www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva

HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...

0;  <<<<< [ 101 - 110 ]; 111 - 120 ]; [ 121 - 130 ]; [ 131 - 140 ]; [ 141 - 150 ];  >>>>>  
 pagina:  111112113114115116117118119120
Cum functioneaza Forumul:
ATENTIE!
Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA! Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!

Data: 10 iunie 2010 
959.Comentariu/Intrebare: rmn genunchi drept

as dori si eu sa am o idee despre gravitatea accidentarii de la genunchi...am citit in dreptul rezultatului de la rmn pe care l-am facut acum cateva zile urmatoarele observatii:
-fasciculatii lezionale liniare bimeniscale cu intersectarea ambelor suprafete articulare la nivelul coarnelor posterioare bilateral;
-leziune LIA cu marcat edem regional
-leziune liniara LIP
-epansament lichidian in cantitate importanta
-chiste de fosa poplitee de pana la 2.5 cm diametru
As vrea sa stiu daca leziunile acelea la ligamente necesita inlocuirea lor pentru a putea continua activitatea sportiva si implicit o pauza de 6 luni...am uitat sa spun ca rmn a trebuit sa il fac datorita unei entorse la genunchi suferita la baschet
Data: 11 iunie  2010

Buna ziua,
Gravitatea leziunilor ligamentare va fi stabilita in cursul unei artroscopii, a carei necesitate este dictata de leziunile de la nivelul meniscurilor.
Trebuie sa discutati cu medicul care a recomandat examenul RMN cea mai buna optiune de tratament:
- interventie chirurgicala artroscopica imediata sau
- temporizare cu tratament de recuperare intr-o clinica din orasul Dvs.
Sanatate,

Data: 11 iunie 2010 
960.Comentariu/Intrebare: Luxatie genunchi, posibil leziune menisc

Am calcat pe piciorul cuiva la baschet in timp ce mergeam usor (nu jucam) si mi-a sarit genunchiul. A pocnit si am avut senzatia ca si cum rotula a iesit afara dintre oase si a intrat la loc. Nu s-a umflat deloc, nu simt nici un fel de durere . Am fost la un ortoped si mi-a spus ca e o lovitura usuoara , mi a recomandat repaus si mi a dat niste anti inflamatoare. Desi i-am spus si nu parea ingrijorat...la fiecare flexare a genunchiului pocneste ( undeva deasupra de rotula). Dupa o palpare i-am spus ca am dureri nu foarte intense in zona meniscului...dar mi s-a spus ca nu e grav. Mentionez ca am putut merge din primul moment in care m am lovit si nu am avut nici o restrictie de mobilitate
Exista posibilitatea sa am leziuni mai grave ? Va multumesc.
Data: 14 iunie  2010

Buna ziua,
Cel mai probabil ... NU!
Daca medicul care v-a consultat nu a precizat nimic, nu ati avut inflamatie si functia a fost si este normala, atunci trebuie sa va relaxati; iar meniscul nu este situat deasupra rotulei!
Sanatate,

Data: 11 iunie 2010 
961.Comentariu/Intrebare: Altele PanSportMedical - cifoza scheurmann

va rog daca puteti sa imi dati un mail cu mai multe informatii despre cifoza scheurmann.va multumec anticipat
Data: 14 iunie  2010

Buna ziua,
Stimate Domn,
Am scris un articol despre maladia Scheuermann, la cateva intrebari scurte va pot raspunde pe Forum ... si asta in interesul tuturor cititorilor
dar ca sa va fac eu documentarea ... si pe e-mail, chiar nu este posibil!
Succes,

Data: 13 iunie 2010 
962.Comentariu/Intrebare: 

Buna ziua domnule doctor..
Numele meu e T. si am suferit o ruptura musculara si as dori daca se poate sa imi spuneti un remediu prin care as putea sa ma refac intr-un timp scurt..Va multumesc
Data: 14 iunie 2010

Buna ziua,
In cazul leziunilor musculare nu exista un remediu universal, infailibil care sa va ajute instantaneu!
Exista o serie de tratamente, masuri ... mai "mici" care aplicate impreuna si la timpul lor, de cele mai multe ori, ajuta vindecarea.
Lista acestor tratamente este lunga si se aplica de la caz la caz, in functie de localizare, de stadiu, de gravitate etc.
Intrebarea Dvs. este mult prea "generala" pentru un raspuns la obiect!
Sanatate,
initiat si realizat de:
Copyright©Dr Gabriel Panait

Data: 13 iunie 2010 
963.Comentariu/Intrebare: 

copilului meu  de 4 ani, i-a cazut o foarfeca de tuns vita de vie pe picior, pe laba piciorului in interior putin mai in fata de glezna ieri, s-a umflat pe loc si l-a julit un pic, problema este ca s-a umflat zona si s-a inrosit. am fost la dr. i-a facut de antitetanus si l-a pansat cu betadina si cloramina. ce sa fac daca persista durerea si ramane rosu si umflat?

Buna ziua,
Este necesara o consultatie de ortopedie pediatrica!
Situatia Dvs. este si in afara Forumului si nici nu se poate rezolva prin internet!
Sanatate,
initiat si realizat de:

964.Comentariu/Intrebare: 554

Buna ziua!
La un meci de rugby mi-a cazut pe glezna un jucator f greu si ca urmare am avut fractura de peroneu+entorsa. Acum la 9 saptamani merg normal,dar pt o recurerare ct mai buna, pe langa inot ce as mai putea face fara sa fortez picioru. Doresc sa pot da si probele sportive la facultate in 5 saptamani.
va multumesc anticipat!

Buna ziua,
Pe langa inot se mai poate:
- kinetoterapie si in functie de starea locala ... mers pe bicicleta;
- ortezare obligatorie;
- apoi fizioterapie pentru a ajuta consolidarea si kinetoterapia.
Sanatate,
initiat si realizat de:

965.Comentariu/Intrebare: Consultanta Ruptura completa LIA

In urma unui meci de fotbal, am sutat in minge cu piciorul stang, dar mai mult in pamant; apoi nu am putut sa mai calc cu piciorul stang, si am avut dureri mari. Am mers la urgente, am avut piciorul in ghips 2 saptamani, dar dupa ce am dat ghipsul jos nu puteam sa calc si sa folosesc normal piciorul.Am revenit la spital, am facut un RMN si rezultatul este:

LIA dezarhitecturizat complet, cu pierderea paralismului fibrelor-aspect RM sugestiv pentru ruprura completa
LIP normal.
Menisc intern cu ruptura cominutiva a cornului posterior cu interesarea suprafetei articulare.
Ligament colateral intern usor edematiat
Menisc extern normal.Ligament colateral extern usor edematiat
Arii extinse de edem osos localizate la nivelul condilului femoral extern si a platoului tibial bilateral,predominant la nivelul compartimentului extern-fracturi de stress posttraumatic.
Leziune osteocondritica fata portanta a condilului femoral extern.
Moderat acumulare fluida retro si supraoatelare,pericondilian predominant extern.
Concluzie
Ruptura completa LIA
Ruptura cominutiva a cornului posterior a meniscului intern
Usoara edematiere a ligamentului colateral intern
Fractura de stress postraumatice condil femural extern si platou tibial predominant extern
Leziune osteocondritica fata portanta a condilului femoral extern
Moderarata acumulare fluida intraarticulara.

Intrebarea mea este: Ce ma sfatuiti sa fac ? Este neaparat nevoie de operatie ? Un doctor din t... mi-a cerut ... de euro pe operatie, dar parintii mei nu au acesti bani. Se poate face aceasta operatie si gratuit pentru ca sunt elev ? Puteti sa imi recomandati si altceva ?
Acum, dupa 5 saptamani, pot sa calc cu piciorul, dar folosesc o proteza metalica.
Va multumesc anticipat
Data: 15 iunie 2010

Buna ziua,
In astfel de situatii - ruptura completa LIA, ruptura cominutiva a cornului posterior a meniscului intern, avand in vedere si varsta - recomandarea de artroscopie si ligamentoplastie este (aproape) absoluta!
Suma solicitata poate fi pentru achizitionarea suruburilor necesare fixarii noului ligament; nu stiu daca acest tip de suruburi sunt compensate de catre Casa de Asigurari.
Trebuie sa discutati cu un ortoped pentru ca utilizarea ortezei (nu protezei!) este o solutie temporara.
Sanatate,
initiat si realizat de:

Data: 15 iunie 2010 
966.Comentariu/Intrebare: dereglari statice regionale moderate (cifoza cronica)

D-nule doctor am 14 ani si mi s-a spus ca am cifoza scheuermann, mi s-au prescris medicamente, dar nu mi-au spus nimic despre gimnastica care trebuie s-o fac pentru a trece de aceasta boala.
Daca ati pute-explicati mi in ce consta si cum trebuie indeplinita corect.
Data: 16 iunie 2010

Buna ziua Domnisoara,
Din pacate gimnastica nu se poate "explica" prin internet ci trebuie invatata intr-un cabinet de specialitate sau intr-o sala de sport (cu personal specializat) pentru ca asa cum spuneti ... trebuie efectuata corect pentru a avea rezultate.
Ce puteti face Dvs. acasa, aste sa va corectati tinuta in fata unei oglinzi.
Sanatate,
initiat si realizat de:

Pagina precedenta   FORUM MedicinaSportiva.Ro  Intreaba-Comenteaza-Raspunde    Pagina urmatoare

Aceso Suport
Web Suport

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.

Back ↑ top