www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva


HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...
 

 
0;  <<<<< 101 - 110 ]; [ 111 - 120 ]; [ 121 - 130 ]; [ 131 - 140 ]; [ 141 - 150 ];  >>>>>  
 pagina:  101102103104105106107108109110
Cum functioneaza Forumul:
ATENTIE!
Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA! Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!
Data: 14 martie 2010 
823.Comentariu/Intrebare: 

Domnule Doctor,
La un meci amical am suferit o ruptura de ligament colateral, iar medicii au spus ca in urmtoarele 2 saptamani voi sta acasa in pat cu o orteza fixa care sa imi tina genunchiul fix!
Intrebarea mea este, in cat timp voi fi apt pentru reluarea activitatii sportive?
Data: 15 martie 2010

Buna ziua,
In functie de gravitatea leziunii (care prin internet nu se poate aprecia) intre 45 zile si 3 luni.
Sanatate,

Data: 15 martie 2010 
824.Comentariu/Intrebare: Protruzii discale

Buna ziua,
De mai bine de un an de zile ma confrunt cu dureri in zona spatelui. La inceput au fost doar dureri in zona cervicala, iar acum am dureri si in zona toracala. Am facut fizioterapie, kinetoterapie, am luat o groaza de medicamente antiinflamatoare singurele de la care am simtit ceva efect fiind L... si C....
A facut un RMN si rezultatul a fost protruzii discale la nivel cervical C5-C6 dar si protruzii discale minime la nivel toracal T6. Durerea nu trece orice as face, orice as lua. Am inteles ca operatia nu este recomandata. Ce sa mai fac? Sunt diperata. Ajutor va rog.
Data: 16 martie 2010

Buna ziua,
Imi pare rau de situatia Dvs. dar nu am decat doua idei:
- investigatii suplimentare (un consult reumatologic, daca nu ati facut) ... poate a "scapat" ceva;
- reevaluarea programului de fizio si kinetoterapie.
Sanatate,
 
Data: 15 martie 2010 
825.Comentariu/Intrebare: 

domnule doctor cum sa tratez o intindere de muschi cu recidiva ? e posibil sa fie si ruptura?
ca ma doare foarte rau .multumesc
Data: 16 martie 2010

Buna ziua,
Da este posibil!
Recidiva plus durere mare ... sunt semne de ruptura (leziune) musculara.
Pentru siguranta trebuie sa faceti o ecografie musculara.
Se trateaza ca orice leziune musculara: repaus sportiv, crioterapie, fasa elastica, fizioterapie apoi kinetoterapie (stretching) si reluarea progresiva a activitatii sportive.
Sanatate,
      
Data: 16 martie 2010 
826.Comentariu/Intrebare: Pentru forum dr.Gabriel Panait

Buna ziua!
As dori sa cunosc parerea si sfatul dvs. in ceea ce priveste afectiunea de care sufera copilul meu.
Am un baiat de 16 ani, cu o inaltine de 1,77m, greutate – 76,5 kg.  care practica de 3 ani rugby. In luna decembrie in timpul unui meci s-a lovit la genunchi , simtind o durere ce a necesitat scoaterea de pe teren. Mentionez ca nu s-a inflamat si nu-l deranja nici la mers, dupa o saptamana a si uitat de lovitura. Pe la mijlocul lunii ianuarie in timpul unui antrenament, facand alergare, l-a sagetat o durere in partea laterala exterioara a genunchiului stang, nemaiputand continua alergarea.  In conditii de mers normale nu-l doare, iar la alergare durerea nu se face simtita de la inceput ci dupa un anumit timp de alergare. Timp de o luna, o luna si jumatate nu a mai alergat, a folosit F...gel, sperand ca dupa repaus sa-si revina, dar durerea continua sa apara dupa un anumit timp de alergare, fapt pentru care a efectuat un RMN.  Rezultatul acestui RMN este in fisierul atasat.

Astept cu interes raspunsul dvs si va multumesc anticipat.
Data: 17 martie 2010

Buna ziua,
Cred ca ne aflam in situatia (destul de rara) in care examenul RM este neconcludent si trebuie completat cu un examen clinic (consultatie).
Probleme potentiale de examinat:
- pozitia patelei - deoarece este precizata o subluxatie laterala rotuliana;
- stabilitatea pasiva a genunchiului, in ceea ce priveste ligamentul incrucisat anterior.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait      
Data: 16 martie 2010 
827.Comentariu/Intrebare: 

Domnule doctor, am suferit o accidentare in sala de antrenament la un exercitiu de ramat orizontal in oct 2008, purtam centura de protectie. Cu toate acestea am suprasolicitat si am protruzionat coloana la nivelul vertebrelor L4-L5. Am dureri constante si vroiam sa stiu daca exista vreo metoda intruziva sau nu cu ajutorul careia sa ma pot intoarce la nivelul pe care il aveam acum 2 ani. Pana acum m-am antrenat protejand zona, facand numai exercitii cu presiune redusa, cu toate acestea zona ma jeneaza. Nu mai pot juca tenis (sport pe care l-am practicat de performanta), de asemenea dupa meciurile de ping pong unde sunt necesare miscari rapide de rasucire a trunchiului ma resimt destul de puternic. Exista vreo solutie pentru a putea sa mai practic aceste doua spoturi si nu in ultimul rand antrenamentele la sala?
Data: 17 martie 2010

Buna ziua,
In cazul protruziilor discale L5-S1 cu dureri constante, exista ... putine solutii si nu am cum sa stiu daca sunt aplicabile si daca exista macar posibilitatea sa produca efectul pe care il doriti (adica sa va intoarceti la nivelul de acum 2 ani).
Pentru un raspuns exact este necesara o consultatie si evaluarea investigatiilor (radiografii, IRM, etc.)
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Data: 16 martie 2010 
828.Comentariu/Intrebare: 

Bune seara!
V-as ruga sa ma ajutati cu o informatie. Joc fotbal de mai bine de 15 ani. In decembrie 2009, am inceput sa simt dureri in partea inghinala in timpul meciurilor. Am inceput sedinte de acupunctura (mai exact 10), dupa care durerile au disparut. Perioada de repaus a fost de aproximativ 25 zile. La reluarea jocului, durerea a revenit. Am urmat sedinte de eletropucntura, ultrasunete, am facut si un RMN. In urma lui am primit diagnosticul de Artrita Pubiana nespecificata. Am consultat un alt media care mi-a facut o radiologie. Din alte surse (nu medic, mai exact asistenta medicala) mi s-a spus ca s-ar putea sa fie Coxatroza. Este posibil? Si daca da, cum se poate trata in prima faza?
Va multumesc, Samuel
Data: 17 martie 2010

Bună dimineaţa stimate domn,
din ceea ce dumneavoastră povestiţi eu nu sesizezi că aţi fi urmat un traseu medical, logic, adică, să mergeţi la un medic de Medicină Sportivă. În urma unui diagnosnostic stabilit de acesta el face şi indicaţia de tratament şi dacă simptomatologia nu se remite sau numai se atenuaeză trebuie să vă întoarceţi la ACELAŞI MEDIC - de multe ori şi eu procedez astfel: vine un sportiv/pacient la cabinet, stabilesc un diagnostic, recomand un tratament; dacă la sfârşitul tratamentului pacientul încă mai simte ceva durere atunci recurg la o altă metodă de tratament sau asociez la procedurile iniţiale şi alte metode de tratament. Consider că este important să mergeţi la un singur medic, cel puţin pentru diagnostic, tratament şi RECONTROL şi apoi, dacă lucrurile nu se ameliorează puteţi apela şi la o părerea unui ALT MEDIC.
Traseul parcurs de dumneavoastră nu este cel mai fericit şi am senzaţia că nu aţi apelat NUMAI la medici pentru a stabili diagnosticul şi apoi, recomandărilor de tratament, aţi făcut şi investigaţii care nu-şi aveau locul.
Eu nu pot confirma sau infirma, prin internet, o supoziţie diagnostică, stabilită de cineva, ori cât de multă experienţă şi simţ clinic ar avea aceea persoană. Vă sugerez să apelaţi la medici de Medicină sportivă sau dacă în localitatea de unde sunteţi nu există aşa ceva la un ortoped.
Pe de altă parte, Pubalgia fotbalistului - pe care cred că o prezentaţi - repet nu am suficiente date pentru stabilirea unui diagnostic corect, dacă se va demonstra ca şi diagnostic necesită mai MULT repaus - 25 de zile nu este un interval suficient de refacere, cred că aţi reluat efortul fizic cu mult prea repede.
Multă sănătate!
Cabinet Alternative Iasi
      
Data: 16 martie 2010 
829.Comentariu/Intrebare: 

Am o problema pe carre nu prea stiu cum sa o rezolv! sunt balerina profesionista si am tot avut probleme cu tendoanele Ahile. De curand am facut o bursita severa care ma impiedica sa-mi fac studiile si antrenamentele zilnice! Am fost diagnosticata cu maladia Haglund si mi sa spus ca trebuie o interventie chirurgicala daca vreau sa mai pot dansa! Am refuzat interventia si mi sa administrat local diprofos! Am facut repaos 3 zile dupa care mi-am reluat antrenamentele iar la una din sarituri, in momentul in care am vrut sa-mi iau avant de pe picior ca sa sar, am simtit un fel de parait si o durere foarte mare care a radiat pina in genunchi, tibie... toata zona aceea, provocandu-mi instant greata! Am mers inapoi la doctor si i-am spus problema, mi-a dat niste antiinflamatoare (m...) si vitamina A. Am facut repaos alte 4 zile dupa care am reluat antrenamentul si am constatat ca pastilele nu m-au ajutat cu nimic. Am mers la un ecograf unde s-a constatat urmatoarele:in portiunea terminala a solearului sting, exista o zona sugestiva de ruptura fibrilara (subacuta)la nivelul insertiei pe aponevroza profunda( zona hipoecogena alungita, cu structura fibrilara stearsa), de 1,7 cm.
   Eu am in 29 aprilie un spectacol mare de sustinut! Mi s-a spus ca trebuie imobilizare 6 saptamani! Nici nu vreau sa aud! eu trebuie sa dansez dar pina atunci trebuie sa imi mentin cumva si antrenamentul si tonusul muscular! Ce imi sugerati sa  fac? Nu exista cumva un tratament local sau nu se pot face infiltratii cu ceva in zona aceea pt a se vindeca mai repede? Nu ma multumeste sfatul medicului meu si de aceea va cer parerea! Vreau sa dansez si trebuie sa dansez! Multumesc anticipat!
Data: 17 martie 2010

Bună dimineaţa stimată doamnă,
Este foarte bine că "vreţi să dansaţi" şi că "trebuie să dansaţi" - vorbiţi şi cu corpul dumneavoastră dacă EL "vrea" şi "poate" să facă acest lucru. Uneori nu este suficient SĂ VREM şi să ne spunem CĂ TREBUIE ! Sunt situaţii în care corpul ajunge în situaţia de a nu mai face faţă situaţiilor la care este supus, se revoltă şi atunci suntem nevoiţi să facem ce ne spune el - adică să ne odihnim, să ne refacem. Simt în rândurile pe care mi le-aţi scris foarte multă furie, disperare, încrâncenare, agitaţie şi mai ales, foarte multă nervozitate! Toate acestea nu vă vor ajuta să depăşiţi situaţia. Mai ales că este vorba de ruptură fibrilară - adică muşchiul pur şi simplu s-a rupt şi acum aşteptaţi să se refacă, să devină din nou o masă musculară compactă care numai ulterior să-şi poată relua funcţia de mers, alergare uşoară şi apoi, de performanţă - balet, şi numai în ordinea în care am scris, fără să existe posibilitatea săririi unei etape sau scurtării ei !!! Local nu se poate injecta nimic care să sutureze muşchiul, aşa cu viteza gândului, cum vreţi dumneavoastră.
Aţi ajuns în această situaţie tocmai pentru că aţi suprasolicitat MEREU corpul, aţi făcut numai ce AŢI VRUT şi nu aţi ţinut cond de "parteneriatul " cu corpul dumneavoastră nu numai cu mintea dumneavoastră.
Situaţia este una complicată: dacă nu veţi respecta perioada de refacere riscul de recidivă este unul foarte mare şi se prea poate să nu performaţi pe 29 aprilie.Dacă ar fi cineva din Iaşi, care să poată veni la Cabinet aş face ceea ce fac şi cu sportivii în aceste cazuri: laserterapie asociată cu terapie energetică locală şi cu tehnici de vizualizare. Dacă puteţi să faceţi un efort financiar şi să veniţi pentru 2-3 zile în Iaşi vă pot ajuta, numai că trebuie să daţi un telefon să stabilim detalii - în perioada 19-26 martie voi fi în Bucureşti pentru nişte cursuri.
Multă sănătate!
Cabinet Alternative Iasi
      
Data: 17 martie 2010 
830.Comentariu/Intrebare: DURERI TIBIE

Buna dimineata, sunt sportiv de performanta (basket), am 16 ani si 1,85m. Ma confrunt cu dureri in zona tibiei (mai ales la atingere ca sa nu mai vorbesc de lovire) la ambele membre. As dori va rog, sa-mi spuneti ce trebuie sa fac, daca sunt din cauza cresterii.
Si la coloana de-a lungul ei si mai ales in zona de jos a terminatiei coloanei am dureri, dar cele mai mari batai de cap imi dau cele de tibie. Am avut si circei care se puneau in timpul meciurilor si noaptea uneori la nivelul muschilor de la gamba dar s-au rezolvat cu O...(Ca,Mg,D3,Zn).
 Va multumesc din suflet, anticipat!
Data: 17 martie 2010

Buna ziua,
O consultatie medicala (la care trebuie sa mergeti insotit de un parinte) va preciza diagnosticul ...
o patologie regionala (shin splint), periostita tibilala, fractura de stress etc.
Posibilitatea de a fi ... "dureri de crestere" este destul de mica.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Pagina precedenta   FORUM MedicinaSportiva.Ro  Intreaba-Comenteaza-Raspunde    Pagina urmatoare
  
 

 

Aceso Suport
Web Suport

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.


Back ↑ top