www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva

HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...

0;  <<<<< [ 101 - 110 ]; 111 - 120 ]; [ 121 - 130 ]; [ 131 - 140 ]; [ 141 - 150 ];  >>>>>  
 pagina:  111112113114115116117118119120
ATENTIE!
Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA! Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!

Data: 5 iunie 2010 
951.Comentariu/Intrebare: 

As vrea sa stiu si eu dak se poate, cum sa fac recuperarea la genunchiu drept am suferit o entorsa la o contra,am pus latu la un sut si mio sarit din interior.rezultatul de la rmn: Ruptura corn posterior grad 2 3   Leziuni fibrilare cu acumulare fluida in jur ligamente colaterale Fisura? Osteocondrita? Platou tibial intern.     ms anticipat
Data: 5 iunie  2010

Buna ziua,
Trebuie sa discutati cu medicul care a recomandat examenul RMN cea mai buna optiune de tratament:
- interventie chirurgicala artroscopica sau
- tratament de recuperare intr-o clinica din orasul Dvs.
Solicitarea Dvs. nu poate fi solutionata prin internet!
Sanatate,

Data: 7 iunie 2010 
952.Comentariu/Intrebare: 442

Buna ziua,ma numesc A. am 18 ani si pe 5 octombrie 2009 in urma unui accident de motocicleta am suferit o fractura deschisa de tibie si peroneu 1/3 medie tibia stanga si osteosinteza cu placa cu 5 suruburi. Acum la 8 luni dupa operatie merg destul de bine, dar inca nu pot alerga. As vrea sa stiu daca operatia de scoatere a placii ar fi benefica, in contextul in care o sa pot practica tenis si ski (mentionez ca nu ma incomodeaza absolut deloc placa).Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Data: 9 iunie  2010

Buna ziua,
Teoretic, o sa puteti practica si tenisul si schiul, si cu, si fara materialul de osteosinteza, dupa vindecarea completa (si cu acordul medicului care v-a tratat).
In general, este recomandata ablatia (scoaterea) materialului metalic de osteosinteza la cca. 1 an de la prima interventie.
Sanatate,

Data: 8 iunie 2010 
953.Comentariu/Intrebare: 

Buna ziua,acum aprox. 2 saptamani am decis sa imi reiau alergarile dupa o pauza de 3-4 luni, am facut o incalzire superficiala (probabil aici a fost greseala) dupa care a urmat sesiunea de alergare + sprint (25-30 min). Dupa 24 de ore am simtit o durere asemanatoare celei de febra musculara la ambele picioare (mai exact in zona tibiilor, pe lateral + partea de desupra gleznelor) si am decis sa iau o aspirina, durerea pt o perioada scurta a disparut, dar dupa a 2-a sesiune de alergare mai exact acum o sapt  a reaparut durerea in zona mentionata si nu stiu ce este de facut ...astept un raspuns din partea d-vs, multumesc!
Data: 9 iunie  2010

Buna ziua,
Un diagnostic de probabilitate poate fi periostita tibiala, dar este recomandat sa vizitati un medic (medicina sportiva sau ortopedie) care sa stabileasca diagnosticul exact.
Pana atunci opriti alergarea sau macar inlocuiti-o cu alta forma de exercitiu fizic (bicicleta).
Sanatate,

Data: 8 iunie 2010 
954.Comentariu/Intrebare: 

buna ziua am si eu o rugaminte am facut un R M la genunchiul stang in urma unor dureri acute as vrea daca se poate sa imi dati niste sfaturi in urma rezultatului nu am consultat nici un ortoped abia am primit rezultatul si as mai vrea sa stiu cat de grav e sau nu  rezultatul este  Moderate colectii lichidiene intraarticulare cu extensii locale  si Mica disociatie menisco capsulara corn posterior menisc extern  Acum incepe sa ma doara si piciorul drept ce ma sfatuiti sa fac MULTUMESC MULT
Data: 9 iunie 2010

Buna ziua,
Informatiile furnizate sunt insuficiente!
Disociatiile meniscocapsulare (desprinderea meniscului de pe sinoviala) pot fi tratate chirurgical, de aceea va recomand sa dicutati cu medicul care a recomandat examenul RM.
Sanatate,
initiat si realizat de:
Copyright©Dr Gabriel Panait

955.Comentariu/Intrebare: 

buna ziua.am 18 ani ,si as vrea sa urmez o cariera militara.
problema este ca am descoperit ca am varicocel si din cate am auzit o sa ma impiedice sa rezist efortului fizic depus in timpul pregatirii militare.pana acum nu m-a durut deloc acest varicocel.totusi nu am practicat sport de performanta, cam o data pe saptamana.a-ti putea sa imi spuneti daca este adevarat ce se spune,ca nu o sa rezist in armata? (tin sa mentionez ca m-am antrenat pentru probele sportive -care constau in tractiuni,alergare de rezistenta, de viteza,si altele- si nu am simtit nici un disconfort).
multumesc anticipat
Data: 11 iunie 2010

Buna ziua,
Va recomand articolul colegului Dr Serban Damian - Varicocelul
De principiu, varicocelul nu reprezinta o contraindicatie medico-sportiva absoluta ci doar temporara; in situatia in care este simptomatic se recomanda interventia chirurgicala.
Nu cunosc baremul medical pentru selectia militara dar (teoretic) nu cred sa fie probleme.
Optiunea de tratament chirurgical (care este extrem de simplu) va fi stabilita de urolog.
Sanatate,
initiat si realizat de:

956.Comentariu/Intrebare: RUPTURA MUSCULARA

Sunt handbalist, la inceputul luni martie 2010 in timpul unui meci m-am accidentat -diagnosticat, in urma unui examen ecograf,cu indindere musculara a muschiului gastrocnemian median. Am urmat recuperare Dupa o luna si o saptamana am refacut eco si "intinderea"-refacuta. Am inceput sa ma antrenez-muschiul salabit-dupa o 7zile fascia musculara a devenit - dura ca un "cilindru". Situatia persistand, in data de 26.05.2010 am facut inca un ecograf.
Concluzia: Fusese de fapt ruptura musculara +
 vechi hematom organizat peri ram fibrilar tendinoas achilean dr.Tractiune asupra fibrilelor musculare adiacente.
De 8 zile fac ultra sunet, diapuls,unde scurte iar situatia nu s-a imbunatatit.
Ce sfat imi dati pentru rezolvarea acestei probleme?
Va multumesc respectos - A.V.

Buna ziua,
Nota webmaster: Regretam dar nu putem raspunde doi medici la aceeasi intrebare!

Îmi pare rău de suferinţa dumneavoastră.
Eu aş recomanda să faceţi 8-10 şedinţe de laser pentu hematom.
Exerciţii de menţinere a tonusul muscular în bazin.
Luni şi marţi voi fi în Bucureti la hotel Sport - b-dul Basarabia - dacă vreţi mă sunaţi după ora 13 şi in funcţie de programul pe care il voi avea mă pot uita să văd despre ce este vorba şi să văd concret ce alte indicaţii / ce aş mai face.
Multa sanatate!

Dr Paula Drosescu
Associate Certified Coach ICF
Cabinet Alternative Iasi

Data: 10 iunie 2010 
957.Comentariu/Intrebare: Problema legislativa

Practic ciclismul, sunt din P N, student in I si vreau sa ma legitimez la un club din B. Am nevoie de un aviz medical pentru acest lucru. Am fost la Policlinica pt Sportivi din I si doamna doctor mi-a zis ca avizul medico legal se poate obtine in P N, orasul de unde provin sau B orasul unde se afla clubul. Am studiat cu atentie Legea 321 din 2007 privind organizarea si functionarea cabinetelor de medicina sportiva si am constatat ca argumentul cu care doamna doctor m-a respins nu are nici un fel de temei legal.
Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz, pentru ca am un program foarte incarcat si as vrea sa imi obtin avizul medico-sportiv in I.

Buna ziua,
Nota webmaster: Regretam dar nu putem raspunde doi medici la aceeasi intrebare!

Este adevarat, situatia Dvs. nu se incadreaza in Legea 321, Norme la aceasta Lege inca nu exista (decat sub forma unei propuneri a subsemnatului) si (daca nu gresesc) situatia nu se incadreaza in nici o alta lege medicala ...

Astfel de situatii nu pot fi rezolvate decat pe cale amiabila, deoarece:
- nu se poate discuta despre refuzul unui bolnav (refuzul unui tratament) deoarece Dvs. sunteti sanatos;
- cred in dreptul pacientului de a opta liber pentru un anumit medic dar cred si in dreptul medicului de a refuza efectuarea unor servicii;
- statul plateste (inca) evaluarile medicale pentru sportivi (actul medical) dar nu plateste asumarea responsabilitatii de catre medic (cum s-ar zice expertiza), sau mai pe inteles, actul medical (controlul) nu este obligatoriu sa fie urmat de avizare;
- situatia Dvs. poate creea suspiciuni ... aveti domiciliul intr-un oras, veti fi legitimat in al doilea oras si doriti viza din al treilea oras ... hmmm ... trebuie sa stiti ca exista si sportivi care au diverse probleme de sanatate la "limita" avizarii si care incearca se se "invarta" (nu spun ca este cazul Dvs.);
- odata inceput examenul de avizare, poate aparea necesitatea prezentarii unor documente medicale suplimentare (sa dau exemplu numai fisa medicala de la medicul de familie, o adeverinta etc. ... ) atunci veti spune ca sunteti "plimbat" pe drumuri si ca nu vi s-a spus de la inceput;
- mai exista un aspect "colegial" ... daca eu ma apuc sa avizez de la Bucuresti pe sportivii din Cluj (sa zicem) ... ei acolo ce mai fac? Sau invers?
  Sunt aproape sigur ca raspunsul meu nu o sa va multumeasca, dar si eu recomand efectuarea examenului medical in localitatea de domiciliu sau in localitatea unde este legitimat sportivul si exceptional ... daca nu exista cabinete de medicina sportiva nici unul din cele doua orase atunci avizarea va fi efectuata in cel mai apropiat serviciu/cabinet de medicina sportiva.
   In situatia in care optati pentru o clinica privata (servicii contra cost) discutia privind localitatea nu mai are nici un rost dar trebuie sa stiti ca avizarea propriu-zisa poate sa va fie refuzata si in aceste conditii.
Sanatate,
initiat si realizat de:

Data: 10 iunie 2010 
958.Comentariu/Intrebare: intindere LCM

buna ziua!
in urma cu 7 saptamani am suferit o intindere la LCM la fotbal. am stat cuminte 6 saptamani timp in care mi-am facut recuperarea. acum 2 am fost la fotbal cu fasa elastica si "m-am intins" din nou. doar ca acum cred ca s-a intins si LIA pt ca ma doare imediat sub rotula. problema cea mai mare e ca genunchiul mi-a ramas flexat. cand incerc sa intind piciorul ma doare foarte tare LCM. de calcat pe picior nici nu poate veni vorba inca. de 2 zile stau cu gheata, Di... si o crema pe baza de aloe. ce sfaturi imi dati?
va multumesc frumos!
cu stima!!!
B.A.

Buna ziua,
Un consult medical este necesar (cat mai urgent) mai ales daca mentionati dificultati de extensie si de sprijin.
Sanatate,
initiat si realizat de:

Pagina precedenta   FORUM MedicinaSportiva.Ro  Intreaba-Comenteaza-Raspunde    Pagina urmatoare

Aceso Suport
Web Suport

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.

Back ↑ top