www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva


HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...
 Publicitate

 
0; [ 1 - 10 ]; [ 11 - 20 ]; [ 21 - 30 ]; [ 31 - 40 ]; [ 41 - 50 ];  >  >>  >>>  
 pagina:  11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20
ATENTIE!
Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA! Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!
Data:  21 februarie 2008
87.Comentariu/Intrebare: Buna ziua

Buna ziua!
Am si eu o rugaminte la dvs daca se poate.mi s-a facut o ligamentoplastie acum 4 zile,am fost externat si mi-au fost indicate anumite exercitii pt recuperare.Cele 4 exercitii (ridicarea piciorului la 20-30, incordarea cvadricepsului, flexii si extensii), toate din pozitia culcat , cate 10 repetari si cu 10 sec mentinere, mi s-a spus ca o sa le fac 2 sapt, pana mi se scot firele. Aceleasi exercitii mi s-a spus ca o sa le fac pana la 4 sapt dar altfel. As vrea daca se poate sa-mi indicati si alte exercitii daca este cazul pt recuperarea imediat de dupa operatie si eventual v-as fi recunoscator pt un scurt program de exercitii pt periada de dupa prima luna dupa operatie.
Multumesc si sper sa-mi raspundeti!!
La revedere!
I.A.
Data: 22 februarie 2008

Buna ziua,
Kinetoterapia (gimnastica) de recuperare reprezinta o parte importanta a succesului unei ligamentoplastii.
Kinetoterapia se efectueaza si se invata intr-o sala de gimnastica si nu pe internet.
Va recomand sa efectuat exercitiile invatate pana la scoaterea firelor iar in acest timp sa cautati o sala cu personal calificat pentru intreaga perioada de recuperare (pana la 6 luni).
Sanatate,
 
Data:  25 februarie 2008
88.Comentariu/Intrebare: Alergarea si articulatiile

Buna ziua,
Numele meu este C.B. si am 35 de ani. Am facut toata viata mult sport insa niciodata performanta. Alerg pe banda de 2-3 ori pe saptamana intre 9 si 10 km timp de o ora. Intrebarea mea este daca exista risc crescut de uzura prematura a articulatiilor de la genunchi si solduri.
Multumesc,
C.B.
Data: 26 februarie 2008

Buna ziua,

Va felicit!


Riscurile de uzura articulara sunt net inferioare beneficiilor (in special pentru cord, vase ... lista este lunga) pentru activitatea sportiva mentionata.

Numai bine,
 
Data:  25 februarie 2008
89.Comentariu/Intrebare:

am 38 de ani si in urma cu 5 luni am suferit un traumatism genunchi drept. RMN confirma: ruptura totala ligament incrucisat anterior si ruptura partiala ligament incrucisat colateral intern. mi s-a recomandat interventie chirurgicala prin artroscopie. va rog sa-mi prezentati riscurile acestei interventii si posibilitatea recuperarii functionarii genunchiului.
va multumesc
Data: 26 februarie 2008

Buna ziua,

Despre riscurile interventiei - strict in ceea ce va priveste - cel mai bine va poate lamuri echipa medic - anestezist.

In principiu, riscurile sunt acceptabile si sunt legate de:
- starea Dvs. de sanatate ( anumite boli existente ... );
- risc anestezic ( legata de tipul anesteziei, de substanta utilizata, procedura etc.);
- legate de interventie ( risc infectios, incidente, accidente etc.);
- riscul ca interventia sa reuseasca partial...

Daca totul decurge bine exista posibilitatea recupararii integrale.
Sanatate,
       

Data:  27 februarie 2008
90.Comentariu/Intrebare: Va rugam eliminati minciunile Dr. DUMITRU Gheorghe postate pe site-ul dumneavoastra!

----- Original Message -----
From:Mihai Epuran
To: contact@medicinasportiva.ro
Sent: Wednesday, February 27, 2008 4:37 PM

Va rugam eliminati minciunile Dr. DUMITRU Gheorghe postate pe site-ul dumneavoastra!
In evidenta manifestare a sindromului lipsei de recunoastere de care sufera acut, "stimabilul"  Dr. DUMITRU Gheorghe isi atribuie merite nejustificate pe pagina dvs. de web.
Astfel dupa cum putem citi mai jos "stimabilul" dr. este  Membru fondator International Institute for Health Promotion (IIHP), Washington, DC.  
Pentru aceasta inducere in eroare a opiniei publice din Romania - va rugam sa publicati pe pagina dumneavoastra o nota in care precizati ca "stimabilul" mai  sus amintit doctor este doar un simplu membru si in acelasi timp sa isi prezinte scuzele de rigoare.
Medic primar medicina sportiva
Doctor in stiinte medicale
Grad universitar: conferentiar
Membru  corespondent al Academiei Romano-Americane (ARA)
Membru fondator International Institute for Health Promotion (IIHP), Washington, DC
(http://www.american.edu/academic.depts/cas/health/iihp/internationalday.html
http://www.american.edu/academic.depts/cas/health/iihp/iihpcpromania.html
http://www.american.edu/academic.depts/cas/health/iihp/iihpcommittee.html
http://www.american.edu/academic.depts/cas/health/iihp/archives/iihpconference1997.html
http://www.healthpromotionjournal.com/publications/global/1999-05/1999-05.htm#Romania)
Membru in  Comitetul Stiintific al  celui de-al X-lea Congres al European College of Sports  Science,  Belgrad 13 – 16 Iulie, 2005 (www..ecss2005.com )
Din 1986 si pana in prezent: corespondent strain al revistei franceze de medicina sportiva “CINESIOLOGIE”
Colaborator al FRF (lector la cursurile “PRO” si “Licenta A”, organizate de Scoala Nationala de  Antrenori de pe langa Federatia Romana de Fotbal, sub egida UEFA)
Colaborator  al Federatiei Romane "Sportul pentru Toti"
Inclus in Who’s Who Medical in Romania 2006

De  asemenea "stimabilul"  dr.  (mai sus amintit)  sa ia aminte la faptul ca Membrii Fondatori sunt cei de mai jos si ca pe viitor sa nu mai fie posibile asemenea minciuni sfruntate ii vom contacta pe adresele de mail pentru a le aduce spre cunostinta faptele mai sus pomenite .....
Pentru opinia publica vom publica link-ul cu paginile stimabilului de pe site-ul dvs. pe adresele tuturor membrilor din organizatia mai sus amintita pentru a cunoaste si dumnealor minciunile prezentate.

Robert C. Karch
Robert Karch has been a member of American University faculty since 1969. He is the Chair and a professor in the Department of Health and Fitness. He is also the founder and Director of both the Masters of Science program in Health Promotion Management and the University's National Center for Health Fitness.
E-mail:

Wolf Kirsten
Wolf Kirsten is Founder and President of International Health Consulting based in Berlin, Germany. Mr. Kirsten consults organizations on the development, implementation and evaluation of workplace health promotion programs, specializing on global strategies and culturally-adapted programming for multi-national companies.

Asteptam cu interes opinia dumneavoastra si scuzele de rigoare ale "stimabilului" dr. care bineinteles a gresit dintr-o evidenta CRIZA DE RECUNOASTERE !

Data: 27 februarie 2008

Buna ziua, Stimate Domnule Mihai Epuran, 
  Am primit e-mail-ul Dvs.
  Va multumesc pentru atentionare!
WebSite-ul MedicinaSportiva.Ro functioneaza pe principiul "bunei-credinte" si nu poate verifica (decat partial) exactiatea tuturor materialelor primite.

De asemenea este posibila o eroare de redactare.
  Deoarece personal nu va cunosc, nu v-ati prezentat si (de asemenea) nu pot aprecia corectitudinea sau incorectitudinea afirmatiilor Dvs.am "inaintat" mesajul Dvs., impreuna cu raspunsul meu catre Dvs.,
D-lui Dr Dumitru.

   In urmatoarele zile voi analiza situatia prezentata, in scopul rezolvarii amiabile. 
Numai bine,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait

Data: 27 februarie 2008

Buna seara Domnule Doctor Gheorghe Dumitru,  Va aduc la cunostinta un mesaj (din pacate neplacut pentru Dvs.) primit astazi...impreuna cu raspunsul meu.Rog a-mi transmite opinia Dvs.

Numai bine,
Data: 28 februarie 2008

----- Original Message -----
From:Dumitru
Sent: Thursday, February 28, 2008 7:52 AM
Subject: Fw: Message from George (Constanta, Romania)

Stimate Domnule Doctor,
       Sunt fericit ca, mai repede decat m-am asteptat,  pot sa va  furnizez argumentele pe care vi le-am promis, ca nu  sunt impostor si nici uzurpator de functii si calitati. Este vorba de acest mesaj de la Bob KARCH de la American Uniuversity din Washington DC, in care  el - dupa cum vedeti - imi da dreptate.
    Asa ca - spre surprinderea si nemultumirea dlui profesor Epuran si a celor care l-au indemnat sa faca acest gest - calitatea mea de membru fondator al Institute  for Healkth Promotion (Wahington, DC) este cat se poate de reala, si nu "o manifestare a sindromului lipsei de recunoastere" de care as suferi. Drept urmare, chiar daca nu-si va cere scuze (pentru ca  pe cei ca dansul si ai sai, nu-i cred capabili de asa ceva), poate va intelege macar   ca ar fi cazul sa  anuleze ghilimelele apelativului "stimabil", cu care ma gratuleaza  peiorativ.
    Cat despre recunoasterea mea de catre altii, ii multumesc ca se ingrijeste de ea. Din cat ma cunoasteti, sper sa  acceptati ca nu sunt atat de naiv sa sper la mai mult decat este cazul. Aceasta recunoastere, atata cata este, este sigur reala si, in ciuda faptului ca nu are  altitudinea pe care mi-as dori-o (as fi mincinos, daca  as spune ca nu-mi doresc asa ceva), este suficienta incat sa-i deranjeze pe altii care cocheteaza cu impostura, si sa-i determine sa  rontaie ca niste sobolani sarguinciosi  la ea.
    Astept sa-mi faceti si mie cunoscuta replica domnului profesor Epuran, si-mi cer inca odata scuze pentru faptul ca - chiar daca  fara motiv - am stat la baza unui episod neplacut pentru dumneavoastra.
  Cu deosebita stima,
 Gh. Dumitru
----- Original Message -----
From: Robert Karch
To:Dumitru Sent: Wednesday, February 27, 2008 10:33 PMSubject: Re: Message from George (Constanta, Romania)

Dear George,

Let me be very direct in my answer to the issue you mentioned below - You are a founding member of the International Institute for Health Promotion (IIHP)!! You should also know that the "new" web site is only a first draft and that there will be several others listed as founders (including you ) on that site when it is finished. We are waiting for a final design to complete the site and the one that is up now was only to show the structure (thus only my name and Wolf's appear) at this time. If anyone questions your involvement with the founding of the IIHP please direct them to me and I will proudly inform them that you are, without question, one of the founding Member.

Bob Karch
American University


"Dumitru" <gdumitru@seanet.ro>

    "Dumitru" <gdumitru@seanet.ro>
    02/27/2008 02:56 PM
To:<rkarch@american.edu>
Subject: Message from George (Constanta, Romania)

Dear Bob,

From the beginning I will mention that I have sent a similar message to Wolf too.

    I address you in an atypical and somehow unpleasant problem, concerning my involvement, activity and statute within IIHP. To better understand this problem, I will tell you that in my presentation on a recent Romanian sportsmedicine web-site
(see my presentation here: https://www.medicinasportiva.ro/c.v/Dr%20Gheorghe%20Dumitru.html , and please note what it is written related to IIHP), amongst others I have mentioned the quality of "founding member" ( attention, not founder, because the founders are you and Wolf) of IIHP, considering the fact that I started collaboration with you and Wolf since 1993 - 1994, and that I didn't took part to the founding meeting of IIHP in 1996 only because of a biurocratic problem ( may be you remember that I received too late the invitation you sent to me, because of the secretary of the university from Constanta).
    Well, very recently one person from a group which has something agains me, has started a campaign of accusations that I have tryed to delude the others by mentioning the respective quality in relation with IIHP.
In fact it is possible that you already have been contacted by one person of that group, in this respect.

    Now I have realized that maybe the best thing would have been to previously ask you and Wolf if I can entitle myself as a founding member or something assimilated, and to mention this on the respective web-site, only after (with) your agreement. But - as you know me - I hope that you believe me that I didn't intend to attribute to me undeserved/unmerited qualities, and that it was just because of an inadequate evaluation of me vis-a-vis of (within) IIHP structure.
In this situation, if you believe that by considerring myself an  founding member or something like this, I have prejudiced you, other persons or IIHP, I will have to sincerely say "sorry" and to enormously regret for this inability. But if you will believe me that all was without "criminal" intentions from my part, may be you will send me some words in which to explain the situation and your position.

Looking forward to hearing from you and wishing you and yours all the best,
I am sincerely yours,
George

Gheorghe (George) DUMITRU, MD, PhD
Bd. Ferdinand 89 A
Bl AR 1 Ap 5
900717 Constanta
ROMANIA
Tel: 040341 442281
040241 66 19 50 interior 2102
E-mail:
gdumitru@seanet.ro
ghdumitru@yahoo.com

initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait

Data: 29 februarie 2008

 Stimate Domnule Mihai Epuran,

 La sfarsitul mesajului Dvs. erati interesat de opinia mea.
Desi personal nu am apreciat mesajul Dvs., cu acordul D-lui Dr Gheorghe Dumitru, am publicat acest ... sa zicem "incident" pe FORUM - impreuna cu toate dovezile - pe care eu le consider suficiente. 
 Opinia mea este ca v-ati grabit sa formulati acuze!

 In ceea ce ma priveste, in acest moment "gestionez" singur peste 1600 fisiere de internet (in afara obligatiilor de serviciu si a vietii personale) si desi depun un efort intens pentru a asigura corectitudinea datelor, sunt constient ca pot aparea erori.
  De aceasta data nu a fost vorba de o eroare a realizatorului sau colaboratorului website-ului!


  Prin urmare atat Dl Dr Gheorghe Dumitru cat si subsemnatul asteptam cu interes opinia Dvs. (pentru a fi publicata in continuare) si scuzele de rigoare.

Numai bine,
Data: 6 aprilie 2008

La peste 30 zile -  nici o reactie din partea D-lui Epuran!


Realizator si webmaster
Dr Gabriel Panait
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
       
Data:  28 februarie 2008
91.Comentariu/Intrebare: intidere sau ruptura de ligament

In urma cu 1 saptamana am suferit o accidentare la fotbal la genunchiul drept, am auzit o pocnitura urmata de o durere destul de mare, durere care a cedat dupa aproximativ o ora.Am plecat pe piciorele mele acasa deoarece nu ma durea decat daca il intindeam sau il indoiam peste o limita.A doua zi s-a umflat putin si aceasta umflatura persista de o saptamana.Nu ma doare deloc dacat daca incerc sa fortez articulatia, am senzatia ca piciorul imi este stabil de aceea nu am fost la medic.Piciorul il pot intinde aproape complet, insa indoi numai cam la 90 de grade dupa care simt o presiune si doar apoi o durere daca fortez mai tare.Care credeti ca ar fi diagnosticul si ce ma sfatuiti sa fac pentru a trece repede peste aceasta problema mai ales ca fac tenis de performanta.
Cu respect A T (confidential)

Data: 29 februarie 2008

Buna ziua,

  Va recomand un consult medical pentru a stabili un diagnostic, mai ales ca aveti serviciu de medicina sportiva in orasul Dvs.

Sanatate,

initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
       

Data:  28 februarie 2008
92.Comentariu/Intrebare: operatie la genunchi

va rog din suflet sa ma ajutati.eu am facut sport toata viata.am 21 de ani si de la o banala lovitura si o greseala a mediccilor din (confidential) a trebuit sa ma operez.am mers la szeged unde mi s-a facut artroscopia si corectia ligamentelor si muscilor.vreau sa stiu dak o sa mai pot face sport sau dak o sa arate k si celalt genunchi.
va rog sa-mi raspundeti
Data: 29 februarie 2008

Buna ziua,

Datele furnizate de Dvs. sunt insuficiente chiar si pentru a ... ghici!
Va recomand sa cereti lamuriri medicilor care v-au tratat.

Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
       

Data:  2 martie 2008
93.Comentariu/Intrebare: Triada nefasta - fizioterapie

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o informatie:
Am fost diagnosticat cu ruptura corna anterior menisc intern, ruptura LCM si ruptura LIA (triada nefasta) in urma unui accident de ski.
LCM s-a refacut destul de bine si la 3 sapt de la accident am inceput sa merg la kinetoterapie. Am extensie aproape completa si flexie 90 de grade (mai mult nu imi am incercat pentru ca nu imi permite orteza - iar medicul ortoped mi-a spus sa mai astept pana sa incerc flexii mai mari). Imbucurator este faptul ca dpdv clinic, se pare ca meniscul nu este lezat (asa cum a reiesit din RMN) si nu am sertar lateral (asta inseamna ca LCM se vindeca bine???).
1) Este posibl sa nu am nevoie de artroscopie chiar daca din RMN se vedea leziune de menisc?
Anterior am mai avut o leziune de menisc, la celalat picior, iar recuperarea a mers foarte bine. Tin minte ca la inceput faceam o sedinta de fizioterapie (curenti) iar apoi exercitii de mobilitate. Ma simteam excelent in sala. Acum, la cabinetul la care merg, medicul BFT mi-a spus ca nu am nevoie de fizioterapie inainte de kineto.
2) Ce parere aveti? Este recomadbila o sedinta de fizioterapie inainte unei sedinte de kineto pentru situatia mea actuala?
Am avut de asemenea posibilitatea sa fac si o ecografie la genunchi pentru evaluarea LCM. Mi-a spus ca la acest moment leziunea LCM este cam de 18mm lungime (fibrele sunt rasfirate pe aceasta lungime, in dreptul insertiei pe femur).
3) Ce parere aveti despre aceasta investigatie? Este bine sa o fac in dinamica pentru evaluarea vindecarii LCM?
Va multumesc din suflet.
Cu stma,
A.

Data:  4 martie 2008

Buna ziua,
LCM tratat corect, de cele mai multe ori, se vindeca bine.
1. Rezonanta magnetica desi are un grad ridicat de precizie, nu este o investigatie infailibila; pe de alta parte meniscul poate fi lezat fara ca Dvs. sa aveti in acest moment simptomatologie.
2. Fizioterapia este doar o componenta a tratamentului de recuperare; programul de recuperare poate include sau nu fizioterapia - decizia apartine medicului Dvs.
3.Ecografia este o metoda foarte buna de evaluare si poate fi efectuata in dinamica.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait       Data:  2 martie 2008
94.Comentariu/Intrebare: lia

Va salut!
In octombrie 2006 jucand fotbal (amator) m-am ales cu o leziune a meniscului si o ruptura partiala a LIA.In dec. 2006 am fost operat la menisc si mi s-a spus sa sper ca ligamentul se va reface de la sine...La mers nu ma doare deloc piciorul, dar mai simt cateodata ca un fel de intepaturi in interiorul genunchiului (stang)...Am fost zilele trecute la medicul care m-a operat de menisc (am facut acum si un RMN in care scrie dezorganizari fibrilare la nivelul LIA), iar acesta mi-a spus ca trebuie ligamentoplastie deoarece jocul in articulatie e cam mare...As vrea sa stiu si eu ce inseamna acele dezorganizari fibrilare si daca operatia e singura solutie...Fata de acum un an ma simt mai bine cu piciorul dar nu am facut nici un efort (alergat,sport,...).
Va multumesc

Data:  4 martie 2008

Buna ziua,
In interiorul unui tendon fibrele sunt, grupate in fascicule, asemanator cablurilor electrice multifilare.
Dupa o leziune serioasa, se produce o reparatie aproximativa in care nu mai poate fi refacuta structura initiala, nici ca organizare a fibrelor (pe imaginea RMN
- fibrele apar "dezorganizate"), si nici ca rezistenta.
In functie de varsta Dvs., de activitatea pe care o desfasurati, de starea locala (si generala), exista optiunea de tratament chirurgical sau conservator (gimnastica, menajare...etc.); despre aceste doua optini s-a mai scris pe Forum.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
       
 
Pagina precedenta   FORUM MedicinaSportiva.Ro  Intreaba-Comenteaza-Raspunde    Pagina urmatoare
 
 

 

Aceso Suport
Web Suport

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.


Back ↑ top