www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva


HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...
 

 
0;  <<<<< [ 101 - 110 ]; [ 111 - 120 ]; 121 - 130 ]; [ 131 - 140 ]; [ 141 - 150 ];  >>>>>  
 pagina:  121 - 122 - 123 - 124 - 125 - 126 - 127 - 128 - 129 - 130
Cum functioneaza Forumul:
ATENTIE!
Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA! Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!


Data: 7 iulie 2010 
999.Comentariu/Intrebare: 

BUNA ZIUA,
in cat timp se vindeca o fisura la metatarsiene ? ce tratament imi recomandati?
VA MULTUMESC
Data: 8 iulie  2010

Buna ziua,
Timpul de vindecare este, in general, intre 15 - 45 zile.
Tratamentul uzual este:
- imobilizare (orteza sau aparat gipsat) sau fara imobilizare (dar mersul cu sprijin este interzis) ... metoda si durata sunt in functie de optiunea medicului Dvs.;
- fizioterapie: magnetoterapie si ultrasunet plantar (pentru varsta mentionata ... 20 ani) in dozele recomandate de medicul curant.
- kinetoterapie (dupa consolidare) pentru tonifierea muschilor gambei si exercitii de mers (minim 10 sedinte).
Sanatate,
 
Data: 8 iulie 2010 
1000.Comentariu/Intrebare:  ruptura muschi sau altceva?

Buna ziua! Am si eu o problema la care medicii din C...  nu au stiut sa imi raspunda. Acum cateva zile- vreo 4- m-am apucat asa din senin stand in pat sa fac niste banale exercitii pentru coapse- de genul stat pe spate si intins la maxim picioarele in laturi si da-i si fa, am facut cateva serii bineinteles fara incalzire. Dupa asta, a doua zi, am inceput sa simt febra musculara in coapse pe interior si in gambe. Problema este ca de ieri mi s-au umflat ganglionul inghinal - am durere inghinala in ambele parti dar s-a umflat doar intr-una...Si ma doare mai mult cand stau in pat, intr-o anumita pozitie. Ma mai doare cand apas. Culmea, nu ma doare cand merg! Medicul de la urgente mi-a spus ca poate fi o infectie, deoarece sufar frecvent de infectii urinare. La eco nu a vazut nimic la ovar doar nisip la vezica si la fiere...Mi-a spus ca vede ganglionul inflamat. Dumneavoastra ce parere aveti? Am uitat sa ii spun medicului de povestea asta cu gimnastica...ma gandesc ca eu fiind si sedentara de cel putin 6 ani...nu mai am rabdare pana sunt gata analizele, va rog spuneti-mi ce parere aveti!
Va multumesc!
Data: 10 iulie  2010

Buna ziua,
Este posibil ca o tendinita in regiune sa se manifeste si cu inflamarea ganglionilor inghinali!
Mentionati medicului Dvs. despre exercitiile efectuate ... si asteptati rezultatul investigatiilor.
Sanatate,
Data: 14 iulie 2010 
1000.Comentariu/Intrebare:  durere constanta

Revin cu problema pe care v-am expus-o acum o saptamana. Am facut analize de urina, a iesit infectie in urina, ganglionul acela s-a mai dezumflat, zona e tot putin inflamata. la eco nu se vede nimic suspect la ovare, uter sau rinichi, doar nisip in vezica. Totusi, eu nu cred ca e de la rinichi. Durerea pe care o am se prezinta inghinal, in spate-tot spatele, nu doar intr-o parte, de fapt salele, coboara pe picior-coapsa anterior. Ma doare in special daca stau mult in picioare, daca merg mult, daca ridic ceva greu de jos, daca merg pe tocuri...ma gandesc la hernie sau probleme la coloana, mai ales ca, cu o saptamana inainte am avut o durere ascutita la spate-jos, de nu ma mai puteam ridica din pat. Nu mai stiu unde sa ma duc. Medicul de familie spune ca femeile nu fac hernie, ca e de la vezica/rinichi. Dar de ce nu ma lasa durerea dupa atatea medicamente? Am luat antibiotice, antiflamatoare, cedeaza doar la supozitoare cu voltaren si repaus la pat. Spuneti-mi, va rig, la ce fel de medici sa merg!
va multumesc din suflet!
Data: 16 iulie  2010

Buna ziua,
Puteti efectua si o consultatie de ortopedie / medicina sportiva / recuperare medicala.
Este posibl sa ne aflam in fata a doua probleme concomitente: infectia urinara si o patologie legata de suprasolicitare (exercitiile efectuate).
Cred ca ar fi oportuna si o evaluare a coloanei lombare.
Sanatate,
 
Data: 10 iulie 2010 
1001.Comentariu/Intrebare:  

Buna seara!
De 3 zile am fost supus unei artroscopii la genunchiul drept prin care mi-a fost inlaturat meniscul intern.In timpul operatiei mi sa gasit si ruptura la ligamentul incrucisat. Aceasta ruptura nu sa vazut pe RMN din cate am inteles deoarece s-a suprapus peste ligamentul anterior. As vrea sa stiu peste cat timp am voie sa fac operatia de reparare a ligamentului, perioada de spitalizare pt acea operatie si timpul de recuperare pt operatie. Azi cand am schimbat pansamentul am observat o unflatura a genunchiului dar nu mare este ceva normal?
Multumesc anticipat
Data: 14 iulie  2010

Buna ziua,
Medicul care v-a operat, va decide intervalul intre cele doua interventii.
Perioada de spitalizare pentru ligamentoplastie, de obicei nu depaseste 3 zile iar perioada de recuperare este intre 8 - 12 luni.
Cel mai corect este ca, la aceste intrebari, sa raspunda medicul Dvs.
Sanatate,



      
Data: 10 iulie 2010 
1002.Comentariu/Intrebare: 

  Ma numesc A.. Am o operatie la piciorul drept la genunchi de 4 ani, dar tot nu mi-au trecut problemele.Am fost si am facut un rmn. La rezultat scrie: - meniscul postero-intern si antero-extern prezinta o fisura orizontala.
-Nu se constata modificari ale ligamentelor colaterale sau Lip
-Lia nu se vizualizeaza,cu suspiciune de ruptura
-Minima cantitate de lichid intraarticular.
-Fara modificari in structura osoasa tibio-femurala.
Concluzii : Fisuri in meniscul PI si AE. Minima hidartroza.Ruptura Lia ?
 
Am 19 ani. De 5 ani am probleme.genunchiul meu se blocheaza si nu mai pot merge.tot timpul mi se spunea ca nu am nimic. Dupa un an de zile am fost operata, adica acum 4 ani. Nu pot sa alerg, nu pot sa fac nimic. De multe ori se deplaseaza chiar si cand stau in pat si ramane blocat.de cate ori merg la spital doar imi pune piciorul in ghips.
Simt o durere imensa cand se deplaseaza.Am o operatie de menisc.
As dori sa imi spuneti daca am nevoie de o operatie si unde anume as putea sa o fac.
Va multumesc anticipat.
Data: 11 iulie 2010

Bună dimineaţa A,
Din ceea  ce spui şi din diagnosticul RMN reiese clar suferinţa prin care treci. Varianta e care o propun este să mergi la o consultaţie la un alt medic ortopend, în afara celui care îţi recomandă aparatul ghipsat. Dacă la Cluj nu este posibil diagnosticul şi tratamentl prin artroscopie atunci ai varianta la Timişoara sau la Bucureşti. După interveţia chirurgicală va trebui să faci minim 3-4 luni de tratament de recuperare kinetoterapeutică.

Îţi doresc multă sănătate!
top

Dr Paula Drosescu
Associate Certified Coach ICF
Cabinet Alternative Iasi



      
Data: 12 iulie 2010 
1003.Comentariu/Intrebare: fractura scafoid

Buna ziua,
acum aproape 3 luni am suferit o fractura de scafoid in urma unui accident de masina. initial, fractura nu a fost descoperita, mana fiind foarte tumefiata, medicii au mers pe ideea de entorse etc. la radiografie nu a fost vazuta.
durerile au persitat, am facut ct si s-a descoperit fractura dupa doua saptamani.
Am avut mana imobilizata initial in atela ghipsata (o saptamana), apoi orteza (doua saptamani) si ghips (fasa de rasina, opt saptamani).
am facut un nou ct, fractura nu e inchisa, care ar fi sfatul dvs?
Data: 14 iulie 2010

Buna ziua,
Medicul care v-a tratat (impreuna cu Dvs.) trebuie sa "cantareasca" beneficiile/deficientele (potentiale) obtinute prin continuarea imobilizarii totale, cu cele din inceperea unei imobilizari (partiale) in orteza cu tratament de fizioterapie si kinetoterapie.
Fara o evaluare (consultatie) nu am cum sa va sfatuiesc mai exact.
Sanatate,

initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Data: 13 iulie 2010 
1004.Comentariu/Intrebare: operatie laparoscopica de ruptura de menisc

Buna ziua,
La inceputul lunii mai am facut o operatie (laparoscopic) de ruptura de menisc complicata cu un inceput de gonartroza, la genunchiul stang. Am stat o luna de zile cu placa gipsata, iar acum merg destul de bine, dar piciorul este foarte umflat iar in partea dreapta a genunchiului este o portiune dureroasa unde pare ca se colecteaza lichid (asta este senzatia mea ). Doctorul care m-a operat zice ca e bine, dar mie imi este teama. Mai mult genunchiul trozneste tare rau. Ce credeti ca ar trebui sa fac ? Va multumesc tare mult.
Cu stima,
m i
Data: 14 iulie 2010

Buna ziua,
Cred ca trebuie sa aveti incredere in medicul Dvs. si mai acordati un pic de timp procesului de vindecare.
Daca totusi simtiti nevoia sa mai aflati o parere (mai exacta decat ce va pot oferi eu prin internet), discutati cu un medic de recuperare din orasul Dvs. (o orteza si putina gimnastica cred ca va pot ajuta).
Sanatate,

initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      


Data: 15 iulie 2010 
1005.Comentariu/Intrebare: Muschiul lombar stang mai mare ca dreptul


Buna ziua,
De cateva luni , cu scopul de a face un sport si de a mai pune cateva kilograme pe mine, m-am apucat de culturis , deoarece sunt ectomorf . De curand am observat ca lombarul stanga este mai mare decat dreptul. Muschiul lombar il lucrez dupa antrenamentul de spate superior in numar de 4 serii, iar la ultimele 2 serii cu 10-15 kg tinute la piept cu ambele maini. Pana acum singurul exercitiu pentru lombari pe care l-am executat au fost hiperextensii la banca, pe care le execut corect.
Pana acum nu am avut nici un fel de durere insa as vrea sa evit o accidentare pe viitor .
Ce imi recomandati ?
Data: 18 iulie 2010

Buna ziua,
Dezvoltarea asimetrica a unor grupe musculare este consecinta unei solicitari asimetrice, determinate (mai frecvent) de:
- un anumite tipuri de activitate profesionala;
- exercitii fizice practicate incorect, din punct de vedere a simetriei, intensitatii, duratei, progresivitatii etc.
- tulburari de statica si de dinamica a regiunii lombare sau/si a centurii inferioare (de exemplu o scolioza lombara poate determina dezvoltarea asimetrica a musculaturii).
Cauza se poate cerceta in cursul unei consultatii medicale de medicina sportiva (somatoscopie si somatometrie).
Sanatate,

initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      



Data: 15 iulie 2010 
1006.Comentariu/Intrebare:  985 - tratament pentru vindecare tendoane ahiliene?

Mesaj 1:
am suferit o operatie pt o ruptura fascicul tendon ahilian; anterior aveam o jena la apasarea cu degetul pe tendon-chiar deasupra calciului; aceasta jena o am si la piciorul celalalt; voi putea relua orice sport ? dupa cit timp si in ce conditii ? (practic regulat dar alternativ basket, fotbal, tenis, ski, dans, merg pe bicicleta, alerg); exista tratament pentru vindecarea definitiva a afectiunilor de tendon ahilian ? este posibila cauza medicamentoasa - sau e strict mecanica (efort pe surplus corporal si incalzire insuficienta )? ma va ajuta vreo orteza  elastica sau poate incaltaminte inalta -  sau aceste solutii sunt insuficiente ? multumesc mult.

Mesaj 2:
ruptura tendon ahilian. 1) exista remediu/medicament pentru  afectiunile tendonului ahilian (intepatura in zona superioara dupa efort+ jena la palpare din lateral deasupra calciului)? La unul din tendoanele ahiliene tocmai am suferit o ruptura partiala acum 1 luna pe un teren de sport-deasupra calciului  (operat+aparat gipsat); 2) voi avea restrictie definitiva la vreun sport dupa recuperare ? (practic multe sporturi, alternativ, inclusiv ski, dans, sporturi de echipa);3) este permisa intreruperea recuperarii  dupa primele 6-7 zile si reluarea dupa 1 sapt ? 4) este posibil ca afcetarea tendoanelor ahiliene sa aiba drept cauza o lobo-sciatica cu tensiune la L5-S1 ? Multumesc.
Data: 18 iulie 2010

Buna ziua,

Raspunsurile in ordinea intrebarilor:
Teoretic, dupa vindecare, veti putea relua orice activitate sportiva cu anumite precautii / restrictii in ceea ce priveste intensitatea solicitarii, durata etc.
Durata de vindecare se poate "intinde" pana la un an; datele pe care le detin sunt insuficiente pentru a face o evaluare exacta a duratei de vindecare in cazul Dvs.
Vindecarea definitiva se produce ... natural (ajutata de tratament) dar asta nu inseamna ca leziunile de tendon nu pot recidiva!
De aceea este necesara eliminarea cauzelor favorizante, dintre care fac parte si eforturile intempestive, pe fondul incalzirii insuficiente la persoanele supraponderale.
Nu am cum sa apreciez daca medicatia Dvs. (pe care nu o cunosc) poate fi considerata factor favorizant.
Ortezarea poate ajuta in cursul tratamentului! "Extinderea" (si utilitatea) ortezarii dupa perioada de tratament se apreciaza individual.
O intrerupere de 7 zile la un tratament (de recuperare) care poate dura cel putin 3 luni, nu are importanta!
Relatia de cauzalitate directa:
discopatie lombara - leziune tendoane achiliene, este dificil de sustinut, dar daca exista tulburari de statica sau dinamica la nivelul centurii si membrelor inferioare, poate fi  luata in consideratie o posibila legatura (ca factor favorizant).
Sanatate,

initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Pagina precedenta   FORUM MedicinaSportiva.Ro  Intreaba-Comenteaza-Raspunde    Pagina urmatoare
  
 

 

Aceso Suport
Web Suport

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.


Back ↑ top