www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva

HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...
 Publicitate

0;  <<<<< [ 101 - 110 ]; [ 111 - 120 ]; 121 - 130 ]; [ 131 - 140 ]; [ 141 - 150 ];  >>>>>  
 pagina:  121 - 122 - 123 - 124 - 125 - 126 - 127 - 128 - 129 - 130
Cum functioneaza Forumul:
ATENTIE!
Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA! Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!

Data: 1 iulie 2010 
991.Comentariu/Intrebare: ruptura la muschii aductori?

Am 16 ani si practic sport la nivel amator in special fotbal. Aprozimatov de un an de zile cand ma joc fotbal si nu efectuez o incalzire incep sa apara dureri in zona inghinala picor stang . Un doctor mi-a spus ca ar putea fii o ruptura a muschilor aductori dar pentru a fii sigur mi-a recomandat sa fac un RMN . Ar trebui sa fac acest RMN ?  Sau as putea sa fac repaus si sa urmez un tratament.
Data: 1 iulie  2010

Buna ziua,
Numai Dvs. (impreuna cu parintii Dvs.) puteti decide daca doriti sa urmati, sau nu, o recomandare medicala.
Eu nu am cum sa va sfatuiesc sa nu respectati recomandarea privind investigatia!
Sanatate,

Data: 1 iulie 2010 
992.Comentariu/Intrebare: Fisura osoasa

BUNA ZIUA, ACUM O SAPT AM SUFERIT O FISURA LA UN OS AL LABEI PICIORULUI IN CADRUL UNUI MECI DE FOTBAL.CAT TREBUIE SA-L TIN IN GHIPS?  CE-MI RECOMANDATI SA FOLOSESC PENTRU A SE SUDA OSUL MAI RPD ?
VA MULTUMESC!!!
Data: 1 iulie  2010

Buna ziua,
Decizia privind tipul de imobilizare (gips sau orteza) si durata imobilizarii, apartin exclusiv medicului care va trateaza.
Fizioterapia (terapia cu ultrasunete si mai ales magnetoterapia) pot scurta timpul de vindecare.
Sanatate,

Data: 2 iulie 2010 
993.Comentariu/Intrebare: examen RMN

Mi-am facut un Rmn la genunchi drept si rezultatul este:
Leziune meniscala externa,corn anterior stadiul I, cu osteosemnal punctiform in ponderatia T2.
Menisc intern cu leziune corn posterior stadiul II.
LIA cu edem microfibrilar si microrupturi-leziune Stadiul I/II.
LIP nemodificat.
Minim hipersemnal T1 la nivelul ligamentului colateral fibular in proximitatea capului fibulei.
Ligamentul colaterul intern fara solutii de continuitate evidenta.
Fara colectii lichidiene patologice evidente.
CONCLUZIE:
Leziuni meniscale bilaterale stadiul I menisc extern si stadiul II menisc intern.
Leziune LIA stadiul I/II
Intindere ligament colateral fibular fara solutii de continuitate evidente.
Intrebarea mea este ce as putea face si ce imi recomandati pt ca sunt un microbist si nu vreau sa cred ca am terminat cu fotbalul pe viata.
Va multumesc
Data: 4 iulie  2010

Buna ziua,
Cel mai important lucru: Nu ati terminat cu fotbalul!!!
Trebuie sa priviti situatia ca pe un accident care se va rezolva in maxim 2-3 luni!
Decizia privind tratamentul chirurgical sau conservator se va lua (de medicul Dvs.) in functie de examenul clinic (stabilitatea genunchiului).
In opinia mea, pana la decizia chirurgicala, ortezarea si inceperea tratamentului de recuperare nu pot decat sa ajute.
Sanatate,

Data: 2 iulie 2010 
994.Comentariu/Intrebare: ENTORSA SI HEMATROZA GENUNCHI DREPT

ACUM 2 ZILE AM JUCAT UN MECI DE FOTBAL UNDE AM SUFERIT O ACCIDENTARE LA GENUNCHIUL DREPT.AM AJUNS LA SPITAL UNDE AM FOST DIAGNOSTICAT CU ENTORSA SI HEMATROZA.S-A PRACTICAT:
- PUNCTIE (40 ML LICHID) SI ATELA GIPSATA (12 ZILE) CU TRATAMENT:CELEBREX SI OMEPRAZOL.
        CE IMI RECOMANDATI DUMNEAVOASTRA DUPA ACEASTA PERIOADA DE 12 ZILE?
VA MULTUMESC!
Data: 4 iulie 2010

Buna ziua,
Ortezare si tratament de recuperare (fizioterapie si kinetoterapie).
Recontroale la 2 saptamani.
Sanatate,

initiat si realizat de:
Copyright©Dr Gabriel Panait

Data: 3 iulie 2010 
995.Comentariu/Intrebare: inghinali

Am o durere la inghinali dupa ce am sutat in minge fara incalzire, de o saptamana durerea persista, la o miscare mai brusca a piciorului drept imi provoaca durere. Ce as putea face si cat timp imi poate lua?
Data: 4 iulie 2010

Buna ziua,
O consultatie medicala!
Cat timp ... greu de apreciat (si fara un diagnostic) deoarece astfel de probleme au "obiceiul" sa treaca mai greu.
Sanatate,

initiat si realizat de:

Data: 6 iulie 2010 
996.Comentariu/Intrebare: entorsa genunchi

buna ziua. acum 2 saptamani am fost diagnosticata cu entorsa la genunchiul stang in urma unei cazaturi pe gresie.nu am picat pe picior ci am simtit o deranjare a genunchiului in aer.nu puteam intined piciorul si nici sa-l pun in pamant.piciorul a fost tinut in gips timp de 2 saptamani fara calca pe el. in urma scoaterii gipsului nu pot intinde piciorul la maxim si nici sa-l indoi la maxim. rezultatul RMN-ului este urmatorul:contuzie edemantoasa condil lateral femural si portiunea posterioara a platoului tibial, lichid intrarticular in cantitate crescuta, rupturi fibrilare cu lipsa vizibilitatii versantului femural al LIA.
As dori sa imi spuneti va rog ce inseamna aceste observatii  graviatea  si remediul. de 2 zile imi pun comprese cu tarate si varza zdrobita si au efectul de a-mi desumfla genunchiul.
Va multumesc  frumos.
Data: 7 iulie 2010

Buna ziua Domnisoara,
Cel mai bun lucru este sa mergeti insotita de parinti la o consultatie de ortopedie.
Nu este bine sa fac aprecieri asupra gravitatii, pentru ca prin internet este posibil sa gresesc si nu doresc sa va ingrijorez, poate degeaba.
Sanatate,

initiat si realizat de:

997.Comentariu/Intrebare: 

buna ziua,am 49 de ani,inainte de pasti am ridicat un sac cu nisip si am simtit ca mi-a pocnit ceva in partea stanga si a inceput sa ma doara si sa se umfle,am fost la doctor si mi-a spus ca am ruptura de muschi mi-a dat voltaren si niste pastile si mi-a spus sa astept ca imi trece singur, acum suntem in luna iulie si tot ma doare si este umflat. Ce imi recomandati? Va multumesc

Buna ziua,
Trebuie sa repetati consultatia medicala!
Prin internet nu va pot ajuta deoarece singurele elemente de care dispun sunt:"ruptura musculara ... durere si umflatura pe partea stanga", ceea ce este insuficient!
Sanatate,

initiat si realizat de:

998.Comentariu/Intrebare: 

buna seara! am fc o radiografie si ca rezulta mi sa spus ca este vertebra de tranzitie l5 si spina bifida s1cu tranzitie lombara .as dori sa stiu daca este grav si daca este tratabila sau este caz de operatie, am dureri foarte mari pe piciorul stang si amorteala in telpa intepaturi si o senzatie de intepeneala a degetelor iar muschi mi se contracta.iar pe sold dureri puternice iar la mijloc ma taie rau.as dori mai multe informatii. va multumesc mult

Buna ziua,
în mod normal ar fi trebui ca mai întâi să mergeţi la o consultaţie şi apoi, să apelaţi la o radiografie sau ce consideră medicul a fi necesar.
Vă dau acest răspuns deoarece diagnosticul pe care îl transmiteţi nu este corect: nu am auzit de "vertebra de tranzitie l5". Nu există o corelaţie dintre diagnostic, gravitatea simtomatologiei şi ceea ce scrieţi dumneavoastră!

Multa sanatate!

Dr Paula Drosescu
Associate Certified Coach ICF
Cabinet Alternative Iasi

Pagina precedenta   FORUM MedicinaSportiva.Ro  Intreaba-Comenteaza-Raspunde    Pagina urmatoare

Aceso Suport
Web Suport

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.

Back ↑ top