe detalii medicului Dvs.
Sanatate,

initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Data: 20 iulie 2010 
1013.Comentariu/Intrebare: ataxie

Buna ziua, as dori sa adresez o intrebare! Mama mea a fost diagnosticata cu atraxie. Pana nu demult simptomele sale au fost acelea care anunta de fapt scleroza multipla. Toate RNM-urile facute nu indica insa aceasta boala! As dori sa stiu daca terapia de oxigenare hiperbara ar putea-o ajuta! Mentionez ca in acest moment ea se deplaseaza foarte greu avand mereu nevoie de insotitor. Astept raspunsul dumneavoastra! In cazul in care aceasta terapie ar putea-o ajuta...as dori sa stiu cu cine pot lua legatura si unde trebuie sa ma adresez pentru a putea avea acces la acesta metoda de tratament. VA MULTUMESC
Data: 20 iulie 2010

Buna ziua,
Va invit sa contactati:
Centrul de medicină hiperbara Constanta
Sanatate,

initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Data: 21 iulie 2010 
1014.Comentariu/Intrebare:  operatie ligament incrucisat anterior

buna ziua
m-am operat la genunchiul drept pentru reconstructia ligamentului incrucisat anterior acum 10 zile dar genunchiul este inca umflat in partea de deasupra rotulei si nu il pot indrepta decat la 80%. as dori sa stiu daca este normal sa fie inca umflat si cat mai dureaza. dupa externare am luat urmatorul tratament care inca este in derulare, si anume: c... 1/zi, c... 2/zi, c.. (injectabil) 1/zi. as vrea sa stiu daca este normal sa fie inca umflat si sa simt dureri la nivelul articulatiei. pe langa aceste lucruri, de cand am fost externat aproape zilnic am avut oscilatii de temperatura intre 37-38, este normal?
va multumesc anticipat!
Data: 22 iulie 2010

Buna ziua,
In aceasta etapa (imediat postoperator) este bine sa cereti aceste informatii medicului operator!
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Pagina precedenta   FORUM MedicinaSportiva.Ro  Intreaba-Comenteaza-Raspunde    Pagina urmatoare
  
 

 

Aceso Suport
Web Suport

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.


Back ↑ top