www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva


HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...
 Publicitate

 
0;  <<<<< 101 - 110 ]; [ 111 - 120 ]; [ 121 - 130 ]; [ 131 - 140 ]; [ 141 - 150 ];  >>>>>  
 pagina:  101102103104105106107108109110
Cum functioneaza Forumul:
ATENTIE!
Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA! Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!




Data: 30 martie 2010 
855.Comentariu/Intrebare:  gamba umflata si tare

Buna ziua,
Va rog din suflet sa-mi dati si mie un raspuns:asta iarna pe 18decembrie mergeam pe o strada mica de cartier, si ma clacsonat o masina in ultimul moment, am dat sa ma feresc urcandu-ma pe trotuar, dar sa rupt marginea de zapada sau gheata pe care am urcat si am cazut chiar sub rotile masinii. Momentan mi sa parut ca nu am patit nimic si am decis sa ma duc pe jos acasa, dar dupa cativa pasi am simtit o durere destul de mare la glezna, dupa care am mers la spital am facut o radiografie si sa constatat ca am o mica fisura deasupra gleznei, mi s-a pus piciorul in gips pentru trei saptamani. Dupa ce am scos gipsul aveam piciorul umflat pana la genunchi cu tot cu laba piciorului, doctorul mia recomandat sa ma ung cu voltaren si ca totul va reveni la normal, mam dus dupa o saptamana la control ca ma simteam rau, abia puteam sa merg, doctorul mia zis sa ma duc la munca ca nu am nimic, dar si in ziua de azi am piciorul umflat si am ca un fel de hematom (toata gamba este tare si umflata)
Data: 31 martie 2010

Buna ziua,
Va recomand sa cautati ajutor la alt medic ... incepand cu medicul de familie care sa va indrume.
Descrierea Dvs. seamana foarte mult cu o tuburare circulatorie locala (edem cronic) dupa o imobilizare gipsata ...
Sanatate,
 
Data: 31 martie 2010 
856.Comentariu/Intrebare:  durere ligament inghinal - la efort

Buna ziua!
As dori sa va cer parerea cu privire la o durere pe care o simt la ligamentul inghinal al piciorului stang, doar dupa/in timpul activitatilor care solicita intr-o mai mare masura ligamentul respectiv. Durerea a inceput acum o luna si jumatate  in timpul unei ture pe munte, datorita efortului pe care l-a presupus inaintarea prin zapada mare. La finalul celor trei zile ale turei, cu greu imi puteam ridica piciorul stang 10-15 cm de la sol. Intors acasa durerea a disparut, dar a aparut din nou unei ture pe munte,  apoi in timpul jogging-ului. In afara acestor activitati nu simt nicio durere. Mi-ati putea indica despre ce afectiune poate fi vorba si ce masuri sa iau?
Va multumesc!

Data: 2 aprilie 2010

Buna ziua,
Durerea in regiunea ligamentului inghinal, doar in cursul efortului fizic intens, ridica suspiciunea unei "slabiri" a structurilor locale cu potential pentru aparitia (existenta) unei hernii crurale/femurale.
Este indicat un examen chirurgical, eventual completat cu o ecografie de parti moi, alaturi de o evaluare in policlinica pentru sportivi din orasul Dvs.
Sanatate,
 
Data: 3 aprilie 2010 
857.Comentariu/Intrebare:  

Care este diferenta dintre sport anaerob/aerob si metabolism anaerob/aerob?
Ce importanta are alegerea unui sport anaerob/aerob cu privire la starea de sanatate, la dezvoltare fiziologica a musculaturii, etc?
Tenisul este un sport anaerob?
Putem spune ca sporturile anaerobe nu sunt la fel de sanatoase precum cele aerobe?
Va multumesc
Data: 5 aprilie 2010

Buna ziua Domnule Doctor,
Intrebarile Dvs. isi gasesc raspunsul in tratatele de fiziologie si fiziologie sportiva.
Voi incerca cateva raspunsuri simple, strict pentru "orientare".

Energia necesara contractiei musculare din timpul activitatii fizice ... si sportului, poate proveni din:
- descompunerea ("arderea") diverselor substrate energetice, in prezenta oxigenului (metabolism aerob);
- descompunerea compusilor macroergici celulari ("rezervele" energetice celulare) cu eliberare imediata de energie si refacerea acestora, fara a necesita prezenta oxigenului (in aceasta faza), procesul metabolic este considerat anaerob.

Sporturile sunt clasificate in aerobe sau anaerobe dupa tipul principal al metabolismului implicat in producerea energiei.
De exemplu maratonul este un sport aerob, in timp ce probele atletice scurte, de viteza (100 metri plat, garduri, saritura in lungime, in inaltime etc) in general probele sub 1 minut sunt considerate sporturi anaerobe.
Exista si sporturi mixte ... in care predomina unul sau altul din cele doua metabolisme.
Tenisul este un sport mixt: aerob-anaerob.
Va recomand articolele din sectiunea de
Fiziologie sportiva


Nu cred ca se poate afirma ca sporturile anaerobe nu sunt la fel de sanatoase ca cele aerobe.
Insa se poate afirma ca:
- toate tipurile de sport (aerob sau anaerob) practicate incorect, excesiv pot aduce prejudicii sanatatii;
- alegerea sportului trebuie sa tina seama de posibilitatile organismului;
pentru a obtine beneficii maxime cu riscuri minime din punct de vedere al sanatatii.
Numai bine,
      
Data: 4 aprilie 2010 
858.Comentariu/Intrebare: 

Buna seara, v-as ruga daca puteti sa-mi spuneti, dupa o fractura echivalenta bimaleolara dreapta,cu smulgerea labei piciorului spre exterior, plaga interior 15 cm, plaga exterior 9 cm, fibula in trei fragmente, cu fixare in placa cu cinci suruburi, pierderea de grade de mobilitate in extensie si flexie, s-ar putea remedia cu o operatie de lungire a tendonului lui Ahile,care a fost si el smuls?
Data: 5 aprilie 2010

Buna ziua,
Situatia Dvs. este mult prea complexa si informatia pe care o detin este insuficienta pentru o indicatie / recomandare pe internet.
Pentru o "imagine" corecta trebuie sa discutati (consultati) cu 1-2 medici ortopezi si cu un medic de medicina sportiva sau recuperare medicala.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Data: 5 aprilie 2010 
859.Comentariu/Intrebare: se poate sa fie hernie de disc?

Buna ziua ...am o mare problema...am inceput sa lucrez pe masina ca sofer...stau aproximativ 8 ore pe scaun...uneori mai dorm pe scaun in diferite pozitii incomode..mentionez ca acesta este inclinat spre dreapta si in partea stanga are o denivelare de burete...dupa cateva saptamani..asa dintr-o data a inceput sa ma doara spatele in zona lombara..initial undeva la nivelul ridicat L12..si dk apas simt intepaturi...dar de ceva zile a inceput sa ma doara din ce in ce mai rau in zona centurii scapulare, in spate la baza coloanei undeva la nervul sciatic..am durere continua mai ales cand stau pe scaun..ca o amortelala si intepaturi de ace..si uneori cand stau pe scaun simt ca nu mai pot ..parca ma doare tot bazinul..daca stau in picioare nu ma mai doare..nici la efort...mentionez ca scaunul nu are 90 de grade ci are un burete in zona spatelui si nu pot sta drept ci stau cu fundul mai in fata..si parca se pune presiune pe spate...daca imi incordez lombarii si stau drept atunci nu ma mai doare si nici daca ma bag cu fundul cu totul in scaun astfel incat sa stau cu spatele drept...nu am mai avut probleme niciodata si am mai facut drumuri lungi cu masina...dar aici m-a luat dintr-o data si vad ca nu mamai lasa...daca stau pe ceva moale sau pe canapea,pat intins nu ma doare..va rog sa ma ajutat cu un sfat,,,sper sa nu am hernie de disc..nu ma doare la ridicat greutati si nici la rotiri are bazinului..doar cand stau pe scaunul ACELA...dupa ce dorm in pat normal dimineata nu mai simt aproape nmk...va multumesc
Data: 5 aprilie 2010

Buna ziua,
Cel mai probabil este o suprasolicitare a coloanei vertebrale datorata pozitiei defectuoase.
Schimbati scaunul!
La dezmembrari auto cred ca puteti gasi un scaun confortabil, in stare buna, la un pret acceptabil, pe care obligatoriu sa-l probati inainte.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Data: 8 aprilie 2010 
860.Comentariu/Intrebare: 

am 16 ani , joc baschet de performanta, am inaltimea de 2,02 m si la efort ma dor genunchii......totzi imi zic ca din cauza cresterii ......ce imi putetzi spune?
Data: 9 aprilie 2010

Buna ziua,
Aveti nevoie de o consultatie de medicina sportiva.
"Durerile de crestere" pot "ascunde": tendinite, condropatii si alte afectiuni de suprasolicitare.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Data: 8 aprilie 2010 
861.Comentariu/Intrebare: clavicula - fractura

Buna ziua,

In 17 ianuarie 2010, am suferit o fractura 1/3 clavicula stanga, am fost operat in 19 ianuarie 2010, mi-a fost pusa o placuta cu 6 suruburi.
La fix 7 saptamani placuta s-a rupt fara sa fac efort (practic din senin). Am suferit o alta interventie chirurgicala de extragere a materialului de osteosinteza degradat. Dupa extragere clavicula arata la fel, adica rupta, nu s-a sudat, nu a facut calus. A trecut o luna si situatia este neschimbata, distanta intre oase este de aproximatix 1 cm. Medicul care m-a operat, m-a trimis acasa si mi-a spus ca poate se consolideaza in timp si sa fac miscare.
Intrebarea mea este ce-i de facut, pentru ca logic, chiar si un necunoscator, vede pe radiografie distanta mare si mai ales ca ... daca nu a facut calus cat a fost ajutat osul de acea placuta, probabil in vecii vecilor nu va consolida de la sine. In comcluzie ce optiuni am?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Data: 10 aprilie 2010

Buna ziua,
Pe inteles - in procesul de vindecare a unei fracturi sunt descrise mai multe etape:
- o etapa in care se produce o decalcifiere a zonelor osoase de langa focarul de fractura;
- o etapa in care cele doua capete osoase invecinate zonei de fractura ale osului sunt "cuprinse" de un manson fibro-proteic, care este un calus "moale" ce impiedica deplasarea fragmentelor osoase;
- o etapa in care sarurile de calciu se depun in acest calus "moale" formandu-se calusul osos propriu-zis;
- o etapa in care zona se "remodeleaza" reconstituind, de cele mai multe ori, forma si functia osului fracturat.
Acum se pare ca in cazul Dvs. procesul de vindecare este oprit (intarziat) in faza calusului "moale", care datorita lipsei sarurilor de calciu ... este invizibil (sau greu vizibil la radiografie).
Nu inteleg recomandarea medicului Dvs. privind "miscarea", deoarece miscarea focarului de fractura in aceasta perioada, impiedica depunerea sarurilor de calciu, favorizand o "lipsa a consolidarii" care este denumita pseudartroza (practic este vorba de formarea unei "noi articulatii" in zona focarului de fractura).
Optiunile de tratament conservator in astfel de situatii sunt:
- imobilizarea intr-o orteza;
- fizioterapie - in special magnetoterapie locala (15-20 sedinte), la care pot fi asociate si alte proceduri, in functie de aparatele disponibile si experinta medicului care coordoneaza tratamentul;
- kinetoterapie pentru intretinerea structurilor vecine (in special articulatia cotului), prevenirea atrofiei musculare, atentie, fara mobilizarea focarului de fractura!
- adaptarea regimului alimentar pentru un aport crescut de calciu sau utilizarea unor suplimenti alimetari.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait



      
Data: 9 aprilie 2010 
862.Comentariu/Intrebare:

Buna ziua,
In urma unor dureri la nivelul coloanei cervicale am efectuat un examen RMN cu urmatorul rezultat:
- Minime prolapsuri C5 si C6 cu ingustare stanga C5-C6 si ingustare foraminala stanga C6-C7 cu compresiune C6 stanga.
Fara modificari de aliniament al corpilor vertebrali pana la nivel T4.
Fara stenoze de canal spinal.
Fara modificari patologice de semnal la nivelul maduvei osoase a corpilor vertebrali.
Fara linii de fractura sau formatiuni tumorale.
Concluzie:
Prolapsuri C5 si C6 cu ingustari foraminale stangi C5-C6 si C6-C7 si compresiune pe rafdacina C6 stanga.
Dupa efectuarea tratamentului medicamentos prescris de medicul neurolor(analgezice,antiinflamatoare)va rog foarte mult sa-mi spuneti ce restrictii am in efectuarea de exercitii fizice de intretinere-fitness.
Multumesc mult de tot!
Data: 11 aprilie 2010

Buna ziua,
In cazul Dvs. cred ca cel mai bine este sa inlocuiti exercitiile fizice de intretinere - fittness cu un program de kinetoterapie adaptat, sub supraveghere de specialitate, pentru o perioada de pana la 6 luni.
In aceasta perioada veti invata ce trebuie si ce nu trebuie sa faceti, pentru ca subiectul depaseste posibilitatea unui raspuns pe Forum si chiar a unei consultatii.
Veti putea relua progresiv fitness-ul dupa aceasta perioada.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait




      
Pagina precedenta   FORUM MedicinaSportiva.Ro  Intreaba-Comenteaza-Raspunde    Pagina urmatoare
  
 

 

Aceso Suport
Web Suport

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.


Back ↑ top