www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva


HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...
 Publicitate

 
0;  <<<<< [ 101 - 110 ]; [ 111 - 120 ]; 121 - 130 ]; [ 131 - 140 ]; [ 141 - 150 ];  >>>>>  
 pagina:  121 - 122 - 123 - 124 - 125 - 126 - 127 - 128 - 129 - 130
Cum functioneaza Forumul:
ATENTIE!
Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA! Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!

Data: 25 iunie 2010 
983.Comentariu/Intrebare: Probleme Omoplati

Buna ziua,
Doresc sa adresez o intrebare.
Am 23 ani, sex masculin si as dori sa stiu daca se poate interveni chirurgical pt a reduce omoplatul/tii care-mi e/sunt iesit/i in afara fatza de lombari daand forma unei cocoase.
Sunt foarte interesat si nerabdator de raspuns cat mai curand posibil, multumesc frumos
Cu tot respectul...
Toate cele bune.!
Data: 25 iunie  2010

Buna ziua,
Inteleg ca este o situatie strict de estetica corporala.
In cazul ... omoplatilor proeminenti (sau scapulae alatae) tratamentul este, de obicei, kinetoterapic (gimnastica) sau un program de fitness "adaptat" pentru a "echilibra" grupele musculare si a ameliora estetica.
Optiunea chirurgicala ... daca exista, si este posibila ... va trebui sa o discutati cu un chirurg (ortopedie sau chirurgie estetica).
Sanatate,

 
Data: 26 iunie 2010 
984.Comentariu/Intrebare: 

Va Rog frumos sa-mi spuneti ce fizioterapie este indicata in cazul in care sunt diagnosticata cu :
- Hernie discala posteolaterala stinga L5-S1 moderat compresiva pe sacul dural si pe radacina S1 stanga
- Protruzii discale circumferentiale L3-L4 si L4-L5 moderat compresive pe sacul dural
(rezultat COMPUTER TOMOGRAF)
Data: 28 iunie  2010

Buna ziua,
Tratamentul de fizioterapie depinde de:
- starea pacientului - afectiune si examenul clinic (local si general), anamneza etc.
- dotarea clinicii - nu exista decat putine clinici care sa dispuna de toate aparatele de fizioterapie; iar aparatele nu sunt toate la fel - exista diferente intre firmele producatoare;
- experienta medicului care coordoneaza tratamentul si a personalului care il efectueaza.
Prin urmare indicatiile mele nu au absolut nici o importanta si pot chiar sa dauneze!!!
Degeaba scriu eu ... recomandari de proceduri... daca clinica nu are aparatele sau medicul de acolo are o opinie diferita (mai ales ca poate dispune de mult mai multe informatii in ceea ce va priveste) ... nu voi reusi decat sa creez neincredere intr-un tratament care va poate ajuta.
Sanatate,

 
Data: 27 iunie 2010 
985.Comentariu/Intrebare: leziune partiala tendon ahilian drept

In data de 15.06.2010, pe parcursul unui meci de fotbal, la un 'sprint', in momentul in care toata greutatea corporala era pe piciorul drept am simtit in zona tendonului ahilian drept o pocnitura si am resimtit o durere. Am continuat inca 5 minute (pana la finalul meciului). Dupa o ora de la finalul meciului (timp in care piciorul a fost in repaus) am constatat o durere mai pronuntata. A doua zi dimineata cu greu puteam pune piciorul jos datorita durerilor din zona calcaiului. Odata cu 'incalzirea' piciorului am primit o anumita mobilitate.
In data de 17.06.2010 m-am simtit considerabil mai bine dar am fost la un control medical, iar la examinarea ecografica am fost diagnosticat cu LEZIUNE PARTIALA TENDON AHILIAN DREPT. BURSITA AHILIANA. ENTEZOPATIE CALCARA TENDON AHILIAN. FLEBITA SUPERFICIALA SAFENA LATERALA.
Mi s-a recomandat repaus circa 3-4 saptamani, fese elastice pentru glezna, F gel si L gel (2-3 saptamani), antiinflamatoare orale - max.5 zile).
La examinarea realizata de catre un medic sportiv (in aceeasi zi cu examinarea ecografica) mi s-a confirmat diagnosticul, recomandandu-mi si cca.5 zile de comprese cu gheata. Iar dupa 3-4 saptamani reluarea activitatii sportive de recreere sa se faca doar cu o incalzire f.buna si activitatile sportive sa se desfasoare cu multa grija, fara a forta piciorul....ceea ce sincer este foarte greu in cadrul unui meci de fotbal. Nu mi s-a recomandat aparat ghipsat.In prezent am mobilitatea normala a gleznei piciorului drept si nu resimt decat uneori o usoara 'jena' in zona tendonului.
Va rog, in masura in care este posibil, sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:
1.daca leziunea tendonului este acelasi lucru cu ruptura tendonului?
2. daca este necesara o perioada de recuperare dupa cele 3-4 saptamani cu fizioterapie sau kinetoterapie?
3. daca este necesara efectuarea macar a unui control anterior reluarii activitatii sportive?
4. este posibila o reluarea a activitatii sportive (de recreere / 2-3 ori pe saptamana) anterior termenului de 4 saptamani si, eventual, ricurile la care ma expun?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri si va doresc multa sanatate!
Data: 28 iunie  2010

Buna ziua,
1. Da. Leziunea de tendon este de fapt ruptura (partiala) a tendonului.
2. De obicei ajuta!
3. Este recomandat!
Este bine sa efectuati un control ecografic la acelasi medic care a pus diagnosticul initial.
4. Depinde de rezultatul (re)controlului ecografic mentionat la pct.3 si de activitatea sportiva
In cazul reluarii activitatii sportive (chiar de placere) cu o leziune nevindecata (doar ameliorata). exista risc de recidiva pana la ruptura completa.
Sanatate,

      
Data: 27 iunie 2010 
986.Comentariu/Intrebare: 

Buna seara, astazi am avut parte de o "contra" pe gheata care m-a facut sa cad pe genunchi, cu el in interior si am avut senzatia ca mi-a iesit genunchiul de la locul lui si apoi a intrat la loc. Durerea a fost destul de mare, neputind sa ma mai ridic de gheata .Dupa, la vestiar am reusit sa stau in picioare, pot sa si indoi genunchiul dar e dureros cind fac asta (am senzatia ca simt ligamentul ca un elastic "tare" care doare la indoire si nu prea se mai intinde)...sint in strainatate la probe, deci nu pot sa merg la doctor...ce sa fac? Am folosit unguent K..., comprese cu gheata si V... supozitor....ce ma sfatuiti?  Mai am alt set de probe in 2 saptamini...
Multumesc
Data: 28 iunie 2010

Buna ziua,
Cu o anumita probabilitate, ati suferit o entorsa de genunchi (fara a putea sa precizez structurile lezate si nici severitatea acestor leziuni).
Posibil ca senzatia  ...(am senzatia ca simt ligamentul ca un elastic "tare" care doare la indoire si nu prea se mai intinde) sa fie determinata de hidartroza (lichid intraarticular).
Recomandarea este sa mergeti la un medic ... sau trebuie sa decideti singur daca doriti sa continuati sau nu ... cu riscurile implicite.
Din punct de vedere al tratamentului, cu exceptia unei orteze / genunchiere / fasa elastica, ati facut tot ce se face initial (pana la controlul medical), in astfel de situatii.
Sanatate,

initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Data: 29 iunie 2010 
987.Comentariu/Intrebare: Probabil ruptura musculara veche cu hematon secundar

Buna ziua am facut o ecografie musculo-scheletala si a avut un rezultat :
citez '' Membru Inferior Drept : In portiunea antero - mijlocie , treimea medie , la nivelul cvadricepsului drept , in profunzime , in vecinatatea fasciei posterioare, care este integra , masa musculara este mai hipoecogena , cu intrerupere a fibrelor . Tot in aceasta zona apare o formatiune transonica cu contur neregulat , grosime de 7 mm , ce se extinde lateral de zona de intrerupere a fasciculelor musculare pe o lungime de aproximativ 28 mm.
Membru Inferior Stang : fara modificari ecografice.

CONCLUZII : Posibil ruptura musculara veche cu hematon secundar .

Recomandari : RMN membru inferior drept."

Nu mai simnt durere decat intr-un punct . Cand ating cu mana muschiul croitor simnt cateva fibre lungi  contractate , dar nu simnt durere deloc.
As dori daca se poate o recomandare un tratament pentru acel hematon si refacerea fibrelor rupte. Multumesc pentru intelegere.
Stima'.
Data: 1 iulie 2010

Buna ziua,
Dupa confirmarea RMN a diagnosticului de ruptura musculara si hematom,
tratamentul cel mai probabil (avand in vedere dimensiunile leziunii si hematomului) va fi fizioterapie (2 serii a 10 sedinte) si kinetoterapie pe parcursul a 45 - 60 zile.
Antrenamentul (individualizat) se va relua dupa aceasta perioada, pentru ca toamna (inceputul campionatului) sa va gaseasca recuperat complet.
Sanatate,

initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Data: 30 iunie 2010 
988.Comentariu/Intrebare: Fisura de menisc?

Buna ziua
In urma cu 6 saptamani m-am accidentat la piciorul drept in timpul unui antrenament. Am facut un RMN iar raportul medical este urmatorul:
- minim edem parcelar infracentimetric subcondral in portiunea anterioara si para-sagitala a condilului femural intern drept; in aceasta regiunea corticala osoasa este usor infundata, iar cartilajul de acoperire subtiat.
- fara alte modificari de semnal a maduvei osoase, de forma osoasa sau de semnal de grosime a cartiilajelor de acoperire.
- minime modificari degenerative meniscale:
      - fin traiect liniar oblic orizontal in cornul posterior MI, ce nu intalneste suprafetele articulare
      - minim traiect de fisura al marginii libere (interne) a corpului meniscal extern drept
- fara alte leziuni meniscale
- ligamentul colateral intern are un traiect usor sinuos, dar nu prezinta discontinuitati
- ligamentele incrucisate si cel colateral extern apar intacte, de dimensiuni si semnal caracteristic.
Am fost la 2 medici care mi-au dat 2 dignostice diferite. De 6 zile fac kinetoterapie fara nici o ameliorare a genunchiului. Va rog sa-mi spuneti  ce am si ce tratament sa urmez. Fisura de menisc se opereaza?
Va multummesc!
Data: 1 iulie 2010

Buna ziua,
Nu toate fisurile de menisc se opereaza!
In cazul Dvs. exista doua opinii diferite deoarece (starea genunchiului si) diagnosticul RM este cumva la "mijloc" ... intre situatiile cu indicatie de artroscopie si cele cu indicatie de tratament conservator ...
Fara o examinare nu am cum sa va spun ce sa faceti deci trebuie sa decideti cumva intre cele doua opinii sau sa obtineti inca o opinie intr-un cabinet (nu pe internet).
O mentiune: dupa 6 zile de kinetoterapie este putin probabil sa simtiti ameliorari!!!
Ameliorarile apar dupa cca. 30 zile de tratament fizio si kinetoterapic.
Sanatate,

initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait      
Data: 30 iunie 2010 
989.Comentariu/Intrebare: zona perineala amortita

Buna ziua .
In urma unei deplasari mai lungi cu bicicleta (aprox 20 KM) , am observat o amorteala moderata in zona perineala ce se prelungeste pana in varful penisului. Din ce am citit e o senzatie oarecum comuna ciclistilor (eu merg cam 20 km pe zi). Totusi in ultima perioada am facut un repaus de aproape 10 zile si senzatia persista.
Va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac in continuare.
Multumesc!
Data: 1 iulie 2010

Buna ziua,
Schimbati saua bicicletei (si verificati inaltimea acesteia!).
Dupa aceasta, faceti un repaus specific de 7-10 zile (adica nu va urcati pe bicicleta), timp in care puteti alerga, inota sau practica alte sporturi care nu implica sezutul (de exemplu vaslitul).
La reluare, incepeti cu 5 km / zi si cresteti progresiv distanta parcursa.
Daca situatia nu se rezolva va trebui sa mergeti totusi la o consultatie.
Sanatate,

initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Data: 1 iulie 2010
990.Comentariu/Intrebare: 

dupa artroscopie poti face electroterapie la 1 saptamana dupa operatie la un sanatoriu
Data: 7 iulie 2010

Buna ziua,
Electroterapia (in general) se poate face numai dupa "iesirea" din etapa chirurgicala (dupa scoaterea firelor) cu acordul medicului operator si sub supravegherea (si la indicatia) medicului de la sanatoriu.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Pagina precedenta   FORUM MedicinaSportiva.Ro  Intreaba-Comenteaza-Raspunde    Pagina urmatoare
  
 

 

Aceso Suport
Web Suport

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.


Back ↑ top