www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva

HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...

0;  <<<<< [ 101 - 110 ]; 111 - 120 ]; [ 121 - 130 ]; [ 131 - 140 ]; [ 141 - 150 ];  >>>>>  
 pagina:  111112113114115116117118119120
ATENTIE!
Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA! Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!

Data: 10 mai 2010 
911.Comentariu/Intrebare:

Buna ziua,
Copilul meu de 8 ani a cazut in parc pe piciorul drept, mai exact pe degetul mic. Nu a mai putut pune apoi piciorul in pamant, dar acasa dupa ce l-am tras cu apa calda putea merge.
Dimineata cand s-a sculat, insa, se umflase putin si era foarte greu sa puna piciorul in pamant. Am fost la doctor si la radiografie nu s-a vazut nimic, fractura sau fisura. Dar doctorul i-a pus piciorul in gips pentru o saptamana. Va rog sa-mi spuneti si parerea d,voastra. Va multumesc.
Cu stima
Data: 11 mai  2010

Buna ziua,
Atitudinea terapeutica medicala este foarte corecta!
Mai multe detalii la recontrol ... si relaxati-va! (smile!)
In regiunea si pentru traumatismul mentionat (in peste 99% din cazuri) nu apar complicatii!
Sanatate,
PS - pe viitor este bine sa va abtineti la "tras" si la utilizarea pe zona traumatizata a apei calde!
Sunt masuri total contraindicate in cazul traumatismelor!
Corect este repaus, menajare, pozitie elevata si aplicatii reci (comprese reci)!

Data: 12 mai 2010 
912.Comentariu/Intrebare: PanSportMedical - Consultanta pe FORUM

Buna ziua,
As avea 2 probleme pe care as dori sa li se supun atentiei :
1. ori de cate ori fac sport in regim mai intens am probleme cu articulatiile/tendoanele de la genunchi, in sensul de umflaturi/rigidizare si dureri medii. La un consult medical - fizioterapie - mi-a fost pus diagnosticul gonartroza.
Ati putea sa-mi recomandati "un mod" de a face sport cu acest diagnostic ?

2. La un meci de fotbal zilele trecute, vina mea, inceput fara incalzire datorita problemelor de la genunchiul stang si un tendon inghinal, la o respingere am simtit o durere imensa in muschiul superior al piciorului, la jumatatea distantei dintre genunchi si coapsa ( rectus femoris, sartorius - scuze daca am gresit, sunt luate de pe net ) nu am mai putut continua meciul, am aplicat F Gel si a doua zi durerea m-a mai lasat insa in zoma dureroasa muschiul este intarit. Mentionez ca zona dureroasa nu s-a tumefiat. De asemenea durerea se resimte la mers. Intrebarea ar fi, ce mi-ati recomanda in continuare pentru "eliminarea"acestei probleme.
Si eventual pentru evitarea a unor asemenea neplaceri in viitor

Va multumesc
Data: 14 mai  2010

Buna ziua,

1. Sesizez 3 probleme:
a. Confirmarea diagnosticului de inca un medic (ortopedie)!
Nu spun ca diagnosticul este incorect ci doar ce este nevoie de inca o confirmare (deoarece sunteti tanar si gonartroza se manifesta mai rar asa cum ati descris la aceasta varsta).
b. Dupa confirmarea diagnosticului se va pune problema adaptarii activitatii sportive la patologie; deci vor fi permise doar anumite activitati sportive, altele urmand a fi restrictionate total sau partial (astfel veti evita neplacerile cauzate de activitatea fizica).
c. Exista medicatie (si suplimente alimentare) pentru protectia cartilajului articular, fizioterapie in perioadele dureroase, kinetoterapie pentru stabilizarea articulatiilor si nu in ultimul rand solutiile viscoelastice.

2. Este posibil sa fi suferit o mica leziune musculara care trebuie tratata...
Pentru evitarea acestui tip de neplaceri sunt destul de multe masuri care par nesemnificative si sunt extrem de frecvent neglijate: incalzirea fizica buna, hidratarea corecta, progresivitatea efortului etc. etc.
O discutie (consultatie) poate stabili unde trebuie actionat.
Sanatate,

Data: 13 mai 2010 
913.Comentariu/Intrebare: Durere

As dori sa va intreb de ce atunci cand alerg, si fac asta zilnic de 10 zile ma doare cumplit de tare osul de la gamba (fluierul piciorului). Mentionez ca alerg pe un stadion cu zgura. Ce as putea face sa nu mai am aceste dureri? Multumesc anticipat pentru raspuns.
Data: 14 mai  2010

Buna ziua,
Pentru ca (foarte probabil) ati suferit o afectiune de suprasolicitare (periostita tibiala ... fractura de stress) care trebuie diagnosticata si tratata!
Dupa tratament trebuie sa tineti cont de adaptarea efortului la posibilitatile organismului Dvs. si de gradarea acestuia (progresivitatea solicitarii).
Sanatate,

Data: 13 mai 2010 
914.Comentariu/Intrebare: intindere

Buna.
Sunt in germania shi lucrez la o firma de colectare a anvelopelor.in fiecare miercuri am programat meci de fotbal cu nijte colegi din oras.aseara in urma unei intindere dupa minge am simtit o durere pe picioarul stang exact la imbinarea piciorului.nuj cum se numeste tendonul sau ligamentul.sambata am un campionat la care as dori sa particip,as vrea sa stiu este posibil sa iau ceva o crema sau ceva sa-mi treaca.nu ma doare doar atunci cand ma intind sau sprintez. folosesc o crema "diclofenac" e buna de ceva?. multumesc
Data: 14 mai 2010

Buna ziua,
Dvs. nu stiti sa spuneti unde va doare ... eu nu am ce sa va raspund!
Dar pot sa va spun ca participarea in astfel de situatii (accidentat), la orice fel de activitati sportive creste substantial riscul de agravare ... iar Dvs. sunteti acolo la munca!
Toate medicamentele (inclusiv cremele) sunt bune cand se folosesc la indicatia medicului;
utilizarea medicamentelor in lipsa unui diagnostic poate avea 3 urmari:
1. Problema se rezolva!
2. Medicatia nu face nimic ... adica nu are efect!
3. Medicatia amelioreaza partial durerea, pacientul crede ca s-a vindecat ... si patologia (problema) se agraveaza.
Sanatate,
initiat si realizat de:
Copyright©Dr Gabriel Panait

915.Comentariu/Intrebare: Ruptura gastrocnemian

Buna ziua,pe 1 martie jucand fotbal am facut o fandare in urma careia in spatele gambei stangi am simtit o plesnitura si nu am mai putut merge. Am mers la doctor unde mi a recomandatt miorelaxante, gheata , fasa elastica si imobilizare 2 saptamani. In momentul de fata nu mai am dureri dar gamba se umfla permanent cand merg si scade cand sunt in pat, nu pot face genoflexiuni totale din cauza genunchiului care nu mi da voie din cauza umflarii gambei. La 2 saptamani am facut o ecografie la parti moi unde a descoperit 29 mm/4,5 mm diametru muschi gastrocnemian in treimea inf. neomogen, imagine omogena, hipoecogena ce se prelungeste inferior pana la tendonul lui Achile (integru), in urma careia am mai stat 2 saptamani imobilizat. Deasemenea simt un usor disonfort in jumatatea super. a gambei pe exterior. Ce recomandari imi faceti?
Cu deosebit respect.
"pentru forum"
Data: 15 mai 2010

Bună dimineaţa stimate domn,

În astfel de situaţii care ajung imediat la mine eu procedez astfel: repaus la pat câteva zile, numai în prima zi gheţă, tratament cu laser, dacă se poate de 2 ori/zi aproximativ 10-15 zile, fastum gel.
În cazul dumneavoastră era bine dacă aţi fi făcut o ecografie de la începutpentur a se aprecia gravitatea rupturii. Dacă iau în considerare rezultatul ecografic pe care l-aţi făcut mult mai târziu îmi dau seama că ruptura musculară a fost una severă, nu ştiu poate că aş fi recomandat şi un control la chirurgie pentru sutură...nu ştiu acum ce aş fi făcut!?! Cert este că repausul de 2 săptămâni nu a fost suficient.
Acum ceea ce puteţi face este să aveţi multă răbdare, să faceţi streching pentru păstrarea mobilităţii articulare şi să aşteptăm să se refacă zona de ruptură....nu ştiu când se poate întâmpla asta, poate 3 săptămâni, poate 1 lună, aplicaţii locale de fastum gel, masaj local în special pe zona pe care aţi simţit ruptura, laser terapie.
Multă sănătate!
Cabinet Alternative Iasi

916.Comentariu/Intrebare: 

buna ziua,am si eu o ruptura musculara de vreo 2 luni,a fost de 4 cm ,eu si acum  mai am dureri si merg foarte greu .iau numai calmante.ce sfat imi dati

Buna ziua,
Cred ca este necesar un control (recontrol) ecografic local,
apoi fizioterapie si kinetoterapie.
Sanatate,
initiat si realizat de:

917.Comentariu/Intrebare: periostita

De circa o saptamana am o durere la piciorul drept de-a lungul tibiei. In ultima vreme am facut antrenament mai intens pentr mine (de 3ori pe saptamana fugit pe banda intervale cu viteza maxima de 15 circa un minut doua). Antrenorul mi-a spus ca sufar de periostita datorita impactului puternic cu o suprafata dura. Am schimbat de o saptamana banda pe eliptica (mi-a spus sa fac pauza) si am asteptat sa treaca durerea. DIn pacate nu s-a intamplat si devine tot mai deranjanta (ma doare cand merg pe strada sau cand urc scari, uneori ma doare si cand stau pur si simplu pe scaun). Exista si alte remedii medicamente  sau altele pt a grabi refacerea?

Buna ziua,
Elemente de tratament in periostita:
- repaus sportiv local sau general;
- crioterapie locala;
- aplicatii cu geluri antiinflamatorii;
- fizioterapie.
Sanatate,
initiat si realizat de:

918.Comentariu/Intrebare: 

De anu trecut din noiembrie am facut o mare prostie...am stat cam 2 saptamani in pat febra am luat antibiotice...si am fost chemat la o proba la ... si mi-am dat viata...de atunci am probleme ma luat o durere de umar aveam groaznice dureri ma trecut umar ma doare piciorul...in partea stanga de la genunchi in jos.....nu tot timpu....dar simt ca trece ceva prin el si ma si inteapa ca si cum ar vibra ceva...si durerea cand fac efort si merg nu ma doare nu simt nimika doar cand stau pe loc simt ca trece ceva...si durerea in partea stanga in mijolc,in iara, cateodata simt si ca o pulsatie in degetele de la mana stanga: Doctorita parintilor mea zis sa imi scot amigdalele ca pot  acumula reumatims din cauza lor....precizez cand am fost mai mic am suferit mult cu gatul am avut si streptococ...poate rezulta durerile de la astea ?
Va Multumesc

Buna ziua,
Prin internet nu se poate preciza!
Aveti nevoie de investigatii de laborator, o evaluare a coloanei vertebrale (lombare) si poate un examen neurologic.
Sanatate,
initiat si realizat de:

Pagina precedenta   FORUM MedicinaSportiva.Ro  Intreaba-Comenteaza-Raspunde    Pagina urmatoare

Aceso Suport
Web Suport

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.

Back ↑ top