www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva


HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...
 Publicitate

 
0;  <<<<< [ 101 - 110 ]; 111 - 120 ]; [ 121 - 130 ]; [ 131 - 140 ]; [ 141 - 150 ];  >>>>>  
 pagina:  111112113114115116117118119120
ATENTIE!
Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA! Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!
Data: 20 mai 2010 
927.Comentariu/Intrebare: leziune genunchi drept

Am avut citeva episoade de instabilitate a genunchiului drept in momentul urcarii scarilor, articulatiile ambilor genunchi pocnesc daca ma las jos, am fost la un ortoped si m-a trimis la RMN, concluzia examenului este: ruptura partiala (non transfixianta) veche, treime medie, LIA. Leziune degenerativa grad II, corn posterior, menisc intern. Minima colectie fluida intraarticulara si in proiectia bursei suprapatelare. 
va rog sa-mi spuneti parerea dvs si ce imi recomandati pentru remediere.
Data: 21 mai  2010

Buna ziua,
Descrierea Dvs. arata o situatie la "granita" intre tratamentul chirurgical si cel conservator (de recuperare).
Daca nu exista o indicatie ferma chirurgicala, puteti incerca timp de 3-6 luni un tratament fizio si kinetoterapic, plus ortezare si viscosuplimentare.
In caz de esec terapeutic ... ramane optiunea chirurgicala.
Sanatate,
 
Data: 20 mai 2010 
928.Comentariu/Intrebare: Problema inghinal

Buna ziua, am o problema la solduri si mai exact la inghinali (cred), m-am apucat de arte martiale la un club in oras la mine si la unele lovituri cu piciorul simt un scartait puternic in sold si o durere care aproape ma scoate din antrenament. Mai exact la miscarile circulare sau lovituri directe cu piciorul. Ce as putea sa fac sa scap de aceste dureri. Apropo am 17 ani , 73 kg.
Data: 21 mai  2010

Buna ziua,
O consultatie medicala care sa evalueze soldurile (articulatiile coxofemurale) si daca este cazul un examen radiologic (deseori problemele acestor articulatii se "proiecteaza" in regiunea inghinala).
Sanatate,
 
Data: 21 mai 2010 
929.Comentariu/Intrebare: Presupusa contuzie picior drept

In urma cu 4 saptamani am avut un meci de fotbal in campionatul judetean unde am incercat un sut de la distanta in forta iar un adversar a ridicat talpa, eu sutand direct in crampoanele lui. Pe moment nu prea am simtit nimic dar urcandu-ma in masina si ajungand acasa dupa 45 de minute nu am putut sa calc foarte bine. Vreo 3-4 zile dupa aceea am mers schiopatand apoi a inceput sa-mi treaca. Dupa 2 saptamani am fost iar la fotbal si in momentul in care am dat in minge foarte tare, durerea mi-a revenit si aceasta ma lasa daca nu dau in minge sau daca relaxez piciorul mai mult de 3-4 minute. Intrebarea este ce am mai exact sau cum pot sa ma recuperez mai repede. Multumesc mult!
Data: 21 mai  2010

Buna ziua,
Scheletul piciorului este constituit din 7 oase tarsiene si 5 oase metatarsiene;
puteti adauga si:
- peste 20 de tendoane si ligamente, plus
- muschii proprii piciorului.
Intrebarea Dvs. nu are raspuns exact pe internet!
Aveti nevoie de o consultatie medicala!
Sanatate,
      
Data: 21 mai 2010 
930.Comentariu/Intrebare: Osteonecroza aseptica

Buna seara,

Am 25 de ani si vreau sa va adresez o intrebare legata de un diagnostic care mi-a fost pus acum 3 zile... Este vorba de Osteonecroza aseptica, de cap femural bilateral, Stadiul II-III.

Mi s-a spus ca in acest caz este recomandata o operatie cu un anumit aparat care face un foraj in capul femural pentru a elimina acel edem existent acolo.

Am auzit insa si de un tratament, cu "Oxigenoterapie Barala", asa am inteles ca se numeste, care de asemenea ar putea da roade in acest sens.

Imi puteti spune va rog, care ar fi cea mai buna metoda? sau mai exista si altele? Daca aleg operatia, ce garantie am, ca in 10 ani nu va fi necesara protezarea membrelor?

Am inceput deja sa nu mai pot merge si nu vreau sa imi pierd articulatiile de tot.

Va multumesc mult!
R
Data: 24 mai 2010

Buna ziua,
In cazul osteonecrozei aseptice de cap femural, nu exista cea mai buna metoda!
Exista mai multe metode care (in opinia mea) pot fi asociate pentru a intarzia protezarea ...
- interventia chirurgicala ... efectuarea forajelor, cum aveti deja recomandarea;
- oxigenoterapia hiperbara;
- posibil ozonoterapia;
- fizioterapia: magnetoterapia si ultrasunete;
- kinetoterapia, hidrokinetoterapia (gimanstica in apa).
Cred ca cel mai bine este ca tratamentul sa fie coordonat de un medic de recuperare medicala.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait      
Data: 22 mai 2010 
931.Comentariu/Intrebare: Consultanta pe FORUM - LIA si menisc

Buna ziua d-nule doctor, va scriu in legatura cu o problema ce ma macina de 2 ani.. In anul 2008 am suferit un accident in urma caruia am avut probleme grave cu genunchiul stang, initial mi se umflase foarte tare si ma durea.. In 10-X-2008 am facut un R.M. care zicea asa:

> 10-X-2008
> Ex. R.M. a genunchiului stang, efectuata nativ in secventele mentionate, evidentiaza:
> * Mici colectii lichidiene intra si periarticular situate astfel:
> -lama lichidiana in bursa retro si suprapatelara, extinsa pericondilian bilateral, predominent supracondilian extern.
> -mica colectie antero-superioara si lateral de epifiza tibiala, care se extinde intraarticular anterior.
> -mici colectii lichidiene in foseta intercondiliana care se extind spre caudal, de-a lungul traiectului LIA.
> -lama lichidiana intraarticular anterior intern.
> * Aspect mai mic in dimensiuni si neomogen al cornului posterior menisc intern, cu fin traiect liniar vertical incomplet la acest nive.
> * Aspect mai neomogen al ambelor coarne menis extern, predominent posterior, cu mica leziune grd. I la nivelul cartilajului superior adiacent.
> * LIA apare mai edematiat, difuz conturat, cu semnal heterogen si arie inflamatorie la nivelul insertiei caudale.
> Este prezent un usor decalaj anterior de aprox. 4-5 mm intre marginea posterioara a platoului tibial si portiunea similara a condilului femural extern.
> * Nu se evidentiaza modificari inflamatorii osoase si nici modificari de traiect la nivelul ligamentelor incrucisate, colaterale si rotulian.
> Concluzii:
> * Mici colectii lichidiene intra si periarticular, cu usoare extensii locale - vezi text.
> * Aspect cronic degenerativ al cornului posterior menisc intern, cu leziune grd. II la acest nivel.
> * Aspect cronic degenerativ al ambelor coarne menic extern.

In urma acestuia m-am operat, dar, dupa vreo 3 luni avem aceeasi sensatie, ca imi sare genunchiul de la loc si ramane blocat (mentionez ca am o senzatie de instabilitate). Am stat asa pana de curand cand m-am gandit sa mai fac un R.M.:

> 17-V-2010
> Reex. R.M. a genunchiului stang, efectuata nativ in secventele mentionate, evidentiaza:
> * Mici colectii lichidiene intra si periarticular situate astfel:
> -lame lichidiene in bursa retro si suprapatelara, cu extensii bilaterale pericondiliene, predominent supracondilian extern.
> -in recesul postero-lateral, cu extensie spre anterior, de-a lungul marginii laterale a epifizei tibiale.
> -lama lichidiana pe versantul intern al articulatiei tibio-peroniere.
> -fina lama lichidiana lateral supracondilian intern care se extinde usor spre caudal unde se intrepune intre portiunea craniala a ligamentului colateral intern si condilul femural.
> -lama lichidiana care se suprapune peste corpul meniscului intern sau adiacent acestuia, extinzandu-se spre anterior si posterior, adiacent condilului femural la acest nivel.
> * Cornul posterior al meniscului intern redus dimensional si neomogen, sugerand aspect postop.
> * LIA apare subtiat in 1/2 superioara, cu arie inflamatorie (hipersemnal T2 fat sat) la nivelul insertiei craniale si adiacent posterior traiectului acestuia, in timp ce portiunea inferioara apare mai ingrosata la nivelul insertiei caudale, partial atasata de corticala tibiala, cu prezenta unui decalaj anterior de cca. 6-7 mm intre marginea posterioara a epifizei tibiale si portiunea similara a condilului femural extern.
> * Nu se evidentiaza modificari de semnal la nivelul meniscului extern, arii inflamatorii osoase sau modificari de traiect la nivelul LIP, ligamentelor colaterale si rotulian.
> Concluzii:
> * Mici colectii lichidiene intra si periarticular, cu extensii locale - vezi text.
> * Cornul posterior al meniscului intern redus dimensional si neomogen, sugerand aspect postop.
> * Ruptura partiala fasciculara a LIA in portiunea superioara cu prezenta unor fascicole in pozitie normala in timp ce restul sunt atasate de corticala tibiala.

Tin sa mentionez ca inca mai mi se blocheaza genunchiul si simt o oare care durere. Cand am fost la interpretarea R.M.-ului, d-nul dr. chirurg a spus ca trebuie sa ma operez si ca am nevoie de niste suruburi biodegradabile, sau ceva de genu. Ce ma ma sfatuiti dumneavoastra? Ce masuri sa iau ? Unde sa ma operez? Genunchiul acesta ma tine din orice activitate, nu pot sa fac un sport sau ceva ca imediat imi face probleme. Va rog mult sa ma ajutati. Multumesc anticipat.

Cu deosebita consideratie,
F-B
Data: 24 mai 2010

Buna ziua,
Este posibil ca ligamentul incrucisat anterior (care are rolul de a stabiliza genunchiul) partial lezat, sa nu isi mai indeplineasca functia ... si de aici:
- senzatia de instabilitate si blocaj articular;
- indicatia de ligamentoplastie LIAE a medicului Dvs. (suruburile resorbabile sunt necesare pentru fixarea noului ligament - daca "rasfoiti" cu atentie Forumul o sa va faceti o idee)
Daca ati epuizat toate metodele de tratament conservator (kinetoterapie, ortezare si fizioterapie) atunci nu va ramane decat sa incercati si interventia chirurgicala ...
Clinica si medicul trebuie sa il alegeti Dvs. ... dintre cei care au efectuat pana acum cateva mii de ligamentoplastii (nu cunosc situatia in regiunea Dvs.)
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Data: 24 mai 2010 
932.Comentariu/Intrebare: 

astazi am fost la poligon la moto si am avut un accident nefericit. Am cazut m-am lovit la genunchi dar dupa cateva ore 6-7 a inceput sa se umfle si sa doara.ce tratament pot face daca am facut lichid la genunchiul respectiv?este bine sa-l fortez si sa-l misc chiar daca doare sau sa-l las in repaus chiar daca dupa aceea doare mai rau? multumesc anticipat.
Data: 25 mai 2010

Buna ziua,
In cazul oricarui traumatism de genunchi, conduita recomandata este urmatoarea:
- repaus sportiv, repaus local;
- aplicatii reci locale (crioterapie locala);
- compresie realizata cu o fasa elastica (aplicarea acesteia nu trebuie facuta excesiv de strans);
- mentinerea pozitiei ridicate a membrului inferior.
Masurile de mai sus se continua pana la consultatia medicala care trebuie sa stabileasca diagnosticul si tratamentul corespunzator.
"Fortarea" articulatiei accidentate nu este recomandata!
In cazul in care sesizati zgomote articulare (insotite de durere), o mobilitate anormala a articulatiei sau "lipsa de control" a membrului inferior lezat, prezentarea la medic se va face de urgenta.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait      
Data: 25 mai 2010 
933.Comentariu/Intrebare: 

Am consultat un ortoped si mi-a fost pus diagnosticul "Meniscita".
V-as ruga daca se poate sa imi dati mai multe informatii despre aceasta boala. De ce apare? (Nu fac sport, nu inot, nu am facut nici o miscare brusca).Ca tratament am facut injectii cu A.., plus tratament medicamentos C.., A.. si F.... Au trecut aproximativ 2 ani, dar am in continuare o inflamatie.
Aceasta boala se trateaza total sau trebuie tratament toata viata?
Multumesc mult
Data: 26 mai 2010

Buna ziua,
Termenul de "meniscita" care s-ar putrea traduce ca fiind inflamatia meniscului, este destul de discutabil (si contestat) deoarece meniscul fiind o structura avasculara (fara vascularizatie) este mai putin probabil sa se inflameze.
Deoarece si eu apreciez termenul ca fiind "la limita" va recomand sa cereti informatii medicului care a pus acest diagnostic.
Mai exista un termen, ceva mai acceptat: meniscoza, care sugereaza o patologie cronica, o modificare (degradare) a structurii cartilajului cu microfisuri, care tulbura functia normala si care poate beneficia de tratament conservator (fizio si kinetoterapie) sau chirurgical.
Avand in vedere varsta Dvs. si cei 2 ani de tratament fara succes ... cred ca se impune un examen RMN sau eventual direct o artroscopie.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Data: 25 mai 2010 
934.Comentariu/Intrebare: ruptura partiala ligament colateral intern de la insertia femurala

De 2 luni si jumatate am alunecat pe genunchiul drept in baie si am suferit o intindere colaterala interna cu ruptura partiala la insertia femurala, si ligamente incrucusate, diagnostic rezultat in urma unui examen RMN, efectuat dupa o luna de la cazatura.O luna de zile am stat cu piciorul bandajat fara sa-l fortez foarte mult. Durerea este mare si acum, mi se umfla daca stau in picioare mai mult de 10 minute, iar cand stau in pozitie sezut sau intinsa nu ma pot sprijini pe piciorul drept. Nu stiu ce sa fac. Ortopedul mi-a recomandat fizioterapie, insa medicul balneolog nu stie ce sa-mi recomande.
Data: 26 mai 2010

Bună ziua stimată domnă,
În acest caz cred că se impune şi o altă părere - cred că nu este numai întindere de ligamente colaterale şi/sau inrucişate. Cel mai bun examen ar fi unul artroscopic. Şi în funcţie de rezultat se poate face şi fiziokinetoterapie.
Multă sănătate!
Cabinet Alternative Iasi
      
Pagina precedenta   FORUM MedicinaSportiva.Ro  Intreaba-Comenteaza-Raspunde    Pagina urmatoare
  
 

 

Aceso Suport
Web Suport

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.


Back ↑ top